VECNI ZIVOT – na koji nacin Bog omogucava ljudima…

to je ono cet dok zivimo :)
kao sto kaze
Dela Apostolska 20:35
’Više usrećuje davanje nego primanje.‘“
besplatno, pa onda devstvenici 144.ooo njih bez poroda ostavljaju nasledstva JS i JS imaju lovu do krova [VRLO DOBAR BIZNIS PLAN]
ali to nije smisao biblijskog nasledstva [ostajem duzan citat] da se vi grebete od starih, niti vasa inflacija prevodjenja zednih preko vode ima veze sa besplatnom primarnom emiisijom [qe]

Svrha zivota naseg je ljubav i vecni zivot
a ljubav je vecna.
Takodje svrha zivota nam zavisi od Boga jer je on stvorio coveka po svojoj slici- svojim,
svojstvima - osobinama koje su vrline: ljubav dobrota itd...
I Bog kao nas tvorac zna zasto nas je stvorio i koja je njegova svrha.
I to je i zapisano u Bibliji.

da je Bog stvorio coveka kao savrseno bice da zivi vecno na Zemlji ,
stavio im je u SRCE MISAO O VECNOSTI.
Propovednik 3:11 Sve je učinio da je lepo u svoje vreme.
On ( Bog )je njima u srce i misao o vecnosti metnuo,
jer delima koje Bog tvori,covek ni pocetka ni kraja dokuciti nemoze.

Kralj Solomon je rekao:
Propovednik 11 :"13 Glavno je svemu što si čuo:
Boga se boj, i zapovesti Njegove drži, jer to je sve čoveku.

14 Jer će svako delo Bog izneti na sud i svaku tajnu, bila dobra ili zla.

Poslednja izmena od moderatora:
svrha mog zivota su deca a tvog mono?
inace recenica ti je ocajno srocena
da znam brzo kucam pa lose srocim
pa ok je i to vecni zivot - porodicni to je od Boga
i deca su od Boga.

Svrha moze biti sve u cemu se covek nadje ispunjen.
To moze biti i umetnost na primer, porodica, bilo sta
Meni je sve bitno: ljubav, vecnost, porodica, zivot, umetnost,
prijateljstvo...takodje volim i zivotinje..

Ali univerzalna svrha je ljubav i vecni zivot.

Svrha života jeste da se ispuni naznačenje koje nam je Bog zadao,
a to je budemo Sveti kao što je On, kao što je Gospod naš Isus Hristos.
Do Njega, do Hrista, do Njegovog zavetovanja, ta svrha nije bila tako jasno iskazana u SZ.
On nam je rekao: ''Budite Sveti kao što sam Ja Svet.''
Da i to.
Bog nas je stvorio da odrazavamo Bozja svojstva time i Bozju svetost.

Bog je preko zrtve Isusa Hrista nama obezbedio vecni zivot
i to na Zemlji.
Kao sto Bozja rec kaze:

Jovan 3: 16 „Jer Bog je toliko voleo svet da je dao svog jedinorođenog Sina,
da niko ko iskazuje veruu njega ne bude uništen, nego da ima večni život
Jovan 17:3
3 A da bi dobili večni život, treba da dobro upoznaju* tebe, jedinog istinitog Boga,
i onoga koga si poslao, Isusa Hrista.

1. Jovanova 4:9, 10

9 Bog je pokazao ljubav prema nama tako što je poslao svog jedinorođenog Sinaa u svet da preko njega dobijemo život
10 Ta ljubav znači ovo: nismo mi voleli Boga, nego je on voleo nas i poslao svog Sina kao žrtvu pomirenja*c za naše grehe.

1. Timoteju 2:5, 6

5 Jer jedan je Bog, i jedan je posrednik između Boga i ljudi, čovek, Hrist Isus,
6 koji je sebe dao kao odgovarajuću otkupninu za sve.
O tome će se svedočiti u svoje vreme.

„И мене су гонили, и вас ће гонити“, говори Господ. С тим морамо бити начисто и припремити се да и при том останемо онако како треба, какви су и преци наши били: људи Божији, народ Божији. И онда, кад дође крај живота нашега, ући ћемо у радост блаженства Царства Небескога. То и јесте смисао и циљ нашег живота. Бог вас благословио!
''Живот по Јеванђељу'', Патријарх српски Павле

Ok ak oje tebi svrha zivota Armagedon ali ne vidim
jer nisi ni Bibliju savladao kako treba

tako da nisi spreman
To nema veze što sam u odnosu u vezi biblije superiorniji od tebe, govorim o svrsi života vas pionirčića kule stražara a to je taj vaš armagedon za koji se nadate da će uskoro doći evo već sto godina i da će biti uništeno sve što ne pripada kuli stražari. A za to vreme dajete sebi dozvolu da ocrnjujute vređate i pretite (kao meni) "sotonskim vlastima" a pretnju ovako preko interneta i dobro znate da sa budalama neće niko da se zamajava. Evo nismo od juče, čekam tvoju tužbu i tvog advokata prijatelja :D da me tužite. Ali pošto znam da od toga nema ništa ovo ti je samo podsetnik.

Adam i Eva su stvoreni kao savrsena bica…
Savrsenstvo podrazumeva savrsenstvo u svakom smislu, duhovnom ,psihickom i telesnom…
Ono je znacilo i njihovu mogucnost vecnog zivota…
Kao што сама кажеш, они су имали могућност вечног живота. Али нису створени савршени. Тј. нису створени као роботи. Створени су са слободном вољом, а имали су другачије тело него што ми данас имамо.
То је као са малом децом, кад је дете мало, не сме да се игра са ватром, не сме да се служи са оштрим стварима...
Адам и Ева су позвани да обрађују рај и да једу са сваког дрвета, осим са једног.
Што не значи да никада у свом животу не би могли да окусе плод тог дрвета познања добра и зла. Само што им је речено да то не раде, као што и код нас постоје разна ограничења.
Они су хтели да "пречицом" одрасту, да не чекају неко погодно време и да не послушају Бога.
Бог обећава људима вечни живот ако га они задобију на земљи.
Зато и ми неке људе доживљавамо на земљи као светитеље, јер их већ видимо као оне који ће вечно живети уз Бога после своје смрти.
Иначе, Бог обећава вечни живот, прецизније, сви ће имати вечни живот, само ће неко бити далеко од Бога, а неко ће остати уз Бога.
Вечни живот има два смисла, вечни живот пре другог доласка Христовог, и вечни живот када Христос поново буде дошао.

Што не значи да никада у свом животу не би могли да окусе плод тог дрвета познања добра и зла. Само што им је речено да то не раде, као што и код нас постоје разна ограничења
Znači u tom savršeno prelepom mestu bog im postavio kamen spoticanja

Не једење са дрвета добра и зла није централна и најважнија ствар у рају.
Адам и Ева су били у заједници са читавом природом и са свим створеним светом.
Као што мало дете нема свест шта је то ватра, па је потребно да мало "одрасте", слично се дешава и са Адамом и Евом, као и са човечанством уопште.
У Старом Завету људи су били склони многобоштву, тако да није било могућности да им се јави Свети Дух.
Што се касније дешава у Новом Завету, јер је хришћанство пре свега јудео-хришћанска религија.
Стога - Адам и Ева су били у ситуацији да узрастају у нечему, ако су већ живели у хармонији са створеним светом, тј. нису створени као роботи већ као особе са слободном вољом. Коју су и испољили баш када је дрво познања добра и зла у питању.

Не једење са дрвета добра и зла није централна и најважнија ствар у рају.
Адам и Ева су били у заједници са читавом природом и са свим створеним светом
Kako nije kad cela priča u raju se odvija baš zbog drveta
Као што мало дете нема свест шта је то ватра, па је потребно да мало "одрасте", слично се дешава и са Адамом и Евом, као и са човечанством уопште.
Ti malo dete sklanjaš od vatre baš zbog toga što znaš da se može opeći a ne poturaš mu pod nos

Kao што сама кажеш, они су имали могућност вечног живота. Али нису створени савршени. Тј. нису створени као роботи. Створени су са слободном вољом, а имали су другачије тело него што ми данас имамо.
То је као са малом децом, кад је дете мало, не сме да се игра са ватром, не сме да се служи са оштрим стварима...
Адам и Ева су позвани да обрађују рај и да једу са сваког дрвета, осим са једног.
Што не значи да никада у свом животу не би могли да окусе плод тог дрвета познања добра и зла. Само што им је речено да то не раде, као што и код нас постоје разна ограничења.
Они су хтели да "пречицом" одрасту, да не чекају неко погодно време и да не послушају Бога.
Бог обећава људима вечни живот ако га они задобију на земљи.
Зато и ми неке људе доживљавамо на земљи као светитеље, јер их већ видимо као оне који ће вечно живети уз Бога после своје смрти.
Иначе, Бог обећава вечни живот, прецизније, сви ће имати вечни живот, само ће неко бити далеко од Бога, а неко ће остати уз Бога.
Вечни живот има два смисла, вечни живот пре другог доласка Христовог, и вечни живот када Христос поново буде дошао.
Naravno da su stvoreni savrsenima, samo savrsenstvo moze da zivi vecno.
Kazem mogucnost jer vecni zivot zavisi od poslusnosti Bogu.
Tako su oni svojom neposlusnoscu izgubili pravo na vecni zivot i postali - nesavrseni gresni smrtni.

Zasto je to tesko razumeti sta je savrsenstvo - savrsenstvo coveka u svakom smislu i telesnom i duhovnom i ono podrazumeva vecnost
a nesavrsenstvo - gresnost i smrtnost
Zgresivsi, prvi ljudi su izgubili savrsenstvo i vecni zivot i postali su nesavrseni gresni.
A posato smo sada nesavrseni,
to savrsenstvo i vecni zivot dobicemo nakon Armagedona -
Nakon sto Bog ocisti Zemlju od zla
Za vreme hiljadugodisnje Bozje vladavine Bog ce nas dovesti do savrsenstva da bi ziveli vecno.

Poslednja izmena:
Naravno da su stvoreni savrsenima, samo savrsenstvo moze da zivi vecno.
Kazem mogucnost jer vecni zivot zavisi od poslusnosti Bogu.
Oвако, да ли говоримо о смртности или о савршености ? Пошто нико није безгрешан осим Бога, онда ми се ипак чини да су створени несавршени. То што су створени да као бића живе вечно, то је због Божје благодати.
Дакле, самим стварањем, нису "аутоматски" добили вечни живот, јер су створени. А све што је створено, Божјом благодаћу може да живи вечно. Дакле, они су добили као створења живот вечни, не као нешто што је одувек постојало у њиховој природи, већ нешто што им је Бог дао.
Бог никога неће вратити у ништавило (непостојање, тј. небиће), стога сви људи имају прилику да живе вечно са Богом, а од њихових поступака зависи да ли ће то и остварити, или ће наставити постојање далеко од Бога.
Неки свети оци кажу да су Адам и Ева били у стању детета, одојчета, и да би свако згрешио да је био на њиховом месту.
Адам и Ева се појављују на неким фрескама као светитељи.
Вечни живот ће за неке бити пакао, а за неке живот са Богом, стога је једно од старих аскетских слогана "сећања на смрт", не као нешто што треба да нас уплаши, већ као нешто што треба да нам да енергију и да нас фокусира да се окренемо Богу и да не схватимо олако живот који живимо.

Oвако, да ли говоримо о смртности или о савршености ? Пошто нико није безгрешан осим Бога, онда ми се ипак чини да су створени несавршени. То што су створени да као бића живе вечно, то је због Божје благодати.
Дакле, самим стварањем, нису "аутоматски" добили вечни живот, јер су створени. А све што је створено, Божјом благодаћу може да живи вечно. Дакле, они су добили као створења живот вечни, не као нешто што је одувек постојало у њиховој природи, већ нешто што им је Бог дао.
Бог никога неће вратити у ништавило (непостојање, тј. небиће), стога сви људи имају прилику да живе вечно са Богом, а од њихових поступака зависи да ли ће то и остварити, или ће наставити постојање далеко од Бога.
Неки свети оци кажу да су Адам и Ева били у стању детета, одојчета, и да би свако згрешио да је био на њиховом месту.
Адам и Ева се појављују на неким фрескама као светитељи.
Вечни живот ће за неке бити пакао, а за неке живот са Богом, стога је једно од старих аскетских слогана "сећања на смрт", не као нешто што треба да нас уплаши, већ као нешто што треба да нам да енергију и да нас фокусира да се окренемо Богу и да не схватимо олако живот који живимо.
Treba razgraniciti pojmove.
Bog jeste jedini apsolutno savrsen i ne mzoe da gresi.
Stvorenja koje je on stvorio andjeli i ljudi isto su stvoreni savrsenima
ali oni mogu da pogrese jer imaju slobodnu volju.
Savrsena bica mogu da zive vecno.
Prvi ljudi su stvoreni savrsenima to vidimo iz Biblije.
Bog im je rekao da ne diraju plod
i tek nakon sto su sgresili postali su nesavrseni i smrtni.
Tako da time sto su ljudi zgresili izgubil isu veznost
i tu vecnost ce nam Bog dati na temelju otkupne zrtve Isusa Hrista
to je srz hriscanstva
Zato se Isus zrtvovao za nas, da bi na temelju te zrtve mi dobili spasenje i vecni zivot.

Vecni zivot je nesto velicanstveno sto je Bog nama pripremio.

Међу светим оцима је био предмет тумачења шта значи створени "по лику и подобију", тј. из самог текста Постања се не види да су Адам и Ева створени савршени.
Они су створени са другачијим телом него што га ми сада имамо, и у заједници са створеним светом.
Бог је свима дао вечност, и ни једна душа се неће вратити у непостојање, само што ће неки бити у паклу, а неки неће. И једни и други ће имати вечни живот. Нема душе која ће нестати, будући да је створена.
Живеће вечно, питање само да ли са Богом, или не.

Back