VECNI ZIVOT – na koji nacin Bog omogucava ljudima…

trojstvo nije Biblisjka doktrina

a ovo nije tema o tome

Нови Међународни верзија (© 1984)
Зато идите и направите ученике свих народа, крстећи их у име Оца и Сина и Светога Духа,
Новог животног Превод (© 2007)
Дакле, идите и да ученицима све народе, крстећи их у име Оца и Сина и Светога Духа.

Енглески Стандардна верзија (© 2001)
Идите дакле и да ученицима све народе, крстећи их у име Оца и Сина и Светога Духа,

Нови амерички стандард Библија (© 1995)
"Идите дакле и да ученицима све народе, крстећи их у име Оца и Сина и Светога Духа,

Библе (Кембриџ ур.)
Идите, дакле, и научите све народе, крстећи их у име Оца, и Сина, и Светога Духа:

Међународни стандард верзија (© 2008)
Дакле, како идете, Бијело људи у све народе крстећи их у име Оца и Сина и Светога Духа,

Арамејски Библија у Плаин енглески (© 2010)
"Зато идите ученика свих народа и крсти их у име Оца и Сина и Духа светости."

Божја Реч ® Превод (© 1995)
Дакле, где год да идете, да ученике свих народа: крстити их у име Оца, и Сина, и Светога Духа.

Краљ Џејмс 2000 Библија (© 2003)
Идите дакле вас, и научите све народе, крстећи их у име Оца, и Сина, и Светога Духа:

Амерички краљ Џејмс верзија
Идите дакле вас, и научите све народе, крстећи их у име Оца, и Сина, и Светога Духа:

Adam i Eva su stvoreni kao savrsena bica…
Savrsenstvo podrazumeva savrsenstvo u svakom smislu, duhovnom ,psihickom i telesnom…
Ono je znacilo i njihovu mogucnost vecnog zivota…
Njihov vecni zivot bi zavisio od njihove poslusnosti Bogu.
U 1 Mojsijevoj Bog Jehova kaze…
1 Mojsijeva 2 : 15-17
15 I Jehova Bog uzeo je čovjeka i smjestio ga u vrt edenski da ga obrađuje i da se brine o njemu.
16 Tada je Jehova Bog zapovjedio čovjeku: “Sa svakoga drveta u vrtu slobodno jedi do sita.
17 Ali s drveta spoznaje dobra i zla ne smiješ jesti, jer u onaj dan u koji okusiš s njega, sigurno ćeš umrijeti.”
Zapovest je bila jasna I ispit njihove lojalnosti I vernosti Bogu…

Takodje Bog kaze “ u onaj dan u koji okusiš s njega, ćeš umrijeti.”
Sto znaci da njihov vecni zivot je bio uslovljen poslusnoscu...

Da su bili poslusni toj zapovesti ne bi okusili smrt i ziveli bi vecno…

To je logicno…
Jer ZIVOT je sam po sebi vecan…

SMRT je uvedena kao KAZNA za greh.
Ako nema greha nema ni SMRTI.

U Rimljanima 6:23 pise “ Jer je plata za greh smrt… “

Zgresivsi, ljudi su izgubili pravo na vecni zivot I tu nesavrsenost su preneli na svo potomstvo…
Zato danas ljudi oboljevaju I umiru…
A sto je zapisano u Rimljanima 5:1212
{b] Zato, kao što po jednom čoveku dođe na svet greh i po grehu smrt, i tako smrt uđe u sve ljude, jer svi zgrešiše... [/b]

Medjutim BOG OBECAVA ljudima VECNI ZIVOT…
Pitanje je kako I na koji nacin to on moze ostvariti…

Biblija daje odgovore na to…
Ova tema ce se time baviti…
Kako je moguce da ljudi ponovo zive vecno… kada I gde…
I na koji nacin je Bog to omogucio ljudima…

:hvala:

da nastavimo na temu :hvala:

a da otvorite temu o trojstvu? ja sam nesto zamolila

Imam ja pitanje,ako zelis da odgovoris.
Kako bi provodili dane u vecnosti?Sobzirom da sadasnji zivot je takav da uvek imas nekakav cilj.Ne znam,da rodis dete,da ga odgajis,pa iskolujes,docekas unucad,pa onda u njih ulazes svoju energiju.Mislim,da li vecni zivot znaci da cu videti potomke mojih potomaka i njihovih potomaka itd i tako u beskraj ili takav zivot nema tu vrstu cilja?

Imam ja pitanje,ako zelis da odgovoris.
Kako bi provodili dane u vecnosti?Sobzirom da sadasnji zivot je takav da uvek imas nekakav cilj.Ne znam,da rodis dete,da ga odgajis,pa iskolujes,docekas unucad,pa onda u njih ulazes svoju energiju.Mislim,da li vecni zivot znaci da cu videti potomke mojih potomaka i njihovih potomaka itd i tako u beskraj ili takav zivot nema tu vrstu cilja?

Evo odgovoricu...

Kako provodis dana sada?

Sada imam ovrlo malo mogucnosti da ostvarimo svoje ciljewve i snove

I novom svetu kada budem oziveli vecno moci cemo da se u vecnosti usavrsavamo i da radimo na svojim ciljevima...

Svrha zivota nije da ga das drugome vec da ti zivis vecno i da se duhovno izgradjujes da budes duhovna osoba slicna Tvorcu, to je svrha zivota...

Razmnozavanje ne ide u beskraj, Bog je rekao prvim ljudima da napune zemlju i to je to...

Evo odgovoricu...

Kako provodis dana sada?

I novom svetu kada budem oziveli vecno moci cemo da se u vecnosti usavrsavamo i da radimo na svojim ciljevima...

Svrha zivota nije da ga das drugome vec da ti zivis vecno i da se duhovno izgradjujes da budes duhovna osoba slicna Tvorcu, to je svrha zivota...

Razmnozavanje ne ide u beskraj, Bog je rekao prvim ljudima da napune zemlju i to je to...

Kako svrha zivota nije da ga dam drugome?Sta to znaci raditi na sebi?Ja i u ovim mojim godinama radim na sebi,istrazujem,citam,sticem novi pogled na zivot itd,ali jedinu srecu i radost mi ipak pruzaju moja deca!One su moj najveci uspeh i ja uzivam u tom uspehu.Ako toga nema u vecnosti,moj zivot bi ubrzo bio dosadan da samo radim na sebi.

Evo odgovoricu...

Kako provodis dana sada?

I ti pricas da je Bog ljubav.... :hahaha:

Ovo vam kazah, da radost moja u vama ostane i radost vaša se ispuni.

12 Ovo je zapovest moja da imate ljubav među sobom, kao što ja imadoh ljubav k vama.

13 Od ove ljubavi niko veće nema, da ko dušu svoju položi za prijatelje svoje

12 Ovo je zapovest moja da imate ljubav među sobom, kao što ja imadoh ljubav k vama.

13 Od ove ljubavi niko veće nema, da ko dušu svoju položi za prijatelje svoje

Izgleda da je to dotičnoj promaklo. :) Ili nisu učili tu lekciju na seminarima.

13 [0"]]Od ove ljubavi niko veće nema, da ko dušu svoju položi za prijatelje svoje
Decko sta ti nije jasno?

jeste Bog je LJUBAV

tacka

Back