VECNI ZIVOT – na koji nacin Bog omogucava ljudima…

Vidis da i ne razmiljamo toliko razlicito.
hahahaha.
Koje si veroispovesti ako nije tajna?
Ja sam adventista. Koje god da si religije, ako si iskren i ponizan i citas Pismo kako pise, slozices se sa svima onima koji to isto tako rade kao i ti, bez obzira koje su ljudi vere.
A vidi ove stihove na primer:
Kod:
Jovan 10:16  I druge ovce imam koje nisu iz ovog tora, i one mi valja dovesti; i čuće glas moj, i biće jedno stado i jedan pastir.

Otkrivenje 18:1-4
I posle ovog videh drugog anđela gde silazi sa neba, koji imaše oblast veliku; i zemlja se zasvetli od slave njegove.
18:2   I povika jakim glasom govoreći: Pade, pade [B][COLOR=#ff0000]Vavilon[/COLOR][/B] veliki, i posta stan  đavolima, i tamnica svakom duhu nečistom, i tamnica svih ptica nečistih  i mrskih; jer otrovnim vinom kurvarstva svog napoji sve narode;
18:3  I carevi zemaljski s njom se kurvaše, i trgovci zemaljski obogatiše se od bogatstva slasti njene.
18:4   I čuh glas drugi s neba koji govori: [COLOR=#ff0000][B]Iziđite iz nje, narode moj[/B][/COLOR], da se  ne pomešate u grehe njene, i da vam ne naude zla njena.

Jedno stado jedan Pastir?

Boziji narod u Vavilonu?

:)

ne brini i to ce doci na red :)

A ne razumes osnovnu stvar , sta je vecni zivot...

vecni zivot nije u potomcima, mi i potomci smo razlicite osobe i svako ima svoj zivot...

Zivot koj ise prekine nije VECNI ZIVOT...

VECNI ZIVOT je lisen SMRTI.

Jel to za mene?
Ne znam odakle ti fix ideja da ja ne znam sta je vecni zivot ili da se ne slazem sa tobom po ovo pitanju.

ne brini i to ce doci na red :)

A ne razumes osnovnu stvar , sta je vecni zivot...

vecni zivot nije u potomcima, mi i potomci smo razlicite osobe i svako ima svoj zivot...

Zivot koj ise prekine nije VECNI ZIVOT...

VECNI ZIVOT je lisen SMRTI.

Ne ja sam besmrtna kroz svoje potomke,kao sto su moji preci kroz mene!
I potpuno svejedno,mislim da samo veoma samoljubiv covek-zena,moze teziti da zivi vecno,a da pri tom pokraj sebe nema svoje najmilije!
Evo da ti plasticno pojasnim:
Da sad dodje meni neki svetac i kaze da ce mi podariti vecni zivot,a da pored mene nece biti moje dece,muza,roditelja,prijatelja,ili da prozivim jos par godina ovozemaljski zivot uz njih.Bez razmisljanja odlucila bih se za ovozemaljski zivot!

Ja sam adventista. Koje god da si religije, ako si iskren i ponizan i citas Pismo kako pise, slozices se sa svima onima koji to isto tako rade kao i ti, bez obzira koje su ljudi vere.
Kod:
Jovan 10:16  I druge ovce imam koje nisu iz ovog tora, i one mi valja dovesti; i čuće glas moj, i biće jedno stado i jedan pastir.

I posle ovog videh drugog anđela gde silazi sa neba, koji imaše oblast veliku; i zemlja se zasvetli od slave njegove.
18:2   I povika jakim glasom govoreći: Pade, pade [B][COLOR=#ff0000]Vavilon[/COLOR][/B] veliki, i posta stan  đavolima, i tamnica svakom duhu nečistom, i tamnica svih ptica nečistih  i mrskih; jer otrovnim vinom kurvarstva svog napoji sve narode;
18:3  I carevi zemaljski s njom se kurvaše, i trgovci zemaljski obogatiše se od bogatstva slasti njene.
18:4   I čuh glas drugi s neba koji govori: [COLOR=#ff0000][B]Iziđite iz nje, narode moj[/B][/COLOR], da se  ne pomešate u grehe njene, i da vam ne naude zla njena.

Boziji narod u Vavilonu?

Pad Vavilona velikog oznacava pad lazne religije... u buducnosti...

Vavilon je bio steciste laznog obozavanja u staro vreme... odatle Vlavilon Veliki kao simbol lazne religije i laznih ucenja...

I to kada se desi pad Vavilona velikog - Lazne religije, to je znak da je "velika nevolja" pocela

zatim slede Sudnji Dan pa Armagedon... pa hiljadugodisnja Hristova vladavina mira...

pa savrsenstvo i vecni zivot u raju na Zemlji:)

Poslednja izmena:

I to kada se desi je znak da je "velika nevolja" pocela

zatim slede Sudnji Dan pa Armagedon... pa hiljadugodisnja Hristova vladavina mira...

Idi popi caj i smiri se. Zar ne vidis o cemu se ovde prica?
Vecni zivotu u raju na zemlji ali tek posle 1000 godina na nedu :)

Kod:

Boziji narod u Vavilonu?

Da,ali uvek postoje i neslaganja.

I potpuno svejedno,mislim da samo veoma samoljubiv covek-zena,moze teziti da zivi vecno,a da pri tom pokraj sebe nema svoje najmilije!
Da sad dodje meni neki svetac i kaze da ce mi podariti vecni zivot,a da pored mene nece biti moje dece,muza,roditelja,prijatelja,ili da prozivim jos par godina ovozemaljski zivot uz njih.Bez razmisljanja odlucila bih se za ovozemaljski zivot!
ti nisi besmrtna da te obavestim...

mozes dobiti vecni zivot, kao i drugi ukoliko budes poslusna Bogu...

Vavilon je bio steciste laznog obozavanja u staro vreme... odatle Vlavilon Veliki kao simbol lazne religije i laznih ucenja...

I to kada se desi pad Vavilona velikog - Lazne religije, to je znak da je "velika nevolja" pocela

Pa zar nije trebalo to da se desi 1914? Pa 1918? Pa 1925? Pa 1975?:mrgreen:

Interesantna stvar je sto se kroz jednog pravednog mnogi mogu spasiti.

Римљанима, глава 6

7. Јер који умре опрости се од греха.

Kod:
Rimljanima 6:1-14
Šta ćemo dakle reći? Hoćemo li ostati u grehu da se blagodat umnoži? Bože sačuvaj!
6:2  Jer koji umresmo grehu kako ćemo još živeti u njemu?
6:3  Ili ne znate da svi koji se krstismo u Isusa Hrista, u smrt Njegovu krstismo se?
6:4   Tako se s Njim pogrebosmo krštenjem u smrt da kao što usta Hristos iz  mrtvih slavom Očevom, tako i mi u novom životu da hodimo.
6:5  Jer kad smo jednaki s Njim jednakom smrću, bićemo i vaskrsenjem;
6:6  Znajući ovo da se stari naš čovek razape s Njime, da bi se telo grešno pokvarilo, da više ne bismo služili grehu.
6:7  Jer koji umre oprosti se od greha.
6:8  A ako umresmo s Hristom, verujemo da ćemo i živeti s Njim,
6:9  Znajući da Hristos usta iz mrtvih, već više ne umire; smrt više neće ovladati njime.
6:10  Jer šta umre, grehu umre jedanput; a šta živi, Bogu živi.
6:11  Tako i vi, dakle, držite sebe da ste mrtvi grehu a živi Bogu u Hristu Isusu Gospodu našem.
6:12  Da ne caruje, dakle, greh u vašem smrtnom telu, da ga slušate u slastima njegovim;
6:13   Niti dajte udova svojih grehu za oružje nepravde; nego dajte sebe Bogu,  kao koji ste živi iz mrtvih, i ude svoje Bogu za oružje pravde.
6:14  Jer greh neće vama ovladati, jer niste pod zakonom nego pod blagodaću.
Pavle govori o sluzbi grehu. Kada covek umre on vise ne sluzi grehu. Ne sluzi nicemu doduse.

Smrcu su nam oprosteni gresi...

i sta sa time?

A u! Gresi su nam oprosteni Hristovom smrcu na krstu Golgote a ne nasom smrcu. Gresi su nam oprosteni sad odmah ovog casa i trenutka.
Nema veze spavanje sna sa oprastanjem greha.
Ljudi, ako znate bilo koji jezik osim srpskog pogledajte te stihove i na drugim jezicima. Pogovoto taj sedmi.
Ili jednostavno procitajte kontekst. Naveo sam i to.

Poslednja izmena:
A u! Gresi su nam oprosteni Hristovom smrcu na krstu Golgote a ne nasom smrcu. Gresi su nam oprosteni sad odmah ovog casa i trenutka.
Nema veze spavanje sna sa oprastanjem greha.
Ljudi, ako znate bilo koji jezik osim srpskog pogledajte te stihove i na drugim jezicima. Pogovoto taj sesti.
Ili jednostavno procitajte kontekst. Naveo sam i to.
Da, samo sam se osvrnula na ono" plata za greh je SMRT.

Naravno da Hristovom smrcu imamo oprostenje greha...

Ali kada neko umre, platio je za grehe... na osnovu Hristove zrtve ima nadu vaskrsenja...

Smrcu su nam oprosteni gresi...

i sta sa time?

Sa ti ima veze da se telo razresuje okova greha,ali ne i dusa, jer onda bi bilo apsurdno govoriti o vaskrsenju.
Jel Pavle govoru u kakvom cemo telu vaskrsnuti?
Ako se zamo zapitas ko ce u kakvom telu vaskrsnuti ili sta ce u kakvom telu vaskrsnuti,onda dolazimo do resenja da covek nije samo telo.

Poslednja izmena:

Back