VECNI ZIVOT – na koji nacin Bog omogucava ljudima…

Bio je u telu, a da li je umro telesno, ili veruješ da je poput gorštaka negde u planinama skriva se hiljadama godina?
Govorimo o onome koga su zvali Isus.
Isus je ubijen, bio je savrsen telesno kao i duhovno, jer je savrsen Bozji SIN.
Bog je odstupio od njega, povukao je Bozji duh i zastitu od njega da bi mogli da ga ubiju...
da bi bilo ispunjeno pismo... Bozja rec... prorocanstvo...

Jer je ISUS kao Bozji SIN dosao na Zemlju da da dvoj zivot kao otkup greha covecanstva...

Sa svrhom znaci... i to je bio deo Bozje namere...
Da Isus da svoj zivot kao otkup...

5 Jer jedan je Bog, i jedan posrednik između Boga i ljudi, čovek Isus Hristos
koji sebe dade u otkup za sve.
To je svedočanstvo koje je u svoje vreme dato, (1. Timotiju 2:5,6)

a bez svoje zasluge su opravdani milošću njegovom, otkupom koji je u Isusu Hristu. (Rimljanima 3:24)

Na osnovu te HRISTOVE otkupnine mi imamo mogucnost VECNOG ZIVOTA.
Inace ne bi...

Jovan 3:16

Jer Bog je toliko voleo svijet da je dao svog jedinorođenog Sina,

da niko ko veruje u njega ne propadne, nego da ima večni život.

Poslednja izmena:
Duhovna smrt je nemoguća. Adam nije umro ni duhovnom, ni fizičkom smrću u taj dan, inače ne bi doživeo 930 godina.

A to što ti je dosta ove teme za danas, jeste samo floskula koju koristiš da bi pobegla od pitanja na koje nemaš odgovore, po običaju.

Najpre da odgovorim, duhovna smrt je moguca.. Biblija govori o tome...
Onaj ko je odsecen od Bozjeg duha je duhovno mrtav...

Ne bi da se prepucavam sa tobom ali recicu ti samo jednom:)

Јa imam svoj zivot i obaveze i net koristim po malo.. tako da imam pravo da vodim svoju temu, tako, normalno...
i nemam nameru da zivim na forumu, jel jasnije?
kao sto sam i rekla svima sam odgovorila... pa i tebi...
ako nisi zadovoljan mojim odgovorima to je tvoj problem a ne moj :cao:

nadalje necu odgovarati na pitanja koje se ne ticu teme...

:cao:

Poslednja izmena od moderatora:
Isus je ubijen, bio je savrsen telesno kao i duhovno, jer je savrsen Bozji SIN.
Bog je odstupio od njega, povukao je Bozji duh i zastitu od njega da bi mogli da ga ubiju...
da bi bilo ispunjeno pismo... Bozja rec... prorocanstvo...

Jer je ISUS kao Bozji SIN dosao na Zemlju da da dvoj zivot kao otkup greha covecanstva...

Sa svrhom znaci... i to je bio deo Bozje namere...
Da Isus da svoj zivot kao otkup...

Na osnovu te HRISTOVE otkupnine mi imamo mogucnost VECNOG ZIVOTA.
Inace ne bi...

Hoćeš da kažeš da Isusa nisu ubili, živeo bi telesno i dan danas?
Zašto insistiraš na večnom telesnom životu, učiš ljude lažima, kada je Bog čoveka stvorio da ima decu i da se sa decom raduje, i da njegova deca imaju decu i tako večno.
Zar bi Ti da čoveka lišiš dečijih radosti, koje su jedino moguće u ciklusu telesnog umirnja i rađanja, jer sve na Zemlji funkcioniše po tom zakonu, i Ti sada govoriš protiv zakona.

Jel moze bez vredjanja? ili te Istina vredja?
Sve sam potkrepila Biblijskim citatima...

Takodje tvoje pretpostavke su netacne...
Bog je dao zakon i taj zakon ja iznosim..
Takodje iznosim Biblijske dokaze za sve sto tvrdim...

i odakle ti taj pogresan rezon o lisavanju radosti?
pa obecanje vecnog zoivota je radost...
a ne obecanje smrti...

Niko ti ne brani da zivis radosno, Bog je srecan Bog i on zeli da i mi budemo srecni...
Zato nam je i otkrio ISTINU preko Bozje reci...

Ja govorim o uzvisenim Bozanskim stvarima...
ZIVOT je nesto sto je DAR od Boga i trebamo ga ceniti i voleti...

Poslednja izmena:
Jel moze bez vredjanja? ili te Istina vredja?
Sve sam potkrepila Biblijskim citatima...

Takodje tvoje pretpostavke su netacne...
Bog je dao zakon i taj zakon ja iznosim..
Takodje iznosim Biblijske dokaze za sve sto tvrdim...

i odakle ti taj pogrtesan rezon o lisavanju radosti?
pa obecanje vecnog zoivota je radost...
a ne obecanje smrti...

ja govorim o uzvisenim Bozanskim stvarima...
ZIVOT je nesto sto je DAR od Boga i trebamo ga ceniti i voleti...

Bog je dao zakon, koji Ti očima ne vidiš.
Kako možeš reći da je pretpostavka zakon po kome sve što je telesno na Zemlji umire i ponovo se rađa?

Bog je dao zakon, koji Ti očima ne vidiš.
Kako možeš reći da je pretpostavka zakon po kome sve što je telesno na Zemlji umire i ponovo se rađa?
Vidim, nego ti ne vidis da ja vidim.:)
Bog je sve stvorio i on je jedini Zakonodavac...

Ja iznosim Njegovu REC a ne svoje misljenje...

Evo sta Bog kaze ...
Prelistaj malo Bibliju pa ces videti... sta na primer Biblija kaze o VECNOM ZIVOTU.

evo ovo na primer... http://siont.net/biblija/konkor/rdk/search.php?query=ve%E8ni%20%BEivot&stpos=0&stype=AND

Biblija (RDK) - Rezultat pretrage
Prev. Daničić-Karadžić (Rev.)
Rezultat za: večni život
Pronađeno je: 44 stihova (0.284 sek.)

Za nadu večnog života, koji obeća nelažni Bog pre vremena večnih, (Titu 1:2)
I mnogo onih koji spavaju u prahu zemaljskom probudiće se, jedni na život večni, a drugi na sramotu i prekor večni. (Danilo 12:2)
Ako li te ruka tvoja ili noga tvoja sablažnjava, odseci je i baci od sebe: bolje ti je ući u život hrom ili kljast, nego li s dve ruke i dve noge da te bace u oganj večni. (Matej 18:8)
I gle, neko pristupivši reče Mu: Učitelju blagi! Kakvo ću dobro da učinim da imam život večni? (Matej 19:16)
I svaki, koji ostavi kuće, ili braću, ili sestre, ili oca, ili mater, ili ženu, ili decu, ili zemlju, imena mog radi, primiće sto puta onoliko, i dobiće život večni. (Matej 19:29)
I ovi će otići u muku večnu, a pravednici u život večni. (Matej 25:46)
I ako te ruka tvoja sablažnjava, odseci je: bolje ti je bez ruke u život ući, negoli s obe ruke ući u pakao, u oganj večni, (Marko 9:43)
I ako te noga tvoja sablažnjava, odseci je: bolje ti je ući u život hrom, negoli s dve noge da te bace u pakao, u oganj večni, (Marko 9:45)
I kad izađe na put, pritrča neko, i kleknuvši na kolena pred Njim pitaše Ga: Učitelju blagi! Šta mi treba činiti da dobijem život večni? (Marko 10:17)
A da neće primiti sad u ovo vreme sto puta onoliko kuća, i braće, i sestara, i otaca, i matera, i dece, i zemlje, u progonjenju, a na onom svetu život večni. (Marko 10:30)
I gle, ustade jedan zakonik i kušajući Ga reče: Učitelju! Šta ću činiti da dobijem život večni? (Luka 10:25)
I zapita Ga jedan knez govoreći: Učitelju blagi! Šta da učinim da nasledim život večni? (Luka 18:18)
Koji neće primiti više u ovo vreme, i na onom svetu život večni. (Luka 18:30)
Da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni: (Jovan 3:15)
Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni. (Jovan 3:16)
Ko veruje Sina, ima život večni; a ko ne veruje Sina, neće videti život, nego gnev Božji ostaje na njemu. (Jovan 3:36)
A koji pije od vode koju ću mu ja dati neće ožedneti doveka; nego voda što ću mu ja dati biće u njemu izvor vode koja teče u život večni. (Jovan 4:14)
I koji žnje prima platu, i sabira rod za život večni, da se raduju zajedno i koji seje i koji žnje; (Jovan 4:36)
Zaista, zaista vam kažem: Ko moju reč sluša i veruje Onome koji je mene poslao, ima život večni, i ne dolazi na sud, nego je prešao iz smrti u život. (Jovan 5:24)
Pregledajte pisma, jer vi mislite da imate u njima život večni; i ona svedoče za mene. (Jovan 5:39)
Starajte se ne za jelo koje prolazi, nego za jelo koje ostaje za večni život, koje će vam dati Sin čovečiji, jer ovog potvrdi Otac Bog. (Jovan 6:27)
A ovo je volja Onog koji me posla da svaki koji vidi Sina i veruje Ga ima život večni; i ja ću ga vaskrsnuti u poslednji dan. (Jovan 6:40)
Zaista, zaista vam kažem: koji veruje mene ima život večni. (Jovan 6:47)
Koji jede moje telo i pije moju krv ima život večni, i ja ću ga vaskrsnuti u poslednji dan: (Jovan 6:54)
I ja ću im dati život večni, i nikad neće izginuti, i niko ih neće oteti iz ruke moje. (Jovan 10:28)
Koji ljubi dušu svoju izgubiće je, a ko mrzi na dušu svoju na ovom svetu, sačuvaće je za život večni. (Jovan 12:25)
I znam da je zapovest Njegova život večni. Šta ja dakle govorim onako govorim kao što mi reče Otac. (Jovan 12:50)
Kao što si Mu dao vlast nad svakim telom da svemu što si Mu dao da život večni. (Jovan 17:2)
A ovo je život večni da poznaju Tebe jedinog istinitog Boga, i koga si poslao Isusa Hrista. (Jovan 17:3)
A kad čuše neznabošci, radovahu se i slavljahu reč Božju, i verovahu koliko ih beše pripravljeno za život večni. (Dela 13:48)
Onima, dakle, koji su trpljenjem dela dobrog tražili slavu i čast i neraspadljivost, život večni; (Rimljanima 2:7)
Da kao što carova greh za smrt, tako i blagodat da caruje pravdom za život večni, kroz Isusa Hrista Gospoda našeg. (Rimljanima 5:21)
A sad oprostivši se od greha, i postavši sluge Božje, imate plod svoj na posvećenje, a kraj život večni. (Rimljanima 6:22)
Jer je plata za greh smrt, a dar Božji je život večni u Hristu Isusu Gospodu našem. (Rimljanima 6:23)
Jer koji seje u telo svoje, od tela će požnjeti pogibao; a koji seje u duh, od duha će požnjeti život večni. (Galatima 6:8)
Ali toga radi ja bih pomilovan da na meni prvom pokaže sve trpljenje Isus Hristos za ugled onima koji Mu hoće verovati za život večni. (1. Timotiju 1:16)
Bori se u dobroj borbi vere, muči se za večni život na koji si i pozvan, i priznao si dobro priznanje pred mnogim svedocima. (1. Timotiju 6:12)
Sabirajući sebi temelj dobar za unapredak, da prime život večni. (1. Timotiju 6:19)
I život se javi, i videsmo, i svedočimo, i javljamo vam život večni, koji beše u Oca, i javi se nama; (1. Jovanova 1:2)
I ovo je obećanje koje nam On obeća, život večni. (1. Jovanova 2:25)
Svaki koji mrzi na brata svog krvnik je ljudski; i znate da nijedan krvnik ljudski nema u sebi večni život. (1. Jovanova 3:15)
I ovo je svedočanstvo da nam je Bog dao život večni; i ovaj život večni u Sinu je Njegovom. (1. Jovanova 5:11)
Ovo pisah vama koji verujete u ime Sina Božijeg, da znate da imate život večni i da verujete u ime Sina Božijeg. (1. Jovanova 5:13)
I sami sebe držite u ljubavi Božijoj, čekajući milost Gospoda našeg Isusa Hrista za život večni. (Juda 1:21)

da nastavim ovde odgovor...
Takodje na pocetku Biblije je jasno da je Adam stvoren savrsen...
Da nije zgresio ne bi ni umro...vec bi ziveo vecno kako je i stvoren...
Tek zgresivsi je nasledio smrt... jednostavno je...
Bez postojanja smrti ziveo bi vecno...
Da nije zgresio, ziveo bi vecno...

Zar Bog koji je savrsen i vecan ne moze da ljude odrzava vecno u zivotu?
naravno preduslov je savrsenost..
Ako ne moze to, onda i nije Bog i nije svemoguc i nije vecan...
Da nacrtam savrsen covek moze da zivi vecno, nesavrsen ne moze jer je zbog nesavrsenosti podlozan bolesti i smrti...

Ti brkas neke pojmove jer su sada ljudi nesavrseni...
A bili su savrseni i bice...
za sada toliko, pozdrav...

Poslednja izmena:
"I tada se skupise starci u stepi da ga za njegov zlocin osude....
Dugo su vecali i na kraju Laru osudise na NAJSTRASNIJU OD SVIH KAZNI: OSUDISE GA NA ZIVOT VECNI!"

"Starica Izergil" prica o Lari,
Maksim Gorki
A on je pametniji od Boga?
Monogo taoga ljudi kazu pa nisu u pravu...

Zato je bitno sta kaze Bog o Vecnom zivotu...

Mozda bi kazna bila da zovek zivi vecno ovako bolestan i star... kao sto je i danas nesavrsen...
Odatle i ta misao, jer ljudi ne znaju Bozanski naum...

Kod Boga je drugacije, vecnost podrazumeva i SAVRSENSTVO COVEKA i savrsene uslove zivota...
Koje ce Bog ostvariti...

Slava Bozija pokrivala ga je.Zato ga nije bilo sramota.

Брате мој, не бих се сложио са тобом. Они су били наги. Колико мене служи памћење, у Библији пише да су били голи и није их било срамота. По мени срамота и стид је нека врста греха, а свака одећа би представљала препреку, јер се цовек не осећа слободно. Ја се највише осећам слободно кад сам го, ниста ми не смета, не стежу ме гаће... :mrgreen:

А и зашто је срамота бити го? То је доказ слободе човека, бити го Али је зезнуто кад је зима. :per:

Bio je nag i ranije.:mrgreen:

A kako to da je bog rekao da će Adam dumre u onaj dan kad okusi plod, a nije umro u taj dan? Kakva je to laž?
Evo kako.

Bog je odma imao resenje.
Resenje je bio Hristos.

1.Mo 3:15 I još mećem neprijateljstvo između tebe i žene i između semena tvog i semena njenog; ono će ti na glavu stajati a ti ćeš ga u petu ujedati.

Seme sotonino i seme zenino.

Hristos je stao na glavu zmiji sotoni.

Seme zenino su oni koji sluze Hristu a seme sotonino su oni koji sluze grehu, djavolu. Svesno ili ne.

1.Jovan 3:8 Koji tvori greh od đavola je, jer đavo greši od početka. Zato se javi Sin Božji da raskopa dela đavolja.
Rim 16:20 A Bog mira da satre sotonu pod noge vaše skoro. Blagodat Gospoda našeg Isusa Hrista s vama. Amin.
JeV 2:14 Budući, pak, da deca imaju telo i krv, tako i On uze deo u tome, da smrću satre onog koji ima državu smrti, to jest đavola;
7 I posta rat na nebu. Mihailo i anđeli Njegovi udariše na aždahu, i bi se aždaha i anđeli njeni.
8 I ne nadvladaše, i više im se ne nađe mesta na nebu.
Otklrivernje 12.
Oftkr12:17 I razgnevi se zmija (sotona) na ženu (verne), i otide da se pobije sa ostalim semenom njenim, koje drži zapovesti Božije i ima svedočanstvo Isusa Hrista.

Da Bog nije imao ovo resenje Adam i Eva bi morali odma da umru jer je plata za greh smert, i to vecna smrt:
Röm 6:23 Jer je plata za greh smrt...
.

Dok nije doslo vreme da ta smrt bude placena kroz Hrista, taj problem je premosten tako sto su simbolicki, ljudi prinosili zrtve zivotinja koje su bile slika onoga sto ce Hristos ucniti za ljude jdnoga dana, umrece za nase grehe dobrovoljno i na taj ancin su kroz ovaj cin zrtvovanja verom gledali u bozje obecanje hrista koji ce platiti tu smrt koju smo mi trebali da dobijemo.
vecnu smrt.
Tvorac, zakonodavac dolazi sam da plati nasu krivicu ali ako dobrovoljno prihvatimo i prestanemo da gresimo inace ona nema vzanosti.
Gal 4:4 A kad se navrši vreme, posla Bog Sina svog Jedinorodnog, koji je rođen od žene i pokoren zakonu,
Zapazite da je pokoran zakonu!!!

Tako je Bog mogao da ostavi da ljudi i dalje zive na ovoj zemlji, ali u uslovima i posledicama greha koje su sami izarbrali.
Joh 3:16 Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.

Vidimo da se pocelo odma sa prinosenjem zivotinjskih zrtava koje su ukazivale na Hrista, i ocigledno da je Bog odma prvim ljudima pokazao Bozji plan spasenja jer je samo ako mogao da ih ostavi da i dalje zive!.
A Kasnije taj plan spasenja , koji je vec bio zaboravljen, samo obnovio sa Izrailjom.

1.Mo 4:3 A posle nekog vremena dogodi se, te Kajin prinese Gospodu prinos od roda zemaljskog;

1.Mo 4:4 A i Avelj prinese od prvina stada svog i od njihove pretiline. I Gospod pogleda na Avelja i na njegov prinos,

1.Mo 4:5 A na Kajina i na njegov prinos ne pogleda. Zato se Kajin rasrdi veoma, i lice mu se promeni.

Zasto Bog nije pogledao na Kainov PRINOS iako vidimo da je Kain hteo da sluzi Bogu onim sto je on sam odredio da mu sluzi, ne prinevsi jagnje na zrtvu nego proizvode zemlje?

Pa Bog zeli da mu sluzimo sa time sto nam Bog odredi a ne da mu sluzimo sa onim sto mi zleimo da mu odredimo za sluzbu.

Nema gadnijeg pred Bogom kad ljudi odbace ono sto im je Bog odredio pa postavljaju svoja pravila i kazu, kako te mi dobro slavimo sa time a drugi ne?

I danas isto tako rade mnoge religiozne zajednice ili crkve, ljudi, nista bolje od Kaina, a onda mrze na one koji hoce da postuju ono sto je Bog odredio, isto kao kain Avelja.
Pa jos kazu da ovi ne sluze Bogu?

Bog je napravio plan spasenja coveka, i omugucio mu da ne umre odma vec da zivi koliko ga zivotna snaga koju ima nosi,i da za to vreme pokaze da zeli stvarno da bude stanovnik nove zemlje koju ce mu Bog dati o vaskrsenju mrtvih u ponovo besmrtnim telima kao na pocetku.

Iako je put trnovit i mukotrpan, Bog je omogucio da se ljuidi vrate tamo gde su na pocetku bili.

Svako sam bira!

1 I videh nebo novo i zemlju novu; jer prvo nebo i prva zemlja prođoše, i mora više nema.
2 I ja Jovan videh grad sveti, Jerusalim nov, gde silazi od Boga s neba, pripravljen kao nevesta ukrašena mužu svom.
Off 21:4 I Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovih, i smrti neće biti više, ni plača, ni vike, ni bolesti neće biti više; jer prvo prođe.
6 I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava.
7 Koji pobedi, dobiće sve, i biću mu Bog, i on će biti moj sin.
otkrivenje 21.

Sta ce te vi izabrati?

To niko za tebe nemoze da odluci, vec ti sam.

Kain je izabrao da sluzi Bogu ali kako njemu volja, ali ta sluzba nije bila prihvatljiva Bogu jer je samo jagnje, zivotinjska krv, simbol Hrista kroz koju Bog moze da primi gresnika koji se kaje i da ga postedi smrti a ne poljoprivredni prozivodi.

Kada je simbol postao stvarnost, onda:

24 A Ovaj, (Isus)budući da ostaje vavek, ima večno sveštenstvo.
25 Zato i može vavek spasti one koji kroza Nj dolaze k Bogu, kad svagda živi da se može moliti za njih.
26 Jer takav nama trebaše poglavar sveštenički: svet, bezazlen, čist, odvojen od grešnika, i koji je bio više nebesa;
27 Kome nije potrebno svaki dan, kao sveštenicima, najpre za svoje grehe žrtve prinositi, a potom za narodne, jer On ovo učini jednom, kad sebe prinese.
Jevrejima 7.

.

Poslednja izmena:
Pa nije. Ako je umro u starosti od 930 godina, svakako nije umro u taj dan. Jer ako je "hiljadu godina bogu kao jedan dan", Adamu svakako nije.

Nije Bog mislio da ce umretu u isti dan kad pojede voce

Nego da ce umreti nakon toga sigurno

U koji dan okusis ..moze se prevesti ...Kada budes okusio :manikir:

Sve je do prevoda koji zbunjuje neke ..al netreba biti gloop i svatiti sam pravo znacenje nekog stiha :manikir:

Slava Bozija pokrivala ga je.Zato ga nije bilo sramota.

Брате мој, занима ме како то мислиш да га је покривала слава Божија? Колико је мени познато, у Библији пише да су Адам и Ева били голи и да их није било стид.

Pogresno rezonovanje...
Oni koji vole ZIVOT, zele da zive ... a to znaci vecno...
Ko jos zeli SMRT ako voli i zeli da zivi?
Obicno oni koji ne znaju sta ce sasobom sada i n ezele dazive vecno...
Jer im je zivot besmislen...

Dok oni koji imaju svrhu zivota sada, zele da zive vecno...

meni se čini da je tvoj rezon naopak.
jedno je živeti, i želeti da živiš, drugo želeti večni život... neko je moje mišljenje da normalna osoba ne želi večni život.

svrha 'sada' se i živi sada... večnost žele oni kojima je sadašnji život promašen, a to su isti oni koji su tu svrhu podredili uslovima za dobijanje večnosti.

Брате мој, занима ме како то мислиш да га је покривала слава Божија? Колико је мени познато, у Библији пише да су Адам и Ева били голи и да их није било стид.

Kada je Mojsije sisao sa gore posle razgovora sa Bogom sta je bilo?

29 I kad Mojsije silažaše s gore sinajske, i držaše u ruci dve ploče svedočanstva silazeći s gore, ne znaše da mu koža na licu posta svetla dokle govoraše s njim.
30 I vide Aron i svi sinovi Izrailjevi Mojsija, a to mu se svetli koža na licu, i ne smeše pristupiti k njemu.
31 Ali ih zovnu Mojsije, i vratiše se k njemu Aron i svi glavari u zboru, i govori s njima Mojsije.
32 Potom pristupiše svi sinovi Izrailjevi, i zapovedi im sve što mu kaza Gospod na gori sinajskoj.
33 A kad im Mojsije izgovori, zastre lice svoje pokrivalom.
34 Ali kad Mojsije dolažaše pred Gospoda da s Njim govori, skidaše pokrivalo dokle ne bi izašao; a izašavši kazivaše sinovima Izrailjevim šta mu se zapovedaše.
35 Tada viđahu sinovi Izrailjevi lice Mojsijevo, gde se svetli koža na licu njegovom, te Mojsije opet zastiraše pokrivalom lice svoje dokle ne bi opet ušao da govori s Njim.
2 Mojsijeva 34.

2.Kor 3:7 Ako li služba smrti koja je u kamenju izrezana slovima, bi u slavi da sinovi Izrailjevi ne mogoše pogledati na lice Mojsijevo od SLAVE lica njegovog koja prestaje:

@ Tema

Vecni zivot Bog omogucava putem otkupnine Isusa Hrista ..koji je dao svoj savrsen zivot u zamenu za Adamov greh ili Adamov zivot koji je bio takodje savrsen :)

Putem Carstva Bozijeg koje ce doci na zemlju i time vaskrsnuti mrtve i onim zivima vratiti mladost, zdravlje i srecu + pretvaranje zemlje u Raj nalik Edenu to ce se ostvariti :)

To je namera Bozija od stvaranja zemlje do sada i on ce to ispuniti sigurno po svom Obecanju koje je dao ljudima :D

To sto ga je Djavo sprecio za neko vreme ne znaci i da je uspeo u tome :manikir: ..Bog nece odustati nikad od te namere svoje :hvala:

Sve u svemu Bog ima moc da unisti smrt i bolesti ...

I naucnici su otkrili da postoji celija ili neznam sta koja regenerise coveka ...ali da slabi vremenom i zato ljudi stare i umiru

Znaci Bog samo treba pojacati taj Gen ili celiju sta god u cveka i on ce se obnavljati stalno = Vecno ziveti ..osim ako ga neko ne ubije nasilno :mrgreen:
Tasko je

:hvala:

meni se čini da je tvoj rezon naopak.
jedno je živeti, i želeti da živiš, drugo želeti večni život... neko je moje mišljenje da normalna osoba ne želi večni život.

svrha 'sada' se i živi sada... večnost žele oni kojima je sadašnji život promašen, a to su isti oni koji su tu svrhu podredili uslovima za dobijanje večnosti.

Svaka normalna osoba zeli da zivi uvek = Vecno

A zasto ?

Pa zato sto niko ne zeli umreti normalan + da stvara tugu svojim bliznjima ako umre :)

Ako bi te neko pitao da izaberes trenutak kad zelis umreti ..u koji cas ..dali bi znala da odaberes ili htela ?? :ceka:

Svakom se zivi jos malo ma koliko zeleo smrt zbog neke bolesti ili problema koj ima :D

Back