VECNI ZIVOT – na koji nacin Bog omogucava ljudima…

Nemaš iti jedan dokaz tako nečega, ako su i stvoreni savršeni, kako savršen može da postane nesavršen, to je pitanje na koje takođe ne postoji razuman odgovor, jer bi svaki pokušaj odgovora bio u smislu da sam Bog, istina koja je savršena, može postati nesavršena, što je besmisleno.
Vi jednostavno niste u stanju da razdvojite suštinu od forme, otuda takve teorije, poput večnog telesnog života, koji je samo formalno oličenje duhovnog, bar bi tako trebalo da bude, da duh vodi telo, jer je duh taj koji oživotvoruje materiju, kao kada nešto poželiš i potom svoju želju oživotvoriš, po tom principu.
Navela sam dokaz, Biblija daje dokaz kako su prvi ljudi stvoreni...
Citaj malo pazljivije 1 Mojsijevu i razmisli...
Zasto je SMRT naknadno uvedena?
Znaci da nije postojala...
Na pocetku ni GREH nije postojao...

Bog je ljudima dao SLOBODNU VOLJU i zato su mogl ida izaberu da ga poslusaju ili ne poslusaju...i odatle greh...
A POSLEDICA greha je SMRT...
Da nisu zgresili ne bi ni umrli...
I tako bi ziveli vecno...
sve je logicno...

Samo je BOg savrsen u apsolutnom smislu, samo je on Apsolut...
sve ostalo je savrseno za svoju svrhu...

Јер о васкрсењу нити ће се женити ни удавати; него су као анђели Божји на небу.

Зато, ако је ко у Христу, нова је твар: старо прође, гле, све ново постаде.

Rečeno nema veze ima sa večnim telesnim životom, već sa večnim nebeskim životom, jer na nebesima živi duh, istina, a duh je taj koji oživotvoruje materiju, uvek iznova, jer materija je takva po prirodi, nesavršena, da se uvek neprestano mora oživljavati, što se uostalom lako uočava u svemu oko nas, gde se sve materijalno menja, samo istina uvek ostaje nepromenjena, jer je savršena i nepropadljiva.

Navela sam dokaz, Biblija daje dokaz kako su prvi ljudi stvoreni...
Citaj malo pazljivije 1 Mojsijevu i razmisli...
Zasto je SMRT naknadno uvedena?
Znaci da nije postojala...
Na pocetku ni GREH nije postojao...

Bog je ljudima dao SLOBODNU VOLJU i zato su mogl ida izaberu da ga poslusaju ili ne poslusaju...i odatle greh...
A POSLEDICA greha je SMRT...
Da nisu zgresili ne bi ni umrli...
I tako bi ziveli vecno...
sve je logicno...

Samo je BOg savrsen u apsolutnom smislu, samo je on Apsolut...
sve ostalo je savrseno za svoju svrhu...

Posledica greha je smrt, ali se radi o smrti duše, ako se duša odrekne istine, i prihvati laž, onda mora doživeti smrt, jer laž ne može živeti.
Vi jednostavno ne vidite razliku između materijalnog i nematerijalnog, u tome je problem.

Pa nije Adam umro u taj dan.:mrgreen:
da poznajes Bibliju ne bi to pitao.. :mrgreen:
naravno da jeste...

Pred Bogom je jedan dan 1000 godina nasih...
Biblija tako kaze...
Tako da Adam je umro sa 930 godina to je u okvirima tog Bozanskog dana...

Psalam 90

4 Jer je hiljada godina pred očima Tvojim kao dan jučerašnji, kad mine, i kao straža noćna.

Takodje, tog dana kada je Adam zgresio, on je duhovno umro...
Bio je odsecen od Bozanskog duha i milosti i zato je i umro...

Da nije, ziveo bi vecno...

naravno da jeste...

Biblija to kaze...

Psalam 90

4 Jer je hiljada godina pred očima Tvojim kao dan jučerašnji, kad mine, i kao straža noćna.

Mono,nije tako. Ovo o hiljadama godina govori da Bog nije ogranicen vremenom za razliku od ljudi. A za Adama sam vec odgovorio.iznad.

naravno da jeste...

Biblija tako kaze...

Psalam 90

Ko ti garantuje da to nije pesnička sloboda?:mrgreen:

naravno da jeste...

Biblija tako kaze...

Psalam 90

Izvini, ali se ne bih slozio sa tobom. Kod Boga ne postoje dani, jer ne postoji ni vreme ni prostor, jel tako? Taj citat predstavlja kao primer koliko je Bog vecan, jer je za ljude mnogo 1 000 godina. E sad ja ne znam da li takodje tvrdis da je svet stvoren za 6 000 godina kako tvrde neki kreacionisti ili bas za 6 dana kako kaze Biblija?

Moj odgovor na pitanje bi bio da je Adam umro u taj dan. Zasto? Zato sto je greh=smrt.

A mozda je Bog rekaoo: Adame, ako pojedes taj plod, za mene si mrtav. Znas kako kazu neke osobe kad ih neko razocara, da su mrtvi za njih. :D

Jeste nacicu ti jos dokaza...
Sutra cemo nastaviti... :cao:
takodje tog dana je Adam umrro u duhovnom pogledu...

Duhovna smrt je nemoguća. Adam nije umro ni duhovnom, ni fizičkom smrću u taj dan, inače ne bi doživeo 930 godina.

A to što ti je dosta ove teme za danas, jeste samo floskula koju koristiš da bi pobegla od pitanja na koje nemaš odgovore, po običaju.

Posledica greha je smrt, ali se radi o smrti duše, ako se duša odrekne istine, i prihvati laž, onda mora doživeti smrt, jer laž ne može živeti.
Vi jednostavno ne vidite razliku između materijalnog i nematerijalnog, u tome je problem.
naravno da vidim razliku, problem je sto ti drugacije tumacis neke stvari...
Mislis da je nemoguce da covek zivi prema istini?
Kako je Isus bio savrsen i duhom i telom...
Isus je bio i u telu seti se..

naravno da vidim razliku, problem je sto ti drugacije tumacis neke stvari...
Mislis da je nemoguce da covek zivi prema istini?
Kako je Isus bio savrsen i duhom i telom...
Isus je bio i u telu seti se..

Bio je u telu, a da li je umro telesno, ili veruješ da je poput gorštaka negde u planinama skriva se hiljadama godina?
Govorimo o onome koga su zvali Isus.

Back