VECNI ZIVOT – na koji nacin Bog omogucava ljudima…

Ali nigde ne piše da će oni zameniti stari i novi zavet. Tvoje tumačenje tih stihova je krajnje proizvoljno.
Razmisljaj malo logicno...
Ako je Biblija data nama kao nesavrsenim ljudima, kada se promene uslovi na Zemlji i kada ljudi postanu savrseni bice ispunjen zakon koji je sada dat...
Znaci potreban je nov...
kao sto je stari zavet vazio do Hrista.

To opet ne znaci da Bog nece preuzeti mnogo toga iz starog zakona...
Jer se nacela ne menjaju...

Vecnost u ovakvom sistemu koji je programirala necija pohlepna bezobrazna glava bila bi gora od samog pakla,
sve ovo materijalno, uklucujuci i toliko zeljeni Boziji raj, koji je zasnovan na telesnom uzitku, uzitak koji se nasicuje u veoma kratkom vremenskom intervalu ... kad se sve zelje zasite ... sta onda?

;)

Kaže se što svežeš na zemllji biti će svezano i gore a što razvežeš na zemlji tako će i gore biti razvezano i sad zamisli netko tko je ovisan internetu i citiranjem biblije danima on će tom logikom cjelu vječnost da citira bibliju i gore i to će mu biti vjećan život ..

naravno da ne u ovakvom sistemu:)
Vec kada Bog ukloni zlo i omoguci savrsenstvo i Zemlje i ljudi...
Covek je duhovno bice i u savrsenstvu nema zasicenja...
A sta se ceka ili ko da bi Bog uklonio zlo?Godo ili kad bude bio oran za posao?
Razmisljaj malo logicno...
Ako je Biblija data nama kao nesavrsenim ljudima, kada se promene uslovi na Zemlji i kada ljudi postanu savrseni bice ispunjen zakon koji je sada dat...Znaci potreban je nov...
kao sto je stari zavet vazio do Hrista.

To opet ne znaci da Bog nece preuzeti mnogo toga iz starog zakona...
Jer se nacela ne menjaju...

Ljudi su nesavrseni zato sto se razboljevaju i umiru ili zato sto su glupi?Msim,hoce li kad ukloni zlo,dati ljudima i vise pameti ne bi li nova biblija bila u skladu sa njegovim savrsenim intilektom?

jadno dete :cry: meni ovo nije smesno... plasiti decu...

јел и ово није смешно?

Uciodvelikogucitelja89-1.jpg

Pitanje za Monu, ljudski rod postoji milion godina , zasto je bog tek pre 2000 godina im poslao pravu istinu, zasto ih je mucio da budu u totalnom ne znanju o istini i ko im je otac milion godina
Ljudski rod postoji od 4026 pre ne kada je stovren Adam.
Od pocetka ljudi znaju istinu...
Na samom pocetku Adam i Eva su je znali direktno od Boga.
Nije bila potrebna pisana rec...
Takodje se prvim ljudima javljao preko posrednika, andjela i ljudskih proroka kojima je Bog prenosio istin uda bi je oni posredovali narodu...
Takodje u staro doba se Bozja rec prenosila predanjem..
Kasnije je Bozja rec zapisana i dostupna svima...
Od 1513 pre ne je pocelo pisanje Biblije pa do 98. ne.

to je odgovor :hvala:...

Ljudski rod postoji od 4026 pre ne kada je stovren Adam.
Od pocetka ljudi znaju istinu...
Na samom pocetku Adam i Eva su je znali direktno od Boga.
Nije bila potrebna pisana rec...
Takodje se prvim ljudima javljao preko posrednika, andjela i ljudskih proroka kojima je Bog prenosio istin uda bi je oni posredovali narodu...
Takodje u staro doba se Bozja rec prenosila predanjem..
Kasnije je Bozja rec zapisana i dostupna svima...
Od 1513 pre ne je pocelo pisanje Biblije pa do 98. ne.

to je odgovor :hvala:...

Hvala

moderator pa vredja :lol:
mozda si ti bukvalan:aha:

vređam? Ne bih rekao :) Al vidim tvoju očiglednu želju da me oteraš sa teme iz nekog razloga :)
Prvo i osnovno pitanje na koje moraš da imaš odgovor kad pričaš ovakve stvari: Imaš li ijedan dokaz za te priče koje čitaš iz tih tvojih svitaka osim toga da to mora biti istina jer piše u svicima? :)

vređam? Ne bih rekao :) Al vidim tvoju očiglednu želju da me oteraš sa teme iz nekog razloga :)
Prvo i osnovno pitanje na koje moraš da imaš odgovor kad pričaš ovakve stvari: Imaš li ijedan dokaz za te priče koje čitaš iz tih tvojih svitaka osim toga da to mora biti istina jer piše u svicima? :)

Ma ne sasvim si dobrodosao na temi:)
A i seti se koliko sam ti iscrpno sve odgovorila:)

Dokazi su navedeni samo da ih jos vidis:)

A Bozja rec je istina.

jel sam ja kriv što ne vidim nevidljive dokaze :D

Da se vratimo par strana gde sam ti objasniJo da Bog nije napisao Bibliju? Već Ljudi?
Jel znaš recimo da je i Hitler štampao sopstvenu verziju Biblije?

http://english.pravda.ru/world/europe/10-08-2006/83892-hitler-0/
Jel i LJUBAV ne vidis :D

A Bog je LJUBAV.

Dokazano je nadahnuce Biblije...
da pisali su je ljudi pod Bozjim nadahnucem ili diktatom...

ako ne znas sta je nadahnuce :lol:

a znamo ko je bio Hitler i kakva bi mogla biti njegova knjiga :neutral:
satanisticka :neutral:

Back