Večiti romantičari

Ja zaista nemam puno da ti ponudim.. par toplih zagrljaja, čistu dušu i jedno maleno, ali verno srce.. imam i kofer pun ljubavi i dva jastuka, pomalo već stara.. ali se još oseća miris mojih snova.. nemam ja puno na dlanu.. par suza i jutarnju rosu kojom budim svoje lice.. jedan osmeh i oči pune nade.

ljubavne,dan,zaljubljenih,zaljubljivanje,valentin,slike-08.jpg

Želela bih da se uvek sećam
Srećnih dana naše ljubavi
Tada je život bio mnogo lepši
I sunce blistavije bilo no danas
Uvelo lišće slaže se po zemlji
A ja te još nisam zaboravila
Uvelo lišće slaže se po zemlji
Ko naša tuga i uspomene
Hladni vetar odnosi ih
Zajedno sve u noć zaborava
A vidiš nisam zaboravila
Pesmu koju si mi pevao
Ta pesma je bila slična nama
I tebi koji si me voleo
I meni koja sam te volela
Živeli smo zajedno
Ti koji si me voleo
I ja koja sam te volela
Ali život razdvaja one
One koji su se mnogo voleli
O sasvim polako i bez šuma
More briše tragove po pesku
Koraka razišlih se ljubavnika.
B5ohgM7CIAAhvZd.jpg

tumblr_pciymfRsxK1xaua70o1_540[1].jpg

Ljubav se razlikuje i od zaljubljivanja i od obožavanja upravo po tome što je ona emocionalni odnos zasnovan na poznavanju druge osobe onakve kakva ona u stvarnosti jeste.
Kada volimo, tada drugu osobu prihvatamo i cenimo upravo zbog toga što je realistično sagledavamo. I zato ne samo da ne možemo govoriti o obožavanju kao krajnjem stepenu ljubavi, već ono nije ni vrsta stvarne ljubavi

Vodim unutrašnji dijalog svakog dana,svakog slobodnog trena..dragoceno je to
i blagotvorno za dušu..Treba se družiti sa svojom dušom..duša razgovara sa umom
kroz srce..Srce je most..problem bi bio samo onda kad bi to trebalo glasno izgovoriti..
jer nema zajedničkog jezika između duše i uma..ne postoji takav jezik.Zato je tu
nemi jezik..Jezik pre jezika..pre rascepa materije i duha..Od tada još..od postanja.
VM_portrettenEsymbolen_614_on_art7d_be Eren Arik (digital painting).jpg

Zadovoljenje osećanja uskoro postaje vrlo mali deo onog dubokog i zamršenog osećaja koji nazivamo ljubavlju. Ljubav je, pak, sveopšta žudnja za zajedništvom, ne samo osećanja, nego i sveukupne naše prirode,intelektualne, razumske i sećanje. Onaj ko pronađe svoj prototip uživa u savršenoj i trajnoj ljubavi; vreme je ne može promeniti, udaljenost je ne može ukloniti, razumevanje je potpuno.

2fc08942808a823aee02cee2e5c2e1e3.jpg

Ako ljubav zavisi od naše slobodne volje, zašto ne prestanu da se vole oni koji bi hteli da prestanu? Naprotiv, plaču od bola i robuju ljubavi, čak i oni ponosni ljudi koji inače smatraju ropstvo za najveće zlo; i rado se lišavaju zbog ljubavi nečeg čega se nikada nisu hteli odreći; inose svoju ljubav kao bolest i okov; i žive u strahu da ne izgube samo onog kog vole.

30cbb45e064a4131f383334986d36b79.jpg

Back