Večiti derbi - 1. mart 2020. godine (18h)

Sranje derbi. Zamalo Stojke da resi u poslednjem minutu, idiot.

Stojke umalo sva puta da reši utakmicu. I pre toga u prvom poluvremenu kada mu Boaći nije uzeo loptu.

Ma kakvi navijaci,sudija je upropastio utakmicu...

A nije ni toliko sudija koliko su sami igrači bili očajni. Stvarno ono gledati je pravo mučenje. Dođe ti da ispereš oči kiselinom posle ovoga.

E ovako, navijanje je bilo dobro

zvezda.jpg

Ali utakmica losa, greota za 40k ljudi koji su dosli ovo da gledaju... U prvom poluvremenu smo bili dobro, napadali, stvarali sanse, ali nije htela u gol, jbg.. U drugom nista skroz smo pali.. Klinci su podbacili, Njegos ne, on je njegovo radio, izbijao lopte i dosta od njega, ali ova druga dvojica Nikolic i Gavric.. Partizanovi igraci pre svih Suma i Sadik su se izlezavali bespotrebno i gusili igru..

Filip Stevanovic je bolji igrac od naseg Gavrica, to se vidi.. Gavric ima tehniku i to mu niko ne spori, ali nijednom nije predriblao Miletica, uvek ili ode u stranu, okrene se ili doda prvom do sebe... Stevanovic ima nesto sto on nema, a to je taj cug da povuce i iz mesta predribla igraca... Tog Stevanovica malog treba negovati da bude sutra vodja reprezentacije... A Nikolic me mnogo razocarao, kao i Boaci... Najbolji je bio Ben..

Nikolic treba da igra i dalje, ali ovo veceras je bilo lose i ne bi bilo dobro da se ponavlja..

E ovako, navijanje je bilo dobro

Pogledajte prilog 657427

Ali utakmica losa, greota za 40k ljudi koji su dosli ovo da gledaju... U prvom poluvremenu smo bili dobro, napadali, stvarali sanse, ali nije htela u gol, jbg.. U drugom nista skroz smo pali.. Klinci su podbacili, Njegos ne, on je njegovo radio, izbijao lopte i dosta od njega, ali ova druga dvojica Nikolic i Gavric.. Partizanovi igraci pre svih Suma i Sadik su se izlezavali bespotrebno i gusili igru..

Filip Stevanovic je bolji igrac od naseg Gavrica, to se vidi.. Gavric ima tehniku i to mu niko ne spori, ali nijednom nije predriblao Miletica, uvek ili ode u stranu, okrene se ili doda prvom do sebe... Stevanovic ima nesto sto on nema, a to je taj cug da povuce i iz mesta predribla igraca... Tog Stevanovica malog treba negovati da bude sutra vodja reprezentacije... A Nikolic me mnogo razocarao, kao i Boaci... Najbolji je bio Ben..

Nikolic treba da igra i dalje, ali ovo veceras je bilo lose i ne bi bilo dobro da se ponavlja..
Sotire,šta je tu dobro?
Svaki derbi ,prekid zbog pirotehnike,pale se stolice,divlja se na tribinama ..... ne znam šta ju tu dobro.

Legende oštre, da li je ovo najgori Večiti derbi u istoriji?

Večiti derbi broj 162 nije opravdao visoka očekivanja navijača.

Mnogo prekida, malo akcije i niti jedan pogodak prouzrokovali su veliko razoračanje sportske javnosti u Srbiji, pa tako i proslavljene fudbalere i trenere.

"Derbi je bio nervozniji, nego što sam očekivao. Verovao sam, da ću zbog kvaliteta igrača, gledati bolji fudbal. Nisam zadovoljan igrom, više sam očekivao i od same utakmice. Nemam detalj koji bih izdvojio iz derbija", smatra selektor Srbije Ljubiša Tumbaković, prenosi Sportski žurnal.

Nekadašnji predsednik Crvene zvezde Dobrivoje Tanasijević Dan Tana bio je veoma oštar u oceni.

"Ovo je bio najlošiji derbi u istoriji. Ma, sve je bilo ispod nivoa, prevashodno, suđenje i igra. Ovo ne može da se ponovi. Gledali smo jednu fizičku igru, bez imalo onoga zbog čega smo došli na fudblaski utakmicu", smatra on.

Ni bivši selektor mlade reprezentacije Dragan Okuka nije bio pod naročito pozitivnim utiskom.

"Tvrda i teška utakmica. Zvezda je bila bolja prvo poluvreme, drugo je pripalo Partizanu. Videli smo mnogo trke i borbe, ali malo šansi i igre. Nerešeno je i na kraju pravedno", smatra Okuka.

"Ne vidim pomak u igri nijedne ekipe. Ne samo ja, već svi na stadionu. Ima dosta agresije i trčanja, vidi se da su fudbaleri spremni, ali nema ideja. Nedostaju pravi manevarski igrači", kazao je proslavljeni as Zvezde Stanislav Karasi.

Legenda crno-belih kaže da je derbi "antipropaganda fudbala", zamerio Miloševiću i Stankoviću!

Fudbalski "večiti" su ponovo razočarali. Utakmica je završena bez golova, a navijači su otišli kućama razočarani.

O tome je govorio i Ivan Golac, nekadašnji fudbaler Partizana i bivši trener ovog kluba.

"Bila je ovo apsolutna antipropaganda fudbala. To odavno više nije pravi derbi. On se održava na jedan veštački način, a ono što nije prirodno ne može ni da opstane. Ovo nema veze sa fudbalom i sportom uopšte", rekao je Golac za "Glas Srpske".

Dakle, Golac je još jedan u nizu fudbalskih stručnjaka koji su ocenili ovaj derbi kao najslabiji ikada.

"Crvena zvezda i Partizan su nosioci srpskog fudbala. Međutim, ono što su prikazali bilo je tužno i bedno. Кo je gledao utakmicu, uzalud je potrošio vreme. Bolje da je čitao neku knjigu. Ovaj duel je bio ispod svakog nivoa. Ne znam da je ikada u istoriji odigran slabiji derbi", kaže Golac.

Nije štedeo ni trenera ova dva tima, Sava Miloševića i Dejana Stankovića. Prvo je komentarisao izjavu Dejana Stankovića koji je rekao da je zadovoljan posle derbija.

"Pre svega, ne možete se obučavati na Zvezdi, Partizanu, reprezentaciji... Time devalvirate struku, znanje, sve. Postoji početak i zna se kako on ide. Verujem da su mnogi šokirani Dejanovom izjavom. Jer ako smo zadovoljni ovim, onda smo u velikim problemima", kaže Golac.

Posebno je bio ljut na fudbalere Partizana.

"Кada imate takav zaostatak, nemate šta da izgubite. Očekivao sam zato ofanzivniju i agresivniju postavku. To se nije dogodilo i prihvatiću da za to nije bilo kvaliteta. Ako na terenu ne pokažete zdravu, pozitivnu agresiju i želju, onda nemate ni šta da tražite. Ipak, Partizan je imao neke šanse, do njih je došao greškama rivala i da ih je realizovao, možda bi utakmica otišla u drugom smeru. A pošto smo utvrdili da kvalitet nedostaje, drugačije nije ni moglo da se završi", rekao je Ivan Golac.

"Partizan je čekao našu grešku, zaslužili smo pobedu!"

Defanzivac Crvene zvezde Miloš Degenek istakao je u intervjuu za klupski sajt da je njegova ekipa zaslužila pobedu u 162. Večitom derbiju.

Meč sa Partizanom na Marakani završen je bez pogodaka.

"Žao mi je što nismo uspeli da postignemo gol, iako smo zaslužili. Prvo poluvreme je bilo sjajno, protivnik se nije mnogo pitao. Šteta što nismo pogotkom otvorili meč. Nismo morali da jurimo pobedu. Oni su trebali da napadnu, a ne mi. Ovo je bio bitniji derbi za 'crno-bele', jer bi pobedom smanjili našu bodovnu prednost. Međutim, Partizan se branio veći deo meča i čekao našu grešku koja nije došla. Imamo 11 bodova više u odnosu na večitog rivala, to je velika zaliha", smatra reprezentativac Australije u intervjuu za klupski sajt.

Zvezda je danas nastavila sa pripremama za sledeći meč, u subotu od 16 časova gostuju Mačvi u Šapcu.

"Derbi je iza nas, okrenuli smo se narednom gostovanju u Šapcu. Nikad nije bilo lako protiv Mačve koja je posebno opasna na svom terenu, ali naše obaveze su uvek iste. U meč ulazimo sa pobedničkim ambicijama, želimo da napravimo još jedan korak ka našem cilju", podvukao je Degenek.

Savo nakon Večitog derbija postrojio igrače, dve velike zamerke, na udaru i Stojković!

Večiti derbi broj 162 nije opravdao očekivanja ne samo gledalaca, već i samih aktera utakmice u Ljutice Bogdana.

Telegraf prenosi da je trener Partizana Savo Milošević imao dve velike zamerke svojim saigračima na treningu nakon derbija za Crvenom zvezdom.

Prvi problem bio je zahtev Miloševića da igrači ne ulaze u raspravu sa sudijama, no igrači nisu mogli da ispoštuju to što je umnogome pomoglo da se minuti efektivne igre smanje.

Druga stvar koju je strateg "crno-belih" zamerio svojim pulenima jeste ulazak u ritam Zvezde, pa su gostujući igrači često preskakali vezni rad i slali duge lopte ka Umaru Sadiku što nije stil igre na koji su nas navikli fudbaleri Partizana.

Na kraju je ukoren je i kapiten Vladimir Stojković zbog detalja iz same završnice utakmice kada je iskusni čuvar mreže odlučio da izgubi koju sekundu u situacijama kada rezultat nije bio u korist Partizana.

Priliku da se iskupe igrači beogradskog tima će imati u subotu od 20 časova kada na domaćem terenu dočekuju Radnički iz Niša.

Vučelić posle derbija progovorio o ''batinama, psovkama, uvredama''...

Preneli smo već da je u Humskoj danas organizovana prigodna svečanost povodom 93. rođendana klupske legende Marka Valoka, a prvi čovek Partizana Milorad Vučelić je nedugo potom razgovarao i sa novinarima na temu 162. večitog derbija.

U Partizanu su nezadovoljni igrom i konačnim rezultatom (0:0), a trener Savo Milošević je odmah posle meča naglasio da su crno-beli posebno podbacili u prvom poluvremenu.

Vučelić nije želeo da traži opravdanje za takvu igru, ali je primetio i nekoliko oštrih startova Zvezdinih fudbalera u prvih petnaestak minuta koji su, po njegovom mišljenju, trebalo da budu sankcionisani.

''Mislim da je presudan deo utakmice bio početnih 15 minuta kada su naši vodeći igrači u navali dobili prilične batine koje nisu sankcionisane. Nije to kritika suđenja, nego osnovna činjenica.

Mislim da je to zaustavilo Partizan, drugog opravdanja nemam, mi smo pružili slabu utakmicu'',
izjavio je Vučelić, a prenosi ''Telegraf''.

Skrenuo je pažnju i na podatak da se derbi efektivno igrao svega oko 28 minuta, ali ono što ga je ''izbacilo iz takta'' bilo je pitanje u vezi nedolaska uprave Partizana na derbi.

S tim u vezi podsetio je šta se dešavalo na nekim od prethodnih Partizanovih gostovanja na ''Marakani''.

''Ako ne pamtite da smo bili zatvoreni u jedan boks jedanput, da su iza nas bili navijači i vređali nas i pljuvali, je*** nam majku i vređali nas najgore na svetu.

Prolazili smo kroz "toplog zeca" dok smo išli iz svlačionice, da smo čekali jedanput po 10 minuta da ih puste da izađu, da ih policija sprovede, i ako se setite balona s penisom, jasno je da je uvek neka neprijatnost.

Zašto bismo prebacivali pažnju na sebe i davali priliku za razne huliganske i druge vrste ispada, zašto bismo se izlagali tome, čudi me da vi novinari uopšte postavljate to pitanje, kao da ste pali s neba.

Zašto bih ja skretao pažnju na sebe i bio izložen tome da me neko ošamari i pljune, da neko sedi iza mene i viče i psuje majku Partizanu ili meni, to se dešavalo'',
poručio je Vučelić.

''Neka nova Zvezda''! Šta se to najbolje videlo u večitom derbiju?

Juče je svoj prvi nastup posle oporavka od povrede upisao Zvezdin vezista Branko Jovičić.

U duelu sa Mačvom u Šapcu, dobio je priliku da zaigra u drugom poluvremenu i nedugo zatim je mogao i da postigne pogodak, ali je zamalo bio neprecizan.

U svakom slučaju, prezadovoljan je posle jučerašnje utakmice koju je Zvezda dobila sa 3:0.

''Dočekao sam i taj dan da, posle više od sedam meseci i oporavka od teške povrede, kročim na teren u takmičarskoj utakmici. Iskoristio bih priliku da se zahvalim svim svojim saigračima, stručnom štabu na čelu sa Dejanom Stankovićem, kao i navijačima koji su sve vreme bili uz mene.

Nije bilo lako, gledano sa ove distance sve je prošlo kao dlanom o dlan i eto ponovo sam na terenu što mi je izuzetno drago. Trudiću se da u budućnosti iznesem sva očekivanja stručnog štaba i daću sve za crveno-beli dres'',
objašnjava Jovičić u izjavi za klupski sajt.

Istakao je i veliku podršku koju je imao od strane navijača tokom oporavka od povrede, a ono što ga dodatno raduje je i to što Zvezda od dolaska Dejana Stankovića igra ofanzivnije.

Prmetio je da se to najbolje videlo u nedavnom duelu sa Partizanom.

''Fudbalski gledano, juče smo ponovo videli 'neku novu Zvezdu' i stil koji naš trener želi da postigne. Verujem da ćemo biti još bolji, jer želimo da igramo napadački, mogli smo da postignemo i više od tri gola.

To je ono što stručni štab želi od nas, a na nama je da shvatimo da Zvezda mora da igra napadački, bez straha, ko god bio na suprotnoj strani. To se najbolje videlo i na večitom derbiju u prvom poluvremenu.

Iz utakmice u utakmicu je nama lakše, a verujem da ćemo u narednim utakmicama biti još bolji i atraktivniji i da ređamo pobede koje će nam doneti duplu krunu'',
zaključio je Jovičić.

Back