Vazno za vase zdravlje ! Lecite se kod lekara saveremene naucne medicine a ne....

Da, tako je isla prica, ali sam ja mnogo volela jos kao malo dete da zasednem u drustvo matorih i da pijem kafu.

Zadnjih se godina zaista pojavljuju vesti da je kafa kao zdrava, mada ja nikada nisam ni mislila da je nezdrava, ali
sada joj pripisuju i razna cudesna svojstva.

Mislim da kafa nije dobra za ljude kojima ne treba stimulacija. Takodje nije dobra u borbi sa anemijom.
Uz to je i puna hemije... ne znam ni da li je verovati organickoj kafi koju pijem ponekad. Svidja mi se miris.

Mislim da kafa nije dobra za ljude kojima ne treba stimulacija. Takodje nije dobra u borbi sa anemijom.
Uz to je i puna hemije... ne znam ni da li je verovati organickoj kafi koju pijem ponekad. Svidja mi se miris.
Pa ovi naucnici iz jamerike ( a i mnogi drugi) kazu da je dobra. A sad za organic bas me briga. Ni kod piva ne gledam da je organic;)

Pa ne moze da bude dobra bas za svakog i uvek. Te njihove studije i objave istih su blagi uzas neodgovorne. Znam jednu zenu koja ima neki psiholoski poremecaj i totalno se promeni od kafe, postane besna i netrpeljiva. Inace je veoma tolerantna i smirena.

- - - - - - - - - -

Inace antioksidansi se nalaze i u vocu, i tako to... nije kafa primarni izvor.

- - - - - - - - - -

Isto tako se reklamira avokado kao super hrana! Sve misli te price dolaze iz Kalifornije gde ga gaje.

Avokado cesto izaziva alergije, iznenadili bi se.

Pa ne moze da bude dobra bas za svakog i uvek. Te njihove studije i objave istih su blagi uzas neodgovorne. Znam jednu zenu koja ima neki psiholoski poremecaj i totalno se promeni od kafe, postane besna i netrpeljiva. Inace je veoma tolerantna i smirena.

- - - - - - - - - -

Inace antioksidansi se nalaze i u vocu, i tako to... nije kafa primarni izvor.

- - - - - - - - - -

Isto tako se reklamira avokado kao super hrana! Sve misli te price dolaze iz Kalifornije gde ga gaje.

Avokado cesto izaziva alergije, iznenadili bi se.
Mi u Nemackoj jedemo samo izraelski, taj je zdrav.
Izbegavamo kalifornijske proizvode ( izuzev onih iz Holivuda i silicon valleu)

Nazalost stvar nije u uzgoju avokada nego je problemom u samom avokadu. Ne znam koliko puta sam jela avokado u zivotu, ali stvar se polako pogorsavala dok poslednji put nisam dobila gusenje i siguran znak da sam alergicna.
Pre toga sam imala jezive bolove u stomaku po nekoliko sati... onda godinama nisam jela avokado i odlucila da vidim hocu li moci da ga jedem i bilo je gusenje. Pre nego sto su poceli bolovi nisam imala nikakve vidljive reakcije sto ne znaci da ih nije bilo...

A jela sam ga samo zato sto sam citala da je zdrav, odvratnog ljigavog ukusa je.

Evo ga link, nije do geografskog porekla avokada i nije samo avokado u pitanju, nisam primetila da imam reakciju na banane i kesten, ali ko zna...

http://latexallergyresources.org/cross-reactive-food

Poslednja izmena:
Šta čini neku naučnu studiju objavljenu u uglednom naučnom časopisu neodgovornom? Koji kriterijum uzimaš u obzir u donošenju te stručne ocene?

Kada kazu tacno kada je dobro ili nije, kada jasno objave sta su to tacno ispitivali pod kojim uslovima.

Navela sam primere kada kafa nije dobra. Da su oni odgovorni trebali su da uz to obavestenje naprave iscrpnu listu kada kafa nije dobra i kome se ne preporucuje.

Плате их произвођачи у увозници кафе, и они серу ли га серу.
Valjda je normalno da se povremeno ispituje ucinak napitka koji se stotinama godina pije sirom sveta utoliko
pre sto je bilo raznih upozorenja u vezi kafe. A studije uvek mora neko da finansira, nista ne pada s neba.

- - - - - - - - - -

Nazalost stvar nije u uzgoju avokada nego je problemom u samom avokadu. Ne znam koliko puta sam jela avokado u zivotu, ali stvar se polako pogorsavala dok poslednji put nisam dobila gusenje i siguran znak da sam alergicna.
Pre toga sam imala jezive bolove u stomaku po nekoliko sati... onda godinama nisam jela avokado i odlucila da vidim hocu li moci da ga jedem i bilo je gusenje. Pre nego sto su poceli bolovi nisam imala nikakve vidljive reakcije sto ne znaci da ih nije bilo...

A jela sam ga samo zato sto sam citala da je zdrav, odvratnog ljigavog ukusa je.

Evo ga link, nije do geografskog porekla avokada i nije samo avokado u pitanju, nisam primetila da imam reakciju na banane i kesten, ali ko zna...

http://latexallergyresources.org/cross-reactive-food
Avokado ima savsren ukus, ja ga jedem skoro svaki dan u raznim varijacijama.
Sa tim alergijama na neke namirnice stvar je jasna, ako primetis da ti ne prija , ne jedes i gotovo.

......a ne kod PRIRODNJACKIH neznalica, koje "nisu lekari ali mogu da pogledam", koji haraju svuda po internetu i nemaju veze sa medicinom.

Naravno iza svih njih stoji po neki zaista diplomirani lekar, ali obicno bez licence, od koga se struka ogradila i klasifikovala ga kao sarlatana, ne primivsi ga kao kolegu jer je totalno antinaucan.
Takav neko na teritoriji Balkana, zenskog roda, je npr Sladjana Velkov sarlatan. Od muskaraca to je onaj Miroljub Petrovic, znate ga vec sada svi sa YT "Ides pod mac bato".
S tom razlikom sto je ona zavrsila drzavni fakultet posle 17 godina studiranja, dok Miroljub nije ni zavrsio drzavni Medicinski fakultet, nego kurs u USA "prirodne medicine", citajte - totalnu sprdacinu i pseudonauku koju moze svako zivi da zavrsi za par meseci samo treba dobro da iskesira.

E ovakvi SARLATANI i bezobraznici koji se skupljaju oko BOLESNIH LJUDI, POSEBNO ZESCE BOLESNIH LJUDI KOJI GUBE NADU, nudeci im "prirodne lekove i prirodna resenja" za sve njihove probleme.

Nema bolesti ili poremecaja da oni nemaju "prirodno i prirodnjacki nesto" gde cete vi olako i za samo par dana ili nedelja da izlecite cak i rak. :roll:

U temi cemo iznositi mnogobrojne primere koji otkrivaju mitove, legende, sujeverja i gluposti u vezi sa vasim zdravljem.

Postojanje ovakvih tema NIKAKO NE ODGOVARA NEKOM, MNOGIMA, JER LJUDIMA OTVARA OCI A SARLATANIMA KVARI BIZNIS.
Tema nece biti ni populisticka preterano jer je istina UVEK GORKA, jer je prevara koju sarlatani rade uvek PRESLATKA, ROMANTICNA I FANTASTICNA, NUDI LAKA RESENJA, SVE MOZE, SVE JE LAKO I LEPO, "PRIRODNO". Ah, taman posla da nije "prirodno".

Sto rece jedan forumas na jednoj temi - U svetu marketinske psihologije imamo vec stanje decenijama - "Sex sells". Metni golu zensku na proizvod i sve ces prodati. Tako i ja kupih kao klinja CD kompilaciju najlepsih rock stranih balada - gola zenska sa tangama drzi gitaru. :eek::lol:

Doslo novo vreme, GDE SE POTENCIRA ZARADITI NA BOLESNIMA. STO BOLESNIJI TO BOLJE PO SARLATANE - VISE NOVCA MOGU IZMUZETI.

Sto rece ovaj forumas - NATAKNI NA SVAKU GLUPOST - PRIRODNO ! BEZ DJOVAKOVOG GLUTENA. NIJE GMO. NIEJ POD UTICAJEM HAARP TALASA. I IMA DA IDE KAO ALVA.
Jos ako dodas i marketing tekst na sve to "ZASTO O OVOME CUTE SVI LEKARI I NAUCNICI SVETA", jos brze znate da ce ovca kliknuti na to, zainteresovati se i brzo kupiti bar 3-4 komada.

PAZITE SE PRIRODNAJCKE BIOMAFIJE, SVE RACIONALNE OBRAZOVANE LJUDE PLJUJU I NAZIVAJU FARMAKOMAFIJASIMA DOK VAS POKUSAVAJU DA SISAJU DO IZNEMOGLOSTI.

:bye:

Savremena medicina je toliko napredovala da danas nemas zdravog coveka

......a ne kod PRIRODNJACKIH neznalica, koje "nisu lekari ali mogu da pogledam", koji haraju svuda po internetu i nemaju veze sa medicinom.
U svim oblastima ljudskog delovanja postoji moda i postoje modni sledbenici.

Ne tako davno svi su se izjašnjavali kao ateisti. Onda je odjednom ušlo u modu biti vernik. Sada su svi veliki vernici. Svi su odjednom okruženi krstovima i ikonama.

U modi je napadati EPS. Računi imaju more podataka ali to nije jasno. Nije u modi napadati poresku upravu iako njena rešenja nemaju ni jedan razuman podatak - svima je sve jasno! Prosto nije u modi napadati poresku upravu. To što podataka nema nije važno - nije u modi!

U modi je tvrditi da lekari i farmaceuti truju pacijente a da se treba lečiti kod vračara, gatara, magova, čarobnjaka, travara i popova. Pošto je to u modi, sledbenici mode moraju tako. Ako i odu kod lekara čine to tajno - jer nije u modi.

Prema tome, uzalud pišeš - tvoje pisanje nije u skladu sa modom. Nijedan pravi modni sledbenik neće te poslušati. Moda se mora slediti - bez obzira na posledice!

U svim oblastima ljudskog delovanja postoji moda i postoje modni sledbenici.

Ne tako davno svi su se izjašnjavali kao ateisti. Onda je odjednom ušlo u modu biti vernik. Sada su svi veliki vernici. Svi su odjednom okruženi krstovima i ikonama.

U modi je napadati EPS. Računi imaju more podataka ali to nije jasno. Nije u modi napadati poresku upravu iako njena rešenja nemaju ni jedan razuman podatak - svima je sve jasno! Prosto nije u modi napadati poresku upravu. To što podataka nema nije važno - nije u modi!

U modi je tvrditi da lekari i farmaceuti truju pacijente a da se treba lečiti kod vračara, gatara, magova, čarobnjaka, travara i popova. Pošto je to u modi, sledbenici mode moraju tako. Ako i odu kod lekara čine to tajno - jer nije u modi.

Prema tome, uzalud pišeš - tvoje pisanje nije u skladu sa modom. Nijedan pravi modni sledbenik neće te poslušati. Moda se mora slediti - bez obzira na posledice!

Pre par nedelja bio je jedan covek, zalio se na neki problem i nije hteo da ide kod doktora. Bio je prilicno revoltiran u vezi sa zdravstvenim osiguranjem i tako... ne znam kakva moda se tacno odnosi na njega, ili je on izuzetak.
https://forum.krstarica.com/showthread.php/788233-Bol-testisa-bakterija
Interesantan esej inace. (Ovo poslednje sam rekla kao prava Kanadjanka)

Inace ja sam mislila da ljudi idu kod doktora za pomoc tj od muke, a ne zbog modnog detalja.

Poslednja izmena:
Ne zivim u Srbiji od 2005.g
Svejedno pratiš ovdašanja zbivanja makar i samo preko Krstarice.

Koliko puta si našla objave u kojima se optužuje EPS zbog "nejasnih" računa iako u tim računima stoje svi podaci: utrošak, cena, uplate, dug, kamata ili pretplata. I sasvim sigurno nikada nisi mogla videti da neko optužuje poresku upravu. Porez moraš da platiš blagovremeno iako rešenje nisi dobila, a ako ga i dobiješ u njemu stoji samo iznos za tu godinu. Da li imaš ili nemaš uplate, dug, kamate ili pretplatu, uopšte se ne pominje. Na takva se rešenja nikada niko ne žali jer optuživati poresku upravu nije u modi.

Eto to je značenje reči "moda" u mojoj objavi.

Svejedno pratiš ovdašanja zbivanja makar i samo preko Krstarice.

Koliko puta si našla objave u kojima se optužuje EPS zbog "nejasnih" računa iako u tim računima stoje svi podaci: utrošak, cena, uplate, dug, kamata ili pretplata. I sasvim sigurno nikada nisi mogla videti da neko optužuje poresku upravu. Porez moraš da platiš blagovremeno iako rešenje nisi dobila, a ako ga i dobiješ u njemu stoji samo iznos za tu godinu. Da li imaš ili nemaš uplate, dug, kamate ili pretplatu, uopšte se ne pominje. Na takva se rešenja nikada niko ne žali jer optuživati poresku upravu nije u modi.

Eto to je značenje reči "moda" u mojoj objavi.
Pratim onako krupne stvari, bas krupne. Ti racuni su detalji, znas ja brinem o svojim racunima, porezima i slicno. Imamo racune i porez u Kanadi. Mislim imam potpuno drugi zivot od onog sto pretpostavljas.

Back