Važan zakon o obrazovanju

Ti veciti studenti i nisu za visoko obrazovanje.
Nisu kod nas, ali u Britaniji bi i oni studirali 4 godine. Sto znaci da nas akademski sistem mora da se menja i postane kao britanski.

Izjednacavanje proseka studiranja sa zapadnoevropskim je trebalo da bude kljucni zahtev studenata, ali oni ne znaju sta je njihov interes, jer su izmanipulisani. Kao sto ne znaju ni zasto uopste blokiraju svoje fakultete a neku drugu instituciju, ili sta je REM i konkurs za REM...

Nisu kod nas, ali u Britaniji bi i oni studirali 4 godine. Sto znaci da nas akademski sistem mora da se menja i postane kao britanski.

Izjednacavanje proseka studiranja sa zapadnoevropskim je trebalo da bude kljucni zahtev studenata, ali oni ne znaju sta je njihov interes, jer su izmanipulisani. Kao sto ne znaju ni zasto uopste blokiraju svoje fakultete a neku drugu instituciju, ili sta je REM i konkurs za REM...

Jugoslavija je imala daleko bolje inzenjere nego Engleska.
Uvodjenje Bolonjskog sistema je uticalo na pad kvaliteta visokog obrazovanja.
Stari sistem nije bio savrsen i trebala mu je reforma koja je lose uradjena i dovela je do losijeg sistema.

Privatni fakulteti nemaju nikakve standarde i skoro svi su predmet sprdnje. Na Megatrendu moze da se padne samo zimi ispred ulaza ako nije ocisceno.
Pre nove reforme je obavezno proveriti sve diplome u drzavnoj upravi, kako su stecene, kada i gde se nalaze diplomski radovi. Ako nesto nedostaje obavezna zaplena sve imovine i napustanja mesta boravka dok se sve ne razjasni a potom po zakonu.

REM ne radi svoj posao vec godinama, da rade Mitrovic bi davno normalizovao program na TV Pink jer bi mu dosadilo da placa kazne. Od kada znam za televiziju uvek su forsirali reklame preko svake mere.
Obrazovan i deciji program ne postoji na televizijama sa nacionalnom frekvencijom. Nekada su to imali RTS, B92 pa cak i Happy/Kosava.

Svi studentski zahtevi su na mestu koje sam video.
Da Zagorka Dolovac radi svoj posao sada bi imali najvecu istragu o korupciji u Evropi a ne proteste vec pola godine.

Ti to najbolje znaš.
Ako ti je ovo pokušaj ponižavanja mene, smešan je.;) Moje kolege koje ne prodaju diplome su anatemisane i nazvane ološem i bagrom, vaši prodavci vise po raznim tv i pljuju svoje savesne kolege koji se ne prodaju. Posle privatizacije, Ćaci će nastaviti da budu stručni i dobri prodavci :mrgreen: a vi ćete imati nepismenu decu, al šta fali, takvi najbolje prolaze ;)

Ako ti je ovo pokušaj ponižavanja mene, smešan je.;) Moje kolege koje ne prodaju diplome su anatemisane i nazvane ološem i bagrom, vaši prodavci vise po raznim tv i pljuju svoje savesne kolege koji se ne prodaju. Posle privatizacije, Ćaci će nastaviti da budu stručni i dobri prodavci :mrgreen: a vi ćete imati nepismenu decu, al šta fali, takvi najbolje prolaze ;)
Studenti treba da se bore za bolje uslove studiranja i kvalitetno obrazovanje a ne da se profesoru poveća plata.

Ne postoje vaši i naši profesori, niti ćaci i đaci.

Smatram da niko ne treba da ima monopol nad obrazovanjem u demokratskom društvu.
Koliko će ko da bude pismen i obrazovan zavisi od potreba i sposobnosti pojedinca.

Studenti treba da se bore za bolje uslove studiranja i kvalitetno obrazovanje a ne da se profesoru poveća plata.

Ne postoje vaši i naši profesori, niti ćaci i đaci.

Smatram da niko ne treba da ima monopol nad obrazovanjem u demokratskom društvu.
Koliko će ko da bude pismen i obrazovan zavisi od potreba i sposobnosti pojedinca.
Zašto bi se samo borili za bolje uslove i kvalitetno obrazovanje kada im to nije garancija da će kao diplomirani stručnjaci naći posao? Jer, za posao se danas traži pripadnost a ne diploma, kao što smo mogli da zaključimo u milion slučajeva. Oni koji baš imaju pretenzije na neku funkciju, svakako kupe neku diplomu. Šta misliš, kako se osećaju sposobni, pismeni i obrazovani u društvu koje vrenduje samo stranačku pripadnost?

Zašto bi se samo borili za bolje uslove i kvalitetno obrazovanje kada im to nije garancija da će kao diplomirani stručnjaci naći posao? Jer, za posao se danas traži pripadnost a ne diploma, kao što smo mogli da zaključimo u milion slučajeva. Oni koji baš imaju pretenzije na neku funkciju, svakako kupe neku diplomu. Šta misliš, kako se osećaju sposobni, pismeni i obrazovani u društvu koje vrenduje samo stranačku pripadnost?
Ništa od ovoga nije tačno.
Npr. Đuro Macut nije kupio diplomu a postao je premijer.

Privatnom preduzetniku nije važno gde je szečena diplpma, već da li mu je radnik stručan. Tu ne igra ulogu nikakva partija.

Moje kolege koje ne prodaju diplome su anatemisane i nazvane ološem i bagrom,
Koje tvoje kolege i koje diplome? :think:Tebi uciteljici kolege univerzitetski profesori?

Ono cega smo trenutno svedoci je da se diplome gimnazija masovno poklanjaju. Pazi hoce da zakljuce petice onima koji nisu isli u skolu, a ostali koji jesu da dobiju realne? I posle ce to biti kriterijum na prijemnim? Bolest.

Koje tvoje kolege i koje diplome? :think:Tebi uciteljici kolege univerzitetski profesori?

Ono cega smo trenutno svedoci je da se diplome gimnazija masovno poklanjaju. Pazi hoce da zakljuce petice onima koji nisu isli u skolu, a ostali koji jesu da dobiju realne? I posle ce to biti kriterijum na prijemnim? Bolest.
Ne, meni su kolege profesori. Nevezano jesu li na univerzitetu, srednjoj ili osnovnoj školi. Ne znam odakle ti dobijaš ove sulude info, jesi li nam kolega, radiš u nekoj školi, imaš pristup našin prosvetnim zajednicama?

Back