Vaterpolisti napadaju Olimpijsku medalju na svetskom prvenstvu

Manga Hilux

Legenda
Moderator
Poruka
69.256

Sledi napad na medalju i Olimpijske igre: Vaterpolisti otputovali na Svetsko prvenstvo​

izvor Tanjug
1701793964-SERBIA-USA_53-750x478.jpg
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport
Vaterpolo reprezentacija Srbije otputovala je u petak na Svetsko prvenstvo u Dohi, koje je na programu od 5. do 17. februara.

Posle učešća na EP u Zagrebu i osvojenog sedmog mesta, pred igračima su dva cilja, obezbedjivanje olimpijske vize i ostvarivanje što boljeg plasmana.

Srbija je na Svetskom prvenstvu u grupi sa Japanom, Crnom Gorom i SAD sa kojima će igrati 5, 7 i 9. februara.


„Grupa je jaka, najujednačenija na prvenstvu. Nama je u glavi samo Japan. Moramo da budemo oprezni jer su u Fukuoki pokazali da sa svakim timom mogu bar tri četvrtine da budu ravnopravni. Crna Gora i SAD su odlične ekipe. Crna Gora je recimo dva puta bila uspešnija od Hrvatske, u Fukuoki i Dubrovniku. Amerika je sve bolja, veliki broj igrača je zapažen u evropskim klubovima. Japan i Amerika imaju olimpijsku vizu, Srbija i Crna Gora tek treba da je osvoje“, izjavio je Strahinja Rašović za zvanični sajt saveza.
Na spisku selekcije Srbije se nalaze: Branislav Mitrović (Turkvan), Dušan Mandić (Ferencvaroš), Nemanja Ubović (Vuljagmeni), Strahinja Rašović (Vašaš), Viktor Rašović (Nojzi la Sek), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Sava Ranđelović (Vašaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Nemanja Vico (Primorac), Đorđe Lazić (Breša), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Radoslav Filipović (Oradea), Luka Gladović (Partizan), Nikola Lukić (Novi Beograd) i Petar Jakšić (Partizan).
 

Back
Top