Vaših top 5 omiljenih serija

Ja volim kratke serije... Utopia je prekinuta posle 12 epizoda, Sense8 nisu ni planirali vise od 2 sezone, Fleabag isto ima oko 12 epizoda...
A sve te serije su mi lepo legle..

Ko bas nema vremena i zivaca bolje da umesto 50-100 epizoda jedne serije odgleda 100 dobrih filmova ili 5+ kracih serija...

Ja sam svesno preskocio (za sad) dosta maratonskih jer ne mogu iste likove, istu pricu, atmosferu u nedogled...

Zato i volim taj antologijski koncept (True Detective, Fargo, posebno Black Mirror)...
Samo da budemo posteni do kraja, nije bas ni fer porediti npr. Chernobyl od 5 epizoda sa Zicom ili Sopranosima jer su skroz dve razlicite stvar kad ulazes resurse i znanje u nesto sto traje 10-15 puta krace, manji je prostor za greske, dajes najbolje od sebe...

Каква су ово наглабања о томе да насиље не смета, а геј сцене сметају? Оз је серија о патолошким личностима, о односу између патологија, због тога је највише пажње посвећено Тобајасу као жртви и Крису као класичном злостављачу социопатске структуре. И где побогу уваљујете причу о геј љубави и осталим подметачинама када се овде ради о чистој патологији? Стварно кад се изврће онда се изврће до бесвести, без имало стида и логике.

Kad citam komentare mislim da je dobro sto nikada nisam gledao Oz. :D

Није, добра је серија. :lol: У ствари, одлична.

Серија се бави затвореницима, њиховим карактерима и околностима које су их довели до затворских казни, као и њиховом суживоту у оквиру експерименталне јединице затвора. Свакако да се не ради о тра ла ла комедији већ је у питању драма са доста добро изграђеним ликовима, психолошки добро осликани профили личности, поремећаји и болести као и социјалне интеракције међу различитим фракцијама затвореника где увек избија неки конфликт и где нема мира, јер ликови нису у миру сами са собом. Психолошка контратежа затвореницима су са свим својим врлинама и манама, борбама или понекад и нe, менаџер јединице Мек Манус као представник закона, затим са психолошке стране сестра Пит, психолог и саветник овисницима и са теолошке стране католички свештеник Реј. Да не заборавим и медицинаре који раде у затвору и наравно различите профиле чувара. Све је огољено. Ово кад се гледа нема розе наочара. Углавном, њихове личне релације све укупно са односима међу групама Аријеваца, Нациста, па онда Латиноса, па Црнаца, па муслимана, па верних и неверних, па свих оних са савећу и оних без савести, слабих, јаких, тужних и ружних серију стављају у топ 10. Ако после овакве препоруке не одгледаш серију, е онда стварно не знам шта бих ти рекла. :p

Poslednja izmena:
Није, добра је серија. :lol: У ствари, одлична.

Серија се бави затвореницима, њиховим карактерима и околностима које су их довели до затворских казни, као и њиховом суживоту у оквиру експерименталне јединице затвора. Свакако да се не ради о тра ла ла комедији већ је у питању драма са доста добро изграђеним ликовима, психолошки добро осликани профили личности, поремећаји и болести као и социјалне интеракције међу различитим фракцијама затвореника где увек избија неки конфликт и где нема мира, јер ликови нису у миру сами са собом. Психолошка контратежа затвореницима су са свим својим врлинама и манама, борбама или нe, менаџер јединице Мек Манус као представник закона, затим са психолошке стране сестра Пит, психолог и са теолошке стране католички свештеник Реј. Да не заборавим и медицинаре који раде у затвору и наравно различите профиле чувара. Све је огољено. Ово кад се гледа нема розе наочара. Углавном, њихове личне релације све укупно са односима међу групама Аријеваца, Нациста, па онда Латиноса, па Црнаца, па муслимана, па верних и неверних, па свих оних са савећу и оних без савести, слабих, јаких, тужних и ружних серију стављају у топ 10. Ако после овакве препоруке не одгледаш серију, е онда стварно не знам шта бих ти рекла. :p

Sad cu mozda i morati. :D

Znao sam sta je, nije to stvar. Nego sam u nekom momentu doneo odluku da ne gledam vise serije koje prikazuju stvarnost, ma kako da su dobre, vec samo fantaziju, mastu, iznad maste ako moze. Sf, futuristicke serije, supernatural, vampiri, zombiji, sta god, sve prihvatam samo da nije jos jedna serija o policajcima, lekarima, vatrogascima, advokatima...

Jedna od glavnih premisa serije je da su zločinci nepopravljivi. MekManus je sve vreme verovao da je moguće od njih napraviti normalne ljude ali je na kraju i on shvatio da uzalud pokušava.

Наивни Мек Манус, лик који гледа на друге кроз себе, као дете. ПА, не иде тако рођени, да иде цео свет би био један исти лик, а не ово шаренило мисли, боја, енергија, циљева, жеља, дела...

Sad cu mozda i morati. :D

Znao sam sta je, nije to stvar. Nego sam u nekom momentu doneo odluku da ne gledam vise serije koje prikazuju stvarnost, ma kako da su dobre, vec samo fantaziju, mastu, iznad maste ako moze. Sf, futuristicke serije, supernatural, vampiri, zombiji, sta god, sve prihvatam samo da nije jos jedna serija o policajcima, lekarima, vatrogascima, advokatima...

Jgb-a Tzare - Just when you thought you were out, they pull you back in!

U to ime 🍺-

1. Mad Men
2. Battlestar Galactica
3. Black Mirror
4. Agatha Christie's Poirot
5. Downton Abbey

I još mnoge drage, kao i mnoge koje počinju dobro, ali završavaju loše (jedna ili nekoliko odličnih sezona, a onda pad kvaliteta - nekad i do negledljivosti).

Back