Vaših top 5 omiljenih serija

Moguće, moguće, nisam toliko stručna :) Ali sam malo čitala Tolkina i sve je to vrlo dobro napisano. Ne prija mi, ali ne mogu da kažem da je loše. Interesantno je, međutim, da dosta fanova EF je gledalo operu (opere) Prsten Nibelunga, zbog mitske potke koju onaj seronja Vagner koristi :D
P.S. čitala sam malo i Dz.R.R. Martina, istini za volju :D

I pretposlednja je okej...ish...Jeste malo esmeralda, ali gledljivo. Poslednja je, osim bitke sa mrtvima, poprilično đubre

Brate kakve sve serije prolaze kao vrh i popularne, GoT je revolucija i umetnost.. Mislim danas ima milion odlicnih serija, ali sad bas da zakeramo na sitnicama i osporavamo seriju, zasto, zato sto je usla u siroke mase i sto iskace iz frizidera, pa iskreno nije bas nezasluzeno dosla dotle.. I da se ogradim, za poslednje dve sezone verujem da su losije, ali ovo sto sam ja gledao nemam mnogo krupnih zamerki..

Poslednja izmena:
Prvo serija pa knjige, tako bih ja onda preporucio svima, sigurno je tako gledljivije...

A slabo ti ja trenutno stojim s beletristikom... Prioritet mi je strucna literatura jer kod mene na faksu je omanji ispit 300-400 strana, obimniji po 2,3,4k a ne moze mi sve uci u glavu posle jednog citanja, nemoguce je... Zato mi lakse da odgledam film ili seriju sat, dva.. I kad bih krenuo citati knjizevnost pre bi uzeo neke klasike nego pricu koju vec manje vise znam..

A slabo ti ja trenutno stojim s beletristikom... Prioritet mi je strucna literatura jer kod mene na faksu je omanji ispit 300-400 strana, obimniji po 2,3,4k a ne moze mi sve uci u glavu posle jednog citanja, nemoguce je... Zato mi lakse da odgledam film ili seriju sat, dva.. I kad bih krenuo citati knjizevnost pre bi uzeo neke klasike nego pricu koju vec manje vise znam..
Ma naravno, nego pricam uopste... ti si istoricar bese? Studiras moj nedosanjani san :lol:

Ma naravno, nego pricam uopste... ti si istoricar bese? Studiras moj nedosanjani san :lol:

Da, samo je zeznuto ako npr. volis 19. i 20. vek a da bi stigao do tog dela moras poloziti Grcku i Rim koji su kosmar...
A ako upisujes zbog srednjeg veka toga imas i na prvoj godini, a i u drugoj..
Mada ja nisam ni znao koliko volim domaci srednji vek dok se nisam susreo na faksu...
Koji deo istorije tebe zanima?

Nije potpuni off topic, i Game of Thrones je u srednjovekovnom miljeu ahaha :D

Da, samo je zeznuto ako npr. volis 19. i 20. vek a da bi stigao do tog dela moras poloziti Grcku i Rim koji su kosmar...
A ako upisujes zbog srednjeg veka toga imas i na prvoj godini, a i u drugoj..
Mada ja nisam ni znao koliko volim domaci srednji vek dok se nisam susreo na faksu...
Koji deo istorije tebe zanima?

Nije potpuni off topic, i Game of Thrones je u srednjovekovnom miljeu ahaha :D
Naravno :lol:. Mene upravo interesuje taj anticki period, stari vek, pretezno Grcka i Rimsko Carstvo, ovih dana gledam video klipove o zivotu Rimljana kao mahnit..
Volim isto i srednji vek, Otomanske i Krstaske ratove, mada mi je u poslednje vreme interesantan i taj period renesanse i protestanstske reformacije.
Prvi i Drugi svetski rat mi za sad uopste nisu od interesa, sto su blize sadasnjosti to ih manje smatram istorijom...

Naravno :lol:. Mene upravo interesuje taj anticki period, stari vek, pretezno Grcka i Rimsko Carstvo, ovih dana gledam video klipove o zivotu Rimljana kao mahnit..
Volim isto i srednji vek, Otomanske i Krstaske ratove, mada mi je u poslednje vreme interesantan i taj period renesanse i protestanstske reformacije.
Prvi i Drugi svetski rat mi za sad uopste nisu od interesa, sto su blize sadasnjosti to ih manje smatram istorijom...

Wow.. Stari vek uglavnom svi izbegavaju, kod nas kad generacija stigne do cetvrte godine, od 50 studenata ako se jedan ili dvoje opredele za taj modul to je uspeh..
A vidis ja najvise volim nacionalnu istoriju od 1804. do 1918. zakljucno sa Prvim svetskim ratom..
Dok vecina uzima Jugoslaviju, znaci od 18e pa na dalje..

Znas kako, sad da se malo napravim pametan, svaki izvor nastaje u trenutku kada postane predmet proucavanja istoricara, e pa tako isto i sa istorijom generalno, a u Srbiji se arhivi otvaraju nakon 30 godina.. Nije ti Drugi svetski rat manje istorija od Peloponeskih ili Punskih ratova.. Naprotiv, za DSR imamo daleko veci broj izvora, pa i literature, i samim tim je aktuelnija tema u istoriografiji...

Oz - serija koja zatvorski život prikazuje toliko užasnim da se pitam da li su ipak malo preterali. Ekstremno nasilje na svakom koraku, ubistva, silovanja, mučenja... Sem toga, većinu likova prati neka zla kob koja odnosi i njihove bližnje u spoljnom svetu. Zatvor je bukvalno predstavljen kao pakao iz kojeg osuđene duše ne mogu nikada da se izvuku, već samo da plivaju u tom kotlu i tako probaju ostanu u životu malo duže od ostalih. Moja zamerka: Muslimani jedini predstavljeni kao bezgrešni, svi ostali osuđenici su negativci. Najbolja scena: Nakon pakla koji je preživeo i izašao na slobodu, Tobijas Bičer čini grešku iz ljubavi i vraća se u zatvor. Na ulazu ga čekaju MekManus i sestra Piter Meri, nemoćni da objasne sebi ono što vide.

Serija je više gej od Vil & Grejs i Platonove "Gozbe" zajedno. Onoliko cmakanje muškaraca i ful frontal mejl nuditi ne videh u životu.

Back