Vaših top 5 omiljenih serija

Pa ja sva treperim čekajući
Sve je sjebala ova korona. Stadoše mi Milijarde na pola sezone, odložen Fargo
Juče ko retard gledam celu sezonu serije Rami, aj kao reko neki sitkom, a on čista promocija islama, sve žive zovem habibi, isprali mi mozak
Nema, sve ti se danas svodi na politicku korektnost, multikulturalizam, "iskupljenje belog coveka" za sve one negativne stereotipe koje su godinama promovisali...
Ne moze Holivud da nadje zlatnu sredinu nego sve iz krajnosti u krajnost... zbog toga sam i toliko selektivan postao po pitanju serija koje mogu da gledam.

Neću ovde da nabrajam omiljene serije, već one koje imam živaca da i dalje pratim, a nemam nešto preostalih živaca -

1. Divorce - Sa Sarom Džesikom Parker... mada sam završio treću sezonu i ne znam dal je to to ?
2. Baj di order of Piki fuking blajnders... mada mi i oni opasno idu na živce, razmišljam da prekinem...
3. Das Boot - završih drugu sezonu, isto ne znam dal je to to?
4. Outlander - zanimljivo mi bilo do bitke kod Kulodena, posle kad su otputovali u vrli Novi svet izgubih interesovanje, prekinuo
5. Mentalista - ne pratim redovno, kada dođem kući i uhvatim na tv-u, odgedam... glavnog glumca nisam video još od LA Confidential kad je glumio bati boja

Onorbl menšns -

Fargo
True Detective

i to je to.

Sestra mi preporučuje neku seriju Fuada... idi bre u klinac, sad ću ja da gledam Izraelce & Palestince kako se vijaju po onim njihovim vukojebinama... samo sam joj klimao glavom da da pogledaću, ma sigurno, skidam, javljam utiske :lol: ...
Nikad pogledao one serije što pominjete na temi o serijama, Breaking Bad, Living Dead, one silne serije o meksičkim kartelima Čapo , šta već... sve su se spojile u smesu dileri sleš zombiji... nemam ni najmanji poriv to da gledam.

Uhvatih na tv-u, dal je to pilot bio... better call saul, opet neki latino diler šalje svog advokata po lovu i celu se epizodu vuče sa nekim matorim po pustinji, možda joj dam šansu pa je skinem, ali poznajući sebe, obrisaću je posle pola prve sezone...

Eto.

Mali razignirani doprinos temi...

edit. serije nisu cinema :mrgreen:

edit 2 ovo sve dolazi od lika kome su se drugari smejali što gleda Companerose i onu seriju gde sestra Penelope Kruz & Co. plešu na baletskoj akademiji :mrgreen:

Poslednja izmena:
Neću ovde da nabrajam omiljene serije, već one koje imam živaca da i dalje pratim, a nemam nešto preostalih živaca -

1. Divorce - Sa Sarom Džesikom Parker... mada sam završio treću sezonu i ne znam dal je to to ?

Kako možeš da gledaš to smeće od serije, ne kapiram... ja sam odgledala par epizoda i smučili su mi se, odvratna malograđanština i smaračina, dosadni likovi ... ej, tri sezone!

Uhvatih na tv-u, dal je to pilot bio... better call saul, opet neki latino diler šalje svog advokata po lovu i celu se epizodu vuče sa nekim matorim po pustinji, možda joj dam šansu pa je skinem, ali poznajući sebe, obrisaću je posle pola prve sezone...
Mislim da se varaš
To je spinof serije brejking bed i rašireno je mišljenje da je bolja serija od brejking bed
I ja mislim da jeste iskreno, Sol kida I odlično je urađeno

2. Baj di order of Piki fuking blajnders... mada mi i oni opasno idu na živce, razmišljam da prekinem...
3. Das Boot - završih drugu sezonu, isto ne znam dal je to to?
4. Outlander - zanimljivo mi bilo do bitke kod Kulodena, posle kad su otputovali u vrli Novi svet izgubih interesovanje, prekinuo
5. Mentalista - ne pratim redovno, kada dođem kući i uhvatim na tv-u, odgedam... glavnog glumca nisam video još od LA Confidential kad je glumio bati boja

Onorbl menšns -

Fargo
True Detective

i to je to.

Sestra mi preporučuje neku seriju Fuada... idi bre u klinac, sad ću ja da gledam Izraelce & Palestince kako se vijaju po onim njihovim vukojebinama... samo sam joj klimao glavom da da pogledaću, ma sigurno, skidam, javljam utiske :lol: ...
Nikad pogledao one serije što pominjete na temi o serijama, Breaking Bad, Living Dead, one silne serije o meksičkim kartelima Čapo , šta već... sve su se spojile u smesu dileri sleš zombiji... nemam ni najmanji poriv to da gledam.

Eto.

Mali razignirani doprinos temi...

edit. serije nisu cinema :mrgreen:

edit 2 ovo sve dolazi od lika kome su se drugari smejali što gleda Companerose i onu seriju gde sestra Penelope Kruz & Co. plešu na baletskoj akademiji :mrgreen:

Šta fali seriji Un paso adelante. Bio sam u ranim tridesetima pa sam rado gledao. Španjolke su mrak ribe

Inače Fuada nije loša, ali je malo mučna, bar meni. Na neki način me podsetila na Južni vetar od Bikovića, samo sa više obaveštajnih igara i političke korektnosti u dramaturgiji. Na Zapadu je dosta hvale ali više iz ideoloških razloga

1. Breaking Thrones i Game of Bad
2. Black Things i Stranger Mirror

Ahahahah :D

Zao mi za Dark sto sjebase sa trecom sezonom, ipak Black Mirror ostaje nesto najbolje sa Netflixa..
A Stranger Things da su stali posle druge sezone ostala bi upamcena kao remek delo, sad recikliraju stare ideje, nista novo..

Ovi hipici koji svrstavaju Chernobyl je po meni glupost.. Jeste dobra serija al gde ces je druze sa 5 epizoda, to ko mali duzi film..
Pa Sherlock sa Kamberbecom je bre bolja serija, iako ni tu nema neke gomiletine..
Od tih kracih volim i Fleabag, Band of Brothers...

A Years and Years nisam jos pogledao, u planu je...

Kako možeš da gledaš to smeće od serije, ne kapiram... ja sam odgledala par epizoda i smučili su mi se, odvratna malograđanština i smaračina, dosadni likovi ... ej, tri sezone!

Prvo - sezone su kratke, valjda po 6 ep svaka.
Drugo - humor, meni se svidela komika, posebno glavnog glumca, on mi je uvek bio gotivan.
Treće - sad ću okolo naokolo. Ka što znaš, volim da pišem poeziju. I kad sam odustao od pisanja u rimi, i počeo da pišem u kratkim crticama, tražio sam formu toga što pišem i onda sam da li kod Marka Aurelija ili Borhesa naleteo na izraz Menipska satira ( Menip, cinik, 2 vek nove ere, pisao satirično u kratkim crticama ).

Elem, jednom napisah u crtici -

- Ja ću živeti životom i umreti smrću jednog malograđanina.

To valjda objašnjava moje preferencije.

Secam se nekih davnih serija samo."Ptice umiru pevajuci", s Ricardom Chembrlenom..Pa onda jedna na koju sam sekao vene jos kao kid:), neka s Majklom Jorkom, u pustinji se desava, Tajna Sahare se zvala..neka opicena misterija, mindblowing za ono vreme. Automan sam takodje obozavao.:D Nijedna serija danas da rekonstruise taj trill. To je decacki rezervoar.:cool: Danas ne znam sta bih izdvojio uopste...Couterpart mozda, sa Simonsom? A i njoj kraj labavo visi. Moderan shit tipa tronovi, gudre - zaobilazim.. 5,hm? koju jos da stavim?..pa,ajde,nije najbolja,al mi je znacilo da vidim to, Covek u visokom zamku, produkcijski svaka cast. Pa su i njen kraj sfuserili, jer ponestalo dengi...ali prica je fantasticshen! :cool:

Kad bih ti rekao sta sam ja odgledao do kraja, ne bi mi verovala.:D Zapravo, nije me blam, cak cu i da preporucim.:) To `smece` koje sam ispratio od prve do posl. epizode je istovremeno takva malogradjanstina, takva sapunica, takva patetika, takav sentimentalni shund da se istovremeno trudi da se u sebe natrpa sve ono sto je suprotno nabrojanom: masmedijski monopolizam i globalizam, polit.nekorektnost, cinizam, sarkazam, feminizam do krajnje granice...otprilike k`o u bozicnu curku:D...i opet nisam mogao da prestanem da gledam.:cool: U pitanju je demaskiranje svega onoga sto danas krade najveci sher u svakom tv programu, pa i nasem: tzv. Riality Show-ova.:) Ovu seriju MTS ima u svojoj ponudi u okviru svog stalnog tv-paketa, pod opcijom `Video Klub` - sto je tek najludje, i svaka epizoda kosta oko 50din na racunu.;) Iz puke radoznalosti, odgledao sam prve dve epizode na netu, prevedene...a onda, kao neki tetak....:cool: iz cemerne dosade, krenuo da gledam i ostale, s engleskim prevodom (zasto ostale nisu prevedene?rebus?zavist?konkurencija?demistifikacija?:)) i uspeo sve 4 sezone da ogledam do kraja!:D oko 40 epizoda!:p
Ime serije je UNreal. Bavi se sustinskim mehanizmom navlacenja publike pred tv-ekrane (u mom slucaju uspesno:lol:) kroz fenomen jednog popularnog rijalitija prikazanog iznutra, kroz prizmu famozne `produkcije` istoga.;):) Ja...sam sada potpuno uveren da to nisu ljudi koji prave taj program.:) To je sekta.:) Skup socio-patoloskih individua koje su dale sebi za pravo da ljudima nude sliku `idealnih` ljudskih odnosa onako kako ih oni vide, uz umobolnu ceznju da time cine dobru stvar za promenu odnosa u drustvu na bolje, maltene `humanisti` - i to je neka glavna tragi-komicna nit koja drzi te junake na okupu...:) I nije tesko procitati bilo koga od njih danas medju postojecima.;) Na primer, vlasnik tog shoua i studija, otkaceni matorac s Petar Pan kompleksom - isti Zeljko Mitrovic.:cool: Njegova zena (bivsa;)), koja sve to organizuje, sve prevare i podvale koje treba da se odigraju i ispred i iza kamere rijalitija, radoholik i poletna bicharka koja nikom ne ostaje duzna, ali cini se da i dalje ima dusu i srce, no svakako problematicne - ista Zeljkova Milica.:p Njen glavni adut, reporterka s rijaliti-terena koja organizuje rijaliti ucesnike (`producira ih`, kako ona kaze) i cini sve te sitne manipulativne podlosti, bez obzira na ljudsku cenu, kako bi njena gazdarica dobila taj cuveni `program`, odn. vrhunsko smece koje ce moci da proda sirokom publikumu, nesredjena riba u vecitom haosu, koja paradoksalno krece iz licnog, ostrascenog feminizma, a zavrsava u bezocnom i hladnom hedonizmu, which is great!..:cool: i koja je navodno - glavna junakinja serije;):cool:...pa verovatno ima vise takvih kod nas na televiziji, a ne samo jedna ovde predstavljena (I u seriji ih ima vise, i ona nije najgora,cak i kad jeste;)), no, aj da kazem da mi ova Dusica sto vodi Zadugu kod nas najvise pada na pamet, bar po tim nekim karakternim osobinama, a ostale nit znam nit pamtim koliko je to bitno. Bitan je osecaj da dok gledas ovu seriju imas osecaj kao da gledas u samo Srce Tame danasnjih emisija toga tipa. Beskrajna irelevantnost zelja pojedinaca (ucesnika takvih programa), beskrajna manipulacija onih koji ga prave, te dve bezobalnosti kada se sretnu, kao kod znaka za beskonacno, srecu se u tacki odakle se uzdizu sva danas zaista aktuelna pitanja vezana za drustvo, za etiku, za istinu, verodostojnost....I ta pitanja ne mogu da zaobidju i junake te serije, zato - preporucujem je.;):cool:

Secam se nekih davnih serija samo."Ptice umiru pevajuci", s Ricardom Chembrlenom..Pa onda jedna na koju sam sekao vene jos kao kid:), neka s Majklom Jorkom, u pustinji se desava, Tajna Sahare se zvala..neka opicena misterija, mindblowing za ono vreme. Automan sam takodje obozavao.:D Nijedna serija danas da rekonstruise taj trill. To je decacki rezervoar.:cool: Danas ne znam sta bih izdvojio uopste...Couterpart mozda, sa Simonsom? A i njoj kraj labavo visi. Moderan shit tipa tronovi, gudre - zaobilazim.. 5,hm? koju jos da stavim?..pa,ajde,nije najbolja,al mi je znacilo da vidim to, Covek u visokom zamku, produkcijski svaka cast. Pa su i njen kraj sfuserili, jer ponestalo dengi...ali prica je fantasticshen! :cool:

Kad bih ti rekao sta sam ja odgledao do kraja, ne bi mi verovala.:D Zapravo, nije me blam, cak cu i da preporucim.:) To `smece` koje sam ispratio od prve do posl. epizode je istovremeno takva malogradjanstina, takva sapunica, takva patetika, takav sentimentalni shund da se istovremeno trudi da se u sebe natrpa sve ono sto je suprotno nabrojanom: masmedijski monopolizam i globalizam, polit.nekorektnost, cinizam, sarkazam, feminizam do krajnje granice...i opet nisam mogao da prestanem da gledam.:cool: U pitanju je demaskiranje svega onoga sto danas krade najveci sher u svakom tv programu, pa i nasem: tzv. Riality Show-ova.:) Ovu seriju MTS ima u svojoj ponudi u okviru svog stalnog tv-paketa, pod opcijom `Video Klub` - sto je tek najludje, i svaka epizoda kosta oko 50din na racunu.;) Iz puke radoznalosti, odgledao sam prve dve epizode na netu, prevedene...a onda, kao neki tetak....:cool: iz cemerne dosade, krenuo da gledam i ostale, s engleskim prevodom (zasto ostale nisu prevedene?rebus?zavist?konkurencija?demistifikacija?:)) i uspeo sve 4 sezone da ogledam do kraja!:D oko 40 epizoda!:p
Ime serije je UNreal. Bavi se sustinskim mehanizmom navlacenja publike pred tv-ekrane (u mom slucaju uspesno:lol:) kroz fenomen jednog popularnog rijalitija prikazanog iznutra, kroz prizmu famozne `produkcije` istoga.;):) Ja...sam sada potpuno uveren da to nisu ljudi koji prave taj program.:) To je sekta.:) Skup socio-patoloskih individua koje su dale sebi za pravo da ljudima nude sliku `idealnih` ljudskih odnosa onako kako ih oni vide, uz umobolnu ceznju da time cine dobru stvar za promenu odnosa u drustvu na bolje, maltene `humanisti` - i to je neka glavna tragi-komicna nit koja drzi te junake na okupu...:) I nije tesko procitati bilo koga od njih danas medju postojecima.;) Na primer, vlasnik tog shoua i studija, otkaceni matorac s Petar Pan kompleksom - isti Zeljko Mitrovic.:cool: Njegova zena (bivsa;)), koja sve to organizuje, sve prevare i podvale koje treba da se odigraju i ispred i iza kamere rijalitija, radoholik i poletna bicharka koja nikom ne ostaje duzna, ali cini se da i dalje ima dusu i srce, no svakako problematicne - ista Zeljkova Milica.:p Njen glavni adut, reporterka s rijaliti-terena koja organizuje rijaliti ucesnike (`producira ih`, kako ona kaze) i cini sve te sitne manipulativne podlosti, bez obzira na ljudsku cenu, kako bi njena gazdarica dobila taj cuveni `program`, odn. vrhunsko smece koje ce moci da proda sirokom publikumu, nesredjena riba u vecitom haosu, koja paradoksalno krece iz licnog, ostrascenog feminizma, a zavrsava u bezocnom i hladnom hedonizmu, which is great!..:cool: i koja je navodno - glavna junakinja serije;):cool:...pa verovatno ima vise takvih kod nas na televiziji, a ne samo jedna ovde predstavljena (I u seriji ih ima vise, i ona nije najgora,cak i kad jeste;)), no, aj da kazem da mi ova Dusica sto vodi Zadugu kod nas najvise pada na pamet, bar po tim nekim karakternim osobinama, a ostale nit znam nit pamtim koliko je to bitno. Bitan je osecaj da dok gledas ovu seriju imas osecaj kao da gledas u samo Srce Tame danasnjih emisija toga tipa. Beskrajna irelevantnost zelja pojedinaca (ucesnika takvih programa), beskrajna manipulacija onih koji ga prave, te dve bezobalnosti kada se sretnu, kao kod znaka za beskonacno, srecu se u tacki odakle se uzdizu sva danas zaista aktuelna pitanja vezana za drustvo, za etiku, za istinu, verodostojnost....I ta pitanja ne mogu da zaobidju i junake te serije, zato - preporucujem je.;):cool:
Ahahaha de se Automana seti jbt, I ja sam to gledala Hjooo išlo beše nedeljom u 14h?
I tu sa Majklom Jorkom sam gledala isto, to je išlo nešto uveče
Jesi gledao Sledž Hamera?

Back