Grčka zbirno

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Bila sam u Olimpic bicu krajem avgusta 2005. i moja zapazanja su sledeca: more je toplo, ali ima trave uz obalu. Meduza po koja se pojavi ali su modro plave boje pa se lako uoce. Klima je prijatna, narocito uvece jer stalno duva sa Olimpa. Komaraca ima, ali u nasoj vili je bilo komarnika, tako da nije bilo problema i verujem da ih sve vile imaju. Mislim da je Olimpic bic dobar izbor za porodice sa malom decom, jer je manji i nema takve guzve kao u Paraliji. Sto se tice mesta za kupanje, cela plaza na potezu od Olimpic bica do Paralije je manje - vise ista, samo je na vama da izaberete da li vam vise odgovara da uzmete lezaljke sa suncobranom koje se nalaze ispred kafica ili cete sami da stavite suncobran, gde ima vise ili manje ljudi. Lezaljke se placaju tako sto uzmete neko pice i onda ceo dan ne morate da porucujete vise. Cene po restoranima i brze hrane su slicne beogradskim, mozda je nesto malo skuplje, recimo giros je 1,5-1,8 EUR, limenka 0,33 1 EUR. Mi smo se snabdevali po lokalnim radnjama, koje jesu skuplje, tako da su za manje nabavke zadovoljavajuce. Znam da postoji neki hipermarket na ulasku u Katerini, mi smo ga otkrili tek pred polazak, jer je malo uvucen u odnosu na tu glavnu ulicu koja povezuje Paraliju i Katerini. U restoranima imaju jelovnike i na srpskom. Sve u svemu bilo je sasvim OK

Hvala na informacijama iz prve ruke.Nisam rekla da sam bila u Paraliji,koja mi se uopste ne dopada kao varijanta letovanja sa decom (malom,naravno),a zanima me samo jos to da li je pesacka zona O.B. jako prometna kao u Paraliji,s obzirom da je apartman u pesackoj zoni,ulica paralelna sa plazom?

Nije bila velika guzva, pogotovo sto je kraj avgusta vec kraj spica sezone. U Paraliji je i tada bilo puno sveta, ali u Olimpicu je bilo mnogo prijatnije, vec posle dvanaest-pola jedan je bilo poluprazno. U toj glavnoj ulici ima radnjica sa dzida - bidzama, suvenirima, krpicama i sl. ali kada sam ja bila a to je bilo od 20.8 do 1.9. nije bilo guzve. Naravno da nije bilo pusto, ali u odnosu na Paraliju je neuporedivo bolje i mirnije. Samo mesto ima vise zelenila i vise je nekako za porodicni odmor. Mislim da necete imati problema sa velikom bukom zbog dece, pogotovo sto je vecina kafica i restorana u ulici na samoj plazi i ispred parka, a i tamo nikada nije trestala muzika, niti su bili prepuni u to vreme. Najvise guzve je bilo u kaficu - nekoj vrsti diskoteke Filipion, mislim da se tako zove, ali ni tu nije bilo nikakve velike buke. To su moja iskustva, a pretpostavljam da ce tako biti i sada.

E, ja bas idem krajem avgusta preko te agencije i to bas u Leptokariju. Neverovatno, ali tog dana kada sam rezervisala aranzman, sat vremena pre toga, oni spustise cene, tako da me sve kosta 119 eura. Inace, u Leptokariji sam bila 19 puta, ali zadnji put pre 10 godina. Kazi mi molim te, ima li gde da se izadje? I kakvi su ovi iz agencije? Pozdrav

Ima. Upravo sam jednu temu postavio sa predlogom za tu Last minute cenu.
Koji si smestaj dobila, u kojoj vili?

Ima masa kafica uz samu obalu. neki su klubovi od njih. Ima jedna diskoteka San Lorenzo. To je dovoljno, a ako ti ne bude imas 5km odatle vrhunsku disoteku iz 4 nivoa na otvorenom sa pogledom na reflektorima osvetljeni more. Diskoteka je odmah iznad mora i vrh je. Zove se Shark.
Bice ti super. Ja idem 30. 08. za 99 evra preko last minute ponude.
Odakle si ti?
Ko sve ide?
Mozemo se videti tamo?

E, secam se te diskoteke negde iz 97,98 godine, znam da je bilo ludilo, bas svetski, na kraju smo se svi kupali u osvetljenom moru. Inace, ja idem 22.08. i dobili smo smestaj u vili Nikos - kad predjes prugu , pa prema plazi, pa skrenes levo. Znam gde je otprilike, a i ispod je kafic - narucis pice i imas lezaljku.
Ne verujem da cemo biti u isto vreme tamo, posto se mi vracamo vec 02.09.. Da sam mogla da dobijem odmor kad sam htela, ja bih ladno sastavila 2 smene od 30.08. i provela se vrhunski za male pare.

Eto toliko.
A u kojoj ces vili ti biti?

U Katarini. Ona je od te ulice kojom se spustas prema plazi desno. Isto ima tu foru sa besplatnim lezaljkama. Mi smo bili vec u toj vili i ona je na prvi pogled losija od Nikosa i Matule (gde je recimo otkljucavanje vrata sa karticom kao u hotelima sa 4* i 5*), ali mi se tu kod Katarine vise svidja ulaz u more.
Prednost Nikosa i tih vila levo je sto je tamo vise kafica, teren za odbojku na pesku.......
Juuuupiiiiii..
Bice nam lepo

U Grčku idem prvi put ove godine. Halkidiki ! Kako je tamo!
Clarice:
Apsolutna istina! Ja letujem u Grčkoj posledjih 17god, svake godine na drugom mestu, i mogu vam reći da su poznata "srpska" mesta tipa Paralije i Hlakidikija ništa u poredjenju sa:
1) Glifadom, na prvom mestu
2) Santorinijem, ako imate para
3) Mikonosom, koji je neopisivo lep
4) Zakintosom, koji sada ulazi ovde u modu, tako da iskoristite priliku naredne ili ove godine (sezona je još u toku) i posetite ovo ostrvo
5) Thasos, najlepše ostrvo u Makedoniji

:D :D :D Najzad je dosao dan za pakovanje!!!Sutra idemo u Vranje,a u ponedeljak 21. u Grcku 8) 8) 8) Trudicemo se da Halkidiki detaljno obidjemo,bice informacija za one koji budu zainteresovani!Cao svima! :D

ughhhh, gledala sam fotografije drugarice koja se upravo vratila iz Olympica. Plaza prljava, a more se ne providi.... voda mutna i puna algi, bljak!!!!! I naravno naleteli su svaki drugi dan na te odvratne plave meduze... Guzva na tim plazama, krcato, ranile svaki dan u 9h da uhvate slobodnu lezaljku...

kada sam ja bila pretprosle god u avgustu,o.beach je bila predivna! mesta koliko hoces na plazi,cista,spasioci su tu,more je bilo cisto,ma bas za uzivanje! gl.ulica jeste prometna,ali ne kao u paralii,i ne tako bucna,lepo setaliste i lep veliki park,super je za porodice!
samo vikendom bude veca guzva na plazi jer dolaze grci....ali,stvarno o.beach ne moze da se poredi sa paraliom,s'tim sto meni plaze nisu toliko bitne,vec provod,tako da biram paraliu

codemaker:
Haugh - beli brat je rekao svoje - jos samo da se cuju argumenti?

Mesto - zgrada do zgrade, jedni drugima gledaju u apartmane.

Plaza velika ali -

- prljava, voda mutna puna trave i algi ALI LJUDI - PUNA - ne vidi se ni voda ni dno od travuljine. Mi smo sa Krfa dosli da u tom mestu budemo jos 4 dana, uzeli sobu i kada smo videli plazu i more, vratili se, uzeli od gazdarice novac i pobegli "glavom bez obzira". Katastrofa. Nismo mogli da verujemo. Ljudi su sedeli na plazi, razocarani i ubijeni. Zamisli dosli na more. Posle Krfa nama je to delovalo katastrofa. Pobegli smo malo dalje prema Atini, mesto Nei Pori koje je kao i Paralia, Olimpik Beach, - CIGA MALA (uvece prodaju na setalistu robu kao na pancevackom buvljaku na zemlji) - ALI MORE CISTO. Bili tu jos 2 dana, obisli Solun i vratili se kuci.

Preporucujem povratnicima sa Krfa koji zele da obidju "meteore", sto smo mi i uradili, da ako imaju visak dana do isteka vize ostanu u Kalambaki, mestu u podnozju Meteora i tu provedu jos koji dan, nece se pokajati ili da krenu prema Atini bilo koje mesto. Olimpijska regija je odvratna. Ko vidi bilo koje grcko ostrvo nece se vise nikada vratiti u ovu regiju.

Ambasadorka:
Ja sam prosle godine bila na Kefaloniji i upoznala ljubav svog zivota,za dve nedelje idem opet:) Lassi je obicno turisticko naselje ali je ostrvo prelepo, Myrtos plaza je proglasena za jednu od 5 najlepsih na svetu! Mala napomena: nocni zivot je blaga katastrofa,cak i u glavnom gradu -Argostoliju...ima puno parova i porodica sa decom a omladine ni za lek...
Preko koje agencije si isla i u koji hotel? Interesuje me jer vec razmatramo iducu godinu.

Kefaloniju radi agencija Kontiki. Pogledaj njihov sajt, videces cene za ovu sezonu, pa ce valjda biti tako i dogodine. Lassi je mestasce 2 km od glavnog grada Argostolija, odlicna baza jer mozes i pesaka do glavnog grada....doduse ima uzbrdice ali Kefalonija je veoma brdovito ostrvo tako da se pripremi na setnju gore-dole ili na voznju po serpentinama. Samo mesto Lassi ima cak 7 plaza, ja sam ih obisla sve, sto kopnenim putem sto plivajuci od plaze do plaze....more je veoma lepo i cisto....do plaze Mirtos (ona prva slika) mozes samo kolima, bus ne vozi do nje. Ako ne zelis da se vozikas kolima po krivinama 10 dana odes lepo na dva izleta (jedan do Itake, drugi obuhvata ostrva Meganisi, Skorpios i Lefkadu), usput vidis iz busa i plazu Mirtos, mesta Ag. Efimiju, Luxori i Sami, a bogami i Asos u daljini, setas se po plazama u Lassiju i bude ti bas super....ja sam trenutno u depresiji jer dodjoh sa Kefalonije u ponedeljak i vec razmisljam da bi bilo lepo sledece godine da spojim dve smene...ovo mi je bilo bas malo....

Pa sto se tice cena to je sve relativno...ja ne pijem tako da ne znam cene piva i alkoholnih ****. Porcija girosa i suvlakija u taverni je 6,5-7 evra, pita giros je 2 evra, sprite konzerva u taverni je 1,5 evra, toliko ti dodje i Amita djus od 1,5 litra u prodavnici. Voda od 0,5l je 0,50 evra, jednostavno sve je skuplje nego kod nas, to je potpuno ocekivano......na plazama u Lassiju iznajmljivanje dve lezaljke i suncobrana je bilo 7 evra, ako ne zelis da kupis suncobran u prodavnici za 5 evra i koristis ga lepo celo vreme. Recimo taxi do Argostolija je bio 5 evra (tako nam je rekao vodic) i zaista ta dva minuta voznje ne vrede toliko, bolje se prosetati i za 20-ak minuta si u Argostoliju.

Otpozdravljam!
img0118xh7.jpg

Htedoh da zamenim avatara ovom slicicom-al'necu!Necu ja uvek biti zelena,a zelju da pohabam cipele putujuci uvek cu imati! :D

Back