miljenkic
Primećen član
- Poruka
- 879
Bila sam u Olimpic bicu krajem avgusta 2005. i moja zapazanja su sledeca: more je toplo, ali ima trave uz obalu. Meduza po koja se pojavi ali su modro plave boje pa se lako uoce. Klima je prijatna, narocito uvece jer stalno duva sa Olimpa. Komaraca ima, ali u nasoj vili je bilo komarnika, tako da nije bilo problema i verujem da ih sve vile imaju. Mislim da je Olimpic bic dobar izbor za porodice sa malom decom, jer je manji i nema takve guzve kao u Paraliji. Sto se tice mesta za kupanje, cela plaza na potezu od Olimpic bica do Paralije je manje - vise ista, samo je na vama da izaberete da li vam vise odgovara da uzmete lezaljke sa suncobranom koje se nalaze ispred kafica ili cete sami da stavite suncobran, gde ima vise ili manje ljudi. Lezaljke se placaju tako sto uzmete neko pice i onda ceo dan ne morate da porucujete vise. Cene po restoranima i brze hrane su slicne beogradskim, mozda je nesto malo skuplje, recimo giros je 1,5-1,8 EUR, limenka 0,33 1 EUR. Mi smo se snabdevali po lokalnim radnjama, koje jesu skuplje, tako da su za manje nabavke zadovoljavajuce. Znam da postoji neki hipermarket na ulasku u Katerini, mi smo ga otkrili tek pred polazak, jer je malo uvucen u odnosu na tu glavnu ulicu koja povezuje Paraliju i Katerini. U restoranima imaju jelovnike i na srpskom. Sve u svemu bilo je sasvim OK