Ваши предлози: како решити у Србији питање паса луталица?

Како решити у Србији питање паса луталица?

• стерилизација

• еутаназија

• азили

• нешто четврто

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Видим шта се дешава откако сте ствар преузели ви што сте скапирали заједно са тим добротворима што "плаћају". Види се и на снимку горе. Тога није било док није било донатора и капирача.

Sve si pomešao. Donatora ima itekako, znam ja za neke, uglavnom organizacije iz inostranstva i oni upravo sklanjaju pse sa ulice, sterilišu se i udomljavaju na radost svih.
Dokle god su nam psi i mačke igračke koje se mogu uzeti, šutnuti nazad na ulicu, mladunce u paketićima ubacivati u tuđa dvorišta, a kad se stvar otrgne kontroli potrovati sve, do tad ćemo i imati čopore koji više uopšte nisu skupine umiljatih kuca. Pas u čoporu je potpuno druga psihologija.
Iznenadio bi se koliko se udruženja i pojedinaca bori sa vetrenjačama i daje ono malo i iz svig džepa da se nešto učini. Na kraju se i to malo entuzijasta umori i odustane.

Sve si pomešao. Donatora ima itekako, znam ja za neke, uglavnom organizacije iz inostranstva i oni upravo sklanjaju pse sa ulice, sterilišu se i udomljavaju na radost svih.
Dokle god su nam psi i mačke igračke koje se mogu uzeti, šutnuti nazad na ulicu, mladunce u paketićima ubacivati u tuđa dvorišta, a kad se stvar otrgne kontroli potrovati sve, do tad ćemo i imati čopore koji više uopšte nisu skupine umiljatih kuca. Pas u čoporu je potpuno druga psihologija.
Iznenadio bi se koliko se udruženja i pojedinaca bori sa vetrenjačama i daje ono malo i iz svig džepa da se nešto učini. Na kraju se i to malo entuzijasta umori i odustane.

И ми остали треба да зависимо од добре воље ентузијаста и да молимо бога да издрже и не одустану?

1986.
leto,
Frankfurt,
SR Nemačka.

Sedim na terasi jednog stana
i pijem jutarnju kafu.
Sam sam,
moji domaćini su na poslu.

Gledam park, dan je prelep.

U žbunju vidim dva uha.
Pa još dva.
Zečevi !!!

Kasnije, pitam moje domaćine kod kojih sam prethodne noći doputovao,
jel' ja ono dobro videh zečije uši ?

Da, da !
Začuđen sam, odakle usred velegrada zečevi ?!

- Poješće ih kerovi, kažem ja !
- Nema ovde kerova !

Hmmm, kako nema, mislim se,
pa dodajem zlobno :

- Zečevi će da ogule sva drveća u parkovima !
Spremni Nemci i na ovaj moj napad :
- Haha, neće. Volonteri, deca, se pobiše ko će da dobije dozvolu da ih hrani !

Razočarano sam razmišljao o skorom povratku u Beograd
i moj stres pri prolasku kroz parkove
i ostale delove rodnog mi grada ...

Tešim se,
u Indiji ljude istrebljuju tigrovi
u Africi lavovi,
kod nas psi lutalice ...

A Nemci ?
Druga je to priča ...
Oni vole sebe !!!

Back