Vaši nestašluci iz detinjstva

• Davala injekcije šestarom...
  • Pela se na krov od kuće, a stabla da i ne pominjem...
  • Šišala i šminkala, hemijskom olovkom, svačiju lutku koja mi dođe šaka...
  • U vrtiću dva puta razbila neke prozore od dva metra, kockama... namerno...
  • Svojevoljno izlazila sa časa u prvom osnovne... mrzelo me da sedim, bilo mi dosadno, pa me vijali kroz celu školu...
  • Vodila "u šetnju", na lancu, 3 lovačka psa kojima je malo ko smeo prići...
  • Sama naučila da vozim bajs, krijući se, jer mi brat od tetke nije dao da mu priđem novom ljubimcu. Koprive su mi ostale u dobrom pamćenju, a o modricama i neću ni da pišem...
  • Kad smo se preselili, glumila u parku da imam sestru bliznakinju, mesec dana me nisu provalili...
  • Šišala mačkama brkove, da ne štrče :hahaha:
  • Progutala bubašvabu za opkladu (užas)
  • Probušila gume komšiji na kolima, u drugom osnovne, zamerio mi se čovek :cool:

Sve u svemu, bila sam jedno mirno i povučeno dete...

I posle se čudim na koga mi je dete :roll:

:eek: :eek: :eek:

znači, posle ovog posta mogu samo da kažem - bože, hvala ti što si me na ovu zemlju poslao kao anđela :zcepanje:

ajme meni, majko moja mila :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:

u 4. osnovne, sa društvom se vraćao iz bioskopa i kamenom razbio uličnu rasvetu na uglu Arse Teodorovića i Stevana Stevanovića.. nije bila klasična bandera nego fenjer okačen na tu kuću na uglu, a ipak u delu A.Teodorovića...
nekih 15 godina kasnije, iznajmio sam stan u toj ulici, nedaleko od razbijenog fenjera.. tamo sam stanovao sa devojkom, sada suprugom i tamo smo začeli dete koje umalo da nazovemo Arsa..

memories...

Sećam se kada smo se braća ( eh, tada sam još imala braću, sada samo brata ) ušunjali u bakin špajz. Tamo je bilo jedno 20-tak, ako ne i koja više, tegli sa tek skuvanim džemom od šipka, povezane celofanom, sve kako treba. Na svakoj, ali bukvalno svakoj, smo izbušili onaj celofan, bio nam je vrlo interesantan zvuk koji se čuje kada pukne zategnut celofan :D:D:D Kada smo završili sa tim, inače, ni iz jedne nismo ni liznuli džem, nije nam se jeo, a i bilo je načetih tegli u frižideru, onda smo prešli na ostatak zimnice, ali nije to bilo to - nije bio taj zvuk :D:D:D
Jao kada su otkrili naš "zločin", ala je bilo veselo :whistling: Ali i dan danas se toga tako rado sećam i pričam kada god je prilika... :D:D:D

• Davala injekcije šestarom...
  • Pela se na krov od kuće, a stabla da i ne pominjem...
  • Šišala i šminkala, hemijskom olovkom, svačiju lutku koja mi dođe šaka...
  • U vrtiću dva puta razbila neke prozore od dva metra, kockama... namerno...
  • Svojevoljno izlazila sa časa u prvom osnovne... mrzelo me da sedim, bilo mi dosadno, pa me vijali kroz celu školu...
  • Vodila "u šetnju", na lancu, 3 lovačka psa kojima je malo ko smeo prići...
  • Sama naučila da vozim bajs, krijući se, jer mi brat od tetke nije dao da mu priđem novom ljubimcu. Koprive su mi ostale u dobrom pamćenju, a o modricama i neću ni da pišem...
  • Kad smo se preselili, glumila u parku da imam sestru bliznakinju, mesec dana me nisu provalili...
  • Šišala mačkama brkove, da ne štrče :hahaha:
  • Progutala bubašvabu za opkladu (užas)
  • Probušila gume komšiji na kolima, u drugom osnovne, zamerio mi se čovek :cool:

Sve u svemu, bila sam jedno mirno i povučeno dete...

I posle se čudim na koga mi je dete :roll:

Jao ženska glavo jadna tvoja mati, saosećam sa njom :hahaha: kao da si sestra bliznakinja mome sinu.
U obdaništu (tri godine), vaspitačici izbušio gume na biciklu, hteo je da vidi koliko ona može da ide peške kad već njih stalno tera da se kreću:roll:
U zabavištu su imali bal pod maskama, uzeo vaspitačicinu haljinu i napravio sebi turban, nije mu se dopadao kostim kauboja koji je SAM izabrao. Sirota žena sve vreme dok je priredba trajala provela omotana nekakvim čaršavom. (imala je običaj čim dođe na posao da ode u kupatilo da se tušira :confused: a napolju ostavi odeću :hahaha:)
Sa šest godina je ocu napravio ventilator za kola, provalili posle nedelju dana da je pokvario potpuno nov gramofon.
Učiteljici podmetnuo rajsnedle na stolicu jer ga je strašno nerviralo zašto ona sedi na jastučetu a đaci na golim stolicama.
Sa jedanaest godina skočio sa mosta u Tisu da bratu od tetke koji je imao osamnaest pokaže kako se to radi, a ovaj ga kao čuvao na plaži.
Imao je običaj da se popne na tavan (kuća nam je na sprat), podigne nekoliko crepova i sedi na vrhu krova - kaže - bliže je anđelima, to je uradio dvatriput kada već svi pozaspemo, jedno jutro mi je policija došla na vrata jer su komšije javile da mi dete spava na krovu, a mi mirno u svojim sobama :rumenko:

sa dve ipo sam na moru provalila kako da otvorim kapiju pa sam naucila i nekog glavatog klinca kako se to radi i jedan dan sam pod "budnim ocima" moje brace otvorila kapiju i otisla u pravcu nekog sela :lol: keva dobila nervni slom maltene i naterala burazere da iseku loptu za kaznu...
nasao me neki nemac i uzeo me i krenuo u pravcu iz kog sam dosla,pa ga je neka zena iz iste kuce u kojoj smo mi bili videla i napala ga da me ukrao...jadnicak....
uzela mamin parfem i polila njime lutku koja je posle toga godinama smrdela da te muka uvati,al nisu smeli da je bace :lol:
kasnije sam stalno visila napolju i verala se po skelama na gradilistu,po ogradi i drvecu i po krovu od kucice na gradilistu i skakala sa njega na pesak koji je bio pored....
stalno sam dovlacila neke zivotinje,mojima se stomak prevrtao od muke
redovno hvatala zabe,belouske,gustere , jezeve i svasta nesto sto mrda,kada odemo negde u neku prirodu.....to zavlacenje i kopanje sam par puta platila kada su me ose ubole...jednom me cak jurio i ceo roj necega,pa sam morala da skocim u vodu :roll:
redovno se peli na tresnju i visnju kod komsija i krali.....na kraju su nabavili nemackog ovcara...baksuzi
iiijjjaaaoooo i najgore od svega...ja i drugarica se vrzmale po groblju i uzimale bukete sa grobova i odnele mamama kao poklon....zene odlepile
jednom nas je cak i neki manijak jurio po groblju i samozadovoljavao se a mi vristeci pobegle kuci :roll:
...

Komšije se vratili sa letovanja, mi im čuvali kuću, zalivali cveće. Uvek kada se vrate, sednemo popijemo kafu i pričamo kako su se proveli, danas samo ćute, pitam da li je bilo loše vreme ili šta, a komšinica će: - ma ništa neuobičajeno sem što se naša lepa ćera (8.g.) trećeg dana uvalila u neki brod, četiri dana smo je tražili, ljudi isplovili, za nju su svi mislili da je dete - onog tamo para - a njoj bilo divno :dash::dash::dash:

Komšije se vratili sa letovanja, mi im čuvali kuću, zalivali cveće. Uvek kada se vrate, sednemo popijemo kafu i pričamo kako su se proveli, danas samo ćute, pitam da li je bilo loše vreme ili šta, a komšinica će: - ma ništa neuobičajeno sem što se naša lepa ćera (8.g.) trećeg dana uvalila u neki brod, četiri dana smo je tražili, ljudi isplovili, za nju su svi mislili da je dete - onog tamo para - a njoj bilo divno :dash::dash::dash:

:eek::eek::eek:
Auuuuu, sunce ti poljubim!!!!! Zamisli samo :eek::eek::eek: Jadni ljudi, pa ja bih infarkt dobila, verovatno, ili tako nešto :eek::eek::eek:
Huuuuuh, ne smem ni da mislim... užas, šta li su jadni ljudi prošli ta 4 dana.... jooooj :dash::dash::dash:

Ја сам била добро дете. :) Нисам била несташна, била сам увек узор околини.

Са три године побегла од куће са сестром од стрица која је тада имала 5 година, јер смо сломиле кревет, па утриповале да ће нас неко грдити.
Са 12 сам први пут возила мотор и одмах бежала од пандурације, јер нисам имала дозволу, а нисам ни знала шта да урадим ако ме зауставе. :confused: И успела да побегнем!

А скакање са зграде (ја са трећег спрата, једина, док су остали скакали са другог) у песак, ноћна купања и вожње бициклом до недођије, нису маторци сазнали, па се не рачуна. ;)
Као девојка сам била мало несташнија. :rumenko:

:eek::eek::eek:
Auuuuu, sunce ti poljubim!!!!! Zamisli samo :eek::eek::eek: Jadni ljudi, pa ja bih infarkt dobila, verovatno, ili tako nešto :eek::eek::eek:
Huuuuuh, ne smem ni da mislim... užas, šta li su jadni ljudi prošli ta 4 dana.... jooooj :dash::dash::dash:

Pa možeš zamisliti. Mala je inače kao anđeo, okice ogromne plave, kosica plava kovrdžava, umiljata, nežna i dok kažeš keks napravi sranje :heart:
Prošle godine kada je pošla u prvi razred, prvi dan je mati odvela u školu, imali su samo tri časa, ona ušla u školsko dvorište, isključila mobilni i čeka dete. Kad su svi već bili otišli, ušla u učionicu, nigde nikog samo unezverena učiteljica pokušava da je dobije telefonom, mala veštica otišla na WC posle prvog časa i nije se vratila. Našli su je na obali Tise negde predveče, sedela pored nekih pijanih pecaroša i čistila ribu sa njima :hahaha::mrgreen:

pored standardnih
bežanje iz škole na mesece
neprijavljivanje zakljucenih 1 i popravnih pa se slognu na licu mesta
kao klinac obozavao sam da povučem milje sa savime na njemu
onda da driblam caleta za predškolsko hoću-neću
onda gutanje lekova
onda sam jednom sestričini ofarbao kosu u crveno NITRO farbom
onda se poserem komšiji ispred vrata
onda krađice para
fajtovi
krađe kukuruza
izvoljevanje