Vashe mishljenje o privatnim shkolama....?

Ne smemo generalizovati i sve privatne skole svrstavati u isti kosh.
Pogledajmo inostranstvo, Harvard, Jejl i ostali elitni univerziteti su privatni. To su ozbiljni centri, imaju tradiciju, istoriju, kriterijum, daju najbolje studente i nekoliko veoma mudrih americkih predsednika.
Prosto, u razvijenom svetu ovakve skole su uvek na ceni jer su ozbiljne i drze do sebe.
Dok je kod nas to samo nusproizvod ove tranzicije....Ako gledamo na nasu scenu, svakako da sam protiv. To je za razmazene burzuje prosto receno. Ima verovatno ovde ljudi koji su radili tamo i mogu da posvedoce kako sve to izgleda. I verujte mi, niko nije izasao odatle sa nekim pozitivnim utiscima. Ono je mrak. Dovoljno je samo da dodje neki krimos i baci 6000 evra za malog klinca krimosa i on ce da ide u tu skolu i tamo svima da se penje na glavu...sta vise reci...

Pri sadasnjem stanju ne bih se prepisao u privatnu skolu, jer je tamo atmosfera uzasna (bar meni). U skoli provodis mnogo duze nego ovako, profesori te guse dodatnim objasnjenjima hteo to ili ne, voze te do skole i nazad, znaci nikud ne mozes da svrljnes usput, drustvo je uzas. Jedan moj drug je otisao u privatnu gimnaziju, pa se vratio, iz gore navedenih razloga.
Meni se sve to uopste ne dopada, i nisam hteo u privatnu gimnaziju iako su me smarali, jer previse je izolovano, vise mi prija da boravim "medju narodom" u svojoj gimnaziji, nego medju snobovima sto su po privatnim skolama.

ja sam prof! da postujem dete kao dete je ok,ali samo to. Kolege postujem! nauku postujem. A sta ja imam da POSTUJEM ILI NE DECU KOJA NIKOM I NI ZA STA NE ODGOVARAJU, NEGO SE IZIVLJAVAJU I BLESAVE KAO GLUPI AMERCICI?

Puna drzava lelemuda i tajkuna...ne valjaju im profani? A opet im daju grdne pare za pvt sate itd. Nije li to malo blesavije nego na zapadu?

A da vam pricam o roditeljima koji "znaju svoju decu"? Skolska sprema: II stepen !!!
1 lit. HCl dete nosi u skolu za hemiju: a malisa ide u 6.raz. i to ponekad (kad treba bacati petarde ili kamencice uz muziku iz mob.)

ne znam ko je odobrio ovu temu?
PVS-ne bi priznali da placaju gluposti ni za zivu glavu
JVS-nemaju para da reklamiraju sve dobre stvari sto djaci urade
Ko da da komentar? Deca koja zavise od roditelja, rodjaka itd.? Ili odrasli, ali kog obrazovnog profila? hm hm hm...

Back