Vase misljenje o PROBLEMU SA AUTORITETOM

problem zapravo nastaje sto bi svi da imaju slobodu al retki su oni koji prihvataju odgovornost koju sloboda namece..
ljudi pod slobodom podrazumevaju stanje u kome mogu da deluju bez povratne sprege u vidu posledica te imaju ozbiljnu deluziju o slobodi

da, sloboda sa sobom nosi i odgovornost...

za mene je jedini autoritet Bog...

odgovornost za ono sto misle osecaju govore i rade

u zabludu coveka mogu dovesti i ljudi drugi podjednako i oni u koje on ima poverenje i u koje nema poverenje..

razdvajanje onoga sto je receno od onoga Ko to kaze je kljuc
nije bitno ko prica bitno je sta je recene ali u nasem drustvu stanje je obrnuto

catwhip.gif

odgovornost za ono sto misle osecaju govore i rade

u zabludu coveka mogu dovesti i ljudi drugi podjednako i oni u koje on ima poverenje i u koje nema poverenje..

razdvajanje onoga sto je receno od onoga Ko to kaze je kljuc
nije bitno ko prica bitno je sta je recene ali u nasem drustvu stanje je obrnuto

Vidis ja mislim da zbog dva velika razloga jeste bitno ko prica...
Prvi je razlika izmedju plana , namere i ideje.
Drugi je to slicno samo se zove razlicita shvatanja reci , pojmova i svega izgovorenog od razlicitih ljudi...

Mislis da je pogresno tumacenje toliko retko, ja mislim da je u svakom razgovoru pogresnog tumacenja na pretek...konotacije koje dodaje mediokritet,uvazavanje mediokriteta kao najcesceg, cini da bez obzira ko govori unosi nepreciznost u svoj govor...

Nema veze da li je filozofski ili pucki mediokritet, dijalekt je dijalekt...recnik je recnik...
namerno ne rekoh vokabular, jer svi obicno to izgovore u ovakvoj situaciji..

-----------------------------------------
Sustina koju kazem je da zbog ideje i nepostojanja , jos uvek, odgovarajuceg sistema, modela, objekta prenosa ideje izmedju coveka i coveka, vrlo je bitno ko to kaze.
A ono zbog cega si naglasio , tj zbog personifikacije ideje, zbog linkovanja ideje za stub , nosioca ideje, jeste jedan problem licemernosti,ne cak ni autoriteta, niti hijararhije...
Ali jos da naglasim,da je normalno da ljudi koriste predikciju i stereotipe, a stereotipi kazu da tip koji je bio na saveznom ako nesto kaze , taj nesto i zna....
Takodje to znaci da neko ko je glavni menadzer kokakole i bambija ima bolju rutinu ,trebalo bi i znanje , u odnosu na nekog drugog menadzera...

Problem znanja i sertifikata, a tu je i problem preporuke,su privremena resenja zbog busnog sistema obrazovanja,i u vezi su sa verifikacijom,a autoritet tu dodje sa verifikacijom...
Znaci autoritet moze biti virtualan....narocito u sistemima......Dolazi pukovnik vojne policije,velika je sansa da je zesci u odnosu na potporucnika u vezi koji je vezara...
I taj odnos sa autoritetom moze biti lako resen,a ostaje da su prioriteti razliciti...

Objektivizacija standarda i kriterijuma je ono sto si pokusao da kazes,ali to po meni ne postoji,jer uvek postoji potreba za mimikrijom kod nekvalitetnijih ljudi.

pa jeste bitno KO prica zato sto je mediokritet izgradjen na toj osnovi..jasno se vidi u svakoj raspravi gde jedan strana nema argumenata pa krece da diskredituje govornika a ne izgovoreno..metodika pali kod mediokriteta..a tih je najvise..obezvredi govornika i obezvredio si izgovoreno

ja imam problem sa autoritetom ako mogu tako nazvati, kad odem na razgovor za posao a prijavi se dosta nas pa se intervju vrsi u vise krugova, i svaki put regruterku dozivljavam kao autoritet ili imam strahopostovanje prema njoj jer ce mi mozda eventualno dati posao...ne mogu da se opustim kao drugi jer je smatram autoritetom i nadjacavam se sa njom ali da se to sto manje primeti:D grrr

ali na kraju nikad ne dobijem posao vec dobiju oni koji se ulizuju najvise..a ja to tako ne volim:(

hocu li se ikad zaposliti?

Poslednja izmena:

Back