odgovornost za ono sto misle osecaju govore i rade
u zabludu coveka mogu dovesti i ljudi drugi podjednako i oni u koje on ima poverenje i u koje nema poverenje..
razdvajanje onoga sto je receno od onoga Ko to kaze je kljuc
nije bitno ko prica bitno je sta je recene ali u nasem drustvu stanje je obrnuto
Vidis ja mislim da zbog dva velika razloga jeste bitno ko prica...
Prvi je razlika izmedju plana , namere i ideje.
Drugi je to slicno samo se zove razlicita shvatanja reci , pojmova i svega izgovorenog od razlicitih ljudi...
Mislis da je pogresno tumacenje toliko retko, ja mislim da je u svakom razgovoru pogresnog tumacenja na pretek...konotacije koje dodaje mediokritet,uvazavanje mediokriteta kao najcesceg, cini da bez obzira ko govori unosi nepreciznost u svoj govor...
Nema veze da li je filozofski ili pucki mediokritet, dijalekt je dijalekt...recnik je recnik...
namerno ne rekoh vokabular, jer svi obicno to izgovore u ovakvoj situaciji..
-----------------------------------------
Sustina koju kazem je da zbog ideje i nepostojanja , jos uvek, odgovarajuceg sistema, modela, objekta prenosa ideje izmedju coveka i coveka, vrlo je bitno ko to kaze.
A ono zbog cega si naglasio , tj zbog personifikacije ideje, zbog linkovanja ideje za stub , nosioca ideje, jeste jedan problem licemernosti,ne cak ni autoriteta, niti hijararhije...
Ali jos da naglasim,da je normalno da ljudi koriste predikciju i stereotipe, a stereotipi kazu da tip koji je bio na saveznom ako nesto kaze , taj nesto i zna....
Takodje to znaci da neko ko je glavni menadzer kokakole i bambija ima bolju rutinu ,trebalo bi i znanje , u odnosu na nekog drugog menadzera...
Problem znanja i sertifikata, a tu je i problem preporuke,su privremena resenja zbog busnog sistema obrazovanja,i u vezi su sa verifikacijom,a autoritet tu dodje sa verifikacijom...
Znaci autoritet moze biti virtualan....narocito u sistemima......Dolazi pukovnik vojne policije,velika je sansa da je zesci u odnosu na potporucnika u vezi koji je vezara...
I taj odnos sa autoritetom moze biti lako resen,a ostaje da su prioriteti razliciti...
Objektivizacija standarda i kriterijuma je ono sto si pokusao da kazes,ali to po meni ne postoji,jer uvek postoji potreba za mimikrijom kod nekvalitetnijih ljudi.