Pre svega suverenist , preuzimanje razvojnih funkcija države pod njenu kontrolu , monetarna politika sledstveno i struktura privrede bila bi izvoznička jer mi nemamo veliko tržište , u vezi toga što se tiče dalje distribucije kapitala; monopolske poslove distribuirati državnim preduzećima dok sve gde je potrebna efikasnost privatnim. Pošto bi odnos bio nesrazmerno veći u korist privatnih preduzeća pohapsio bih sve privatne tajkune i sa njima napravio dogovor kao u Južnoj Koreji.
Dalje je kadrovsko pitanje što je i najvažnije pitanje , apsolutna meritokratija , čak bi za prvo vreme ukinuo privatne fakultete, povećao kriterijum upisa i polaganja ispita , furao samo testove , i naravno testove u karijerenom napredovanju (po ugledu na Kini, Južnoj Koreji , ranije Japan itd)
Fiskalna politika mi se u glavi nije kristalizovala kada se to bude desilo obavestiću vas.
Sama ideologija mi je sekundarno pitanje , lično sam zagovornik diktature , nešto kao prosvetiteljske diktature međutim pošto treba uvažiti realnost savremenog sveta i nametnutu mantru o demokratiji primoran sam da autokratiju smatram nešto kao najmanje zlo . Po samu Srbiju treba izbegavati oligarhijski sistem vladavine krupnog kapitala kakva je recimo u Americi jer bi takva struktura neminovno vodila ka odlivu sredstava i u konačnici ponovo bi postali neokolonija kakvu već sad imamo što znači predavanje razvojnih funkcija države strancima.