Vaše cvećke

Moj mačak nije imao običaj da maltretira biljke, čak se i vrlo oprezno kreće.Ne obara saksije, ne lomi ništa i sl.
Imala sam jedno lepo "plišano" cveće, koje je imalo prelep bordo-beli (na obodima) cvet. Njega je to cveće koje je bilo na terasi, još podignuto visoko na polici toliko iritiralo, da sam jednog dana samo zatekla kako ga je iskasapio, tako što je kandžama prošao kroz cvet i isekao ga po vertikali.Štetočina! :hehe:
He! Kakav mačak!
Moji to ne rade. Čak i komšijske mačke svrate na gric, ali ne napadaju.
Ovo poljsko mi matretira sestričina. Pokidala mi je karanfile koje sam iz semena izvela u mojoj spavaćoj sobi, u žardinjerama koje su mi bile centar sveta od decembra sve do marta, aprila...
Pokida ih isto onako bez milosti baš onako kako sam ja ''prave'' barbike, koje su inače bile izuzetno skupe, secirala posle par dana da vidim kako im rade kolena i laktovi.

20220607_135906-1.jpg

He! Kakav mačak!
Moji to ne rade. Čak i komšijske mačke svrate na gric, ali ne napadaju.
Ovo poljsko mi matretira sestričina. Pokidala mi je karanfile koje sam iz semena izvela u mojoj spavaćoj sobi, u žardinjerama koje su mi bile centar sveta od decembra sve do marta, aprila...
Pokida ih isto onako bez milosti baš onako kako sam ja ''prave'' barbike, koje su inače bile izuzetno skupe, secirala posle par dana da vidim kako im rade kolena i laktovi.
Što se cveća tiče,...sa decom i kućnim ljubimcima nikad nisi načisto!:hehe:

Gde ti je cvet??

@Indigo3 onak klematis koliko ti je star i sta radis sa njim zimi?
Hej, posadila sam ga nešto trapavo pre nekoliko godina i nisam imala mnogo nade da će živeti.
Bukvalno je prezimio kao patrljak u zemlji i počeo davati znake života u proleće.
Iste godine je cvetao, i u jesen je sve zamrlo, sa sve naizgled mrtvim patrljkom kakvim je i zasađen.
Ta biljka je čudo u mom slučaju.
Taj sasušeni, mrtvi deo uvek izgleda isto, ali iz njega svake godine izlaze nove i mlade biljke.
Ne umem da objasnim, samo ga ostavim na jesen onako sasušenog, i na proleće on sam živne.

Hej, posadila sam ga nešto trapavo pre nekoliko godina i nisam imala mnogo nade da će živeti.
Bukvalno je prezimio kao patrljak u zemlji i počeo davati znake života u proleće.
Iste godine je cvetao, i u jesen je sve zamrlo, sa sve naizgled mrtvim patrljkom kakvim je i zasađen.
Ta biljka je čudo u mom slučaju.
Taj sasušeni, mrtvi deo uvek izgleda isto, ali iz njega svake godine izlaze nove i mlade biljke.
Ne umem da objasnim, samo ga ostavim na jesen onako sasušenog, i na proleće on sam živne.
pokusacu sledece godine...jako mi se svidja ta puzavica...i videla sam da je divna u kombinaciji sa puzajucim ruzama u svim kombinacijama boja...
ova slika je sa neta, oprostite...samo moram da prezentujem na sta mislim :D

58e776e553cfaff904969ca594c00ad6.jpg

Obe dve zadnje saksije desno su Gloksinije, samo se još nisu rascvetale. Pored njih levo je Mesečev cvet, samo nikako da procveta!Jako je komplikovan, kao Orhideje, mda ima predivan beli cvet.
Pogledajte prilog 1169485
lepe su :zaljubljena:

ja nemam problema sa spatifilumom...imala sam onaj sa vecim cvetom a imala sam i te sa manjim...vrlo nezahtevna biljka, barem meni...raste mi kao korovcic u pozitivnom smislu :D cveta, zivi...nista mu ne radim samo zalivam i ne drzim na direktnom suncu :D

posto ti imas i "problem" sa orhidejama, mozda je do mesta gde gde drzis ove dve vrste? a obe vole (barem kod mene, svetlo ali ne direktno sunce)

ali recimo meni ne idu muskatle nikako...i sve jednogodisnje biljcice tipa lepi jova, begonije i slicno...od njih sam odavno odustala...:confused:

lepe su :zaljubljena:

ja nemam problema sa spatifilumom...imala sam onaj sa vecim cvetom a imala sam i te sa manjim...vrlo nezahtevna biljka, barem meni...raste mi kao korovcic u pozitivnom smislu :D cveta, zivi...nista mu ne radim samo zalivam i ne drzim na direktnom suncu :D

posto ti imas i "problem" sa orhidejama, mozda je do mesta gde gde drzis ove dve vrste? a obe vole (barem kod mene, svetlo ali ne direktno sunce)

ali recimo meni ne idu muskatle nikako...i sve jednogodisnje biljcice tipa lepi jova, begonije i slicno...od njih sam odavno odustala...:confused:
Selila sam već na sto mesta,...nigde mu izgleda ne odgovara.Sad je na terasi koja je pokrivena.Ima dovoljno svetla preko dana, pa kako hoće!:aha:

Back