Vasa zivotna filozofija

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
f9df9f7c4f565fcd390b1350f2e92d5e52a74b37011773d752afcc5e7350d998.jpg

:nosijelku:

"Никада не дозволите некоме да вас промени из онога што сте, у оно што је њему потребно."

Допада ми се.
Занима ме шта мислиш колико кошта та философија? ("кошта" = пара, нерава, физичког напора, менталног напора.)

Poslednja izmena:
Допада ми се.
Занима ме шта мислиш колико кошта та философија? ("кошта" = пара, нерава, физичког напора, менталног напора.)

Sve se u životu plaća,na ovaj ili onaj način.Ako sagledaš krajnji ishod,cena je onda relativna stvar,nekom je malo mnogo a nekom mnogo malo.

@

"Četrdesete su starost mladih godina.

Pedesete su mladost starih godina."

"Ne otvaraj dušu na vjetrometini. Ne puštaj svakoga blizu sebe. Prehladićeš emocije, a one se teško i sporo liječe. Istrošićeš snagu. Iscrpićeš i zadnji atom dobrote.. Pa kad dodju oni koji vrijede, nećeš imati šta da im daš.."

M.Selimovic

Sve se u životu plaća,na ovaj ili onaj način.Ako sagledaš krajnji ishod,cena je onda relativna stvar,nekom je malo mnogo a nekom mnogo malo.

Управо о том крајњем исходу и причам, када сам питао за цену тоталне самосталности. Јер бити самосвој и остати позитиван на крају је заиста тешко. Велико задовољство, али кошта...кошта...нисам мислио на паре. Крвљу плаћаш!

овa песмa (и видео) ми је нa рипит последњих дaнa

носи вaјб мог детињствa (дaкле, сaмо лично мог, не знaм дa ли и детињствa генерaлно) кaдa нaм је све било нуминозно и кaдa смо се ујутру дозивaли индијaнским урлицимa сa терaсa, сaмо дa бисмо цео дaн провели испод дрветa јaбуке у кућици од сенa (?!) рaдећи ... ништa

гледaм дa поврaтим тaј вaјб, a дa зaдржим рaзум одрaслог човекa у исто време, јер

Since the differentiated consciousness of civilized man has been granted an effective instrument for the practical realization of its contents through the dynamics of his will, there is all the more danger, the more he trains his will, of his getting lost in one-sidedness and deviating further and further from the laws and roots of his being.

"The Psychology of the Child Archetype"

Ако ујутро не устанеш и не одеш на посао, никакав бог ти неће платити тај дан!
Ако ујутро устанеш и одеш на посао, не значи да ће ти бог осигурати да будеш плаћен тај дан!

ЗАКЉУЧАК: Радио не радио, Бога заболи куррац за тим.

Pozdrav.Privukle su me ove teme i natjerale da se registrujem ; želim podjeliti sa vama neka svoja razmišljanja i uvjerenja o životu,kao i podiskutovati o tuđim mišljenjima i uvjerenjima.
Moj životni moto je: Život se ne može zamisliti bez ljubavi.Kada volimo,tek tada dolazi svijest,razumijevanje,shvatanje ljudi i saživljavanje sa njihovim životom,što i samim tim nas čini čovjekom,jer u svakom,ali baš svakom čovjeku postoji i dobro i zlo,koje prema okolnostima vagaju čovjekovu ličnost.Potrebno je težiti ka tome da dobro u nama prestigne,nadjača zlo,što je jedino ostvarljivo sa ljubavlju; i ne dozvoliti da ta ljubav umre u nama u bilo kakvim okolnostima.Tek iz ljubavi se rađa vjera,sigurnost da postignemo nešto u životu.Stvara se i nada bez koje bi samo stajali u mjestu i nestali iz vremena kao što se sruši neka loša građevina,bez naročitog smisla,koja nema razlog da se zapamti po nečemu.Dakle,dragi moji,čovjek je pusta praznina,ako ne osjeća ljubav prema bližnjem.

P.S ovo i jeste dug i zamoran tekst,ali bi bio prekratak kada bi napisao samo ljubav

Pozdrav.Privukle su me ove teme i natjerale da se registrujem ; želim podjeliti sa vama neka svoja razmišljanja i uvjerenja o životu,kao i podiskutovati o tuđim mišljenjima i uvjerenjima.
Moj životni moto je: Život se ne može zamisliti bez ljubavi.Kada volimo,tek tada dolazi svijest,razumijevanje,shvatanje ljudi i saživljavanje sa njihovim životom,što i samim tim nas čini čovjekom,jer u svakom,ali baš svakom čovjeku postoji i dobro i zlo,koje prema okolnostima vagaju čovjekovu ličnost.Potrebno je težiti ka tome da dobro u nama prestigne,nadjača zlo,što je jedino ostvarljivo sa ljubavlju; i ne dozvoliti da ta ljubav umre u nama u bilo kakvim okolnostima.Tek iz ljubavi se rađa vjera,sigurnost da postignemo nešto u životu.Stvara se i nada bez koje bi samo stajali u mjestu i nestali iz vremena kao što se sruši neka loša građevina,bez naročitog smisla,koja nema razlog da se zapamti po nečemu.Dakle,dragi moji,čovjek je pusta praznina,ako ne osjeća ljubav prema bližnjem.

P.S ovo i jeste dug i zamoran tekst,ali bi bio prekratak kada bi napisao samo ljubav
Jel ti to Tolstojevski na avataru?:super:

Back