Vasa zivotna filozofija

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
bottgod.gif

bogovi kažnjavaju ljude tako da im ispune njihove želje
Tačno!!! :ok:

Ljubav se daje i tako sebe ispunjavamo zadovoljstvom.
Obostrano davanje izmedju dve osobe je najvece zadovoljstvo,tada u ocima druge osobe mozemo zaviriti u samo srediste nase duse.

Kada sam odnosu sa bilo kim JA SAM ONAJ KOJI SEBE DAJEM tom 'nekom'. Jedino kada uspijem da to učinim bezuslovno, iz moje akcije besulvnog davanja uzdiže se 'Fantom'-osjećanje i doživljaj LJUBAVI. Ljubav je bezuslovno davanje SEBE.

Tako je u apsolutu, tako je u Svijesti, tako je u 'Bogu', koji uistinu jeste apsolut + Znanje-o-Sebi-apsolutu ili Svijest.

:heart:

настојим да свесно образујем здраве ставове о живљењу (квалитативно разликујем живот и живљење: прво је оно што нам се дешава, друго је тоталитет наших свесних напора у одређеном правцу), јер су ме нездрави ставови скоро коштали психичког здравља

то је ишло дотле да сам улагала напор у многе ствари у свом животу, и када сам видела реалне резултате - нисам могла да им верујем - питала сам се како? и чиме сам то заслужила? , као да је одједном сав мој напор склоњен у страну, што је мало болесно, мислим што се ј ебено трудиш ако не можеш да поднесеш успех? то је неки Јонин комплекс

поента је да није живот баш толики кретен да вам намерно измиче оно што вам по заслугама припада
илити другим речима

What a strange day
when I found out
what I was chasing
wasn’t running.

уствари не знам шта мислиш под реч "заслуга"

јер, не сматрам да је лично моја заслуга за било шта добро у мом животу
мој је само напор, и то је све што ја могу да учиним, не можемо ми да деламо слободно као што то мислимо, не гајим илузију такве врсте

јер ствари ипак у реалности не функционишу на каузалан начин: уради ово - па оно - па ћеш добити ово
већ функционишу на начин: уложи сав свој напор - и (пре)пусти

шта ти дође на тај начин нефорсирања и неделања - ТО је истина
то је источњачки принцип VU VEI - doing by not doing

i nemoj se paliti na verbalizaciju zasluga tipa novac napredovanje u poslu ljubavna sreca i slicne gluposti

нисам уопште мислила на такве ствари. али ти јеси и то је искључиво твој проблем.
тако да ћу те замолити да обуставимо ову бесмислену конверзацију, јер се не разумемо на суштинском нивоу.

нисам уопште мислила на такве ствари. али ти јеси и то је искључиво твој проблем.
тако да ћу те замолити да обуставимо ову бесмислену конверзацију, јер се не разумемо на суштинском нивоу.
svaka konverzacija u kojoj se zena oseca intelektalno inferiorno je takva samo zato sto ona ne razume nivo na kome se komunicira... ali ok, razumem te da se plasis te odustajem a da nisam ni poceo

Back