Vasa zivotna filozofija

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
vidi ti merlinku sta pliiica....ona ima cak dveee zivotne filozofije...
jubila ga maika..

1232547517_slo-mo-water-balloon-to-the-face.gif

deli se covek sam u sebi, sa sobom i oko sebe
nastale su kao odbrambeni mehanizam za nerazumevanje sebe i sveta koji nas okruzuje
pomislis na nebo na planete i shvatis da nista ne znas i da ih ne mozes doseci kao sto ne mozes ni ono u sebi
..........
onda stupa na scenu neko ko ti ponudi odgovore, napravis sa njim ugovor i vracas se na prvo pitanje da li ti je bilo lepse kad ih nisi znao
pa uglavnom mi se nude odgovori na pitanja koja si uopće ne postavljam.
to valjda treba svratiti pozornost od goručih suvremenih pitanja, problema i nepravednosti,
koje je donio navodno novi poredak starih razbojnika.

Seeing that a Pilot steers the ship in which we sail, who will never allow us to perish even in the midst of shipwrecks, there is no reason why our minds should be overwhelmed with fear and overcome with weariness.
John Calvin

Moja životna filozofija jeste da ne prepisujem tuđe životne filozofije. Kako neko može istovremeno imati više životnih filozofija koje sledi?
Odabrana životna filozofija ne može biti sublimirana u jednu rečenicu kao narodna izreka. To je suviše površno. Lično sam mišljenja da
svako sam stvara svoju životnu filozofiju ili sledi tuđa učenja, ali nikako na "rate"(iz delova kroz izreke i misli mudrih ljudi) upisane na ovoj temi

Poslednja izmena od moderatora:
Moja životna filozofija jeste da ne prepisujem tuđe životne filozofije. Kako neko može istovremeno imati više životnih filozofija koje sledi?
Odabrana životna filozofija ne može biti sublimirana u jednu rečenicu kao narodna izreka. To je suviše površno. Lično sam mišljenja da
svako sam stvara svoju životnu filozofiju ili sledi tuđa učenja, ali nikako na "rate"(iz delova kroz izreke i misli mudrih ljudi) upisane na ovoj temi
ako sam dobro razumeo, tvoja životna filozofija je da ocenjuješ tuđi način manifestacije na zadatu temu?

Poslednja izmena od moderatora:
svakao da nečija mudra misao može biti pokretač u stvaranju svoje životne filozofije.
ne vidim tu ništa neobično, to se stalno događa...ionako je već sve rečeno.

Mišljenja sam da nije sve rečeno i da se još ima reći i spoznati. Nečija mudra misao može biti (po mom mišljenju) idejni pokretač za stvaranje svoje životne filozofije ali sama po sebi pretpostavljam da nije bila ni onome mudracu koji je izrekao. U čemu se onda suštinski razlikuje ova tema od mnoštva tema na forumu u kojima se postuju mudre misli samo pod različitim nazivima. Jedna ima i na ovom pdf zove se:

Misli poznatih mislilaca - II

Mišljenja sam da nije sve rečeno i da se još ima reći i spoznati. Nečija mudra misao može biti (po mom mišljenju) idejni pokretač za stvaranje svoje životne filozofije ali sama po sebi pretpostavljam da nije bila ni onome mudracu koji je izrekao. U čemu se onda suštinski razlikuje ova tema od mnoštva tema na forumu u kojima se postuju mudre misli samo pod različitim nazivima. Jedna ima i na ovom pdf zove se:

Misli poznatih mislilaca - II
ne znam da li je neka misao bila pokretač za stvaranje životne filozofije onom ko ju je izrekao, ali svakako može biti nekom drugom ko se pronašao u toj misli.
tema "misli poznatih mislilaca" nema nameru da kroz nečijih misli pokrene tvoju životnu filozofiju, a ako to i uradi iskazaćeš je na ovoj temi. šta ti je tu nejasno?

ne znam da li je neka misao bila pokretač za stvaranje životne filozofije onom ko ju je izrekao, ali svakako može biti nekom drugom ko se pronašao u toj misli.
tema "misli poznatih mislilaca" nema nameru da kroz nečijih misli pokrene tvoju životnu filozofiju, a ako to i uradi iskazaćeš je na ovoj temi. šta ti je tu nejasno?

Izvukao si iz konteksta celog posta poređenje ove teme sa temom "Misli poznatih mislilaca - II" i prebacio težište na nju. Očigledno je da ti ja imamo drugačija mišljenja ili se pak nismo dobro razumeli. Kako je poznato da u forumskim diskusijama nema pobednika i pobeđenih ostavićemo prostor da još neko iznese svoj stav o ovome. Time bih ja završio iznošenje svog stava.:hvala:

Back