Vasa zivotna filozofija

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Bila cetiri coveka po imenu SVAKO, NEKO, BILO KO i NIKO.
Trebalo je da obave jedan posao i SVAKO je mislio da ce ga NEKO obaviti.
BILO KO je mogao ali NIKO nije hteo.
NEKO se naljutio jer je mislio da je to posao za SVAKOGA.
SVAKO je mislio da ga BILO KO moze obaviti, ali NIKO nije shvatio da ga NEKO ne zeli obaviti.
Na kraju je SVAKO krivio NEKOGA, jer NIKO nije ucinio ono sto je mogao BILO KO.

.. inkvizicije .. ? .. šta je to inkvizicija .. ?
.. a ti .. šta si to ti .. ? .. zašto u tvojoj svijesti izranja inkvizicija kao primjer .. ?
vjernici, satanisti, ljudi boga, prokleti...
pa tko tako dijeli ljude?
od kuda ove kategorije?
na šta bi trebao pomisliti?

šta je inkvizicija, njenu terminologiju, funkciju, alate i djelovanje nemam ni volje ni vremena tumačiti (jer mi od toga bude zlo). za nekoliko urednih redaka morao bi uložiti koji sat istraživanja, da ne napišem neko sranje. to možeš i sam učiniti, ako za to nisu imali volje i vremena oni, od kojih si pokupio ove "vrijednosti", kojima određuješ svijet.

ispričavam se zbog neugodnog tona. predmet je ozbiljan, neugodan i kako vidim, još uvijek aktualan. stoga se želim izuzetno jasno izraziti i tražim sukob sa proizvoljnim pojmovima patološke sebičnosti i svireposti.
2lxwef8.gif

vjernici, satanisti, ljudi boga, prokleti...
pa tko tako dijeli ljude?
od kuda ove kategorije?
na šta bi trebao pomisliti?

deli se covek sam u sebi, sa sobom i oko sebe

nastale su kao odbrambeni mehanizam za nerazumevanje sebe i sveta koji nas okruzuje

pomislis na nebo na planete i shvatis da nista ne znas i da ih ne mozes doseci kao sto ne mozes ni ono u sebi

..........

onda stupa na scenu neko ko ti ponudi odgovore, napravis sa njim ugovor i vracas se na prvo pitanje da li ti je bilo lepse kad ih nisi znao

Back