Vasa zivotna filozofija

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Govoriš o svesti a nisi ni svestan svoje nesvesti. Smrt nije nikakav saveznik već neprijatelj kao suprotnost života. Lenjost se ne pobedjuje idejom o smrti nego naprotiv idejom o životu. Opstanak nije pitanje svesti nego instinkta.

Moj koncept je totalno stran za tvoj pojam. Bolje je da prekinem dalje upuštanje u raspravu bez tvog osnovnog uvida u moje ciljeve kojima težim. Ciao.

Nikada ne iznosim svoje mišljenje zato što mislim da sam u pravu, već jednostavno zato što mislim svojom glavom. A ispravnost mišljenja je zavisno od razumevanja isključivo od strane većine. Jer za razumevanje nisu potrebni prijatelji nego većina.

255437_384482591623453_1674460936_n.jpg

Slušala sam kako jedan od planinara ,,Železničara" prošle nedelje ( nakon što se vratiše sa Himalaja, gde su osvojili Mon Blan & Šamser Kangri) pomalo zbunjeno i oduševljeno pokušava da objasni voditeljki radio Bg,( koja je pitala da li je teže popeti se ili sići sa vrha planine ), parafraziraću ga: teže je penjanje, a opasnije je silaženje.........
Baš mi se urezalo u mozak.

U okviru moje životne filozofije izučavaju se svi, od Platona do Kamija, a obuhvaćene su sledeće teme:
Etika: Kategorički imperativ i šest načina kako da ga okrenem u svoju korist.
Estetika: Je li umetnost ogledalo života, ili šta već?
Metafizika: Šta se dešava duši nakon smrti? Kako se snalazi?
Epistemologija: Je li saznanje saznatljivo? Ako nije, kako to znamo?
Apsurdno: Zašto se postojanje često smatra blesavim, pogotovo za muškarce koji nose braon ili bele cipele? Proučavaju se Mnogo i Jedno, pošto su vezani za Drugo.

Jednoga dana, jedan bogataš dade korpu punu smeća jednom siromahu.
Siromah mu se nasmija i ode s korpom.
Isprazni je, očisti i zatim napuni predivnim cvijećem. Vrati se bogatašu, dade mu košaru, bogataš se začudi i reče: zašto mi daješ tu košaru napunjenu predivnim cvijećem, kad sam ja tebi dao smeće??
A siromah mu odgovori: Svatko daje ono što ima u srcu.

nemam je i ne treba mi... ukoliko bih je imala , drzala bih se slepo nje, kao da je kompas ili aksiom od koga ne smem da odstupim...
idem svojim putem , a stici cu tamo gde me sadrzaj koji nosim u sebi odvede... impuls, osecaj, mozak , svest.... kad bi pokushali da razgranichimo sve to, tek onda bi doshlo do robotizacije, a ako bismo hteli da udruzimo sve to, nastao bi haos...
recimo da pokushavam da oslushkujem sebe u okvirima koje mi okolnosti dozvoljavaju.

Back