Vaša omiljena poza dok čitate

student_reading_1381766c.jpg

https://www.google.rs/imgres?q=reading+a+book&hl=sr&biw=1440&bih=745&gbv=2&tbm=isch&tbnid=jLUqEuZvIGhhoM:&imgrefurl=http://childrensstorybookcorner.blogspot.com/&docid=XB9qG3dhgE7AKM&imgurl=http://4.***************/_lsMPz89RSR0/TJTvdPFRfHI/AAAAAAAAAVQ/BGE4Nms6UeY/S1600-R/Reading%252Ba%252Bbook4.GIF&w=725&h=558&ei=26ZLT-qpLqnf4QSlnIXqAw&zoom=1&iact=rc&dur=453&sig=106727452955897588966&page=9&tbnh=164&tbnw=213&start=212&ndsp=25&ved=1t:429,r:15,s:212&tx=54&ty=67

Poslednja izmena:
Nije baš da imam neku omiljenu pozu, za čitanje. Može i ležeći, i sjedeći, i za stolom... samo da je oko mene mirno i da je osvjetljenje dobro. U prvoj polovini devedesetih dosta sam čitao pod svijećom, slabom i treperavom, tako da od tada cijenim jako svjetlo. Mada me miris vrelog voska vraća u neka druga vremena.

Lezim u svom krevetu sa rozim baldahinom. Slusam pesme Cece, Dragane i Lepe Brene. Obucena sam u rozi korset i moj svileni rozi bade mantil. Imam obuvene nanulice sa pufnicom i metalnom stiklicom. U sobi se oseca miris jasmina. Trenutno citam Djeki Kolins. Laki se svidja neki decko italijanskog porekla. Razmisljam o mom decku, jos uvek sadasnjem. Okrecem se na stomak. Mmmmm, spao mi je bade mantil sa butina. Korset mi je postao tesan. Da li da ga skinem? Citanje je tako zabavno.

Poslednja izmena od moderatora:
Sedim na krevetu poduprta jastucima, onda se srozam u ležeći položaj, pa ako ne zaspem, kad me zabole ruke od držanja knjige, okrenem se na stranu (levu) jer mi je s leve strane stona lampa, pa tako nekako naslonim knjigu da mi bude lakše za ruku.
Nekad i za stolom dok jedem.
Nemam dnevnu sobu, nemam fotelju :(
Leti na stolici na sklapanje na terasi.
A najviše u autobusu kad idem na posao i s posla. Ne mogu da kažem da mi je to omiljena poza, ali je najčešća. Omiljena je ipak ona na terasi. I to mi je vrhunac uživanja.

Poslednja izmena:
Lezim u svom krevetu sa rozim baldahinom. Slusam pesme Cece, Dragane i Lepe Brene. Obucena sam u rozi korset i moj svileni rozi bade mantil. Imam obuvene nanulice sa pufnicom i metalnom stiklicom. U sobi se oseca miris jasmina. Trenutno citam Djeki Kolins. Laki se svidja neki decko italijanskog porekla. Razmisljam o mom decku, jos uvek sadasnjem. Okrecem se na stomak. Mmmmm, spao mi je bade mantil sa butina. Korset mi je postao tesan. Da li da ga skinem? Citanje je tako zabavno.

Kako ti taj identitet ne dosadi.

Imam nekoliko poza..
1. Kad citam u autobusu, onda naravno sedim a kjnigu drzim u rukama
2. Kad sam na fakultetu, citam u citaonici, takodje sedeci polozaj
3. Kad citam pred spavanje, onda polulezeci, imam veliiiki jastuk iza glave
4. Preko dana citam zavaljena u fotelji (omiljena poza :))

:)
Dakle naslov sve kaže...da li sedite, ležite..?

Iskljucivo lezim...i to sledecim redosljedom, na stomaku podbocen, pa kad malo otrnem prebacim se na bok, i ako duze citam napravim smjenu po 3,4 puta mozda i vise...Nijednu knjigu nisam procitao sjedeci u zivotu, cak i kada sam ono nesto malo ucio lezao sam...isao sam dotle, ako cete mi vjeorvati da sam nacrtnu geometriju radio na krevetu naslonivsi list na policu koju sam vadio za tu potrebu iz vetrine...

...полулежеће с дигнутим ногама на фотељи ко што показа Меги :lol:
...или седим на поду крај полице, вадим књиге, па читуцкам на прескок оне на којима ми се свиди наслов :lol:

Back