DEVOJCICA
Te zime smo se tek bili uselili u veliku i prostranu kucu koju je moja porodica nasledila od neke babe-tetke koja nije imala nikoga sem nas daljih rodjaka!Iako je nikada nisam videla u zivotu bila sam joj veoma zahvalna sto nas je izvukla iz nasih cetrdeset kvadrata.Meseci su prosli dok je nismo u potpunosti sredili po nasem ukusu,meni je naravno pripala soba u potkrovlju i konacno sam mogla da imam svoj mir,ali ne i zadugo.Skoro svake noci pocela sam d sanjam devojcicu plave kose i tamno smedjih ociju,koja nije imala vise od 5-6 godina u pocetku sam je samo sanjala,a kasnije mi se cinilo i da je vidjam u svojoj sobi,ali to sam sve pripisivala umoru zbog treninga i skole.Jednog dana dosla sam sa trcanja preumorna ,otisla sam pod tus i odmah sam legla da drmnem pre vecere malo,a onda me je probudila buka u sobi.-Ne plasi se,ja sam stvarna,ali ne pripadam tvome svetu.Nekada je ovo bila moja kuca,u ovoj sobi gde si sada ti ja sam spavala,a ti si izbacila moj krevet i moje lutke i sve moje!Zasto si to uradila?"-Od straha sam se sledila,nisam verovala ni ocima,a ni usima!Devojcica je nastavila:,,Ja sam nekada bila ziva,moji roditelji su se radovali kad sam se rodila i plakali kada sam umrla,a sada me se vise nko ne seca i ja sam tako sama i zaboravljena od svih"!Odjednom sam cul mamu kako me doziva na veceru i u tom trenutku je devojcica nestala,sisla sam dole,ali nikome nista nisam rekla.Posle vecere rekla sam mojima da mi jako nedostaje baka i da bi volela da za vikend idem u kod nje u posetu i da ako nije problem dotle spavam u prizemlju,jer lose spavam novoj sobi!Jedva sam cekala vikend,jer sam pretpostavljala da moja baka kao najstariji clan moje porodice zna nesto o devojcici koja je nekada zivela u kuci,tako je i bilo!Nasa baba-tetka je imala nekada svoju porodicu,udala je se jako mlada,ali ona i njen muz desetak godina nisu mogli imati dece i bas kad su izgubili zadnju nadu desilo je se cudo-dobili su devojcicu!Godine su prolazile,devojcica je bila jako lepa i pametna,spavala je u prostranij sobi u potkrovlju i jednog dana pobegao joj je papagaj,nagla je se kroz proz da ga dozove i onda je pala i nazalost je nastradala.Njeni roditelji bili su neutasni,a vremenom su se i odaljili jedno od drugoga i otac se iselio iz kuce i nikada se vise nije vratio,a majka je ostala sama sve do smrti!Naravno posle bakine price i ja sam baki sve ispricala i ona mi je rekla da odem u prodavnicu i kupim najlepsu lutku i odnesem na grob te nesrecne devojcice!Cim sam se vratila u grad tako sam i uradila,pored baba-tetke bila je sahranjena i njena cerka,tali to nisam ni primetila na njenoj sahrani.Ostavila sam lutku i krenula sam kuci i iza jednog drveta ucinilo mi se kako se pojavljuje devojcica sa lutkom,mase mi,a zatim nestaje.