Vasa i tudja iscekivanja

Ako imash problem sa nachinom na koji diskutujem, prestani da chitash moje postove. S druge strane, ti si taj zbog koga diskusije ne mogu da ostanu normalne, jer provocirash i vredjash u apsolutno svakom postu. I ko je onda vechito nadrkan? Ili si prosto sad burzhuj i snob, pa mi, obichni paori, ne zasluzhujemo ni tvoj prezir, a kamoli simpatije? To je, jel da?

Ne, ne, pogresno si me razumeo, verovatno opet zbog emotivnog talasa. Gre'ota je da ne odgledas Oldboy, a ionako diskusija ti je ocajna. To, ovako, ja kao posmatrac i ambasador za asertivnost bez dublje analize mogu da potvrdim.

Nista licno, samo mali dobronamerni savet.

Ne, ne, pogresno si me razumeo, verovatno opet zbog emotivnog talasa. Gre'ota je da ne odgledas Oldboy, a ionako diskusija ti je ocajna. To, ovako, ja kao posmatrac i ambasador za asertivnost bez dublje analize mogu da potvrdim.

Shto tje retji da smatrash kako je tvoja na veoma visokom nivou. Pa, ako se pod dobrom diskusijom podrazumevaju postovi u kojima se sagovornik spushta i vredja shta god on rekao, onda priznajem, tvoj nachin diskutovanja je na mnogo vishem nivou od mog.

Sa obzirom da su neki moji drugovi imalI(ili i dalje imaju) probleme kako da usklade zelje koju ce srednju upisati ili faks,sa obzirom na pritisak okoline(porodice uglavnom) da upisu ono sto oni preporuce.Da li ste vi imali takvih problema,i kako ste ih ste se resili?
Ja npr nemam takav problem,ali osecam da cu kroz par godina imati...npr,ja zelim da studiram na arhitektonskom ili fizickom faksu u bg,ali moji roditelji insistiraju da ostanem ovde,u subotici,na makovoj sedmici,gde imam faks za struku koju se direktno skolujem(gradjevinski inzinjer).Mada,sve se moze promeniti :per:

Nikad nisam imao ovakvih problema, cesto sumoji pokusavali da me uvucu u njihove vode ali se nisam dao i dan danas se ne kajem sto ucim skolu koju ucim;)

Prochitala si 3 moja posta i mislish da si me provalila. Chuj, devojko, idi odrasti malo, izhivi svoje frustracije, usput nauchi po neshto, pa se onda vrati da diskutujesh ovde. Trenutno, sa svojim polovichnim stilom, mrshavim vokabularom, velikim pretenzijama a malim mogutjnostima, ne uspevash da ostanesh na nivou diskusije. Opet tju navesti kreptosucks kao primer nekoga koga tako ochigledno pokushavash da iskopirash (iako to pokushavash da negirash), mada ne uspevash zbog izvesne razlike u godinama, i samim tim preko potrebnom zhivotnom iskustvu - ona ima stila, za razliku od tebe. Ponavljam, kad budesh imala dovoljno godina, vrati se diskutujemo, ovako nemam zhelju da odgovaram na tvoje prozivke-u-pokushaju.

I da, navedi mi jedan moj post koji je gramatichki neispravan.

samo primenjujem istu tehniku kao ti.
pa ovako-godine svakako nisu merilo zivotnog iskustva,vec ono sto prozivis tokom tih godina,a ti o tome svakako veze nemas,pa stoga nisi kompetentan da raspravljas o mom zivotnom iskustvu.
Dalje,sto se tice vokabulara-posedujem vrsno znanje engleskog jezika,ali mi je stvarno mrsko da svaku mogucu rec zamenim odgovarajucim sinonimom iz gorenavedenog jezika,pa ako to znaci da mi je vokabular "mrsav",neka bude tako.
nivo ove diskusije postoji samo "pro forme",i smatram da je,nazvati ovo diskusijom apsurdno,uzevsi u obzir kako je nasa konverzacija na ovoj temi zapocela.
evo,npr ovaj-cenim da je ponesto ispravnije,mada,mozda i gresim.

samo primenjujem istu tehniku kao ti.
pa ovako-godine svakako nisu merilo zivotnog iskustva,vec ono sto prozivis tokom tih godina,a ti o tome svakako veze nemas,pa stoga nisi kompetentan da raspravljas o mom zivotnom iskustvu.
Dalje,sto se tice vokabulara-posedujem vrsno znanje engleskog jezika,ali mi je stvarno mrsko da svaku mogucu rec zamenim odgovarajucim sinonimom iz gorenavedenog jezika,pa ako to znaci da mi je vokabular "mrsav",neka bude tako.
nivo ove diskusije postoji samo "pro forme",i smatram da je,nazvati ovo diskusijom apsurdno,uzevsi u obzir kako je nasa konverzacija na ovoj temi zapocela.
evo,npr ovaj-cenim da je ponesto ispravnije,mada,mozda i gresim.

Ne, za neke stvari, poput elokvencije, potrebno je prosto da imash odredjen broj godina, da zavrshish neke shkole, da razgovarash sa mnogo ljudi, itd. Nije stvar samo znati neke rechi, vetj znati upotrebiti ih na pravi nachin. A svoje poznavanje stranih rechi si dokazala pomeshavshi globalizaciju i generalizaciju. Poneshto... Hm, vrlo mogutje. Proveritju. No, ako vetj hotjesh da budesh takav jezichki puritanac, barem zapochinji rechenice velikim slovom. Ovako je besmisleno i paradoksalno.

Moja ocekivanja su da sada kad izadjem iz tople sobe u ladan hodnik,pa desno u ledenu sobu da cu naci Valjevsko pivo,a ako ne nadjem bicu duboko potresen pa cu morati da se tesim viskijem koji mi je ostao posle nove godine! Jedva cekam sutra da idem na cas voznje! :)

Ne, za neke stvari, poput elokvencije, potrebno je prosto da imash odredjen broj godina, da zavrshish neke shkole, da razgovarash sa mnogo ljudi, itd. Nije stvar samo znati neke rechi, vetj znati upotrebiti ih na pravi nachin. A svoje poznavanje stranih rechi si dokazala pomeshavshi globalizaciju i generalizaciju. Poneshto... Hm, vrlo mogutje. Proveritju. No, ako vetj hotjesh da budesh takav jezichki puritanac, barem zapochinji rechenice velikim slovom. Ovako je besmisleno i paradoksalno.

.......a sve to spada pod otkrilje zivotnog iskustva,tako da presipas iz supljeg u prazno.
da,to je bio lapsus,koji mi se verujem dosta puta omakao,imam neki pik na ta dva pojma,sto nikako nije opravdanje,ali,nisam fanaticna po pitanju utiska koji ostavljam ovde,niti proveravam postove po sto puta,u cilju lepseg lirskog utiska.
zapocinjane recenice malim slovom je proizvod lose navike,koja je pak,nastala kao proizvod lenjosti,a kada vec ocajnicki zarivas nokte, mogao bi da proveris malo i prljavstinu koja se nalazi medju njima,pa stoga vidi sta je sa tvojim unakazivanjem maternjeg nam jezika?
p.s-razmislila bih i o zapocinjanju recenice veznikom a,kao i upotrebe glagola moci,znati,umeti sa infinitivom.
edit-izvinjavam se zbog pojedinih gresaka u kucanju,lap kojim se trenutno koristim je na izdisaju
minut cutanja:(

Poslednja izmena:
Zashto se tako ochajnichki hvatash za moje gramatichke greshke? Da li ti je to jedino argument koji ti je ostao protiv mene? Od 5 zadnjih postova, u svih 5 si prozivala moju gramatiku, koja je sigurno na vishem nivou od tvoje. Inache, jezichki je ispravnije (mada ni jedno ni drugo nije bash ispravno, ali shta tju, kada sam ja pocheo da kupujem mobilne telefone, nisu postojali oni sa instaliranim srpskim jezikom) da pishem sh, ch, tj, zh negoli s, c, c, z. Prochitaj moj i tvoj post naglas pa utvrdi.

Shto tje retji da smatrash kako je tvoja na veoma visokom nivou. Pa, ako se pod dobrom diskusijom podrazumevaju postovi u kojima se sagovornik spushta i vredja shta god on rekao, onda priznajem, tvoj nachin diskutovanja je na mnogo vishem nivou od mog.

Nemoj da vatriras kad je mikki u pitanju...on je iskompleksirani retard.....nista licno mikki...

Zashto se tako ochajnichki hvatash za moje gramatichke greshke? Da li ti je to jedino argument koji ti je ostao protiv mene? Od 5 zadnjih postova, u svih 5 si prozivala moju gramatiku, koja je sigurno na vishem nivou od tvoje. Inache, jezichki je ispravnije (mada ni jedno ni drugo nije bash ispravno, ali shta tju, kada sam ja pocheo da kupujem mobilne telefone, nisu postojali oni sa instaliranim srpskim jezikom) da pishem sh, ch, tj, zh negoli s, c, c, z. Prochitaj moj i tvoj post naglas pa utvrdi.
U prva 2 posta, eventualno 3,rekla sam sve sto imam da kazem sto se tvog trolovanja tice, a ostatak,uslovno receno,diskusije(koja je slobodno,sa punim pravom moze nazvati korespodencijom,u nastavku se moze naci savrseno opravdanje za tako nesto)se sveo na tvoje kontinuirano prozivanje subjektivne prirode(opet,tako je sve i zapocelo),bez ikakvih argumenata, koje verovatno vuce korene iz moje iskrene zabrinutosti za tvoje zdravstveno stanje,koja je nastala usled dezinformisanja moje malenkosti, ali,gledajuci pozitivno na to,naucila sam da,uprkos tome sto mozak nije permeabilan,te ne propusta hidrogen,koji takodje ne izaziva radijaciju,osobe sa bojom kose koja vristi u pomoc,pogotovo one muskog pola,zaista trebaju ono za cim im kosa iste.
sto se gramaticke ispravnosti tice,svoje misljenje iznosis kao nesto sto je opsteprihvaceno kao tacan iskaz,sto je krajnje neadekvatno,a citajuci tvoja slovca,onako kako se srpski jezik cita,po Vuku,vidim samo neizvedeno jotovanje,i nemogucu kombinaciju slova,preuzetu iz stranih jezika,sto fakat,nema veze sa temom,ali dobro.

Ha? ...kontinuirano prozivanje subjektivne prirode... ...subjektivne prirode... Subjektivne prirode?! Pa ti devojko zaista nisi normalna. Ne znam ja ko je ovde pao u vatru i bacao prozivke (posve subjektivno) na rachun boje kose i mojih RL sklonosti (a ni o jednom ni o drugom nemash blage veze), a sve zbog toga shto se moji stavovi u nekoj levoj diskusiji nisu slagali sa tvojim. Prichash o nekim argumentima, a ti u zadnjih par postova nisi imala niti jedan koji se ticao nechega drugog osim slovnih greshki (i btw, kazhe se po neshto, a ne poneshto). Sad ide opet deo koji se tiche moje kose, neverovatno. Mozhesh ti nastavish da izigravash virtualnog psihijatra poput 95% danashnje balavurdije (kao shto rekoh u nekom od prethodnih postova, svi su danas vajni psihijatri, zanimljiva stvar), a iskreno me zabole polni organ shta si ti zakljuchila o meni na osnovu jedne slike i neshto pisanija, a mozhesh i da priznash sebi da nemash pojma o chemu prichash, da ne znash ko sam i kakav i zashto sam se uopshte farbao i da me se okanesh vishe. I da, nemoj toliko da padash u vatru - ipak ja za tebe nisam nishta vishe do par slova na ekranu, par jedinica i nula u tvom procesoru. Nemoj toliko da se nervirash zbog, faktichki, virtualne osobe. (;

Sad cu da te upoznam sa ovom nasom malom igrom flamewar-a.

Kada ignorises svaki uvredljiv post upucen tebi dobijes 5 poena.
Kada odgovoris jednom na uvredljiv post upucen tebi i ignorises svaki sledeci dobijes 10 poena.
Kada odgovoras na svaki uvredljiv post upucen tebi sa manje od 5 reci dobijes pola poena.
Kada odgovoras na svaki uvredljiv post upucen tebi sa vise od 5 reci a manje od dva reda izgubis 5 poena.
Kada odgovoras na svaki post (uvredljiv ili ne) upucen tebi sa vise od dva reda izgubis 15 poena.

Ha? ...kontinuirano prozivanje subjektivne prirode... ...subjektivne prirode... Subjektivne prirode?! Pa ti devojko zaista nisi normalna. Ne znam ja ko je ovde pao u vatru i bacao prozivke (posve subjektivno) na rachun boje kose i mojih RL sklonosti (a ni o jednom ni o drugom nemash blage veze), a sve zbog toga shto se moji stavovi u nekoj levoj diskusiji nisu slagali sa tvojim. Prichash o nekim argumentima, a ti u zadnjih par postova nisi imala niti jedan koji se ticao nechega drugog osim slovnih greshki (i btw, kazhe se po neshto, a ne poneshto). Sad ide opet deo koji se tiche moje kose, neverovatno. Mozhesh ti nastavish da izigravash virtualnog psihijatra poput 95% danashnje balavurdije (kao shto rekoh u nekom od prethodnih postova, svi su danas vajni psihijatri, zanimljiva stvar), a iskreno me zabole polni organ shta si ti zakljuchila o meni na osnovu jedne slike i neshto pisanija, a mozhesh i da priznash sebi da nemash pojma o chemu prichash, da ne znash ko sam i kakav i zashto sam se uopshte farbao i da me se okanesh vishe. I da, nemoj toliko da padash u vatru - ipak ja za tebe nisam nishta vishe do par slova na ekranu, par jedinica i nula u tvom procesoru. Nemoj toliko da se nervirash zbog, faktichki, virtualne osobe. (;
da.subjektivne prirode.subjektivne prirode.subjektivne prirode.
hm,pola od onoga sto sam ja napisala bnila je sprdnja,a buduci da ti je tog dana bio malo dignut,poceo si malcice da histerises,pa je do vatrice i doslo.
prozivas mene zbog necega sto i sam radis,prozivajuci moje zivotno iskustvo and so on,mada je ono moje bila sprdnja,mada ne toliko ocigledna.
Ti si u pljuvacinu usao bez ikakvog argumenta,samo,ono tvoje standardno trabunjanje o elokvenciji,inteligenciji,kvakva,sto je jedan od tvojih standardnih postova na ovom pdfu,zabroravila sam dodati.
naravno,isto kao sto ti ne znas nista o meni,kao sto vec rekoh,sto te nije nimalo sprecilo,tako da skini taj fake oreol sa glave,izgleda pomalo groteskno.
I jedna od losih strana foruma je to sto je svaki post sklon subjektivnom dozivljaju,a ko ima logiku u skoli,zna da koja je istinitosna vrednost psihologisticke teorije.
Sto ce reci,bas mi puca.
i da-po nesto je nekada bilo pravilno,po novom gramatickom pravilu vise nije.Tuzno.
Zadnji post,mrzi me da se zaludjujem.

Back