Vaša biblioteka

Nije izgovor da ne mogu da nadjem vremena za citanje, citam ja stalno...ali literaturu za faks koja je obimna, istina je da ne citam ono sto zelim. A i radije bih da platim godisnju clanarinu od 500 din i da imam slobodu iznajmljivanja onog sto zelim, nego da za jedan naslov dam i po 1000 din.

Kada budem imao uslova da dam 500+ dinara za svaku knjigu koju zelim da citam, onda cu imati i biblioteku, a nadam se i vremena, Ovako citam na granici zadovoljenja mojih potreba, ali kada mastam...to je jedno mirno mesto sa beskonacnom bibliotekom, u pozadini se cuju talasi, lagani vetar i zivim u nekoj kolibi. I ceo dan citam u tisini

Pa ne mogu bas da je nazovem "bibliotekom". To je vise polica sa knjigama.
Imam Mihaila Solohova, Tolstoja, Branka Copica, Aleksandra Dumasa i jos neke razne lake knjige...
Najvise mi stoje najozbiljnije knjige, pa onda Branko Copic i na kraju ostale knjizice...

Nije izgovor da ne mogu da nadjem vremena za citanje, citam ja stalno...ali literaturu za faks koja je obimna, istina je da ne citam ono sto zelim. A i radije bih da platim godisnju clanarinu od 500 din i da imam slobodu iznajmljivanja onog sto zelim, nego da za jedan naslov dam i po 1000 din.

Kada budem imao uslova da dam 500+ dinara za svaku knjigu koju zelim da citam, onda cu imati i biblioteku, a nadam se i vremena, Ovako citam na granici zadovoljenja mojih potreba, ali kada mastam...to je jedno mirno mesto sa beskonacnom bibliotekom, u pozadini se cuju talasi, lagani vetar i zivim u nekoj kolibi. I ceo dan citam u tisini

A, sta ti to studiras, kad je tako obimna literatura?

Imam je... Knjige su poredjane po sekcijama... Umetnost, arhitektura.... Ali i po piscima ili izdavackim kucama... Nemam neki tacan spisak knjiga ali za svaku znam gde je kada mi zatreba... Koliko ih ima... Nekada mi se cini i previse iako ih nikada nije dosta... Ovog leta sam poceo da ih prebacujem iz stana u kucu jer sam shvatio da vise nemam mesta...

Ne bi ih ni uslikao da nisam kupio skoro digitalac,pa sam malo vezbao.Treba mi digitalac kad budem isao na put.
One manje vazne knjige nisam ni uslikao,njih drzim iza ovih vaznijih,neke u kutijama pod krevetom,pod stolom kompjutera itd.

Knjige na mojim policama su nabacane skoro bez ikakvog reda. Razvrstane su jedino po jezicima, knjige na srpskom na jednu stranu, na francuskom na drugu i na ruskom jeziku na treću. Neznam ni sam koliko ih imam. Prebrojaću jednom kada mi bude dosadno. Možda čak i kakav popis napravim.

Imam dve biblioteke. Jednu u dnevnoj, a jednu u radnoj sobi. U dnevnoj se nalazi oko 500 naslova (u jednom delu stoje Politikini zabavnici od '96. pa na ovamo), a u radnoj oko 300.... i da, reda baš i nema, budući da svako uzima i vraća kad mu šta padne na pamet... disciplina off :)

Nisam toliko lud za zivotinjama,nemam ni uslova da ih drzim.Nisam u nekom od onih drustava sto kao stite zivotinje.Ljudi kad se mnogo okrenu zivotinjama,to je i znak dekadencije,ljudske bede jer ljudi sve vise zive sa nekim psom ili mackom u stanu a sve manje sa ljudima.
Ljudi cesto drze i zivotinje jer su zivotinje poslusne a ljudima je mnogo teze gospodariti.
Ovih dana sam u Spaniji,poneo sam jednu knjigu,ali je slabo citam.Nije ovo ambijent za to.I jedva cekam da se vratim za Bg u svoje okruzenje knjiga.

Back