Vaša biblioteka

Nije baš neka biblioteka, samo jedna poveća polica na kojoj knjige stoje u dva reda.
Imam tu ukupno 578 knjiga.
Nisu po nekom redu složene, ali ja uglavnom znam gdje se šta nalazi. Samo su podijeljene po jezicima, pošto ih je oko pola na engleskom.
U posljednje vrijeme uglavnom pronalazim knjige ne internetu u raznim formatima. U računaru ih imam nekoliko hiljada.

Ne može da mi stane u kadar. Jedino da napravim klip. A i kad bih snimila, trebao bi mi skener, kod mene je sve u dva reda. Baš mi je žao.:(

A ređala sam ih po edicijama ili po piscima, sad ih više i ne ređam. Gde nađem mesto, tu udenem. Napred su uglavnom skorije kupljene ili one koje sam odabrala da čitam, ali one obično budu potisnute za nekoliko dana drugim. Možda bih više čitala kad bi mi ne daj Bože cr'ko komp.:mrgreen: Šta ću, volim sve što vole mladi, a kad volim, sklona sam da se zanesem :manikir:

Ah, da, imam oko 1100 naslova.

Moja bibliotekica je mala. Ima svega oko 200 naslova, a poredjani su na dve police. Na prvoj su meni najdraze knjige kojima se povremeno vracam a na drugoj su manje drage knjige.
p.s. Polako mi ponestaje mesta na policama pa ce biti zeznto al' neka samo nek se 'gomilaju'. :D

Moja ili tačnije rečeno porodična biblioteka broji 2417 naslova, skoro 2600 knjiga.
Imamo i svoj Ex Libris, tako da znamo tačan broj knjiga.
Knjige su poređane po autorima, temama i po veličini ili po biblioteci kojoj pripadaju
Stručni naslovi( udžbenici, stručna literatura, zbornici) pripadaju posebnom delu, i oni
ne pripadaju gore pomenutom broju. Stručnih naslova ima 166
Smeštene su na policama koje zauzimaju dva cela zida i još dve manje police( ako se to tako kaže)

Ako moze link da se otvori.Nemam neku bolju fotku gde se vide sve knjige.Ovo je samo deo od oko 1500 mojih knjiga.one vaznije drzim na oku tj blize i da su lako dostupne.One manje vazne drzim i iza drugih knjiga,da se vide.

Na ovoj zadnjoj se vidi jedno 15 komada Hegela,pa komplet Slobodana Jovanovica u 12,knjiga,Petronijevic,Gaudi,Kant,Milos Djuric,Petronijevic,Dzon Lok,Diltaj,Fihte,Rimsko pravo,Fuko,Rasel,Nice,Ruso,Platon,Aristotel,Diogen Leartije,Jaspers,Seneka,Grcke tragedije,Vazari,Ekerman,Spinoza,Lukrecije,Sheling,Renak,Plutarh...

Nemam isključivo svoju već porodičnu biblioteku pošto svi u familiji volimo da čitamo i da skladištimo knjige.
Ne znam tačan broj, ima ih oko 3000 kad se sabere sve iz boravka i moje sobe...( ali treba uzeti u obzir da tu ima i udžbenika, raznih priručnika iz pedagogije itd...što bi trebalo negde oduzeti)
Moj doprinos je ipak za sada najmanji..ali ima vremena da stignem roditelje :lol:

Moje su poslagane donekle na stručnu literaturu ( knjige iz filozofije ) i na ostalo...
Ove u dnevnoj baš i nisu sređene...
Pre smo imali u kompu ' katalog' lai smo se više puta selili..gomila knjiga je u procesu i nestala..a samim tim i katalog..
Spremam se psihički da ih ponovo sve popišem ..ali uvek nešto iskrsne.

Poslednja izmena:
Na ovoj zadnjoj se vidi jedno 15 komada Hegela,pa komplet Slobodana Jovanovica u 12,knjiga,Petronijevic,Gaudi,Kant,Milos Djuric,Petronijevic,Dzon Lok,Diltaj,Fihte,Rimsko pravo,Fuko,Rasel,Nice,Ruso,Platon,Aristotel,Diogen Leartije,Jaspers,Seneka,Grcke tragedije,Vazari,Ekerman,Spinoza,Lukrecije,Sheling,Renak,Plutarh...

Jao jel možda prodaješ Slobodana Jovanovića? :)

Ne prodajem ni mozda.Pa ima njega,skupljaj jednu po jednu.Ima ih 12 a neki naslovi su iz dva dela.I ja sam tako kupovao,zadnju sam kupio onu koja mu je i najpoznatija,Drzava.
Nije on tako ni skup,meni se najvise svidja ovaj braon komplet sto imam od 12 knjiga,to je iz vremena oko 1990.

Luciuss, koje su ono knjige od SKZ-a što se vide na prvoj slici?

Da,imam ja jos tih SKZ ali nisam slikao sve police sa knjigama.Te za koje ti pitas nisu neke bezvezne jer i ako slavna ta kolekcija,ipak i u njoj ima bezveznih naslova.Ono sto ti pitas su Anali od Tacita,Istorija Rima(Tit Livije),Rasprave u Tuskulu(Ciceron),Pisma(Gaj Plinije Mladji), Pisma(Bajron),Dnevnici(Kafka).
Sad je malo drugi raspored,pa sam pisao vise napamet ali ove naslove imam sto sam sad napisao.A imam jos iz te kolekcije dobrih naslova.Imam recimo od Ariosta Besnog Rolanda,ona je iz mislim 1897.Pa Oslobodjeni Jerusalim od Tasa,pa od Terencija Komedije.Ne mogu sve sad lako ni da nadjem jer mi je stan mali,garsonjera.

I šta kažeš Luciuse imaš Miloša Djurića. Ne znam za mene je on plagijator. Nailazio sam na rečenice za koje mislim da nisu njegove već prepisane.Takav sam osećaj imao. Čak sam ja koji nisam puno knjiga pročitao našao u njegovoj knjizi "Istorija helenske književnosti" prepisanu rečenicu od Slobodana Jovanovića("i u svom glasu je imao svečana treperenja jednog proroka" ,Iz istorije političkih doktrina- Makijaveli). Ko još zna koliko je prepisao rečenica od onih autora koje nisam čitao a posebno od onih usko stručnih autora koji su pisali na nemačkom jeziku i na koje se on poziva.
Dakle nije originalan već je kompilator.

Poslednja izmena:

Back