Sanovnik
Buduća legenda
- Poruka
- 37.615
zato što ljude koji žive u vojvodini ne smatram go vnima.
Pa ja sam srpkinja slučajno, po porodičnom i kulturnom nasleđu.
Nisam birala da to budem.
"biti srbin" ne znači ništa više od tog porodičnog i kulturnog nasleđa koje ti se trefi rođenjem.
to ne znači da moraš imati određeni mentalni sklop, određene sklonosti ka psihopatologiji, određene propisane stavove, isl.
Sad, neki ljudi nemaju intelektualnih kapaciteta da razviju vlastite stavove, pa su im onda ti "nacionalni" nužni (davljenik se i za slamku hvata, jel).
Ali meni nije neophodno da se rukovodim time kako moram razmišljati kao pripadnik čopora, jer se osećam kao čovek, a ne kao pripadnik čopora.
Dakle, to što sam srpskinja je slučajnost, a to što insistiram na ljudskom umesto na nacionalnom je stav mene kao čoveka.
Po čemu se gleda "glavnost" karakteristika, i koja je "glavna" karakteristika vojvodine?
Kako izvodiš čin dugotrajne i obilne defekacije s tim "strosedeocima".
Koliko dugo "sede" ti "starosedeoci"?
I oni su, kao i neki drugi, naseljeni u vojvodinu.
Masa moje rodbine je iz bosanskih brda naseljena baš po banatu posle drugog svetskog.
Po čemu si ti "veći" srbin od njih, ili po čemu si ti važniji od bilo koga ko je tu došao pre pedeset godina?
Inače, rumuni su tu bili pre srba. Zašto ne dati vojvodinu rumunima?
Drugo - kada su se srbi prvi put pojavili na teritoriji vojvodine - to nije bila srbija. Prvi srbi koji su se tu naselili - nisu bili državljani srbije.
Što nam pokazuje da ta "amputirana ruka" uopšte nije "amputirana ruka", jer ruka je nešto s čim se rađaš, a ne nešto što ti se naknadno prihefta uz "telo".
Ako si baš toliko emotivno vezan uz telesne analogije, onda gledaj na to odvajanje kao na vađenje silikona
Jel? I u koju su se to držvu onomad naselili, života ti?
Ti si svestan da je ta borba bila osvajačka? neko vam je, pre gomilice vekova, dao parče zemlje da se na njemu naselite - i vi se onda tu namnožite, pa se nakon par vekova borite da to parče zemlje prispojite parčetu zemlje iz koga su vaši preci zbrisali.
ček malo, zar to nije politika šiptara na kosovu? Isto to?
ja sam srpski anarhista. (to ti kažem da ubuduće ne omašuješ, i da me ne ispuštaš sa spiska)
Šta, oni su spremni da ginu zajedno s tobom i prolivaju rumenu krvcu za tvoju svetu srpsku stvar?
Slažem se, zato ja i jesam anarhista i ne verujem u te demokratske bulšitove.
Al ipak, ako većina naroda neće odvajanje, onda se nemaš protiv kga ni boriti ni prolivati krvcu rumenu.
Ipak, ostavljam ovde mogućnost da si u pravu - zaista se razna sranja mogu desiti mimo volje većine, a pod krinkom tobožnje demokratije.
Recimo, to usrano prispajanje evropi koje većina naroda neće.
Savez sa NATOm na koji bi se većina naroda najradije pos rala.
Itd.
Al šta ako oni hoće odcepljenje? A rumun jednako starosedelac kao i ti.
Pa po toj logici i ti imaš srbiju. Pa nek tamo vidiš.
Po čemu si ti verodostojniji građanin vojvodine od mađara?
Alo. Dobar deo moje familije naseljen u banatu nakon drugog svetskog. A i čarnojević nije dobio pozivnicu za useljenje.
Seobe naroda, naseljavanja, raseljavanja - sve su to normalna i uobičajena dešavanja kroz istoriju. Tvoj je problem što misliš da je vreme stalo, i da ovo što mi danas živimo nije deo neke buduće istorije.
Hebote ... pa ti si pravi anarhista , to jest nemacka udarna pesnica ovde . Koliko znam , anarhisti u Srbiji su na nemackom platnom spisku .
Vidis , Ruumuni se ne zalazu za otceplenje Vojvodine jer ppripajanje iste Rumuniji nije izvodljivo , a i usto vreme plase se madjarizacije iste . A zasto . Pa zato sto je sirom ovo regiona nacionalna pripadnost najvaznija stvar za sve narode , osim za Srbe . Inace , Ne bih rekao da su Rumuni u Vojvodini duze od Srba .
Al su i Srbi i Rumuni tu duze od Madjara .
No , vidis , na Vojvodinu ( bar banat ) smatram srpskom teritorijom . \
Pogledaj malo kako je to kod drugi naroda i koliko ima tako nacionalno neopredeljenih u drugim narodima . Pa onda vidi de si ti .
Ono cinjenica je da su deca nekih jugoslovenskih komunista postali jugsloveni , a eto neki anarhisti . Za sropski narod , , mogu reci da je to isto i slicno .\
I po cemu je sad tvoja soba bas tvoja ... tvoja kuca bas tvoja .
Ako neko upadne u tvoju kucu i otme ti kuju . onda ona nije tvoje vise nego njegova . Zart ne .
Nio medjutim , vidis , oma bi se ti tu pobunila , da ti neko dira tvoje .
Al posto te ocigledno tvoji isu vaspitavali u srpskom duhu( mene moji , vidis jesu ) , onda ti ostaje da budes korisni idiot za nemacku ambasadu , to jest za njihove planove .
Al ako te ... imamo mi i gore ovde . Ti si samo zbunjena .
Za sve narode je vrlo vvazno ko su i sta su , al eto za sroppske levicare nije .