Ваш став о "војвођанском питању" 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
zato što ljude koji žive u vojvodini ne smatram go vnima.

Pa ja sam srpkinja slučajno, po porodičnom i kulturnom nasleđu.
Nisam birala da to budem.
"biti srbin" ne znači ništa više od tog porodičnog i kulturnog nasleđa koje ti se trefi rođenjem.
to ne znači da moraš imati određeni mentalni sklop, određene sklonosti ka psihopatologiji, određene propisane stavove, isl.
Sad, neki ljudi nemaju intelektualnih kapaciteta da razviju vlastite stavove, pa su im onda ti "nacionalni" nužni (davljenik se i za slamku hvata, jel).
Ali meni nije neophodno da se rukovodim time kako moram razmišljati kao pripadnik čopora, jer se osećam kao čovek, a ne kao pripadnik čopora.
Dakle, to što sam srpskinja je slučajnost, a to što insistiram na ljudskom umesto na nacionalnom je stav mene kao čoveka.

Po čemu se gleda "glavnost" karakteristika, i koja je "glavna" karakteristika vojvodine?
Kako izvodiš čin dugotrajne i obilne defekacije s tim "strosedeocima".
Koliko dugo "sede" ti "starosedeoci"?
I oni su, kao i neki drugi, naseljeni u vojvodinu.
Masa moje rodbine je iz bosanskih brda naseljena baš po banatu posle drugog svetskog.
Po čemu si ti "veći" srbin od njih, ili po čemu si ti važniji od bilo koga ko je tu došao pre pedeset godina?
Inače, rumuni su tu bili pre srba. Zašto ne dati vojvodinu rumunima?

Drugo - kada su se srbi prvi put pojavili na teritoriji vojvodine - to nije bila srbija. Prvi srbi koji su se tu naselili - nisu bili državljani srbije.

Što nam pokazuje da ta "amputirana ruka" uopšte nije "amputirana ruka", jer ruka je nešto s čim se rađaš, a ne nešto što ti se naknadno prihefta uz "telo".
Ako si baš toliko emotivno vezan uz telesne analogije, onda gledaj na to odvajanje kao na vađenje silikona :D

Jel? I u koju su se to držvu onomad naselili, života ti?

Ti si svestan da je ta borba bila osvajačka? neko vam je, pre gomilice vekova, dao parče zemlje da se na njemu naselite - i vi se onda tu namnožite, pa se nakon par vekova borite da to parče zemlje prispojite parčetu zemlje iz koga su vaši preci zbrisali.

ček malo, zar to nije politika šiptara na kosovu? Isto to?

ja sam srpski anarhista. (to ti kažem da ubuduće ne omašuješ, i da me ne ispuštaš sa spiska :D )

Šta, oni su spremni da ginu zajedno s tobom i prolivaju rumenu krvcu za tvoju svetu srpsku stvar? :lol:

Slažem se, zato ja i jesam anarhista i ne verujem u te demokratske bulšitove.
Al ipak, ako većina naroda neće odvajanje, onda se nemaš protiv kga ni boriti ni prolivati krvcu rumenu.

Ipak, ostavljam ovde mogućnost da si u pravu - zaista se razna sranja mogu desiti mimo volje većine, a pod krinkom tobožnje demokratije.
Recimo, to usrano prispajanje evropi koje većina naroda neće.
Savez sa NATOm na koji bi se većina naroda najradije pos rala.
Itd.
Al šta ako oni hoće odcepljenje? A rumun jednako starosedelac kao i ti.
Pa po toj logici i ti imaš srbiju. Pa nek tamo vidiš.
Po čemu si ti verodostojniji građanin vojvodine od mađara?

Alo. Dobar deo moje familije naseljen u banatu nakon drugog svetskog. A i čarnojević nije dobio pozivnicu za useljenje.

Seobe naroda, naseljavanja, raseljavanja - sve su to normalna i uobičajena dešavanja kroz istoriju. Tvoj je problem što misliš da je vreme stalo, i da ovo što mi danas živimo nije deo neke buduće istorije.

Hebote ... pa ti si pravi anarhista , to jest nemacka udarna pesnica ovde . Koliko znam , anarhisti u Srbiji su na nemackom platnom spisku .

Vidis , Ruumuni se ne zalazu za otceplenje Vojvodine jer ppripajanje iste Rumuniji nije izvodljivo , a i usto vreme plase se madjarizacije iste . A zasto . Pa zato sto je sirom ovo regiona nacionalna pripadnost najvaznija stvar za sve narode , osim za Srbe . Inace , Ne bih rekao da su Rumuni u Vojvodini duze od Srba .
Al su i Srbi i Rumuni tu duze od Madjara .
No , vidis , na Vojvodinu ( bar banat ) smatram srpskom teritorijom . \
Pogledaj malo kako je to kod drugi naroda i koliko ima tako nacionalno neopredeljenih u drugim narodima . Pa onda vidi de si ti .
Ono cinjenica je da su deca nekih jugoslovenskih komunista postali jugsloveni , a eto neki anarhisti . Za sropski narod , , mogu reci da je to isto i slicno .\

I po cemu je sad tvoja soba bas tvoja ... tvoja kuca bas tvoja .
Ako neko upadne u tvoju kucu i otme ti kuju . onda ona nije tvoje vise nego njegova . Zart ne .
Nio medjutim , vidis , oma bi se ti tu pobunila , da ti neko dira tvoje .
Al posto te ocigledno tvoji isu vaspitavali u srpskom duhu( mene moji , vidis jesu ) , onda ti ostaje da budes korisni idiot za nemacku ambasadu , to jest za njihove planove .
Al ako te ... imamo mi i gore ovde . Ti si samo zbunjena .

Za sve narode je vrlo vvazno ko su i sta su , al eto za sroppske levicare nije .

Ne vredi da objašnjavaš.Ko neće da čuje nije gluv,samo neće da čuje.
Takvim ljudima je sve vrlo jasno i pravolinijsko.
Sanja,a da li ti znaš uopšte od kada Srbi žive na području koje je severno od Save i Dunava?Čini mi se da ti to vezuješ za vreme Velike seobe.Ako je tako onda si u velikoj zabludi.Ako grešim izvini.

Tacno ...

No , eto , ni majke svoje nismo birali , pa ih opet volimo . I mi Srbi i ovi anacionalni pomodari i rudimenti divljeg hrvatskog jugoslovenstva .
Za svoje majke nisu tako neosteljvi , ko sto su neosetrljivi za svoju srpsku drzavu i za svoj narod kone nerado pripadaju .
Ono sto je bolno je to sto toga samo kod nas ima . Nase komsije tih problema nemaju , niti se taki medju njima radjaju .

Hebote ... pa ti si pravi anarhista .
O, kompliment? Hvala, hvala :D

, to jest nemacka udarna pesnica ovde . Koliko znam , anarhisti u Srbiji su na nemackom platnom spisku .
Biće da je to tvoje znanje don kihotovsko :D
Vidis , Ruumuni se ne zalazu za otceplenje Vojvodine jer ppripajanje iste Rumuniji nije izvodljivo , a i usto vreme plase se madjarizacije iste . A zasto . Pa zato sto je sirom ovo regiona nacionalna pripadnost najvaznija stvar za sve narode , osim za Srbe . Inace , Ne bih rekao da su Rumuni u Vojvodini duze od Srba .
Al su i Srbi i Rumuni tu duze od Madjara .
No , vidis , na Vojvodinu ( bar banat ) smatram srpskom teritorijom . \
pa i ja.
trenutno to jeste srpska teritorija.
I ne vidim neki razlog za otcepljivanje.

Al opet - ako većina hoće otcepljivanje, ja ne bih silom zaustavljala.
A ako većina neće - ne vidim koji ti problem imaš.

Pogledaj malo kako je to kod drugi naroda i koliko ima tako nacionalno neopredeljenih u drugim narodima .
pa ja nisam nacionalno neopredeljena.
Ja jesam srpkinja.
Samo što mi to ne znači nešto mnogo.

Dakle, nisam nacionalno indoktrinirana.
Koliko ima nacionalno neindoktriniranih u drugim narodima?
U svim narodima još uvek nedovoljno.
(imaš moju temu o nacionalizmu kao dijagnozi, izvoli pa da tamo nastavimo na ovu temu, ako te zanima)

Pa onda vidi de si ti .
Ono cinjenica je da su deca nekih jugoslovenskih komunista postali jugsloveni , a eto neki anarhisti .
Moj ćale ti je veliki srbenda, dosta rodbine takođe, tetak onomad bio proglašen za "srpskog junaka" jer je aktivno "čistio" hrvatska sela po baniji. Poginuo prilikom jednog od tih "čišćenja".
Ja sam na dedu. Deda se odrekao gorepomenutog tetka i izbacio ga iz kuće tom prilikom kad se hvalio.
Deda je bio veliki komunista, jugosloven i tako dalje.

ja ponosna na svog dedu.

I po cemu je sad tvoja soba bas tvoja ... tvoja kuca bas tvoja .
Ako neko upadne u tvoju kucu i otme ti kuju . onda ona nije tvoje vise nego njegova . Zart ne .
Nio medjutim , vidis , oma bi se ti tu pobunila , da ti neko dira tvoje .
Ja nemam kuju, imam mačora.
Moj mačor može slobodno da odlazi i dolazi kad hoće.
Ako se nekad desi da ostane kod nekog drugog zato što ga ovaj bolje hrani - ja ne bi imala ništa protiv.
(doduše, moj mačak lovi miševe, pa ne bi bilo do hranjenja nego do nekih drugih varijabli; al nema potrebe da sad ulazimo u te detalje)

Al posto te ocigledno tvoji isu vaspitavali u srpskom duhu( mene moji , vidis jesu ) , onda ti ostaje da budes korisni idiot za nemacku ambasadu , to jest za njihove planove .
**** mi se za nemačku i njenu ambasadu. I za tvoje halucinacije po pitanju toga da anarhiste neko plaća. Anarhisti u srbiji nisu organizovana grupacija. Oni su individualci, i čine većinski deo populacije. (pogledaj moj topic "većinske težnje naroda")

Za sve narode je vrlo vvazno ko su i sta su , al eto za sroppske levicare nije .
Meni je izuzetno važno ko sam i šta sam - zato se jako dobro razumem u istoriju vlastite porodice i u to ko su mi preci;
Onome koji ne ume da nabroji svoje pretke dalje od pradedova je jako važno da među precima ima nemanjiće ili karađorđeviće.
Upravo onome ko nema izgrađen lični identitet, potreban je nacionalni identitet, da pokrpi praznine.

(opet - detaljnije o tom pitanju imaš na mojoj temi "nacionalizam kao dijagnoza" )

Poslednja izmena:
Ne vole sva deca svoje majke.
Neki imaju roditelje koji ih maltretiraju.

Drugo - i kod ovih koji vole svoje majke, postoji normalna, a postoji bolesna, incestuozna ljubav.
To kod tebe je bolesna incestuozna ljubav.

A volis li ti svoju majku .?

Vidis , nisi je birala , al je ipak drugacije gledas nego vecinu drugih zena .
U drugim narodima u glavnom nema anacionalnih . Narocito kod obvih koji nas okruzuju . Na primer , u hrvatskoj 0 % i u Madjarskoj 0 % .

A sto se tice ovog drugog , vidis , spona Nemaca i anarhista je poznata jos od pre okobarske revolucije .
I takmo su zagrozili prvo anarhisti , pa tek posle , logicno boljsevici .
A posto vidim da si na Dedeu , rasprava je besmislena . Vecina rodbine su ti Srbi , al eto deda nije bio Srbin , pa si tina njega .

Nama neprijatelji i ne trebaju . Koj ce nam , kad imamo levicare medju nama u tom broju .
Jugoslovene i ostale hrvate .
Ono gore je slovna greska , . Mislio sam na kucu .
rema svojoj kuci , verujem imas sasvim drugaciji odnos , nego rprema svojoj drzavi .
Nego ... el imas ti dedovinu , koju su ti tvoji dedovi i pradedovi ostavili ?

Ne vredi da objašnjavaš.Ko neće da čuje nije gluv,samo neće da čuje.
Takvim ljudima je sve vrlo jasno i pravolinijsko.
Sanja,a da li ti znaš uopšte od kada Srbi žive na području koje je severno od Save i Dunava?Čini mi se da ti to vezuješ za vreme Velike seobe.Ako je tako onda si u velikoj zabludi.Ako grešim izvini.
Ne vezujem to za vreme velike seobe, niti je to bitno.
Bitno je sledeće: od kada je to teritorija srbije, to jest, jesu li ti srbi koji su tu starosedeoci, vekovima živeli na teritoriji koja nije bila srpska, a na kojoj im, kao srbima, ništa nije falilo?
(i odgovor je: da)

A volis li ti svoju majku .?
Da. Uviđam sve njene mane, srećna sam što ne živim s njom (što sam se osamostalila) ali je volim.

Vidis , nisi je birala , al je ipak drugacije gledas nego vecinu drugih zena .
U kom smislu drugačije? U smislu da je više volim nego sve druge žene?
Pa to nije tačno.
Evo, recimo, baku volim više.

U drugim narodima u glavnom nema anacionalnih . Narocito kod obvih koji nas okruzuju . Na primer , u hrvatskoj 0 % i u Madjarskoj 0 % .
Evo ti dokaza da s ereš:
http://mokowski.bloger.hr/post/the-goodthe-bad-the-croat/70843.aspx
http://www.junkyarddawg.bloger.hr/post/krivi-smo-mi/584587.aspx
http://mrzim.bloger.hr/default.aspx?date=1.9.2007
Mrzi me sad tražiti, ali na hrvatskim forumima na ovakvim temama obavezno imaš dvadesetak posto ljudi koji nastupaju kao ljudi, a ne kao hrvati.

A posto vidim da si na Dedeu , rasprava je besmislena . Vecina rodbine su ti Srbi , al eto deda nije bio Srbin , pa si tina njega .
deda je pola srbin pola hrvat. Onaj veliki srbin što je "čistio" je rod preko dedinog srpskog "krila".

Nama neprijatelji i ne trebaju . Koj ce nam , kad imamo levicare medju nama u tom broju .
Vama neprijatelji i ne trebaju. Koj će vam, kad možete da ih umislite. :D

rema svojoj kuci , verujem imas sasvim drugaciji odnos , nego rprema svojoj drzavi .
nemam kuću. Podstanarim. Za razliku od izbeglica iz srpske krajine, koji su, siroti, pokupovali svaki po par stanova u beogradu.
Nego ... el imas ti dedovinu , koju su ti tvoji dedovi i pradedovi ostavili ?
Od ovog dede koga sam pomenula nemam, hvala bogu. Deda mi još živ.
Ovaj drugi deda, po ocu, umro; od njega je ostao stan u kome su moji roditelji;
Šume i imanja koje je deda imao po bosni otac prodao, i spiskao pare.

Žao mi šuma, deda na samrti hteo da se sačuvaju.
Al ******. Nije bilo na meni da sačuvam.

Poslednja izmena:
Da. Uviđam sve njene mane, srećna sam što ne živim s njom (što sam se osamostalila) ali je volim.U kom smislu drugačije? U smislu da je više volim nego sve druge žene?
Pa to nije tačno.
Evo, recimo, baku volim više.

Evo ti dokaza da s ereš:
http://mokowski.bloger.hr/post/the-goodthe-bad-the-croat/70843.aspx
Mrzi me sad tražiti, ali na hrvatskim forumima na ovakvim temama obavezno imaš dvadesetak posto ljudi koji nastupaju kao ljudi, a ne kao hrvati.

deda je pola srbin pola hrvat. Onaj veliki srbin što je "čistio" je rod preko dedinog srpskog "krila".

Vama neprijatelji i ne trebaju. Koj će vam, kad možete da ih umislite. :D

nemam kuću. Podstanarim. Za razliku od izbeglica iz srpske krajine, koji su, siroti, pokupovali svaki po par stanova u beogradu.
Od ovog dede koga sam pomenula nemam, hvala bogu. Deda mi još živ.
Ovaj drugi deda, po ocu, umro; od njega je ostao stan u kome su moji roditelji;
Šume i imanja koje je deda imao po bosni otac prodao, i spiskao pare.

Žao mi šuma, deda na samrti hteo da se sačuvaju.
Al ******. Nije bilo na meni da sačuvam.

Bliza ti je nego neke druge zene , zaar ne ... i vise je volis , nego neke komsiice , Imas s njom vise dodirnih tacaka , nego sto imas sa mojim majkom , koju nikad nisi videla , niti upoznala . A eto , ni ti svoju majku nisi birala .

E tako iti je i sa drzavom ... nasom drzavom , srpskom .
Drzava se voliko majka , Isto tako se i kritikuje i isto tako se i gleda na nju .
Na zalost , kod nas je to redak slucaj .

Pa dušo zato je i napravljeno Vojvodstvo Srpsko da se spoji sa maticom i da im "ništa ne fali"
Što se tiče vekova kada to nije bila srpska država ,oni se odnose na vreme turskog ropstva ,tada ni jedan deo srpske zemlje nije bio srpska država.Da li to znači da treba hitno da je vratimo Turcima(zaštase neki i danas zalažu)?
Inače to kome šta fali je jako rastegljivo pitanje.Zapitaj se šta je Jevreje gonilo onoliko dugo da se vrate u staru postojbinu na parče zemlje između Sredozemnog mora i mora Arapa.Poštujem tvoj stav da za tebe nacionalna pripadnost nije važna,ali poštuj i ti da postoje ljudi kojima jeeste važna.To jeste osnov dobrog i mirnog života raznih naroda.

Pa dušo zato je i napravljeno Vojvodstvo Srpsko da se spoji sa maticom i da im "ništa ne fali"
Što se tiče vekova kada to nije bila srpska država ,oni se odnose na vreme turskog ropstva ,tada ni jedan deo srpske zemlje nije bio srpska država.
Za vreme austrougarske je to bio deo srpske teritorije?
za vreme nemanjića je to bio deo srpske teritorije?

Bliza ti je nego neke druge zene , zaar ne ... i vise je volis , nego neke komsiice , Imas s njom vise dodirnih tacaka , nego sto imas sa mojim majkom , koju nikad nisi videla , niti upoznala . A eto , ni ti svoju majku nisi birala .
Pa moja majka je za mene žena ko i svaka druga, osim po tome što me rodila.
moj ti je odnos spram majke kao odnos isusa spram njegove.
Znaš ono kad joj se na svadbi obrati sa "Ženo!"
E, tako.

E tako iti je i sa drzavom ... nasom drzavom , srpskom .
Drzava se voliko majka , Isto tako se i kritikuje i isto tako se i gleda na nju .
Na zalost , kod nas je to redak slucaj .
S majkom me vezuje krvno srodstvo, s državom nikakvo.

To pitanje je davno prevazidjeno. 1) Dokle god je tu vise od 60% Srba, to je nemoguce. 2) Vojvodina, kao i svaki drugi region treba da bude ekonomski nezavisna. 3) U slucaju otcepljenja, Hrvati bi se dokopali jednog dela uz pomoc Nemacke, Madjari uz pomoc EU i Madjarske, i samim tim rascepkali Vojvodinu koja bi postala smesna drzava. 4) Vojvodina ne moze sada da se oslanja samo na poljoprovredu, mozda ona ima kapacitet da prehrani Evropu, ali recimo Ukrjana ima kapacitet da prehrani 11 Evropa, pa se ne oslanja na poljoprivredu kao glavnu privrednu granu, ne zaboravimo da ona ima veliki izlaz na more, veliku povrsinu sa relativno malom gustinom naseljenosti, i dobar polozaj sto se tice puteva. 5) Hrane nema samo u onim delovima sveta gde se za nju ni nema para. 6) Kao politicki isuvise tolerantna drzava i bez jake vlasti, brzo bi proprala, ne zavaravajmo se, ta tolerancija je jedna utopija, mnogo vremena treba da prodje bez ikakvih carki i sukoba da Hrvati ili Madjaru pristanu da zive sa bilo kojim Srbima u drugoj drzavi osim njihove. 7) Zbog jake nacinalne zatucanosti to bez rata ne bi proslo, a rat nam slazete se ne treba, nije da pretim ali nakon toliko nacionalnih poraza poput Kosova i rata u EX-YU, mnogo Srba ima jaku nacionalnu svest i ne bi zeleli da tek tako puste Madjare Hrvate i Jevreje da im uzmu deo teritorije. 30% Srba bi u najcrnjem scenariju po ovu drzavu opet glasalo zaodrzavanje zajednice i u slucaju raspada bi se pozvao na opet Madjare Jevreje i Hrvate, rekao kako propagandom oduzimaju teritoriju Srbije i krenuo u rat, a ubrzo bi im prisli i svi Srbi iz junih pokrajna pa makar ceo NATO krenuo u vojnu intervenciju, i rezultat bi na kraju bio katastrofalan, bez obzira na to koja strana pobedi. 8) Vojvodina se ne moze porediti sa Svajcarskom, jer je Svajcarska zemljica u sred jebenih Alpa gde je poduhvat izgraditi put/prugu i bez banaka bi bila niko i nista, a i u slucaju krize svi kantoni u Svajcarskoj bi proglasili nezavisnost i potrcai sto Francuskoj sto Nemackoj ili Austriji sto Italiji. Tamo se svi oni ne vole, verujte mi, jedino ih pare vezu. Medjutim Vojvodina ne bi zbog svog polozaja nikada mogla da bude neutralna kao sto mnogo autonomasi mastaju, jer za razliku od Svajcarske ona je na jako prometnom mestu sa jako plodnom zemljom i sa dve velike reke, i svako tu zemlju zeli za sebe i kao takva nikada ne bi stekla neutralnost.

Pa moja majka je za mene žena ko i svaka druga, osim po tome što me rodila.
moj ti je odnos spram majke kao odnos isusa spram njegove.
Znaš ono kad joj se na svadbi obrati sa "Ženo!"
E, tako.

S majkom me vezuje krvno srodstvo, s državom nikakvo.

isto ti je to , nego komnisti , ailjas anarhisti , alijas jugosdloveni za to neznaju , pa su stoga nasa slabost ...
Kad sam reko da si pravi anarhista , bojao sam se da te ne uvredim , jer je anarhizam nakaradna pjava , kolko i komunizam .
Al vidim da tebi to prija .
Krvno srodstvo ti je isto sto i nacionalna pripadnost .

isto ti je to , nego komnisti , ailjas anarhisti , alijas jugosdloveni za to neznaju , pa su stoga nasa slabost ...
Kad sam reko da si pravi anarhista , bojao sam se da te ne uvredim , jer je anarhizam nakaradna pjava , kolko i komunizam .
Al vidim da tebi to prija .
Krvno srodstvo ti je isto sto i nacionalna pripadnost .
nacionalizam je nakaradna pojava. Dijagnoza, takoreći. (svi argumenti na već pomenutoj temi)

Nacionalna pripadnost isto što i krvno srodstvo?
Bwahahahahahahahaha.

nacionalizam je nakaradna pojava. Dijagnoza, takoreći. (svi argumenti na već pomenutoj temi)

Nacionalna pripadnost isto što i krvno srodstvo?
Bwahahahahahahahaha.

Anacionalnost je nakaradna pojavaa ,. Komunizam , mondijalizam , i anarhizam su dijagnoze . Ni iz jedene od ovih bolesti nista dobro nije izaslo .
Inace , oni sto po hrvatskim forumima nastupaju kao ljudi , a ne ko hrvati su po pravilu Srbi . Nemanje osecaja za svoj narod niti nacionalnu pripadnost , isto je sto i nemanje osedcaja za svoju porrodicu i za svoje roditelje .
A ti sad vidi . U ostalom , manje vise , sve je jasno . Tvoj deda i nije imao mnogo izbora . Izmedju dva roditelja razlicitih nacionalnosti , on se opredelio za jugoslovnstvo .
Njega i onako niko ni zassta ne krivi , A sto se tebe tice , probaj danadjes staje anathija donela dobro bilo kome i na bilo koji nacin .

Poslednja izmena:
Zahvljuhucu nacionalizmu , nastale su sve evropske drzave , a zahvaljujuci anarhizmu , stvorana je samoprilika da boljsevici lakse preuzmu vlast u Rusiji , da je razore i da ubiju 50 miliona Rusa .

Дефинитивно мораш да ми проследиш изворе из којих си попио ову мудрост. Како су то анархисти помогли бољшевицима да узму власт у Русији ? Мада је ово тема за неки други топић...

Дефинитивно мораш да ми проследиш изворе из којих си попио ову мудрост. Како су то анархисти помогли бољшевицима да узму власт у Русији ? Мада је ово тема за неки други топић...

Jeste za drugi topic .

Inace , pre Boljsevika , mnogo godina su anarhisti harali Rusijom , a i mnogi potonji boljsevici su prvo bili anarhisti .

Наведи пример. Како Срби из Хрватске и Крајине праве проблеме теби у Војводини.
npr time što su jedni od njih uništili moj salaš, u znak zahvalnosti što sam im ustupio isti kako bi imali gde da žive.
time što ne poštuju ovu državu i govore kako bi bilo bolje da ovo bude ruska gubernija.
time što ne poštuju lokalne običaje, npr punjenje kesa butanom, pa detonacija istih na lomači za badnje veče meni ne govori hristos se rodi.
time što gledaju kako da zeznu državu i da joj uzmu što više na račun svog izbeglištva, kao da im je ova država za to kriva i nešto dužna. pritom prodaše svoje kuće po slavoniji i nastanili se ovde ko i domaći svet, ali i dalje guslaju kako je ono "srpska zemlja", a to što su prodali stan nema veze.
time što ovu državu vide kao svoju samo kroz galamu i paljenje nekakvim nacionalnim pričama, kada treba da se toj državi plati porez ili posveti neki deo sebe ili neki trud i rad uloži ili volontira, tada ih nema.
kako su pobegli iz one svoje kuće, tako će i iz ove kada budu procenili da treba.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back