Ваш став о "војвођанском питању" 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a ko je to okupirao srbe? sigurno je tebi jako lepo u glavi, tebi je za sve neko drugi kriv, uvek je srbima neko drugi kriv - cia, vatikan, amerika, eu, nemačka, tajkuni, pilići iz argentine... a nije ti jasno da će ti upravo srbin uvaliti veći k* nego bilo ko od onih gore navedenih. a znaš zašto? zato što ti misliš ako je srbin dobar je, i pustićeš mu sve. e pa da te prosvetlim, za sadašnje stanje u zemlji nije kriv niko drugi nego srbi. grupa srba koja je od 1989 u igri do danas i grupa srba koja ih dovodi na izborima. nema tu nikog drugog sine, sami smo. ne treba nam neprijatelj pored nas vakih.

p.s.
1. koliko ti imaš godina? 14 ili 15? odakle si došao u srbiju? jer ja mislim da si se rodio 1996, da su tvoji došli iz krajine i zadojili te pričama.
2. koliko trenerki sa kapuljačama imaš? mislim da ih imaš dovoljno, i da ih redovno šetaš po stadionima

svaki sistem koji počiva na izgrađenoj svesti pojedinca je osuđen na propast, osim možda u japanu. nisu partije same po sebi zlo, ljudi u njima su zlo. ukidanjem partije ti kao da čupaš cveće sa korova, umesto da izvadiš korov. sve i da ukineš stranke, ljudi bi se udružili pod drugim nazivom i radili isto što i sada rade. kazna je potrebna.

A da te pitam, ko ce onda voditi i upravljati tom vasom novom drzavom ako su se Srbi ocigledno dokazali ne sposobnim, i ne bi im trebalo dati vlast u ruke posto ce vam shebati drzavicu?

a osim toga izgledas mi da su tebe deca od malena zahebavala, a i sad te zahebe ko stigne, po tvojoj prici, cim si toliko iskompleksiran, al onda je problem u tebi:D

Aj da ne kenyamo o ljudskim životima, prizivamo ratove, potoke krvi i masovne grobnice.

Nije tačno da je secesionizam uvek plaćan ljudskim životima.
makedonija i crna gora su se, recimo, odvojile od juge prilično bezbolno.

Što se tiče teme.
J ebe mi se za otcepljenje.
Otcepljenje je kao razvod: neće žena više da bude u braku.
tu je idiotski razglabati o tome "da se razvodi uvek plaćaju batinama", jer to nije tačno (to možda tako izgleda iz perspektive muža batinaša), ali je sasvim opravdano razglabati o tome zašto žena hoće da se razvede.
Opcije mogu biti:
1) muž je maltretirao ženu
2) žena našla švalera
3) ženi dunulo da je brak prevaziđena socijalna institucija. Tipa, **** brak, ja hoću slobodu, al mož da živimo zajedno, ako ti je baš stalo.

ima još varijanti, ovo su tek neke.

Gledala ja neko veče Čanka kod onog Ivanovića, kaže, suština konflikta su pare.
To da bi ovi iz beograda pružali ruke za nečijim tuđim parama, mi deluje sasvim moguće.

MEĐUTIM.

najviše subvencija ide za vojvodinu. A i to su, yebemu, neke pare.

Što se mene tiče - meni je pun racku otcepljivanja, debelo sam jugonostalgična i tako to;
Al ako neko hoće da se otcepi - pa *******, ne vidim smisla u zadržavanju na silu.

Поређење је потпуно глупо, неупотребљиво, са таласа антисрпске пропаганде.
Хајде, нек се "разведе" Калифорнија од Америке, или: зашто није могла да се "разведе " РСК од фашистичке Хрватске, итд...

Скоро за све си у праву, не бих се са тобом једино сложио да је дечко неминовно пореклом из Крајине, по мени то нема никакве везе. Погледај само колико наших Војвођана не зна да поштује своје суседе, још увек трабуњају о некаквом бацању под лед, о стварима што су се десиле пре 60 и више година, мада је степен толеранције, по мом мишљењу и даље веома висок, барем код нас на северу Бачке. Оно што сам приметио је да наше комшије Мађаре, Буњевце, Русине мрзе највише они, који са њима немају никакав контакт, који малтене ни не знају ко су и како уопште изгледају. Занимљив феномен...
rekao sam da je odande jer se uklapa u takav psihološki profil, osoba koja pokušava da bude veći katolik od pape. tako to obično biva, on je ovde najveći srbin ako njega pitaš.
u mom okruženju, i svima u kojima sam se kretao, mržnje bilo kog oblika, ali pogotovu ove nacionalne netrpeljivosti, su koncept koji je pre 66 godina dobio šta je zaslužio, i ljudi u sebi neguju slobodarsko i antifašističko vaspitanje, odnosno ne dele ljude po nacionalnosti već po tome da li su dobri ili loši. za onoga ko je ovde odrastao, postojanje ostalih nacionalnosti je potpuno normalna stvar koje ljudi nisu ni svesni dok ne dođe neki ksenofob sa strane da im govori kako je to nekakva "pojava".
taj primitivan svet uvek ne voli ono što ne poznaje, boje se jer su nacionalno isfrustrirani i imaju krizu identiteta. isto kao što su najveći junaci oni koji vojsku i rat videli u životu nisu, tzv patriote i vernici iako šire mržnju i sami sabotiraju funkcionisanje sopstvene države. paradoksi jedni za drugim

Aj da ne kenyamo o ljudskim životima, prizivamo ratove, potoke krvi i masovne grobnice.

Što se tiče teme.
tu je idiotski razglabati o tome "da se razvodi uvek plaćaju batinama", jer to nije tačno (to možda tako izgleda iz perspektive muža batinaša), ali je sasvim opravdano razglabati o tome zašto žena hoće da se razvede.
Opcije mogu biti:
2) žena našla švalera
3) ženi dunulo da je brak prevaziđena socijalna institucija. Tipa, **** brak, ja hoću slobodu, al mož da živimo zajedno, ako ti je baš stalo.

To da bi ovi iz beograda pružali ruke za nečijim tuđim parama, mi deluje sasvim moguće.

MEĐUTIM.

Što se mene tiče - meni je pun racku otcepljivanja, debelo sam jugonostalgična i tako to;
Al ako neko hoće da se otcepi - pa *******, ne vidim smisla u zadržavanju na silu.

Uh, sta me briga, al nek se odcepi ko hoce. Paa jeste, nek se odcepe Ceda, Canak i njihovi partijski drugovi kojima je otcepljenje jedini nacin za licno profitiranje, jedini oni ce od toga imati koristi. E sad ako si ti i neki drugi sagovrnci, zagovornici otcepljenja, stranacki profiteri, to je onda drugo,........................al kao sto rekoh mozete da kupite sebi neku opstinu i njom da vladate, ali sve u okviru drzave

НЕ ПОСТОЈИ "ВОЈВОЂАНСКО ПИТАЊЕ", А ПОСТОЈИ САМО АНТИДРЖАВНА И АНТИСРПСКА ПРОПАГАНДНА АКТИВНОСТ И АКТИВНОСТ НА РАЗБИЈАЊУ ДРЖАВЕ СРБИЈЕ.
Сви који раде на разбијању Србије ће одговарати када Србија и Срби буду ослобођени.
И ви са овога форума, што ширите антисрбизам и антидржавну пропаганду, ћете одговарати ! Идите на ваш "племенити" и "милосрдни" запад па просипајте вашу памет и нудите им ваше "високе" услуге. Тамо вам је место. На крају ћете тамо отићи.

Poslednja izmena od moderatora:
rekao sam da je odande jer se uklapa u takav psihološki profil, osoba koja pokušava da bude veći katolik od pape. tako to obično biva, on je ovde najveći srbin ako njega pitaš.
u mom okruženju, i svima u kojima sam se kretao, mržnje bilo kog oblika, ali pogotovu ove nacionalne netrpeljivosti, su koncept koji je pre 66 godina dobio šta je zaslužio, i ljudi u sebi neguju slobodarsko i antifašističko vaspitanje, odnosno ne dele ljude po nacionalnosti već po tome da li su dobri ili loši. za onoga ko je ovde odrastao, postojanje ostalih nacionalnosti je potpuno normalna stvar koje ljudi nisu ni svesni dok ne dođe neki ksenofob sa strane da im govori kako je to nekakva "pojava".
taj primitivan svet uvek ne voli ono što ne poznaje, boje se jer su nacionalno isfrustrirani i imaju krizu identiteta. isto kao što su najveći junaci oni koji vojsku i rat videli u životu nisu, tzv patriote i vernici iako šire mržnju i sami sabotiraju funkcionisanje sopstvene države. paradoksi jedni za drugim

Rece ti, koji nam upravo malopre objasni da ce te upravo Srbin najvise zajebati nego iko drugi,:zcepanje::zcepanje:.......................ajde decko ne pricaj o fasiszmu, kad si sam najbolji predstavnik istog:rtfm:

]rekao sam da je odande jer se uklapa u takav psihološki profil,[/B] osoba koja pokušava da bude veći katolik od pape. tako to obično biva, on je ovde najveći srbin ako njega pitaš.

a nije ti jasno da će ti upravo srbin uvaliti veći k* nego bilo ko od onih gore navedenih. a znaš zašto? zato što ti misliš ako je srbin dobar je, i pustićeš mu sve. e pa da te prosvetlim, za sadašnje stanje u zemlji nije kriv niko drugi nego srbi. grupa srba koja je od 1989 u igri do danas i grupa srba koja ih dovodi na izborima. nema tu nikog drugog sine, sami smo. ne treba nam neprijatelj pored nas vakih.

jos jednom da rezimiramo tvoju fasisticku toleranciju

a ko je to okupirao srbe? sigurno je tebi jako lepo u glavi, tebi je za sve neko drugi kriv, uvek je srbima neko drugi kriv - cia, vatikan, amerika, eu, nemačka, tajkuni, pilići iz argentine... a nije ti jasno da će ti upravo srbin uvaliti veći k* nego bilo ko od onih gore navedenih. a znaš zašto? zato što ti misliš ako je srbin dobar je, i pustićeš mu sve. e pa da te prosvetlim, za sadašnje stanje u zemlji nije kriv niko drugi nego srbi. grupa srba koja je od 1989 u igri do danas i grupa srba koja ih dovodi na izborima. nema tu nikog drugog sine, sami smo. ne treba nam neprijatelj pored nas vakih.

p.s.
1. koliko ti imaš godina? 14 ili 15? odakle si došao u srbiju? jer ja mislim da si se rodio 1996, da su tvoji došli iz krajine i zadojili te pričama.
2. koliko trenerki sa kapuljačama imaš? mislim da ih imaš dovoljno, i da ih redovno šetaš po stadionima

svaki sistem koji počiva na izgrađenoj svesti pojedinca je osuđen na propast, osim možda u japanu. nisu partije same po sebi zlo, ljudi u njima su zlo. ukidanjem partije ti kao da čupaš cveće sa korova, umesto da izvadiš korov. sve i da ukineš stranke, ljudi bi se udružili pod drugim nazivom i radili isto što i sada rade. kazna je potrebna.
-->JA BAS UPRAVO ODSTRANJUJEM KARIJES I UPALU A OVO STO SE SADA RADI JE PRANJE ZUBA MENTOM KAKO BI SE ZAMASKIRAO ZADAH KOJI DOLAZI IZ USNE DUPLJE I TO SE RADI SVO VREME A MOCI CE TAKO DOK SRBIJI NE POISPADAJU SVIH 32 ZUBA.....
NEKA SE UDRUZE!!! ali NECE MOCI DA PREDLAZU UZAK KRUG SVOJIH >>PODOBNIH<< KANDIDATA KOJE SU NAJCESCE NECIM ZADUZILE I NAMECU IH LJUDIMA DA GLASAJU ZA NJIH, vec ce SVAKI COVEK-GLASAC predloziti svog a pobednik ce biti onaj koji dobije najvise glasova bio on
ovakav ili onakav. Tajkun ce SADA MORATI da ide od kuce do kuce i podmazuje ljude ponaosob a to je na globalnom planu GOTOVO NEZAMISLIVO OSTVARIV posao....
STO SE SVESTI TICE...nisi procitao kompletan text pa zato tako govoris ovde. GDE SAM JA POMENUO DA SE MOJ PROGRAM oslanja na svest pojedinca ILI NE-DAJ BOZE da je funkcionisanje kompletnog drustva bazirano na svesti pojedinaca???. Text je daleko od savrsenog u funkcionalnom smislu mera koje su tamo navedene ali je dobar kao polazna osnova, kao sustina na koju treba da se nadograde nove reforme koje proisticu iz texta kao bazisa.

Što se tiče teme.
Opcije mogu biti:
2) žena našla švalera

MEĐUTIM.

Otcepljenje u ovom slucaju u opste nije kao razvod braka . U ovom slucaju , otcepljenje je ko amputacija jedne ruke i plucnog krila i to je tako i za srbe iz Vojvodine i za Srbe u ostatku drzave .
A to ne moze a dane bude krvavo .
Vidis , , kolko znam i sebe i moju rodbinu , nema sanse da nase kuce i salasi ne budu u Srbiji ( nalaze se u delu Srbije koji se zove Banat ) .
A to niko nece da izmesti iz Srbije na miran nacin .... to ti garantujem .
Nece na miran naciin , jer se mi ovamo necemo sloziti s tim .
Nakaradno poredjenje otcepljenja sa brakom se ne moze primeniti na nas slucaj ( koji ce , nadam se uskoro prestati da postoji . ) . Sa razvodom braka , mogiu se uporediti samo odvajanje kolonija od kolonijalnih sila , od kojih su jedni i drugi razliciti narodi , onako kako su muz i zena razlicitihh polova .

Čudno je da ljudi koji tvrde da su "oslobođeni" od nacionalnih ideja,čim se malo zagreju u diskusiji,pokazuju upravo suprotne stavove.Netrpeljivost,netoleranciju i gotovo mržnju prema onima za koje smatraju da nisu deo njihovog okruženja.Najgore je što oni to ne primećuju a sebe doživljavaju ,u ovom slučaju,kao deo nekog "vojvođanskog naciona"koji se izdvaja iz "srpske gomile".Pri tom zaboravljaju da je čitav koncept kolonizacije i preseljenja ogromnog broja ljudi iz Hrvatske i Bosne potekao od sistema za kojim oni žale.Nije neki Srbin to smislio nego Tito i Kardelj,koji svakako nisu bili Srbi.Takođe ,u svom "pravednom gnevu"ne vide,ili neće da vide,da mnogo duže Vojvodinu vode upravo političari koji su njihovi istomišljenici.
Ali,šta će mo i ljubav i mržnja su slepe.

Čudno je da ljudi koji tvrde da su "oslobođeni" od nacionalnih ideja,čim se malo zagreju u diskusiji,pokazuju upravo suprotne stavove.Netrpeljivost,netoleranciju i gotovo mržnju prema onima za koje smatraju da nisu deo njihovog okruženja.Najgore je što oni to ne primećuju a sebe doživljavaju ,u ovom slučaju,kao deo nekog "vojvođanskog naciona"koji se izdvaja iz "srpske gomile".Pri tom zaboravljaju da je čitav koncept kolonizacije i preseljenja ogromnog broja ljudi iz Hrvatske i Bosne potekao od sistema za kojim oni žale.Nije neki Srbin to smislio nego Tito i Kardelj,koji svakako nisu bili Srbi.Takođe ,u svom "pravednom gnevu"ne vide,ili neće da vide,da mnogo duže Vojvodinu vode upravo političari koji su njihovi istomišljenici.

Samo ovo boldovani bih ispravila, ..................primecuju, i znaju i svesno to rade, u pitanju su samo licni i stranacki interesi.

Inace si sve odlicno izanalizirao

Pa upravo se o ome radi . Mrznja i ksenofobija od strane jugoslovena , laznih liberala prema srpskom narodu .
Sad ce taj jugosloven meni da objasnjava kako je to kad se odraste ovde ( u toj Vpojvodini ) , ko da je kod nas u Banatu nesto drugacije .
Merznja . iracionalna , ostrascena i strahovita .

@ Signature ..... Srbija je cela okupirana od strane Jugoslovena . Eto ti odgovora na tvoje pitanje .

-Sistemom 1-an poslanik 1-na opstina se mnogo vise dobija nego sto se gubi na efikasnosti i kvalitetu posledica koje bi proistekle iz takvog izbornog sistema. A i ustedelo bi se svake godine izmedju 2-3 miliona evra zbog umanjenih izdataka prouzr. smanjenjem poslanika a samim time i njihove propratne logistike i povlastica(kuvarice, vozaci, automobili, ruckovi,papirologija, fotokopiranje,prijemi i sastanci, seminari,putni nalozi, benzin,.....)
-Biranjem odbornika za opstinski parlament na direktan nacin(NA POTPIS SVOG KANDIDATA OD STRANE SVAKOG GRADJANNINA), tako sto bi svako izborno mesto jedne mesne zajednice dalo po jednog kandidata za izbor predstavnika mesne zajednice( u opstinskom parlamentu) kojoj to izborno mesto pripada a odbornik mesne zajednice bi bio jedan od pobednika koji je na svom mestu dobio najveci procenat glasaca, dakle ne najveci broj vec procenat... bi bilo gotovo savrsen izborni sistem koji NIJE NIKAKAVA UTOPIJA... odbornici bi medjusobno izabrali predsednika opstine a ovaj svoju vladu.... dakle mogao bi sam da bira ljude sa kojima se lepo slaze a samim time i reaultati rada te vlade ce biti bolji jer je komunikacija na maximalnom nivou. Ovako partije namecu svoje kandidate koji mogu biti razlicitih psiholoskih profila pa se samim time i komunikacija svodina neophodni minimum.
Takodje tu je i problem pripadnosti razlicitim partijama pa tako vlast u BG-u cesto dezavuise ili kako vec da kazem one opstine u kojima su na vlasti clanovi partija koje ne pripadaju vladajucoj koaliciji ili jednoj partiji... Ovako nema partija, nema tih problema jer ce 80% novca koji opstina zaradi ostati u opstini kako sam predvideo u svom textu=> postojanje REGIONA i POKRAJINA nece biti potrebno, tacnije bice ukinuta i jedna i druga institucija.[/COLOR]
20% novca ide za institucije koje cine drzavu a zajednicki infrastrukturni projekti ce biti dogovarani medju predsednicima opstina koji ce U ISTO VREME BITI I POSLANICI U DRZAVNOJ SKUPSTINI, s tim sto ce moci da ih menjaju podpredsednici opstina koje su sami odabrali.

TAKODJE U TEXTU SAM NAVEO da ce se praksa IZBORA NA 4 GODINE( kao do sada ili periodicnih izbora na neki oderedjeni vremenski period) biti ukinuta jer
ce se izbori raspisivati samo U KRAJNJEM SLUCAJU NUZDE... princip kako bi se izbegli izbori i svi problemi i troskovi koje oni donose sam detaljno objasnio u textu reci cu samo da je sustina u tome sto ce narod u opstini moci da izrazi nezadovoljstvo svojim predsednikom opstine a odmah na njegovo mesto dolazi 2-i po procentu dobijenih glasova na poslednjim izborima a koji prihvata funkciju predsednika opstine koji odmah imenuje clanove svog kabineta i postaje poslanik u drzavnoj skupstini... itd objasjeno je detaljno u textu kao i sankcije koje ce snositi neodgovorni i korumpirani poslanici ili njihovi podredjeni...

Poslednja izmena:
Мислим да је смешно да било ко својата Војводину као своју, доста народа је кроз историју живело овде и имало, да се лаички изразим, доминацију на терену. Војводина припада људима који у њој живе. Србима, Мађарима, Русинима, Украинцима, Немцима, Буњевцима, Хрватима, Ромима, Јеврејима, итд.
У мојој општини тренутно живи 27 различитих групација и заиста не примећујем да има било каквих проблема на националној основи, осим у главама појединаца који се организују у некакве расне, национал или друге десничарске организације.
Најправедније решење је да свако село буде независна комуна и да се као таква, уједињује у федерације или конфедерације, по сопственом избору.
Ништа простије, ништа лакше.

To je u skladu sa tvojim imenom i verovtno najpravedniji sistem zasnovan na slobodnim međusobnim odnosima pojedinaca i grupa.Jedina je nevolja što je previše pojednostavljen,a i što je ova civilizacija još davno otišla u sasvim drugom pravcu.
Priča o "pojedincima "je takođe pojednostavljivanje koje je ideološki obojeno.(nisi uzeo u obzir ono što smo malo pre raspravljali).Ljudski odnosi su mnogo kompleksniji od podele na levo i desno.

Поређење је потпуно глупо, неупотребљиво, са таласа антисрпске пропаганде.
Хајде, нек се "разведе" Калифорнија од Америке, или: зашто није могла да се "разведе " РСК од фашистичке Хрватске, итд...
Pa ako ho'e, nek se razvede Kalifornija, što se mene tiče.
Ako je Amerika muž batinaš, onda neće moći da se razvede bez potoka krvi koje je neko pomenuo.

A RSK nije mogla da se odvoji jer je premlaćivanje muža loš adut za razvod braka na sudu.

Rece ti, koji nam upravo malopre objasni da ce te upravo Srbin najvise zajebati nego iko drugi,:zcepanje::zcepanje:.......................ajde decko ne pricaj o fasiszmu, kad si sam najbolji predstavnik istog:rtfm:
jeste, to nije fašizam nego posledica vaše zatucanosti. svi će pokušati da te zaje8u da bi ostvarili neki svoj interes, otkad je sveta i veka... problem u vašim glavama jeste taj što ćete pustiti srbina ili rusa da vam to uradi, druge (barem ne svesno) nećete. i nećete biti svesni da vas je zafrknuo sunarodnik, jer kategorički odbijate takav razvoj događaja. ne, kako bi vam on nešto nažao učinio, pa pobogu on je srbin??? samo su amerikanci zli, koji pritom i ne znaju gde je srbija. i rusko i srpsko i američko g0vno jednako smrde.

ja uopšte nisam netolerantan, kao što se vidi iz mog života, nikoga nisam šikanirao zbog bilo čega, niti prilagođavao svoj odnos prema drugom licu shodno njegovoj nacionalnosti. šta je bilo u prošlosti bilo je, to ne možemo promeniti. a ja nisam fašista kada mi smeta što neko čiji roditelji su tako doseljeni ovde, rodi se ovde, i dalje govori kao da je sa najvećeg brda, zatucan je u glavu nikada iz tog sela nije izašao, samo golf priznaje za automobil, i ponaša se bahato kao da nije Ovo njegova zemlja gde je rođen, već je Ono njegova zemlja okle su njegovi, a ovde je došao silom pa nema razloga da se ophodi s poštovanjem prema ovdašnjem.

Pa upravo se o ome radi . Mrznja i ksenofobija od strane jugoslovena , laznih liberala prema srpskom narodu .
Sad ce taj jugosloven meni da objasnjava kako je to kad se odraste ovde ( u toj Vpojvodini ) , ko da je kod nas u Banatu nesto drugacije .
Merznja . iracionalna , ostrascena i strahovita .
@ Signature ..... Srbija je cela okupirana od strane Jugoslovena . Eto ti odgovora na tvoje pitanje .
tebi je zaista sve jednostavno u glavi, ti imaš sve odgovore vidim. nadam se da ću jednom i ja uspeti da dostignem takav nivo regulacje u mozgu, nirvanu, a bez narkotika za to, ne znam dal ti nešto koristiš. ako ne koristiš onda si u većem problemu. pošto imaš sve odgovore, kaži mi i to kako je tih kako kažeš 1-2% jugoslovena uspelo da okupira bilo koga i bilo šta?
Жалосно је слушати поједине Војвођане како и даље деле Србе на домаће и дошљаке, староседеоце и избеглице. Уместо да се делимо на поштене и криминалце.
ja ljude po tome i delim. ne podnosim kada neko ne poštuje mesto na koje je došao i doneo svoje probleme krize identiteta sa sobom i pravi ih mojim problemima. za mene je kriminalac i loš čovek isti koje god da je vere i nacije, ništa mi domaća bitanga nije draža od strane, niti bih istoj povlađivao na bilo koji drugi način. zapravo, domaća je još gora od strane jer uništava svoje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back