Vas prvi automobil

Bustura:
1 prvi auto zastava 750 Fica pre osam godina(vozio dve nedelje platio 1200dm.i riknuo motor nakon 500km)
2 pezo 305 crko menjac nakon 1500km
3Opel kadet 1.3gt(jos uvek volim taj auto kao boga)
4Citroen saxo 1.1
5Fiat brava
6Rover 200
7Bmw serije 3 cabrio(jos uvek ga posedujem)ako neko zeli da ga kupi neka se javi
8Lanchia Thersis
9Alfa Crosswagon
10
Bog mi stize za dve nedelje tada cu tek da se hvalim Citroen c6
Crni Bustura, zar posle Crosswagona u C6??? :roll:

jomini:
Crni Bustura, zar posle Crosswagona u C6??? :roll:

Ne crosswagon i moja ljubav ostaje u mom vlasnistvu.bmw bacamo tamo gde mu je i mesto nekom hladnom nemcu koji ce i zimi na benziskoj pumpi da se sepuri sa otvorenim krovom.
Ja sam ekcentrik.Volim izmisljene nepredvidljive forme.Izazov koji je tesko provaliti u prvi mah.I stvari koje drugi tesko mogu da prihvate.A C6 je jednostavno takav.Napred dug otpozadi zatupast.Veliki kao i jedan mercedes.Brz kao jedan bmw.Kvalitetan kao audi.Siguran kao reno.I dovoljno skup da mu iko ikada ospori vrednost.Povrh svega je i jedan CITROEN pionir u mnogim stvarima.

Moj prvi je bio fiat 128 sport cupe iz 1974 god(dve godine mladji od mene)

Prilozi

• 1975_fiat_128_coup.jpg
    1975_fiat_128_coup.jpg
    29,4 KB · Pregleda: 25
jomini:
Sa kojim motorom? Kažu da mu je dizel sa 206ks fenomenalan, ček bolji od benzinca sa 215ks??? I ima za sada samo tri motora u ponudi?
Sa dizel V6 motorom misslim da je to ovaj novi sto se radi u kooperaciji sa Bmw ili cak fordom.Ipak auto je u ponudi za sada sa 3 motora ali proizvodnja jos zvanicno nije pocela-U nemackoj tek od februara .A u francuskoj od danas.Moj stize za desetak dana jer sam ga preko importera narucio.

Dont_Break_The_Oath:
Verovali ili ne, cuveni stari dobri Sunbeam. Na zalost, nisam nijednog video godinama po SCG.
To su bili automobili. Ima ga jedan moj komshija koji je dva dana mladji od mamuta i koji retko kada i vozi a Sunbeam se dobro drži i lepo izgleda iako je pretrpeo niz limarskih zahvata od kojih su bili najdelikatniji na koshevima. Svojevremeno sam hteo da ga kupim ali sam zbog kosheva odustao. Inače, ima ih i voze se u BG. Nameće se pitanje, kako će ovi danashnji izgledati za 30-40 godina. Zanimljivo je kod Sunbeama podmazivanje karburatora uljem iz neke pumpice. To sam samo kod njega video i to na brzinu. Pozdrav svima!

Zagor BG:
To su bili automobili. Ima ga jedan moj komshija koji je dva dana mladji od mamuta i koji retko kada i vozi a Sunbeam se dobro drži i lepo izgleda iako je pretrpeo niz limarskih zahvata od kojih su bili najdelikatniji na koshevima. Svojevremeno sam hteo da ga kupim ali sam zbog kosheva odustao. Inače, ima ih i voze se u BG. Nameće se pitanje, kako će ovi danashnji izgledati za 30-40 godina. Zanimljivo je kod Sunbeama podmazivanje karburatora uljem iz neke pumpice. To sam samo kod njega video i to na brzinu. Pozdrav svima!
Mislis na ovaj karburator?
SU_mounted1_lores.jpg

Nešto za Austina. Bazam danas da nabavim neke sitnice, sve zatvoreno Božić! I tako prođem pored komšije koji se bavi Englezima, a ispred firme nešto od čega bi dragi kolega dobio srčku! Tri minija, nekoliko Austina 1300, Sunbeama više komada i sl....Da li je ovo uopšte pedagoški? ;-)

Dont_Break_The_Oath:
Verovali ili ne, cuveni stari dobri Sunbeam. Na zalost, nisam nijednog video godinama po SCG.

Koleginica moje majke vozi Sunbeam. Znam sigurno da ima neki klub ljubitelja istih:-).
Druga stvar, kada krenes od starog Mercatora ka pumpi u Dzona Kenedija, pred samu raskrsnicu sa Dz. Kenedija sa desne strane ima jedna stracara i ispred nje su parkirani Sunbeam-i, Mini-ji (ili ci) i Austin-i....ima ih mnogo, verovatno je neki servis u pitanju.

miskov:
Moj prvi je bio fiat 128 sport cupe iz 1974 god(dve godine mladji od mene)

E, tako se to radi ! ! ! Bravo Care ! Burazer mi je imao takvog Fiata, a ja "peglicu", ( posto sam skrsio svoj prvi auto"101" Confort ' 86 ) Kad god se zazelim paljevine i jurcanja po gradu...jedan od retkih automobila gde nisam zeleo Hi-Fi ( ! ). Ima adrenalinski fabricki zvuk . Prosto trazi da ga vostis k'o majmuna...Ehhh...

Ja sam izgleda imao srece(ili nisam),da sam dobio tj nasledio Fiat Bravo 1.6 16v 100 (crne boje),vozim ga od juna 2005. i za to vreme presao sam dobrih 30000 km! Jedini,da kazem,veci problem koji sam imao , i sad imam sa njim je da mi podize i spusta obrtaje i na kraju se ugasi! Neki kazu da je problem u step motoru a neki u lamda sondi! Sad ko je u pravu ne znam! Ali mogu reci da sam prilicno zadovoljan i vezan za Bravica!

Buba 1300 71',

Taunus 2.0 Ghija, bio mrcina ko' Granada,vadio kocku iz kaldrme,

opet buba ali ovog puta 1200 i jos je dere mladji brat

Nisan Stanza i E420 trenutno, i ni na jednog nemogu da se pozalim

Zastava 101. Nemam sliku, prodato davno i uništeno. Služio me je katastrofalno, kvario se često, svake nedelje sam išao kod majstora. Već je bio mnogo potrošen i kad je stigao kod mene. Rešio sam ga se posle pola godine.

@pajamaca

А и баш си била лепа и у младости :lol::lol::lol:

Иначе прво што сам возио је Пасат '86год 1.6ТД... заиста све најбоље о том ауту и том (могу слободно рећи) златном добу... тај ауто је имао душу :)

После тога сам добио СВОЈ први ауто... З128 1.1 '86год... тај је био мој у потпуности... 25 000км за годину и 2 месеца, прво путовање на море...

Сада имам Фиат Браву 1.9ТД 2001.год... месец и по дана је имам прешао око 5-6 хиљада и потпуно сам задовољан што могу да седнем у њега и развалим 1000-2000км да не мислим ни о чему осим о гориву и течноти за брисаче :)

Званични први ауто (и још увек је) Шкода 105 л, 1.049, из 1979. Рачуна се као породично добро, деда је купио нову, па је возио ћале, па опет деда, и на крају је деда дао мени. Све ожиљке је направио деда, а хауба је страдала у блиском сусрету с камионом!

Skoda-1.jpg

Иначе поред Шкоде редовно возим и Ситроен Ксару 1.4 2003, али се она води као фамилијарни ауто.

Први незванични ауто је био, сада у стању сређивања, Ситроен ГС 1222 (возио сам га 3 месеца без возачке и нерегистрованог, по локалу, да се оде до кума и тако):

P4290001-1.jpg

Back