VAŠ KRAJ

Noviji jesu ali veci nisu...
Mozda velicina igra ulogu do 50kvadrata?

Kad su stari stanovi onda velicina igra ulogu, jer je gotovo depresivno kad udjes u mali stan tankih zidova, sa pokvarenim instalacionim cevima i bravama predratnog dizajna koje su izlizane a znas da su ih izlizale neke stracke ruke i jos uvek kao da se oseca miris te neke babe koja je umrla pre dve godine u tom stanu.Kao da si usao u neciji grob.

te beogradske salonske ogromne stanove stvarno ne volim. Kao ni one u Zemunu. Ono sve staro propalo, kad pustis vodu cevi kao u nekom horor filmu. Ma koliko god da se ulaze u takav stan, oduvek ce se osecati, kao sto je neko rekao, miris neke babe koja je tu zivela 50 godina

@platin i pricalica
novi bg pre 30 g nije bio ni prazan ni polu pun vec taman, samo nije bilo blokova i bez kose, a nije tada bilo ni mirijeva ni ceraka,medaka, jerkovica i slicnih naselja.
da se gradi gradi se ali ne vidim nikakve vajde od tih silnih banaka i poslovnog prostora sem sto se vise preko mosta nemoze preci bez guzve.
trzni centri jesu korisni al sve je to bez duse. jedino malo jos oko fontane i starog merkatora

Ja ne volim blokove...Gde god se okrenes,samo beton i zgradurine vidis...Dobro,ima tu i zelenila ,ali ja svaki put kad se nadjem tu, jedva cekam da odem ...Mada,ko tu zivi ceo zivot,sigurno i voli...

Lepi su ali kad ides peske izmedju blokova dosadno je jer nema izloga, i onda se put oduzi, a ja cesto idem peske. To mi je stvarno dovoljan razlog da precrtam Novi Beograd prilikom izbora lokacije na kojoj zelim da dobijem stan.

Zanima me poreklo kompleksa.
Zašto imate potrebu da pišete, govorite: ja sam iz Bgd-a, uz dopunu, sa Dorćola? Nisam to primetila kod drugih. Samo mi ne pišite o tome kako je Dorćol zapravo Beograd, a sve drugo nije.

Znam da nisu. Ja pitam one koji se lože. Za Zemun ima opravdanja, pošto Zemun nije oduvek bio deo Beograda i imao je institucije koje su ga nekako činile posebnim. Ali Dorćol nije. On je sastavni deo oduvek. A nakon devedesetih ne znam kako neko ima obraza da se time loži. Prezirala sam taj kraj u tom periodu. Najveći šljam je tamo odlazio. Najgora mesta za izlaske su bila u tom delu grada. Ono što je moglo da prođe bilo je nekako na samom početku Dorćola, ali kao se krene dublje samo narodnjaci i stoka. Izvinjavam se poštenom dorćolskom svetu. Ne generalizujem. Nadam se da shvatate o čemu pišem. Ipak, da se ponovim, taj fini svet se retko izjašnjava tako, ako ga neko baš ne pita.

Back