VAŠ KRAJ

bbrdo.jpg

Pre 30 godina u blokovima je bio cirkus kad dodju gosti na useljenje, pa niti znaju gde treba da dodju, telefona nema, znaju da je neki blok u pitanju, pozadi u kolima sitna deca i domaca torta, na krovu prase u carsafu... Nije bilo ulica, konkretno 1978. Ivana Ribara je bila samo posuta peskom, nema ulicnog svetla... Pa smo preziveli... Jednino ne znam jesi prasici i gosti stigli gde su posli.

Blokovi 61,.62 i 63 su tek gradjeni 78.,...znam poshto su se moji uselili u tada nov stan 1979.
Poshto je Ivana Ribara na kraju bloka 61 danas,tada je to bio sam kraj Novog Beograda,postojala je samo 1 strana ulice....ako je uopshte i ulica,put za kola postojao.Zgrade u Ivana Ribara,blokovi 71 72 su izgradjeni tek tamo 1991.-92.
A za te blokovie shto je ovaj lik pitao sam siguran da ne postoje,ne postoje ti brojevi.
Inache interesantno je,a to mi je cale prichao da su posle onih prvih blokova oko fontane izgradjenih krajem 60-tih najstarije zgrade od crvene cigle blokova 45 i 70...izgradjene vec do 1970.-71.,i to zna jer je tada bio na gradjevinskom na praksi tu.A meni bar ne izgledaju tako stare.

aha. a koji je blok ulica pariske komune ,u kojoj sam živela od 1964. ? hajde sad. kad sve znate...ja nemam pojma. a tamo sam živela...do 1980. onda sam prešla ovde u 63. hvala Bogu.

matora63:
aha. a koji je blok ulica pariske komune ,u kojoj sam živela od 1964. ? hajde sad. kad sve znate...ja nemam pojma. a tamo sam živela...do 1980. onda sam prešla ovde u 63. hvala Bogu.

A to ti je vec dugacka ulica.....
blokovi 1,2, 3,4, 5.....zavisi,
od opstine pa do Fontane.......i dalje prema XI beogradskoj........

Ja se opet ne bih selio iz ovog kraja......Juga, Zemunski kej , Usce.....Dunav.....
za voznju bicikla i uzivanje idealno........a u gradu si za petnaest minuta.....
sesnaestica je zakon.....naravno ko nema auto......a opet brod mi je na Savi u blokovima.........

ma znam...sve je tamo ok, nego su mi secanja na odrastanje losa, pa me onda sve to asocira ne te godine....inace, kao kraj je ok. najstariji deo novog.

Imam jedno pitanje (sa Dorcola) :
kako vama Novobeogradjanima izgleda Novi Beograd? Ono sto ja vidim je da se toliko menja, da se ponekad pitam, pa gde su ti ljudi pre ziveli, radili, kupovali - kad je sad toliko novog?

:)

Nekad je to bila spavaonica, imao si robnu kucu kod Fontane isto kao i Miticevu u Knezu, posle Merkator, a Zemun je na pet minuta busom........ja radim u gradu, i vidim kolike su guzve prema gradu kad se vracam sa posla...kolone automobila....ljudi sad rade na Novom Beogradu..........a to je i normalno...imas gradjevinski prostor, siroke bulevare, infrastrukturu, blizu aerodrom..........a kako mi izgleda.....tu sam vec cetrdeset godina, i ne bih menjao ovu sirinu za neki centar.....dok ovo pisem pod prozorom mi mirise Dunav.....mozda nema sarm starog dela grada, ali manje vise svi smo mi neke lokal patriote pa je tesko biti realan......svako voli kraj u kome je odrastao.....pa i ja......

To sto kazes za guzvu, to se 100 posto slazem. Jedina guzva na koju naletim je oko mostova - sve ostalo je napravljeno ok
A za Dunav... tu smo isti :)
Jedino ako bi Novobeogradjani mogli da izdaju neko uputstvo za slanazenje po blokovima - za brojeve zgrada - to bi bilo vise nego fantasticno. :D

Odlicno, kad bude trebalo pozvacu...
Imam ideju da prvo naucim da se snalazim na teritoriji ogranicenoj sa:
- Milentija Popovica
- Jurija Gagarina
- ulica koja sece Jurija Gagarina
- ulica koja je produzetak Brankovog mosta

Ne znam ni sve ulice kod mene (Dorcol), ali na NBG se ne snalazim nista. Znam par trasa autom da prevezem, ali peske "da nadjem precicu" nema sanse

:D

Back