VAŠ KRAJ

Dorcol, sa jos uvek sacuvanim lepim jednospratnim kucama i dvoristima sa bastama koje se naziru kroz kapije od kovanog gvozdja..Sa svojim ulicicama ispod Dusanove koje koje vode do pruge i Dunava i ulicama iznad, koje izlaze na Kalemegdan.Dorcol koji jos cuva mirise u ranu jesen i prolecne lipe u mojoj ulici.Gundulicev venac pored cijih drvoreda izlazim do pijace i crkve, do Skadarlije i Strahinjica bana..
lepo si ovo rekla.trenutno mi zamirisa dorcol...zaista ima poseban miris.kratko sam zivela u gundulicevom vencu,ali dovoljno da jako zavolim taj deo bg.i najvise ga volim

Samo sto smo u opasnosti da se izgube obelezja. Nisu te kuce od neke istorijske vrednosti, ali mnogo ih je sruseno ovih nekoliko godina, a iznikle su zgrade - ni one nisu nista specijalno... ali nije vise to to.

Nekada sam stanovao na Dedinju ....izmedju dva stadiona....i isao u nalepsu i najvecu osnovnu skolu " France Presern " ( koja je posle preseljena u malu skolicu na Miljakovcu )...sada je to tkz. Uciteljska skola.....pa sam se preselio na Kanarevo Brdo....i isao u skolu " Djra Jaksic ".....

Sada sam na Vidikovcu.....sve mi je na ...dohvat ruke...samoposluge....trzni centri....banke.....pijace.....priroda....suma ( Pionirski grad )...najcistiji vazduh u Beogradu....

stara jesam ali sam aktivna, bar na forumu :deda2:

na Vračaru sam, Krunski venac, sve mi je na pljuckometar, a bez ikakve buke od vozila ili stanara...neko bi rekao idealno...
Ali moja ljubav je Dorćol, donji...tako da, možda u nekom budućem životu budem sa stanom tamo

stara jesam ali sam aktivna, bar na forumu :deda2:

na Vračaru sam, Krunski venac, sve mi je na pljuckometar, a bez ikakve buke od vozila ili stanara...neko bi rekao idealno...
Ali moja ljubav je Dorćol, donji...tako da, možda u nekom budućem životu budem sa stanom tamo
Ziveo sam 20 godina na Vracaru, u Grcica Milenka, na samom pocetku, sad sam u Cvijievoj kod Djusine...

Back