VAŠ KRAJ

to u bloku 63. kod zgrade pored pumpe je crni dud. a ovde bliže mesari "kalik" upravo sazreva oooogroman beli dud. ne zna se sta je bolje. mozda samo dudovača?

kakvo je stanje bilo juce kad sam pisala, izgledalo je da necu kuci ove nedelje.
cetvrtak je dan kada mi sve ide naopako.
dud proveravam popodne, obecavam, samo vikendom ne ukljucujem racunar da objavim rezultat. prosetaj do mog kraja :)

Volim NBG....siroke ulice...zelenilo izmedju blokova...Prostor,ah...sirina....
....zatim zemunski i savski kej....

Jedino sto ne volim su soliteri visi od 10 spratova , oni blokovi tipa 62-63....sa onim ogromnim kaskadnim zgradama....nekako je nehumano....

Nije bas da ih zaobilazim u sirokom luku....ali slazete se da je mnogo bilje stanovati u nekoj pa najvishe sestospratnici , sa dosta prostora i zelenila okolo...sa igralistem i klupama izmedju , za decu i za blejanje....ima toga dosta na nbg...ali blokovi zaista pomalo surovo izgledaju...:(

....ali ako ima dobrog provoda , onda je ok...name it...:)

Ti "omrazeni" blokovi su projektovani kao naselje za xy vojnih lica i xyz njihovih porodica i radnike JAT-a, IMT-a i slicnih velikih firmi. Doselila sam se tamo 1978. i to iz paviljona u tu nedodjiju na kraju sveta. Moji su izabrali blokove, kao manje zlo od ponudjenog Miljakovca, racunajuci da ce NBgd da se razvija i raste jer ima gde. Nije bilo prodavnica, za iglu ili konac smo isli do Fontane ili Zemuna, ali nas je savski kej omadjijao zauvek, i vesto se nametnuo da ponisti sve muke iz predgradja.
Danas tamo zivim sa svojom porodicom, moja cerka se uci da voli reku i zelenilo na tom istom keju, iako imamo mogucnost da zivimo u kuci u mirnom delu Vozdovca.
Volim Novi Beograd i nacin na koji raste i razvija se. I ima stosta sto ostali delovi Bg nemaju, npr. dve reke.. Nije malo.

Ma ne mrzim ja blokove ljudi....svako mesto moze biti dobro za zivot ako se nadjes sa dobrim ljudima,dobro osmislis svoj stan....
...ali kazem ja preferiram mirne cetvorospratnice...

na pocetku 62. bloka, kod mesare kalik.. ima neki deo sa basticom i unutra ima bilijar i tako to..nisam zalazila, ali vidim da ljudi tamo provode dosta vremena

Iako nisam sa NBG mnogo mi se svidja taj deo grada.

Prvenstveno mislim na parkove, Usce, Kej kod hotela Jugoslavija, savski nasip u blokovima.

Mnogi kada se pomene NBG misle na period od pre 20+ godina kada su na NBG postojale samo stambene zgrade i poneka prodavnica. Danas je to jedan od najkompletnijih gradova u Srbiji sa svim sadrzajima.

Mislim da ce za nekih 10-tak godina NBG biti najpozeljniji deo grada kako za zivot tako i za posao.

Back