VAŠ KRAJ

tetka je tamo živela. u nekoj ulici koja se zvala nova skojevska...ne znam postoji li to još uopšte...ali znam da su stanovi tamo bili jako lepi, ali do tamo, sa nbgd-a, bilo je potrebno 3 dana jahanja '80. krenem rano izjutra da bih stigla na ručak.
nama (porodici) je lepo na nbgd, pogotovo što sam ovde ceo život, a deca...šta da ti kažem...kad odu do centra grada, samo zevaju po onim fensi radnjama...bzvz.

Postoji i dalje skojevska.Daleko je od centra istina u centar idem samo kad mi nesto treba.Bilo je nekad lepo nase lje a sad uzas ali nema veze.Znas koji deo NBgd voli onaj oko Juge blize Zemunu.

Jel hoce neko da mi kaze kojim autobusom treba da idem sa glavne stanice da bih stigao do ulice Narodnih heroja. Nisam skoro bio u Bg, a imam rano ujutru zakazan razgovor za posao. Plasim se da ne zakasnim, pomagajte, mislim da ne lutam dzabe. Hvala

Pre par godina Novi Beograd je imao vise pravnih lica-poreskih obveznika nego cela Crna Gora.
Stanovnika vise, sigurno. Niko ne mora da ga voli ali ima razloga da ga postuje. I lepo ti poreski obveznici daju pare u drzavnu kasicu, i lepo raste nas Novi Beograd i nikad nije bio lepsi. Fali mu samo more da bude savrsen, ali savrsenog nema pa na svoje dve recne obale moze da se umiva i da mu ostale opstine na tome zavide.
I ima novobeogradjane koji ga vole... Najvise.

Pre par godina meni je Novi Beograd bio najlepsi na svetu jer sam tu studirala, uzivala sa drustvom leti u pozoristima na otvorenom, upoznala sve ulice i ulicice, obozavala sirinu bulevara i super atmosferu studentskog zivota toga kraja. Reke su tek posebna prica...Sad, kraj oko Arene mi je prelep, bas ga mnogo volim i Beogradjani i treba da budu ponosni sto imaju Novi Beograd. :)

Mada bi bilo logicnije da se Novi BGD zove Novi Zemun. Ipak se oslanja na Zemun a ne na Beograd.
Trebalo bi mozda neku peticiju za promenu imena NBGD u NZ kad su vec popularne i aktuelne promene imena.

boky:
Jel hoce neko da mi kaze kojim autobusom treba da idem sa glavne stanice da bih stigao do ulice Narodnih heroja. Nisam skoro bio u Bg, a imam rano ujutru zakazan razgovor za posao. Plasim se da ne zakasnim, pomagajte, mislim da ne lutam dzabe. Hvala
popni se sa stanice do zelenog venca, pa sedi na bus 65 :D

Torrente BG:
Mada bi bilo logicnije da se Novi BGD zove Novi Zemun. Ipak se oslanja na Zemun a ne na Beograd.
Trebalo bi mozda neku peticiju za promenu imena NBGD u NZ kad su vec popularne i aktuelne promene imena.
torrente, nisi fer...volim zemun, ali nije u redu...ima i zemun svoj novi deo, pa neka ga naziva kako hoce i ko hoce.

kod moje zgrade ima neki crni dud koji je počeo da sazreva ovih dana...kako je to sladak plod. šteta što ga nema više. lepo dohvatim granu i mljackam.

matora63:
torrente, nisi fer...volim zemun, ali nije u redu...ima i zemun svoj novi deo, pa neka ga naziva kako hoce i ko hoce.

Zemunima dojnju i gornju varos. A logicnije je da se zove Novi Zemun nego Novi BGD. Ipak Zemun i NBGD se oslanjaju jedno na drugo dog BGD i NBGD deli reka.

Zemun je Zemun i to je to. Gornji grad, Muhar, centar...
Novi Beograd je grad za sebe.
Tako treba da ostane.

matora, ima dud i u mom parku, cekam da grane sunce da bude sladji :)

matora63:
kod srednje sive zgrade u 63.bloku...kod one nove pumpe. idi i nećeš zažaliti.

...хехе...ту ми је сестра...значи тачно прва зграда када се изађе из пролаза испод Ј Гагарина и настави путићем...
...а и Арена је близу...:)

Back