Цео живот од доласка у Бгд, сам на Новом Београду у блоковима. Да парафразирам Кемала Монтена, заједно смо расли, зими се клизао на бари где се сада налази пијаца у 45 блоку, у школу (Стерију) ишао кроз бежанијске воћњаке, на градилиштима 62, 63 блока "позајмљивали" смо пластичне цеви за дуваљке, и изолирану жицу за ракљице, у просторима између зграда играли смо фудбал, кошарку, возили бицикл.... све у свему није било лоше.
Сад ће многи вероватно помислити шта к.ења бре ова матора будала, и чему ова сентиментална баљезгарија. Нешто што ме свакодневно излуђује су аутомобили који су заузели 70% простора намењених ИСКЉУЧИВО за дечију игру. У неким случајевима ради се о реалном недостатку паркинг простора, али у 90% случајева ради се о џибровима који морају да паркирају свог љубимца испод прозора. Негде где има "будала" које су нашле начин да се одупру овоме нема ни једног возила, а негде као што је то код мене случај сваки дан их има све више и више, све се то дешава по принципу "кад може он -могу и ја". Постоје двоје троје идиота са бесним колима који су најбезобразнији, и они су ти који после повуку и остале, кад дође паук или комуналци мало се примире али после пар дана и недеља јово-наново. Писао сам свима, сви ми лепо одговарају, али акције нема, па је..боте зар је тако тешко направити ивичњак довољно висок да разје..беш кола, а преко кога ватрогасац пролази ко од шале! Сада у Војвођанској праве прилазни пут за нову зграду и огроман паркинг, ево у опкладу да ће паркинг бити празан, а да ће џиброви наставити да се паркирају између клацкалица и љуљашки! Да црњак буде већи јел знате шта су извођачи радова урадили, срушили су знак "забрањен саобраћај у оба смера" (осим за хитне случајеве), тако да сад ови што се паркирају могу да кажу, па шта хоћете нема никаквог знака забране. Дали треба да се деси нека несрећа да би неко нешто предузео!