VAŠ KRAJ

Цео живот од доласка у Бгд, сам на Новом Београду у блоковима. Да парафразирам Кемала Монтена, заједно смо расли, зими се клизао на бари где се сада налази пијаца у 45 блоку, у школу (Стерију) ишао кроз бежанијске воћњаке, на градилиштима 62, 63 блока "позајмљивали" смо пластичне цеви за дуваљке, и изолирану жицу за ракљице, у просторима између зграда играли смо фудбал, кошарку, возили бицикл.... све у свему није било лоше.
Сад ће многи вероватно помислити шта к.ења бре ова матора будала, и чему ова сентиментална баљезгарија. Нешто што ме свакодневно излуђује су аутомобили који су заузели 70% простора намењених ИСКЉУЧИВО за дечију игру. У неким случајевима ради се о реалном недостатку паркинг простора, али у 90% случајева ради се о џибровима који морају да паркирају свог љубимца испод прозора. Негде где има "будала" које су нашле начин да се одупру овоме нема ни једног возила, а негде као што је то код мене случај сваки дан их има све више и више, све се то дешава по принципу "кад може он -могу и ја". Постоје двоје троје идиота са бесним колима који су најбезобразнији, и они су ти који после повуку и остале, кад дође паук или комуналци мало се примире али после пар дана и недеља јово-наново. Писао сам свима, сви ми лепо одговарају, али акције нема, па је..боте зар је тако тешко направити ивичњак довољно висок да разје..беш кола, а преко кога ватрогасац пролази ко од шале! Сада у Војвођанској праве прилазни пут за нову зграду и огроман паркинг, ево у опкладу да ће паркинг бити празан, а да ће џиброви наставити да се паркирају између клацкалица и љуљашки! Да црњак буде већи јел знате шта су извођачи радова урадили, срушили су знак "забрањен саобраћај у оба смера" (осим за хитне случајеве), тако да сад ови што се паркирају могу да кажу, па шта хоћете нема никаквог знака забране. Дали треба да се деси нека несрећа да би неко нешто предузео!

kod nas, u bloku 63. su ubetonirani stubovi....vlasnici su se bunili, ali nemaju razloga, jer ima dosta novoizgrađenih parking mesta duž svih blokova...najlakše je dupe dovesti ispod prozora.
jednom samo što tuča nije izbila jer je čovek, želeći da ljulja dete na ljuljašci, ispred koje je parkiran auto, pozvao 'pauka'...i vlasnik metalnog ljubimca je hteo da bije komšiju.
ovaj mu je lepo rekao ''opominjao sam vas...moje dete ima pravo da koristi ljuljašku, a vi nemate pravo da se ovde parkirate'.
''pauk'' je odneo auto, komšija se besan vratio kući (bilo je policije, pa nije smeo da bije nikog) a posle su svuda, na svim mogućim prilazima postavljeni betonski stubići. sada je milina.

sinoć sam bila na savskom keju...nisam bila dugo i šoknula sam se ka sam videla koliko ima novosagrađenih kućica na obali ade međice...
volela bih i ja jednu tamo da imam...da se preselim leti iz ovog stana.

A jesi li videla ove sojenice prema ostruznickom mostu???

Inace pre par meseci sam na studiuB gledao emisiju o tome...naravno sve su na divljaka sagradjene.....posekli drvece uz nasip i napravili to......a po kolima se vidi da su sve burzuji neki......i sad kao nasip je zbog toga ugrozen posto to drvece drzi nasip a sada ga vise nema pa ukoliko bi neki malo zesci vodostaj Save bio moglo bi se desiti da nasip popusti. To bi bilo extra.

2007ksx.jpg

Naravno nista od nekog eventualnog rusenja ovih divlje sagradjenih sojenica nece ni biti u drzavi kakva je Srbija osim ako se majka priroda ne pozabavi sa tim. Moj jedan ortak koji zivi tamo u Ivana Ribara kaze lik nikada pre Savu nije video sa terase a sada je vidi posto su ovi svo drvece posekli uz reku.

k127tg.jpg

Inace sam jos pre vise od godinu dana cuo za pricu kako ko ima veze u opstini da je tu kao dobio mogucnost da zida......kad ono pre par meseci na tv-u reportaza o tome kako je to na divlje i neki likovi iz 45-og bloka su valjda zvali inspekciju i sl. posto to sto su ti tamo uradili ugrozava nasip cak neki lik iz Srbija voda je to potvrdio i rekao kako to nije smelo da se dozvoli.......dok jedan od vlasnika jedne od tih sojenica kaze da ce one samo ocvrsnuti nasip i da taj iz Srbija voda nema pojma hahahhahaha!!!
Naravno to sve neke lopurde posto kada sam vozio bajs tuda to samo dzipovi pice i ostala dobra kola.

2eyc3kh.jpg

И ми себе зовемо уређеном државом!!!

Pa dovoljno ti je da upalis Google Earth i recimo odes na grad London centar ili predgradjenije bitno i vidis kako su sve ulice skockane po 90 stepeni...sve pod konac .....a onda odes na BGD a tu ludilo :D Razbacano na sve strane.
I na kraju ti sto grade na divlje legalizova to i bas ih briga. Tako je to u Srbiji. Prolazi samo bezobrazluk i lopovluk.

Da sam vlast sve bi rusio.....ne bi me zanimalo ni ako se kao zakljucaju unutar objekta kao sto je to obicaj ovde......doveo bi interventnu da uleti unutra ..napendreci ih i onda jedno 10 godina zatvora bi svima koji su unutra bili rebnuo bez obzira dete ili odrastao covek.

Back