Vanzemaljci su među nama!

Urwald

Ističe se
Poruka
2.119
Nekada kada sam smorem odem u zonu sumraka tj. teorije zavere na krstarici...
Ono što mi možda kao prvo privuče pažnju su teme o vanzemaljcima, btw nekada sam pratio Balkan Info zbog nekih gostiju i onda su došli ovi sa pričama o vanzemaljcima pa sam to batalio i nekako dospeo ovde :D

Što se teme tiče radi se o pojavi traženja utehe u zabludama o vanzemaljcima, tipa:
- neko prima poruke iz svemira
- vanzemaljci prate nečiji svaki korak

Umesto pitanja da li su ove tvrdnje tačne, postavlja se pitanje:
Šta su potencijalni benefiti ovakvih tvrdnji?
Zašto neko odbacuje realnost zarad nečega što deluje imaginarno?

Neko nagađanje je da koren ovoga leži u bolu i tragedijama koje je neko pretrpeo.
Umesto zanemarivanja, ponižavanja, samoće, možda često i zlostavljanja.
Neko postaje fokus superiornih bića.

Da li ste nekada sretali osobe koje veruju u ovako nešto, da li možda znate kroz šta su u životu prošli?

Ono što mi možda kao prvo privuče pažnju su teme o vanzemaljcima, btw nekada sam pratio Balkan Info zbog nekih gostiju i onda su došli ovi sa pričama o vanzemaljcima pa sam to batalio i nekako dospeo ovde :D

Što se teme tiče radi se o pojavi traženja utehe u zabludama o vanzemaljcima, tipa:

Neko nagađanje je da koren ovoga leži u bolu i tragedijama koje je neko pretrpeo.

Da li ste nekada sretali osobe koje veruju u ovako nešto, da li možda znate kroz šta su u životu prošli?
Vjerujem ja.

ovako bi izgledao dolazak vanzemaljaca

FB-IMG-1718186199126.jpg

Da postoje vanzemaljci ili da ti šalju skrivene poruke, kontaktiraju te i slično?
Vjerujem da postoje i druge vanzemaljske civilizacije. Vjerujem da prate naše uništavanje planete. Vjerujem da su prilikom posjeta zemlji ostavili korisne informacije i ubrzali napredak ljudske rase.
Ne, ne šalju mi ništa.

Poslednja izmena od moderatora:
Misljenje da su vanzemaljci medju nama tj osecaj da vas neko prati i posmatra je jedna od glavnih karakteristika paranoje.

Nema dokaza za vanzemaljski zivot, produkt je maste i neznanja. Od toga se pravi biznis sa tv emisijama, knjigama i svime sto u vezi postojanja vanzemaljaca donosi profit.

I neki ljudi vrlo lepo i bogato zive od vanzemaljaca.

Vjerujem da postoje i druge vanzemaljske civilizacije. Vjerujem da prate naše uništavanje planete. Vjerujem da su prilikom posjeta zemlji ostavili korisne informacije i ubrzali napredak ljudske rase.
Ne, ne šalju mi ništa, samo mi Simo šalje skrivene poruke i signale. Znači li to da on nije ljudsko biće? 👽
Vidi lapsi uhicena:think:

Poslednja izmena od moderatora:

Da li si ovu temu otvorio da bude ozbiljna ili malo zabavnija?

Ne znam za ostale zemlje, pa ni za našu, da li ima puno ljudi koji veruju u vanzemaljce.

Gledam američki kablovski ID kanal i na njemu se emituju emisije o duhovima, ukletim kućama i vanzemaljcima. Te emisije se emituju vikendom, a tokom nedelje se emituju emisije o ubistvima i nestancima ljudi.

Zašto ljudi veruju u nešto imagirnarno? Zašto veruju u vanzemaljce ukoliko nauka nije dokazala da oni postoje?

Možda im je tako lakše. To je, možda, jedna vrsta bega od teškog života, od problema.

Jedan moj stari komšija, koji je preminuo pre dve godine, redovno je kupovao "Treće oko" i verovao u sve tekstove koji su tamo napisani.

To je bio njegov način izbegavanja bola nastalog posle smrti sina koji je umro jako mlad.

Jedna dalja rođaka kupovala je "Treće oko" kako bi pobegla od monotonog života kojim je živela, do odlaska u starački dom.

To su jedine osobe koje sam poznavala i koje poznajem, koje su verovatno verovali u postojanje vanzemaljaca.

Da li si ovu temu otvorio da bude ozbiljna ili malo zabavnija?
Idealno kao mešavina oba jer sam bio sumnjičav da o ovako nečemo može skroz ozbiljno da se diskutuje (kod nas).
Inače je tema uvod u jednu drugu temu, čisto da vidim ako će neko da pomene nešto specifično što mi je na umu.
Zašto ljudi veruju u nešto imagirinarno? Zašto veruju u vanzemaljce ukoliko nauka nije dokazala da oni postoje?
Možda im je tako lakše. To je, možda, jedna vrsta bega od teškog života, od problema.
Jedan moj stari komšija, koji je preminuo pre dve godine, redovno je kupovao "Treće oko" i verovao u sve tekstove koji su tamo napisani.
To je bio njegov način izbegavanja bola nastalog posle smrti sina koji je umro jako mlad.
Jedna dalja rođaka kupovala je "Treće oko" kako bi pobegla od monotonog života koji je živela.
To su jedine osobe koje sam poznavala i koje poznajem, koje su verovatno verovali u postojanje vanzemaljaca.
Što se verovanja u vanzemaljce tiče upoznao sam solidan broj takvih ljudi, čak su nas dva profesora u srednjoj ubeđivala u postojanje vanzemaljaca.
Međutim, što se tiče ove teme, do sada sam upoznao dve osobe koje su pominjale da su ih vanzemaljci kidnapovali i da im šalju neke signale, jedan od njih je bio moj komšija dok sam bio dete. Igrom slučaja sam provodio vreme sa njim pa sam slušao njegovu logiku stvari, u osnovi je bio nekonvencionalan kao ličnost, a imao je i strah od odraslih kontam da je u nekom momentu zbog samoće počeo da veruje da mu bar neko posvećuje pažnju i sl. kako bi se lakše nosio sa svim (inače nije bio opasan, samo veoma čudan ljudima iz sela).

Što reče George Carlin i da ima vanzemaljaca pobjegli bi glavom bez obzira kad bi vidili ljudsku tamnu stranu tipa ratovanja, ubijanja, nekrofila, pedofila, prinošenja žrtava, hanibalizma, narkomanije..i da ne nabrajam.

Iz ugla psihologije se vanzemaljcima manipulisalo u smislu kako bi se ponašale mase u panici a možda se sistematski servira pomalo za pravo vreme da se eliminišu religije.

Dokaz za postojanje vanzemaljaca bi iz korjena poljuljao vjeru u čovijeku da smo Bogu samo mi mili . Sve bi se okrenulo naopačke. Bernice bi se preispitivali.

U ovo zadnje vreme se vanzemaljci sve češće pojavljuju u vijestima pa čak i u američkom kongresu prošle godine. Znači, blizu smo stvaranju jedinstvene religije i promjenama iz korjena. To će ići polako i postepeno , sad nas dinstaju na laganoj vatri da nebi bilo prenaglo na psihu 😉

Idealno kao mešavina oba jer sam bio sumnjičav da o ovako nečemo može skroz ozbiljno da se diskutuje (kod nas).
Inače je tema uvod u jednu drugu temu, čisto da vidim ako će neko da pomene nešto specifično što mi je na umu.

Što se verovanja u vanzemaljce tiče upoznao sam solidan broj takvih ljudi, čak su nas dva profesora u srednjoj ubeđivala u postojanje vanzemaljaca.
Međutim, što se tiče ove teme, do sada sam upoznao dve osobe koje su pominjale da su ih vanzemaljci kidnapovali i da im šalju neke signale, jedan od njih je bio moj komšija dok sam bio dete. Igrom slučaja sam provodio vreme sa njim pa sam slušao njegovu logiku stvari, u osnovi je bio nekonvencionalan kao ličnost, a imao je i strah od odraslih kontam da je u nekom momentu zbog samoće počeo da veruje da mu bar neko posvećuje pažnju i sl. kako bi se lakše nosio sa svim (inače nije bio opasan, samo veoma čudan ljudima iz sela).

Bold 1: Psihologija je zamišljena kao jedan od ozbiljnijih potforuma, ali može pomalo ( bez ćaskanja ) da bude i opuštena.

Bold 2: Zanima me ta tvoja nova tema.

Bold 3. Taj tvoj komšija je bio mlad kada se plašio odraslih ili..ili je imao socijalnu fobiju?

Što reče George Carlin i da ima vanzemaljaca pobjegli bi glavom bez obzira kad bi vidili ljudsku tamnu stranu tipa ratovanja, ubijanja, nekrofila, pedofila, prinošenja žrtava, hanibalizma, narkomanije..i da ne nabrajam.

Iz ugla psihologije se vanzemaljcima manipulisalo u smislu kako bi se ponašale mase u panici a možda se sistematski servira pomalo za pravo vreme da se eliminišu religije.

Dokaz za postojanje vanzemaljaca bi iz korjena poljuljao vjeru u čovijeku da smo Bogu samo mi mili . Sve bi se okrenulo naopačke. Bernice bi se preispitivali.

U ovo zadnje vreme se vanzemaljci sve češće pojavljuju u vijestima pa čak i u američkom kongresu prošle godine. Znači, blizu smo stvaranju jedinstvene religije i promjenama iz korjena. To će ići polako i postepeno , sad nas dinstaju na laganoj vatri da nebi bilo prenaglo na psihu 😉

Nadam se da se to neće desiti u nekoj bližoj budućnosti, da ta vera u vanzemaljce potisne sadašnje religije.

Bold 2: Zanima me ta tvoja nova tema.
Posledice socijalne izolacija i izopštavanje iz društva (ili tako nešto)
Samo da je malo bolje ispišem i kačim večeras
Bold 3. Taj tvoj komšija je bio mlad kada se plašio odraslih ili..ili je imao socijalnu fobiju?
Nisam siguran, kada sam ga upoznao imao je 50+ godina, čuvao je koze, zečeve, pčele i sl. jedino što znam jeste da su ga njegovi napustili kada je bio dete i da je živeo u oronuloj kući na kraju sela. Maltene su ga svi odrasli ignorisali kada im se javi i slično, ono bila je priča da je lud pa ono ko je lud ne budi mu drug i sl. Sada ne znam za taj strah od odraslih nije nemoguće da je imao problema sa nekima iz sela, sa druge strane nije nemoguće da je bio ekstremno povučen i da se samo bojao mase ljudi oko sebe.

Back