Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas sam bila u Frontu, to je trebao da bude pregled u kojem se odredjuje prvi deo terapije. Kada sam bila prosli put u decembru,rekli su mi da je ok sto sam isla privatno i da ce mi odloziti za april. E, danas to nije ok. Obzirom da sam imala hiperstimulaciju (sto sam ja kreten rekla) naterali su me da potpisem papir na kojem pise da IZ LICNIH RAZLOGA ODUSTAJEM OD POSTUPKA VTO:rtfm: pod izgovorom da je to u mom interesu, da oni ne bi smeli da mi rade tako rano (april - maj je rano), a da mora da se uradi u roku od 6 meseci. Doktorka kaze, sad lagano pocni da skupljas opet papire za komisiju:worth:
Eto tako, cisto da se zna da zivimo u Srbiji :histericna:
I sad ceo postupak i svi embrioni odose mast u propast? Jel moguce? :(

Jesi ti radila drzavno vto?

Kakvi su ti jajnici? Jel prosla hiperstimulacija?

Cicak, ja sam radila kod Ivanovica postupak, i imam 7 zamrznutih blastocisti:zper:
krenula sam sa bockanjem 6.12., a 7.12. sam dobila poziv za NF (komisiju i resenje sam dobila 20.06.2012. pa sam od toga digla ruke posto me nisu zvali) i bilo je kasno da odustanem od Ivanovica jer sam vec krenula sa terapijom. Desila mi se hiperstimulacija, i oni sada kazu da zbog te situacije moraj da me iskljuce iz programa, pa opet lagano da krenem da skupljam papire:mrgreen:
Mada se ja iskreno nadam, ustvari znam, da mi oni nece trebati. Ocekujem da mi sredinom februara vrate moje smrzlice, iskreno se nadam da ce biti sve ok, obzirom da su mi juce u Frontu radili Uz i jajnici su mi skroz solidni oko 4.7cm sto je za mene super, bili su mi 10cm.

Zaboravila sam da vam kazem jednu vaznu stvar, za sve koji planiraju VTO na drzavnim klinikama, oni uopste nemaju mogucnost da zamrzavaju:roll:
Da mi se ovo desilo kod njih ceo postupak bi potpuno propao.
Ja iskreno ne znam puno trudnoca sa smrzlicama, ali moja doktorka tvrdi da je to buducnost VTO. da je mnogo veca uspesnost, pod uslovom da blastociste prezive odmrzavanje, zato sto je organizam odmoran i lakse dodje do trudnoce kada se ne radi u istom ciklusu aspiracija i ET. Nisam sigurna da li je to mene htela da utesi ili je stvarno tako.

Cicak, ja sam radila kod Ivanovica postupak, i imam 7 zamrznutih blastocisti:zper:
krenula sam sa bockanjem 6.12., a 7.12. sam dobila poziv za NF (komisiju i resenje sam dobila 20.06.2012. pa sam od toga digla ruke posto me nisu zvali) i bilo je kasno da odustanem od Ivanovica jer sam vec krenula sa terapijom. Desila mi se hiperstimulacija, i oni sada kazu da zbog te situacije moraj da me iskljuce iz programa, pa opet lagano da krenem da skupljam papire:mrgreen:
Mada se ja iskreno nadam, ustvari znam, da mi oni nece trebati. Ocekujem da mi sredinom februara vrate moje smrzlice, iskreno se nadam da ce biti sve ok, obzirom da su mi juce u Frontu radili Uz i jajnici su mi skroz solidni oko 4.7cm sto je za mene super, bili su mi 10cm.
Odlicni jajnici!
Drzimo fige, jos malo i mama si! ;)

Zaboravila sam da vam kazem jednu vaznu stvar, za sve koji planiraju VTO na drzavnim klinikama, oni uopste nemaju mogucnost da zamrzavaju:roll:
Da mi se ovo desilo kod njih ceo postupak bi potpuno propao.
Ja iskreno ne znam puno trudnoca sa smrzlicama, ali moja doktorka tvrdi da je to buducnost VTO. da je mnogo veca uspesnost, pod uslovom da blastociste prezive odmrzavanje, zato sto je organizam odmoran i lakse dodje do trudnoce kada se ne radi u istom ciklusu aspiracija i ET. Nisam sigurna da li je to mene htela da utesi ili je stvarno tako.

Tako je!
Moja drugarica je ostala trudna iz prve sa smrzlicama.
Sve je istina sto ti je rekla.
Jako mi je drago zbog tebe.
Javljaj nam dalji tok. :zag:

Danas sam bila u Frontu, to je trebao da bude pregled u kojem se odredjuje prvi deo terapije. Kada sam bila prosli put u decembru,rekli su mi da je ok sto sam isla privatno i da ce mi odloziti za april. E, danas to nije ok. Obzirom da sam imala hiperstimulaciju (sto sam ja kreten rekla) naterali su me da potpisem papir na kojem pise da IZ LICNIH RAZLOGA ODUSTAJEM OD POSTUPKA VTO:rtfm: pod izgovorom da je to u mom interesu, da oni ne bi smeli da mi rade tako rano (april - maj je rano), a da mora da se uradi u roku od 6 meseci. Doktorka kaze, sad lagano pocni da skupljas opet papire za komisiju:worth:
Eto tako, cisto da se zna da zivimo u Srbiji :histericna:
Znaci da nisi imala hiperstimulaciju, odlozili bi ti za april-maj? Jesam li dobro razumela?
I mi se spremamo za VTO privatno i pocetkom februara bih trebala da krenem sa hormonima. Istovremeno smo mislili da sve papire koje smo skupili predamo i drzavno, samo sam ja u nedoumici da li da cekamo da vidimo sta ce biti ili da predamo odmah. Bojim se da nam se ne desi bas da nas pozovu kad privatno budemo na pola. Sta onda??? Jel bi nam odlozili ili bi nas otkacili?

Znaci da nisi imala hiperstimulaciju, odlozili bi ti za april-maj? Jesam li dobro razumela?
I mi se spremamo za VTO privatno i pocetkom februara bih trebala da krenem sa hormonima. Istovremeno smo mislili da sve papire koje smo skupili predamo i drzavno, samo sam ja u nedoumici da li da cekamo da vidimo sta ce biti ili da predamo odmah. Bojim se da nam se ne desi bas da nas pozovu kad privatno budemo na pola. Sta onda??? Jel bi nam odlozili ili bi nas otkacili?
Kada sam ja predavala 2012. od momenta kada sam predala proslo je 2 meseca do poziva za komisiju u NF gde su mi radili UZ i pregledali papire (pre toga preglaeda papire komisija u Nemanjinoj), a 6 meseci do poziva za ukljucivanje u postupak. Cula sam da su se sada malo ubrzali, ali ako kreces u februaru sa bockanjem kapiram da je ok da predas za svaki slucaj. Meni je psihicki bilo jako pozitivno to sto sam znala da me ceka jos jedan pokusaj u aprilu, dok me nisu izbacili:mrgreen: Odbili su me zbog hiperstimulacije:evil:

Koliko sam iscitala forum, isto gde i vi :) kod Ivanovica.
Pa i mi smo bili u fazonu ajde da predamo ako slucajno zatreba, ali se iskreno nadam da nece. Hvala ti na podrsci.
Predacemo pocetkom februara, tesko da ce nas odmah pozvati.
Nego moja dr u domu zdravlja pojma nema gde sta i kako ide. Jednom kaze jedno, drugi put drugo. Ako imas vremena molim te napisi mi kako ide procedura, jel prvo idemo u Nemanjinu pa tek onda na Kliniku?

Kada sam ja predavala 2012. od momenta kada sam predala proslo je 2 meseca do poziva za komisiju u NF gde su mi radili UZ i pregledali papire (pre toga preglaeda papire komisija u Nemanjinoj), a 6 meseci do poziva za ukljucivanje u postupak. Cula sam da su se sada malo ubrzali, ali ako kreces u februaru sa bockanjem kapiram da je ok da predas za svaki slucaj. Meni je psihicki bilo jako pozitivno to sto sam znala da me ceka jos jedan pokusaj u aprilu, dok me nisu izbacili:mrgreen: Odbili su me zbog hiperstimulacije:evil:

Dobro vece svima. Nova sam na forumu.
Radila sam pre par dana VTO u Valjevu i nije mi uspela......ali ne znam iz kog razloga mi nije uspela kad su svi rezultati ok. U toku stimulacije sam imala dosta folikula,izvadili su mi 4 jc od cega su se 3 oplodile i sve tri su mi vratili...... estradiol mi je bio 3180 zadnji put kad su mi vadili krv,endometrijum mi je bio 12.................... ali NISSTA..... Da li mozda neko zna da mi pomogne?????

Milicice, pa divno, imamo iste doktore:lol:
Evo kako ide, kada skupis sve papire ides u Nemanjinu, oni tamo procene da li je dovoljno dokumentacije, da li ti mozda nesto nedostaje, ukoliko procene da je sve ok, biras kliniku na kojoj ces raditi VTO. Meni su dali br. telefona na koji da zovem da vidim kada ce biti komisija (oni to valjda zovu prvostepena komisija), otisla sam u Front i tamo sam ja radila UZ, a mm je davao uzorak za spermogram. Tu cekas par sati, pa onda ulazis u ordinaciju u kojoj sedi tri doktora - komisija, ukoliko ispunjavate uslove oni vam daju pozitivno misljenje koje prosledjuju u Nemanjinu i ti cekas da stignes na red. kada stignes na red dobijes poziv par dana ranije i treba da odes u Nemanjinu da ti daju nekakvo resenje sa kojim uz uput bolnicki odlazis u dogovoreno vreme u kliniku koju si izabrala.
nece ti trebati, ali eto da znas:cao:

Желим све да вас поздравим, нисам обилазио форум неко време и видим да има нових мама и тата
и од срца ЧЕСТИТАМО :klap: и наравно желим да сваког дана буде све више нових радосних вести ...
моја супруга и ја полако хватамо залет и гурамо некако мада не може без проблема и проблемчића али о томе ћу
вам писати на тенане другом приликом, за сада супруга је завршила са жанин таблетама а упоредо је кренула и
суперфакт 0,3 мл, сада се чека да нестану неки остаци од цисте која нам баш досађује и успорава па да крене
са ГОНАЛ Ф пен инекцијама. Ако некога интересује цена ГОНАЛ Ф ПЕН од 450 у Сегедину је 50500 форинти
(проверила колегиница која је била у шопингу) што је од прилике око 19.000 дин, док је код нас углавном свуда
20.100 дин осим у апотекама ФАРМАНЕА ако се пријавите и добијете њихову тзв картицу поверења којом добијате
попуст на стране лекове 5% а домаће 10% тако да нас је изашао 19.100 дин.Сегедин се исплати због повраћаја пдв-а
али нисмо имали времена за то па смо купили код нас.
Пре почетка инекција радили смо и хистероскопију у Бетанији о нашем трошку и коштало је 25.000 јер је само била
дијагностичка а креће се до 37000 дин уколико се ради нешто попут отклањања полипа или сл.
Био сам мало опширнији али не излазим често на форум па ето можда ове информације неком буду од користи
поздрав свима и СРЕЋНО !!! :bye:

Poslednja izmena:
Dobro vece svima. Nova sam na forumu.
Radila sam pre par dana VTO u Valjevu i nije mi uspela......ali ne znam iz kog razloga mi nije uspela kad su svi rezultati ok. U toku stimulacije sam imala dosta folikula,izvadili su mi 4 jc od cega su se 3 oplodile i sve tri su mi vratili...... estradiol mi je bio 3180 zadnji put kad su mi vadili krv,endometrijum mi je bio 12.................... ali NISSTA..... Da li mozda neko zna da mi pomogne?????

Žao mi je što vam nije uspela vto.Koji dr radi vto u Valjevu?Teško je kad je sve ok,a nema uspeha(mada je podjednako teško i kad nije sve ok,a nema uspeha).Niko od nas,a ni od dr.ti neće reći zašto nije uspelo.Niko ne zna.Ja sam radila 5vto i bilo je sve više nego ok,pa nije uspelo.Ima žena kojima uspe iz prve,druge,...Tebi će uspeti sledeći put sigurno.Ako imaš ok jajnike sad u ovom ciklusu imaš veću šansu da prirodno zatrudniš što ti ja od srca želim.

Vlajabg kako kupujete lekove u Segedinu?Kad sam tamo radila vto morala sam da imam recept dr.i tek onda sam mogla da kupim lekove.Nisam shvatila da može bez recepta.

Нисмо ми куповали у Сегедину, ми смо чули да је тамо доста јефтиније па смо проверили цену.
Жени која нам је проверавала дали смо шему тока терапије за ВТО на основу које су јој само
рекли да од момента поруџбине мора да се сачека дан два, а рецепте нису помињали, па стога
ми мислимо да је довољна шема са печатом наше клинике, осим ако нису лекови који се не
издају без рецепта. поздрав ...

Hvala Vlajo na odgovoru.Ja sam radila u Segedinu 4 vto sa stimulacijom.Lekove su mi odmah davali(bez čekanja).Imala sam recept sa pečatom Zadorija.Čudno mi to da se čeka dan dva da li su to onda stvarno lekovi iz njihove apoteke?Čula sam kako su i drugi kupovali tamo lekove,ali nikad nisam pitala kako.Nama je Zadori rekao da lekove za vto,a i antibiotike možemo da dobijemo SAMO uz recept koji su oni napisali,tj.mađarski lekari.Vitamini i ostali suplementi mogu bez recepta.Čak nikad nisam tražila povraćaj novca za lekove koje sam tamo kupila,a nakupovala sam ih se jer nisam sigurna da li sme da se iznosi iz Mađarske tolika količina lekova(bez obzira što je terapija).Ipak su to lekovi koji su nama jako bitni pa ne bih baš volela da se neko igra i da bude lek koji je falsifikat ili koji je predviđen za uništenje jer mu je prošao rok upotrebe.Verovatno sam ja u zabludi,ali bih volela neko ko zna malo više o ovome da nam se javi.Neko ko je kupovao lekove u Segedinu,a nije tamo radio vto.Verovatno sam od svih tih hormona postala SUMNJIČAVA.Nadam se ako ništa drugo da ćete se bar nasmejati.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back