Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
hvala Skandia...

piši nam malo, kako je vodolija? za nas stare forumašice :)))
i ako neko zna za mali pariz...
Vodolijica je dobro,cujemo se cesto.... trebalo je i da se sretnemo ali iskrslo nesto neplanirano kod nje,pa cemo to odgoditi za drugi put... ona je jedna jako divna osoba,puna razumevanja..... Imam i malo kontakta sa Ikicom.... Njen malisan je isto tako presladak.... Mali pariz je cini mi´se dobila blizance,nije se javljala odavno... Cini mi se da je neko ojavio da je postala mama sa blizancima i to je sve sto znam..... Nema nam ni Milice,ni pazarke... Ja eto s vremena,na vreme virnem sta ima ali ne tako aktuelno kao pre,nemam ni puno vremena... Sta ti planiras,vto ili ces da te opet iznenadi prirodna trudnoca,bilo bi lepo da Luca dobije batu ili seku,imas ti vremena jos.. ;) pusa za vas :cmok:

Vodolijica je dobro,cujemo se cesto.... trebalo je i da se sretnemo ali iskrslo nesto neplanirano kod nje,pa cemo to odgoditi za drugi put... ona je jedna jako divna osoba,puna razumevanja..... Imam i malo kontakta sa Ikicom.... Njen malisan je isto tako presladak.... Mali pariz je cini mi´se dobila blizance,nije se javljala odavno... Cini mi se da je neko ojavio da je postala mama sa blizancima i to je sve sto znam..... Nema nam ni Milice,ni pazarke... Ja eto s vremena,na vreme virnem sta ima ali ne tako aktuelno kao pre,nemam ni puno vremena... Sta ti planiras,vto ili ces da te opet iznenadi prirodna trudnoca,bilo bi lepo da Luca dobije batu ili seku,imas ti vremena jos.. ;) pusa za vas :cmok:

ja se iskreno nadam da je "mašina" proradila :) i da ću uskoro ponovo biti lepa trudnica :)
ni ne razmišljam o drugoj opciji. odlučila sam. prirodno!

ljubim...

Postovanje svima, a ponajvise zenama borcima, jer sam primetio da je Vas najvise ovde :)
Pre svega da Vam pozelim svako dobro u Novoj i mnogo radosti !

Ne zanm da li sam ovde pisao do sad, jer sam na razlicitim forumima..
Moj problem je sto imam mali br (od 2-7mil.) i dosta leukocita. Vec dve godine samo pod terapijom i konacno sam sveo leukocite na 7 (do 1 je dozvoljeno), pio sam profertil 9 meseci, bio kod homeopata, pio terapiju iz bg (Bios fitomedik..) i kada rezimiram - mnogo para, a rezultata malo pa sam se malo depresirao.
Daleko od toga da odustajem, prikupili smo papire za VTO i sad treba da predamo, ali se dvoumimo da li vredi pokusati sa inseminacijom?

Pozdrav

Postovani studentu dobro dosao kod nas da nam ispricas vasa iskustva, ali ti ja od sveg srca zelim da se ne zadrzis dugo ovde i da uspes u ostvarenju svog cilja. Ne klonite duhom, znam da je tesko i podrzavam svaku borbu za ostvarenje cilja, kako ono kazu "cilj ne bira sredstva". Morate biti strpljivi "strpljen spasen". Verovatno si procitao dosta prica sa ovog foruma i mogao si da vidis koliko je potrebno strpljenja za samo jedan jedini cilj ostvarenje roditeljstva. Sto se tice vase dileme najbolje je posavetovati se sa vasim lekarom koji vas vodi kroz tu celu pricu i poslusati njegov savet koja je metoda najpouzdanija za vas.
Pozdrav! z:poz:

Poslednji put sam na ovoj temi pisala pre 4 godine,ni sama ne vjerujem da je prošlo toliko vremena. Kad sam pisala 2008.godne,tada su iza mene bile 2 neuspešne Vto,obe u Banja Luci kod dr Sanje Sibinčić. Nakon toga sam uradila još jednu vto u istoj klinici,rezultat isti.Posle sledi odlazak kod dr Radulovića u BG,tu jedna neuspješna vto i jedan neuspješan transfer zamrznutih embriona.Neću vam pisati detalje ovih procedura i pakao kroz koji sam prolazila. Pravim pauzu a zatim se odlučujem za Genesis i dr Vesnu Kopitović. Dolazim u februaru prošle godine,doktorica odmah traži histeroskopiju i dodatne analize(imunološke i nalaz na trmbofiliju). Uglavnom na histeroskopiji se utvrdi da imam dva polipa u materici koja su odmah odstranjena a nalaz trombofilije ukazuje da sam homozigot za mutaciju MTHFR C677T gena. U junu 20111.smo krenuli u postupak, minimalna stimulacija,izvadjeno je 8 jajnih ćelija,od dana punkcije počinjem da primam Fraxiparin,trećeg dana su mi vraćena 4 embrion avisokog kvaliteta,predloženo mirovanje tri dana a zatim uobičajene aktivnosti. 13 dana nakon ET beta preko 600. Uz pokazuje blizanačku tudnoću. Uglavnom,moji andjelčići sada imaju 10 mjeseci a ja srećna i ispunjena. Opet kažem,nisam detaljisala ali rado ću odgovoriti ako nekoga zanima nešto. Ovo sve sam napisala da vam poručim da netreba nikada odustajati i da je veoma bitno naći doktora koji će vam se posvetiti maksimalno,sagledati vaš problem pojedinačno a ne svima pristupati isto,kao na traci,jer svi smo različiti i svaka od nas ima drugi problem.
Bubice 77 posto sam i ja radila jednu vantjelesnu u Banja Luci kod dr. Sanja Sibincic i nije bila uspjesna, zainteresovalo me je tvoje iskustvo jer sam uradila sve nalaze ali nisam trombofiliju i imunoloske.Interesuje me da li si to radila u Genesisu ili negdje drugdje?Koliko kostaju ti nalazi i koji je postupak da se urade?Hvala i pozdrav!

Najvise su me se dojmile pazarka i zsukica 75 i drago mi je da su danas sretne majke.Naravno znam i sve ostale drugarice po problemu i zelim vam da u ovoj godini ostanemo sve trudnez:)

ćaos ines!
želim ti kratak boravak na ovom forumu :)

za analize trombofilije i imunološke analize ti je najbolje/najjeftinije ako ti tvoj ginekolog ispiše upute pa sve odradiš o trošku osiguranja. nije najbrže, trebaće ti oko mesec dana (tj. ne znam odakle si, u NS je ovakva priča) dok zakažeš, odradiš i stignu ti rezultati. možeš i privatno, onda je brže, ali bogami dosta skupo. neki ginekolozi neće da daju upute, ako nemaš neko mišljenje specijaliste, recimo od dr koji ti je već radio IVF da trebaju dodatne analize. moje dr je super, ona je bez problema meni dla sve upute iako nisam imala nikakvu preporuku. bukvalno sam odštampala papir sa svim analizama koje su devojke sa ovog foruma radila i zatražila upute. rekla sam ja ove MORAM da odradim i tačka. :) tako se i ispostavilo da imam insulinsku rezistenciju :) niko od mojih dr se nije setio da zatraži dodatne analize.
ako se već upuštaš u analiziranje :) uradi i OGTT test (glikemije i insulinemije).

ljubac i puno sreće.

inače za trombofiliju i imunološke samo izvadiš krv i sve se radi tako. ja sam na dva različita mesta vadila krv ovde u ns. tj. lažem tri, jer sam radila i genetiku.
imunološke, OGTT, razne hormone sve u poliklinici o dijabetološkoj dvevnoj bolnici (ali imala sam vezu, pa su pristali da mi odrade i hormone i imunološke, inače ne znam gde se to radi...), trombofiliju isto u poliklinici na odeljenju za trombozu ili kako se već zove, a genetiku u dečijoj bolnici na genetici.

nadam se da sam ti pomogla, ako nisi iz okoline NS, nek se javi neko drugi :)))

inače za trombofiliju i imunološke samo izvadiš krv i sve se radi tako. ja sam na dva različita mesta vadila krv ovde u ns. tj. lažem tri, jer sam radila i genetiku.
imunološke, OGTT, razne hormone sve u poliklinici o dijabetološkoj dvevnoj bolnici (ali imala sam vezu, pa su pristali da mi odrade i hormone i imunološke, inače ne znam gde se to radi...), trombofiliju isto u poliklinici na odeljenju za trombozu ili kako se već zove, a genetiku u dečijoj bolnici na genetici.

Moj problem je sto zivim u Republici Srpskoj i trebala bih te analize uraditi u Banja Luci a to je druga drzava, pa sam vidjela da je jedino Bubica77 isla na istu kliniku gdje i ja.Moja doktorica nije bas tako divna kao tvoja, jer sam vec isla isto kao i ti sto god sam nasla na ovom forumu i trazila sam da mi da uputnice, medjutim na sve je bio odgovor da mi ne moze dati uputnice ako nisam imala vise neuspjelih VTO ili spontanih pobacaja.Mislim stvarno da poludis!
Pokusacu opet otici do svog ginekologa u bolnicu,a ako ne bude opet dala pokusacu ici privatno u kliniku gdje sam radila vantjelesnu da vidim hoce li mi oni dati preporuku da se urade ti nalazi.
Kod nas u R Srpskoj nazalost samo jedna klinika radi vantjelesnu oplodnju o trosku drzave, mada nam je jednostavniji postupak da bi dobili rjesenje od fonda (ne idu supruznici na komisiju, vec predaju papire u fond i ako imaju papir od klinike sa preporukom za vantjelesnu odobre zahtjev u roku od mjesec dana).

Hvala Zsukice carica si odmah si mi odgovorila!Veliki pozdrav za sve forumasice!

zsuki75 da li si ti ove rezultate radila privatno i koliko sve to kosta otprilike?

Postovani studentu dobro dosao kod nas da nam ispricas vasa iskustva, ali ti ja od sveg srca zelim da se ne zadrzis dugo ovde i da uspes u ostvarenju svog cilja. Ne klonite duhom, znam da je tesko i podrzavam svaku borbu za ostvarenje cilja, kako ono kazu "cilj ne bira sredstva". Morate biti strpljivi "strpljen spasen". Verovatno si procitao dosta prica sa ovog foruma i mogao si da vidis koliko je potrebno strpljenja za samo jedan jedini cilj ostvarenje roditeljstva. Sto se tice vase dileme najbolje je posavetovati se sa vasim lekarom koji vas vodi kroz tu celu pricu i poslusati njegov savet koja je metoda najpouzdanija za vas.
Pozdrav! z:poz:

Hvala na dobrodoslici i svako dobro svima ovdi :)
Ginekolog nas je vratio da ponovimo rezultate na toxoplasmu i rebelu jer su nesto poviseni kod supruge (to je deo analize koji se radi kao priprema rez. za VTO; Igg je 4, a granica je 2) pa me interesuje da li je neko imao susreta sa ovim tkz parazitima i da li su resive prirode, mislim da li su bezazleniji?
Uzeli smo SOLTRIK pa cemo ponoviti nalaze posle...
A bas smo se ponadali da smo u redu, ali uvek mora nesto da ispliva :(

Takodje me interesuje obzirom da cemo tek predavati papire za komisiju, da li je neko skoro prolazio kroz proceduru i koliko vremena ona odnosi, kada se dolazi na red?

hvala
adio ;)

Zvoncice,Oficiruso.... vas poznajem najduze na ovim stranicama.... da vam ova 2013 bude najradosnija i da vam donese andjele male... :heart: Svakako tu je i moja vodolijica sa kojom sam u kontaktu.... ljubim vas..... :cmok:

Skandia i ja tebi želim ispunjenje svih tvojih želja u ovoj godini.Često mislim na tebe,a i Vodoliju.Po meni je ona jedna hrabra i posebna žena.Kako je tvoj mališan?Možda i tebe u ovoj godini iznenadi beba.

Ja sam skoro radila analize o kojima pricate, trombofilije, u Bg. Imala sam problem sa uputom, ginekolog nije hteo da mi da uput, ali sam otisla kod doktora opste prakse i ona mi je dala.
Genetska ispitivanja i ne radi svaka privatna laboratorija, a i jako su skupa, privatno oko 40.000 din. Trebaju vam 3 uputa, kod nas su to naucna, eksperimentalna i biohemiska laboratorija, ja sam radila na VMA, ne zakazuje se, za sve se placa samo participacija 50 din, a genetska ispitivanja 15.000 din. Trazite upute jer to je vase pravo, samo recite da cete ih tuziti i odma ce vam dati uput. Skoro smo Zvoncica i ja pisale sta smo tacno radile, pogledajte par strana unazad. Srecnoz:poz:

Ja sam skoro radila analize o kojima pricate, trombofilije, u Bg. Imala sam problem sa uputom, ginekolog nije hteo da mi da uput, ali sam otisla kod doktora opste prakse i ona mi je dala.
Genetska ispitivanja i ne radi svaka privatna laboratorija, a i jako su skupa, privatno oko 40.000 din. Trebaju vam 3 uputa, kod nas su to naucna, eksperimentalna i biohemiska laboratorija, ja sam radila na VMA, ne zakazuje se, za sve se placa samo participacija 50 din, a genetska ispitivanja 15.000 din. Trazite upute jer to je vase pravo, samo recite da cete ih tuziti i odma ce vam dati uput. Skoro smo Zvoncica i ja pisale sta smo tacno radile, pogledajte par strana unazad. Srecnoz:poz:
Maro hvala pogledala sam par strana unazad i zapisala sta si radila od analiza, sad slijedi borba za uputnice.
Kako si ti?z:poz:

Hvala na dobrodoslici i svako dobro svima ovdi :)
Ginekolog nas je vratio da ponovimo rezultate na toxoplasmu i rebelu jer su nesto poviseni kod supruge (to je deo analize koji se radi kao priprema rez. za VTO; Igg je 4, a granica je 2) pa me interesuje da li je neko imao susreta sa ovim tkz parazitima i da li su resive prirode, mislim da li su bezazleniji?
Uzeli smo SOLTRIK pa cemo ponoviti nalaze posle...
A bas smo se ponadali da smo u redu, ali uvek mora nesto da ispliva :(

Takodje me interesuje obzirom da cemo tek predavati papire za komisiju, da li je neko skoro prolazio kroz proceduru i koliko vremena ona odnosi, kada se dolazi na red?

hvala
adio ;)

Mi smo cekali od 20.06.2012. kad smo prosli komisiju do 13.12.2012. kada su nas pozvali na konsultacije prve, a 18.01.2012. idemo na druge konsultacije, da nismo isli privatno u decembru, tada bi nam ukljucili terapiju, znaci mi smo cekali 7 meseci :mrgreen:

Skandia i ja tebi želim ispunjenje svih tvojih želja u ovoj godini.Često mislim na tebe,a i Vodoliju.Po meni je ona jedna hrabra i posebna žena.Kako je tvoj mališan?Možda i tebe u ovoj godini iznenadi beba.
Jeste,Vodolija je jedna posebna zena...i raduje me da cu je jednog dana upoznati.... Mi dole zivimo malte ne,u istom gradu,deli nas samo par kilometara...... sto bi se reklo,kako je svet mali.. :) Moj malisan je dobro,rastemo i mazimo se i vooolimo.... Ove godine polazi u predskolsko... jos malo,pa se nece dati ni maziti :( Ovo vreme naprosto leti, a ja kao da sam ga juce rodila i naprosto mi je i krivi i zao,sto sve tako brzo prolazi.... Hvala tebi na lepim zeljama Zvonci moj.... kako bi to lepo bilo da nas sve bebe iznenade na prirodan nacin... moj malisan ce nazalost ostati sam,dobila sam ga kasno i samo je vto bio resenje u nasem slucaju... Da moj malisan dobije batu ili seku,ostaje moj nedosanjani san i jako mi je tesko zbog toga... Jedno vreme sam bas zapala u depresiju zbog toga..... sada je bolje... mora biti .... i ko zna zasto je to dobro... Neka tebe Bog pogleda sada i iznenadi u ovoj godini ... i tebe i sve ostale na ovoj temi,to vam od srca zelim... :cmok:

Jeste,Vodolija je jedna posebna zena...i raduje me da cu je jednog dana upoznati.... Mi dole zivimo malte ne,u istom gradu,deli nas samo par kilometara...... sto bi se reklo,kako je svet mali.. :) Moj malisan je dobro,rastemo i mazimo se i vooolimo.... Ove godine polazi u predskolsko... jos malo,pa se nece dati ni maziti :( Ovo vreme naprosto leti, a ja kao da sam ga juce rodila i naprosto mi je i krivi i zao,sto sve tako brzo prolazi.... Hvala tebi na lepim zeljama Zvonci moj.... kako bi to lepo bilo da nas sve bebe iznenade na prirodan nacin... moj malisan ce nazalost ostati sam,dobila sam ga kasno i samo je vto bio resenje u nasem slucaju... Da moj malisan dobije batu ili seku,ostaje moj nedosanjani san i jako mi je tesko zbog toga... Jedno vreme sam bas zapala u depresiju zbog toga..... sada je bolje... mora biti .... i ko zna zasto je to dobro... Neka tebe Bog pogleda sada i iznenadi u ovoj godini ... i tebe i sve ostale na ovoj temi,to vam od srca zelim... :cmok:

Draga moja maziće se tvoj mališan i dalje i to mnogo više,ali sa devojčicama.To će mu biti interesantnije maženje nego sa tobom.Zato ti pređi na tvog dragog.Njemu neće smetati da ga malo više maziš.Pa iz svega toga,ko zna???Meni ove godine 15godina od kad sam sa mojim dragim,a punim 39god. za 4meseca.Ranije sam mnogo više razmišljala o deci,a sad sam tako mirna i opuštena.Voljene osobe pored mene su mi više nego dovoljne za sreću.Jednostavno lepo mi je ovako kako mi je trenutno.Možda postanemo roditelji,a možda i ne.U svakom slučaju ću iskoristiti maksimalno svoj život i neću žaliti,ako dece ne bude bilo.Probali smo i dali sve od sebe.Imam primer iz familije.Moja snaha je poslala ćerku na fakultet,a dobila je u kasnim dvadesetim i saznala da je trudna.Bilo joj je neprijatno,a svima nama divno.Rodila je zdravu devojčicu.Deca dolaze kad ona to žele,a ne mi.Zato je to i najlepši poklon.Pozdravi Vodoliju,a ja tebi i tvom anđelčiću šaljem poljubac.

Danas sam bila u Frontu, to je trebao da bude pregled u kojem se odredjuje prvi deo terapije. Kada sam bila prosli put u decembru,rekli su mi da je ok sto sam isla privatno i da ce mi odloziti za april. E, danas to nije ok. Obzirom da sam imala hiperstimulaciju (sto sam ja kreten rekla) naterali su me da potpisem papir na kojem pise da IZ LICNIH RAZLOGA ODUSTAJEM OD POSTUPKA VTO:rtfm: pod izgovorom da je to u mom interesu, da oni ne bi smeli da mi rade tako rano (april - maj je rano), a da mora da se uradi u roku od 6 meseci. Doktorka kaze, sad lagano pocni da skupljas opet papire za komisiju:worth:
Eto tako, cisto da se zna da zivimo u Srbiji :histericna:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back