Lilijana2
Zainteresovan član
- Poruka
- 137
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Samma gledala sam neku emisiju na nekom stranom kanalu u pitanju je bio bracni par iz UK, da ne duzim mnogo nije im uspelo brdo ivf i na kraju su radili genetsku analizu embriona, znaci uvek su dobijali dobre embrione ali se trudnoca nije desavala, i na kraju su dosli do zakljucka da se ona i muz prosto na genetskom nivou ne podudaraju i da je svaki embrion nosioc neke genetske bolesti, sto je i dobro zamisli d aje ostala trudna i rdoila dete sa nekom anomalijom ili necem gorim. u svakom slucaju mislim da se kod nas ta vrsta analiza ne radi i da je pepreno skupa, i isto tako verujem da to 100% nije kod vas slucaj.
Samma gledala sam neku emisiju na nekom stranom kanalu u pitanju je bio bracni par iz UK, da ne duzim mnogo nije im uspelo brdo ivf i na kraju su radili genetsku analizu embriona, znaci uvek su dobijali dobre embrione ali se trudnoca nije desavala, i na kraju su dosli do zakljucka da se ona i muz prosto na genetskom nivou ne podudaraju i da je svaki embrion nosioc neke genetske bolesti, sto je i dobro zamisli d aje ostala trudna i rdoila dete sa nekom anomalijom ili necem gorim. u svakom slucaju mislim da se kod nas ta vrsta analiza ne radi i da je pepreno skupa, i isto tako verujem da to 100% nije kod vas slucaj.
Ljiljo sreeeecnooo sutra!.........Bila na kontrolni uz posle neuspesne vto u septembru,,dr kaze da sam odreagovala super,da su embrioni bili ocenjeni kao 4 i 5 da su bili odlicni,ali....nije uspelo...kao razlog,MOJE GODINE...sad opet zbog godina,dogovorili se da ne cekamo,vec od decembra opet mikrogynon 2 meseca i februara vto...neznam,.mislila sam da malo odmorim telo,napravim pauzu...ali dr insistira,,,za februar samo spermogram i brisevi,,,ne hormoni....cini mi se da posle jucerasnjeg razgovora s dr,,mi je bilo teze nego kod negativne bete,,,uspesnost 5%...i ta recenica mi je ceo dan u glavi...a taman sam mislila da sam sve prebrodila i da sam krenula dalje...eto..sorry sto vam pisem sve to,,,ali nekako osecaj nemoci i straha polako se uvlaci u mene......
Obično anomalije nastaju ako majka ima ćelije ubice.Radi se i kod nas.
Upravo sam se malo potkovala znanjem u vezi sa NK celijama- ubicama.
Uradicu te analize (cisto sumnjam da to moze na uput). Dobra vest je da se te stvari lece heparinom, prednizonom, IVIg terapijom... I zaista ne mogu da verujem da NIKO ne trazi te analize pre postupka vto?! Ista je prica i sa trombofilijama.![]()
Samma nisam to radila,ali planiram.Mislim da radi Konzilijum,možda Inep.To se preporučuje ženama posle više neuspelih vto.Meni to niko nije preporučio već sam sama rešila.Ti uradi kariotip,trombofiliju,a za ovo mislim da nemaš potrebe.Vrlo malo žena nažalost dođe i do 7nedelja trudnoće,a tebi je iz prve uspelo.U Moskvi,a i Češkoj rade PGD pa zbog toga mi nije baš do još analiza.Meni Zadori nije ni kariotip predložio,a ne nešto drugo.Vidi Zsuki kako je domaća radinost uspela.Mislim da ti dodatni stres i mozganje nisu potrebni u životu.Više ti treba bioskop,šetnja,pozorište,maženje,...Zdrava deca mogu posle vakcine,virusa da budu bolesna.Nije potrebno razmišljati na taj način.Kad bi svaka žena razmišljala da će joj dete biti bolesno ne bi bilo ni nas.
Hvala zene....divne ste![]()
Samma, jako mi je zaoBice bolje drugi put, samo glavu gore i zivela ljubav
pozdrav za sve trudnice i trudiljice
S jedne strane jesmo nemocne, a s druge... znas i sama kakvo cudo tvoje telo moze da stvori! Priroda je to tako uredila, ti imas moc da stvoris zivot! Tvoje telo je napravljeno da se u njemu razvije novi zivot, pa makar imala jednu jedinu jajnu celiju. To ce se desiti, plasila se ti ili ne. Od tebe zavisi samo hoces li imati snage za novi postupak, u februaru ili kasnije. Nijedan lekar to ne moze da zna, ali svi mi ovde znamo: IMACEMO BEBE!!! Ne dam ti da mislis drugacije, jer ti si buduca keva! Jel jasno?
Kako se to zove? Koliko je cesto? Ako uzmemo u obzir da je medicina cesto nemocna, draga moja, pa se bacimo na akupunkturu, mozda ti i ne odes u hladnu Moskvu, jer glupo je da putujes sa velikim stomakom... Sve si isprobala, krajnje je vreme da priroda ucini svoje i pocasti te iznenada jutarnjim mucninama... Nesto verujem da ce ti se to desiti i daj boze da sam u pravu!
Samma,ja cisto sumnjam da se vi ne podudarate,jer to je stvarno rijetkost.... To jednostavno nesto nije bilo u redu i priroda je ucinila svoje,i bolje da je tako... Desava se to u ranoj trudnoci,vazno je da mozes da ostanes u drugom stanju a drugi put ces da izguras do kraja......Draga Skandia, nadam se da je tako... Mada, uvukao mi se crv sumnje... Ja nikad ranije nisam ostala trudna, ovo je prvi put i to pomocu ICSI metode (spermogram je ok). Sta ako se moja jc i njegovi spermici jednostavno ne vole? Da li je to moguce? Pre par godina sam radila one analize na antitela iz krvi. Onaj postkoitalni test nisam radila. Ne razumem se mnogo u to, ali se plasim da postoji neko nepodudaranje...
Draga bjankice,i mene je nerviralo to potenciranje godina ali pusti to i sama sam se osvarila kasno kao majka i sta mi hvali.... Zene su i prije radjale u tim godinama a danas i da ne govorim.....Evo moja poznanica,44 godine i trudna( sa trecim dijetetom),nema tu pravila i granica,sve je to sudbina...... Samo naprijed draga moja i nikad nije kasno....Samma...HVALA TI!..Tvoj optimizam je zarazan...,,idemo dalje..do februara cu pokusati da ocistim i telo i misli i opet cista srca u novi postupak vto...to znam jer nema drugog puta,,,,uzasno me nervira to potenciranje godina kod dr,,,kao da smo defektne....juce sam se videla s prijateljicom koja je 5 g starija od mene,,19 g u braku i njen muz nije hteo da ide kod lekara jer ga bilo SRAMOTA!! ona sama isla na sve analize,spremala se za vto i nije imala sanse i da pokusa jer ON,,nije hteo da ide kod lekara,da baca pare!!!,,,i njoj ostaje rana u dusi,,sto nije pokusala makar s nekim drugim jer nije imala hrabrosti..da istera do kraja...s njim je i dalje i nije srecna....
Lilijana,kako je proslo? Sve najbolje,pa da za par dana slavimo veliku betu !!!Malo je lakse,taman ce se do sutra smiriti.U 10 sati idem,ne mogu da docekam![]()
Eto, nasi smrzlici nisu uspeli da prezive odmrzavanje![]()
Sad cekamo da prodju moja dva ciklusa pa da idemo sve Jovo-nanovo, ispocetka. Ajd` pa da od Deda Mraza trazimo sekuza Djoleta.
Veliki pozdrav svima!!