Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
joj ja vam svima zelim veliku betuuuuu :klap::klap::klap: .Evo i ja je cekam ,a dani prolaze sve sporije,mada se ne nadam mnogo s obzirom da sam imala bolove samo treci i cetvrti dan od embrio transfera,a sada nista ne osecam,grudi me ne bole,stomak takodje,samo malo kad kad,i malo krsta,ali to je nista od simptoma za trudnocu,Nego sacekacu petak pa cu videti.. Pozdrav za sve

joj ja vam svima zelim veliku betuuuuu :klap::klap::klap: .Evo i ja je cekam ,a dani prolaze sve sporije,mada se ne nadam mnogo s obzirom da sam imala bolove samo treci i cetvrti dan od embrio transfera,a sada nista ne osecam,grudi me ne bole,stomak takodje,samo malo kad kad,i malo krsta,ali to je nista od simptoma za trudnocu,Nego sacekacu petak pa cu videti.. Pozdrav za sve

Samo polako i smireno i sve ce to biti u redu,videces, a mi naravno drzimo figice jako, jako!

Drage moje,samo da vas pozdravim! Ikice,Zsuki,Meli puno srece i samo naprijed.Ovaj put moramo slaviti,vrijeme je a i zasluzile ste. Folikuli zao mi je,ali ..........mora se dalje.Skandi hvala na pozdravima i hvala ti na podrsci u ime svih nas.Milice,zar si vec pocela raditi?Meni licno je to nekako prebrzo proslo.Nadam se da si bar to malo slobodnog vremena maximalno iskoristila sa svojim misicem. Kod mene nema nista novo.Pozdravljam sve ostale drugarice i zelim nam svima samo jedno-jednu ili vise malih,slatkih,nasih,teskom mukom stecenih bebica.

Folikuli probaj da malo ojacas organizam pa onda misli na novi pokusaj,jako mi je zao draga sto ti ovaj put nije uspelo ali samo puno vere i snage i sve ce uroditi plodom kad tad.Ja vas drage sve pozdravljam i sutra stize nadam se dobar izvestaj bar sto se tice aspiracije,kiss za sve:cmok2::cmok2::cmok2:

drage moje!!
pratim vas vec neko vreme i sad sam se odlucila da se pridruzim,trudna sam 7 meseci vantelesnu sam radila u sloveniji u ljubljani,prvi put.i uspela.Pre toga sam prosla veoma veliku i dugotrajnu terapiju ili bolje reci ispitivanja:sad2: pocevsi od inseminacija 7 puta i tko dalje sve mi je dosadilo i pocela sam da trazim lekara ne previse poznatog,ali iskusnog tako sam i dosla do dr.Primarijusa Primož Reša.uopste se nisam pokajala.čovek je veoma otvoren i ne uvija nego prede direktno na stvar.sto mi se dopalo.sve to sam veoma fino podnela i da skratim veoma pripremljena sam otisla kod njega (spremnih) nalaza od dr.Đorđa Bojovića za mene veoma preciznog lekara.drage moje netreba se plasiti pokusaja negde van. u svakom slucaju je mnogo jeftinije i brze ,to vam iz iskustva govorim.samo je pitanje puta malo otezano ali zasto sluze hoteli? zato hrabro glavu gore i napred ne odustajte ni sekundu, jedan dan moze da vam bude problem ne odustajte! svima vama zelim srecu!

pozdrav za sve!!!necu nikog imenovati jer mogu nekog izostaviti a to nezelim...sve ste hrabre...sa vama sam se i smejala i plakala,davale ste mi snagu iako nisam bila uclanjena ali vas stalno pratim.ja sam imala jednu vantelesnu bila trdudna 3 meseca i nazalos neslavno se zavrsila:sad2:ali idemo dalje ..moramo tako..nadam se da cemo i dalje jedna drugoj biti uteha i potpora do uspeha i samo tako nikako drugacije!!!!mogu reci samo svaka vam cast!!!!:bye::bye::bye:

zdravo drage moje,evo i mene..............nisam vas zaboravila,samo sam u velikom sr.nju,zvanom preseljavanje:dash::dash::besna:.......................

kao sto sam vec napisala 15.10 je bio 4d UZ,doktorka je super zadovoljna,dugonoga darija ili dalija,-nova verzija imena darija:lol:,je odlicno,dobro razvijena,mada je dr imala problema da je promeri ,nije htela da se probudi:heart::heart:,i na kraju me pregledala vaginalno:whistling:,umesto pola sata ,UZ je trajao sat vremena,jer moja princeza nije htela da se probudi:lol::lol::lol::heart::heart::heart:

usla sam u 7. mesec,danas sam bila kod ginekologa,tsh norma 0.240-4.200 meni je 13,nizak hemoglobin,krv u urinu,smanjena duzina grlica sa 4.6 cm na 4 cm,minimalno je 4 .........zakazan carski rez,ali u svemu ovome najbolje je to sto je barem darija dobro,sutra ujutru pod hitno da se nacrtam kod endokrinologa

mila kako si ti????

Evo da vam se i ja javim.Secate se da sam pre mesec dana dobila poziv od komisije da se javim da pocnemo treci pokusaj,e posle sam se javila doktorki i ona mi je rekla da dodjem prvi dan ciklusa.Kada me pregledala receno mi je da krecemo 22 dan,dugi protokol,u medjuvremenu otkrijemo nizak tsh.Uputili me na detaljnija ispitivanja,na ultrazvuk stitne i utvrde da imam hasimotov sindrom (bolest stitne zlezde),bas sam bila razocarana,samo mi je jos to falilo.Ali doktorka i endokrinolog su ipak odlucili da krenu sa postupkom,ali kratkim od prvog dana ciklusa.E sad sledi zaplet,ja sam cekala prvi dan ciklusa,cekala,cekala i cekala ali nisam docekala.Posle deset dana sam odradila betu,i ona je bila pozitivna.JA SAM OSTALA TRUDNA PRIRODNIM PUTEM posle deset godina zajednickog zivota i posle 4 godine intezivnog lecenja.Danas sam bila na ultrazvuku.videla sam moju malu mrvicu.5,5 nedelja je stara trudnoca.Eto cuda se desavaju,a ja sam ta koja je najmanje verovala da ce bas meni da se desi.LJubim vas puno

jaooooooooooooooooooooooj bet:vatromet::vatromet::orkestar::orkestar::orkestar:

ja se ne secam kad sam se ovako obradovala........cestitke od srca:cmok2::cmok2:.........to je najlepsi poklon i najvise bozije cudo......ljubim vas i uzivaj te,mazite se jer to oboje zasluzujete:cmok2::cmok2:

KARLOS I PANDA,CESTITKE OD SRCA :heart::heart::heart:..........da su nam princeze zive i zdrave:cmok2::cmok2: sto godina

novoj drugarici folikul da kazem da mi je zao:sad2::sad2:,ali nema odustajanja

negde sam procitala da je neko pitao da li je procenat uspesnosti visi kod zena koje su u potpunosti zdrave???-ne mora da znaci ,ja sam apsolutno zdrava,pa tek iz osmog pokusaja:roll:

svim cekalicama bete zelim da sto brze prodje vreme,inace vas sve volim i ljubim

milice i paralijan ,nisam imala vremena da vam odgovorim na FB-u,ali mislim na vas sve ,nadam se da me razumete............ko se jednom preseljavao zna kakvo je to sr.nje:roll::besna::besna:

Drage moje Beta je pala na1.24!
Zanima me koliko vremena treba da prodje da bih pokusala ponovo?

Folikuli glavu gore i zaboravi to sto je iza tebe, znam kako se osecas prosla sam to vec cetiri puta. Sad se malo odmori pa za koji mesec opet u nove pobede, koliko ja znam ovde doktori predlazu da se saceka sest meseci za novi pokusaj, vazno je da ti budes psihicki i fizicki spremna

Inace, ja sam se juce vratila iz Maribora, bila i na 5 pokusaju FET-a, pa sad cekam jos par dana da vidim sta ce teta beta da pokaze:) danas je peti dan od embriotransfera i jos uvek nemam nikakve simptome, ali ih i ne trazim, kako bude bice:bye:

zdravo drage moje,evo i mene..............nisam vas zaboravila,samo sam u velikom sr.nju,zvanom preseljavanje:dash::dash::besna:.......................

kao sto sam vec napisala 15.10 je bio 4d UZ,doktorka je super zadovoljna,dugonoga darija ili dalija,-nova verzija imena darija:lol:,je odlicno,dobro razvijena,mada je dr imala problema da je promeri ,nije htela da se probudi:heart::heart:,i na kraju me pregledala vaginalno:whistling:,umesto pola sata ,UZ je trajao sat vremena,jer moja princeza nije htela da se probudi:lol::lol::lol::heart::heart::heart:

usla sam u 7. mesec,danas sam bila kod ginekologa,tsh norma 0.240-4.200 meni je 13,nizak hemoglobin,krv u urinu,smanjena duzina grlica sa 4.6 cm na 4 cm,minimalno je 4 .........zakazan carski rez,ali u svemu ovome najbolje je to sto je barem darija dobro,sutra ujutru pod hitno da se nacrtam kod endokrinologa

mila kako si ti????

samo da se javim da smo za sada ok !

skacemo , ritamo i mazimo se :heart::heart::heart:

posteljica je jos uvek nisko ali nije preko celog usca vec dopire samo donjim delom , sto je malo lakse .
imam redovne nedeljne kontrole i provere samog grlica . Zatvoren je i dobre duzine .
uradjene su mi dosta analiza
-krv, urin , urinokultura i sve je sterilno
-bakterije mikoplazma, ureaplazma, hlamidija i to je sterilno
-ogtt test sa 100gr glukoze i to je relativno ok . samo je posle prvog sata malo povecano ali posle treceg sata se vraca u normalu . Receno mi je da izbacim slatko i masnu hranu .

jos uvek mirujem i nekako prolaze dani .
nedeljne kontrolie imam kod dr Milice a mesecne kod dr Ljubuca .
sledece nedelje imam sa dr ljubicem i nadam se da ce biti sve ok.

pazarkice bas mi je drago da je kod tebe sve ok i da sve ide glatko . :heart:
:zag::cmok2::cmok:

Folikuli zao mi je sto nije uspelo . verovala sam da hoce .

Ali bice , mora da bude
sada odmori malo , uzivaj u slavama i nov godini i od nove godine polako u nove pohode .
ako mozes idi negde na odmor , setaj , plivaj i ne razmisljaj o svakodnevnici
Mislim da je meni to dosta pomoglo , vikend u spa centru masaza , bazen , djakuzi i razmisljanje o lepim stvarima.

:cmok:

samo da se javim da smo za sada ok !

skacemo , ritamo i mazimo se :heart::heart::heart:

posteljica je jos uvek nisko ali nije preko celog usca vec dopire samo donjim delom , sto je malo lakse .
imam redovne nedeljne kontrole i provere samog grlica . Zatvoren je i dobre duzine .
uradjene su mi dosta analiza
-krv, urin , urinokultura i sve je sterilno
-bakterije mikoplazma, ureaplazma, hlamidija i to je sterilno
-ogtt test sa 100gr glukoze i to je relativno ok . samo je posle prvog sata malo povecano ali posle treceg sata se vraca u normalu . Receno mi je da izbacim slatko i masnu hranu .

jos uvek mirujem i nekako prolaze dani .
nedeljne kontrolie imam kod dr Milice a mesecne kod dr Ljubuca .
sledece nedelje imam sa dr ljubicem i nadam se da ce biti sve ok.

pazarkice bas mi je drago da je kod tebe sve ok i da sve ide glatko . :heart:
:zag::cmok2::cmok:

jaooooooooj ljubimo vas puno:cmok2:................ma ja i ti cemo zajedno na carski,hebem mu:roll:........ali pretpostavljam da je i tebi kao i meni najbitnije da su oni dobro ,:heart::heart::heart:,a mi cemo nekako se izboriti................mada moram ti priznati da bih ja radije izabrala vaginalni porodjaj ,nekako muka mi je od anastezije ,postoperativnog toka,ovo ce mi biti 10. totalna anestezija ,malo mi je muka od svega...........danas sam bas dugo cekala kod dr,i za to vreme nekako bez moje volje ,poceo film da se vraca unazad ...........i zaista ti moram reci,da hvala dragom Bogu sto je poslao ovo dete ,da mi zaleci rane i malo psihicki oporavi ,jer sam zaista bila na ivici depresije,a mozda sam i prekoracila granicu,kao i uvek imam tih faza kada mi je casa poluprazna,tako je i danas
sto se tice analiza -secer je uredu,takodje i bakterije.............jedino ga plasi sto je TSH-13,umesto maksimalno 4 :roll:.........a i opao mi je hemoglobin,danas sam toliko bila besna na sebe,da umalo nisam pocela da vristim od muke......zar ima ista prece od nje,da nisam uspevala da se hranim kako treba:besna:
a i prisustvo krvi u urinu aaaaaaaaaaaaaaaaah:roll:,nije bas glatko sve,ali najbitnije je da je ona dobro,posteljica je takodje ok,sve sto se tice direktno nje je uredu.....danas nakon ovih analiza,dala bih sve samo da mi je ljubic blizu.......mada i da smem vec bih bila sada u bgd ,ali putovanje avionom mi je strogo zabranjeno.............ljubimo vas jos jednom

Inace, ja sam se juce vratila iz Maribora, bila i na 5 pokusaju FET-a, pa sad cekam jos par dana da vidim sta ce teta beta da pokaze:) danas je peti dan od embriotransfera i jos uvek nemam nikakve simptome, ali ih i ne trazim, kako bude bice:bye:

navijamo od srca da se ti eskimi zalepe za mamu,ma moraju bre.......mojih 10 i mrvicinih malenih 10 prstica,znasli kolika je to podrska:heart::heart::super:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back