Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cao drage drugarice, evo i mene da se javim posle 100 godina. Urnisali su me na poslu i psihicki i fizicki, pa nikako da se javim. Sad sam na odmoru, uzivam i bockam se diferelinom. U postupku sam u Jevremovoj, ima li jos nekih drugarica koje trenutno tamo rade VTO?
BET divne vesti od tebe, cestitam i saljem ti veliki poljubac, mislim da smo prosi put u isto vreme bile u postupku!
Karlose, cestitam od srca, neka vam je ziva i zdrava vasa mala princeza!
Milicice, Vodolijice, Sukice, gde ste, kako ste? Kako nam je Pazarkica, zna li neko kako napreduje? Sad cu malo da precesljam forum, pa cu pisati ponovo!
Cmokic za sve nove i stare drugarice i nase male mrvice!
Folikuli drzim figice:super:

ohohoooooo! evo i stare drugarice! ala si ti požurila :zcepanje:, prestigla nas sve!
neka neka, samo da bude :super: :super: :super:
da li si zadovoljna sa jevremovom????

Evo ja krenula sa onim mojim-našim spiskom od 2 km analiza!
Juče ceo dan ležala u dijabetološkoj dnevnoj bolnici radila konačno OGTT! :ok:
I kada sam već bila tamo pitam ja doktora šta još može da mi uradi od svih tih analiza :rumenko:...pogleda on, i uhvati se za glavu, pobogu ženo pa gde se vi spremate????? NASA vas testira za svemirsko putovanje???? ahahahahahahahahaa
ali bio je jako zlatan, uradili su mi dosta od tih analiza, antitela na sve i svašta, hormone, čak i dnevni profil prolaktina, ima doktorica hematolog da se iznenadi kada dođem sledeči mesec kod nje na red - a ja već odredila 80% njenih testova!
A uzeli mi krvi ihahaj. Čudi me što je nešto ostalo ahahahahh
Za tromobofiliju imam zakazano 2. dec, a genetska ispitivanja 10.dec.
Za sve sam tražila upute od lekara opšte prakse, kao što je komarica onomad i predložila. I sve funkcioniše kako treba. Za sada, puj puj puj.
U petak rezultati hormona i OGTT, Javljam :bye: :bye: :bye:

Ikice Zule kisss, kisss, hug, hug!!!! Vidim lepo gurate. Zule se nameracila da uradi sve analize, a Ikica se u najvece bocka!!!!
Melania super napredujes, estradiol ti je ekstra, bices ti koka jajara, imaces sigurno preko 10jc, obicno se aspiracija radi kada su folikuli oko 20mm +- koji mm. vec ce ti na sledecem Uz Dr reci kad da ocekujes aspiraciju.
Mi smo dobro, rastemo, zezamo, pokusavamo da hodamo. Ja sma se vratila na posao pre neki dan, pa sam u guzvi i ne postizem sve.

Moja greška pri kucanju bila sam jako razočarana,jer je dr bila spremna da mi krene sa stimulacijom kad ono cista 49.2 mm
Dala mi je Microginon

hehe vidi moje Zrenjaninke!
Nemoj da tuguješ, bolje da ti cista ode, pa onda krećeš sa praznim listom u stimulaciju! Moja najveća cista 94 mm :roll:, otišla sa dva ciklusa. Tako da bi tvoja trebala još pre da nestane :klap::klap::klap:
Prilikom moje druge IVF 3 meseca su mi odlagali početak zbog ciste, tako znam kako se osećaš :sad2::sad2:

Drž se ne daj se :bye::bye::bye:

Cao draga, bas si hrabra, svaka cast! Samo jos da analize budu ok, a bice, i pravac kod MACANA! Ja sam inace Jevremovom zadovoljna, svi su ljubazni i nema cekanja i smaranja kao na Betaniji. U sredu idem na kontrolu i nadam se da cu poceti sa stimulacijom. Drzim figice i cmokic za tebe!

Ikice Zule kisss, kisss, hug, hug!!!! Vidim lepo gurate. Zule se nameracila da uradi sve analize, a Ikica se u najvece bocka!!!!
Melania super napredujes, estradiol ti je ekstra, bices ti koka jajara, imaces sigurno preko 10jc, obicno se aspiracija radi kada su folikuli oko 20mm +- koji mm. vec ce ti na sledecem Uz Dr reci kad da ocekujes aspiraciju.
Mi smo dobro, rastemo, zezamo, pokusavamo da hodamo. Ja sma se vratila na posao pre neki dan, pa sam u guzvi i ne postizem sve.

Hej Milicice i mali sarmeru, pa gde ste vi? Jao zamisljam ga samo kako hoducka, srce malo! Samo hrabro Milicice, navici ce se medeni da mama radi, pa on je veliki decak! Ko ga cuva? Cmokic i nadamo se nekim novim slikicama! Ima li neko vesti o Pazarkici?

Sukice,

E bas si me nasmejala sa NASOM i pripremom za putovanje u kosmos. Tako je i moja doktorka u Domu zdravalja reagovala. Žena prvi put čula za te analize. Vidim da i ti radis sve ova analize koje i ja treba da uradim, OGTT, hormone, imunologiju, kariptipizaciju. Koja je od tih analiza najkomplikovanija? Zakazala sam kariotipizaciju za 6. decembar, ali sam razumela da tog dana moramo i muz i ja biti celo prepodne kod njih (Institut za majku i dete), prvo na neko savetovalište, pa onda anlize.

Pozdrav

Da nisi meru pogrešila?
Jelena,nemoj sebe tretirati kao baksuza jer to što ti se desilo dešava se većini devojaka.verovatno nisu mogli da je punktiraju,već odložili za naredni mesec.Ne sekiraj se,biće sve o.k.
Ragazza04...ne razume ,nikad nisi radila hormone 2. dana ciklusa( kad dobiješ,pa sutradan) ??
Pa kako si radila postupak VTO?
Prosto ne mogu da verujem da si radila postupak u jevremovoj,niti bilo gde,a da nisi odradila hormonalni status...pa to je lična karta tvoja!

Pa radila sam, ali ne 2-4 dana, nego 7, 14, 21. dana. A i sve sam radila u Jevremovoj pre vise od godinu dana, tako da se i ne secam...

Sukice,

E bas si me nasmejala sa NASOM i pripremom za putovanje u kosmos. Tako je i moja doktorka u Domu zdravalja reagovala. Žena prvi put čula za te analize. Vidim da i ti radis sve ova analize koje i ja treba da uradim, OGTT, hormone, imunologiju, kariptipizaciju. Koja je od tih analiza najkomplikovanija? Zakazala sam kariotipizaciju za 6. decembar, ali sam razumela da tog dana moramo i muz i ja biti celo prepodne kod njih (Institut za majku i dete), prvo na neko savetovalište, pa onda anlize.

Pozdrav

:zper::zper:
pa nisam baš sigurna koja je najkomplikovanija, znam samo da za ove imunološke, bar u ns, treba dugo čekati.... kaže moja mama sveznalica, da je to zbog toga što su ti testovi, reagensi za testove skupi, pa onda sačekaju da se skupi određeni broj analiza, pa tek onda rade :roll: :dash:
Ja sve kontam nekom zdravorazumskom logikom da su genetske najkomplikovanije, zamišljam kako gledaju svaki gen posebnop pod mikroskopom aahahahahahhaahhaa, kao u CSI Majamiju kada traže ubice :zcepanje:

i ovde u ns te genetske oduzmu puno vremena, prvo čekaš u red, pa pričaš istoriju bolesti svih predaka do kulina bana....

:heart::heart::bye::bye:

Hahaha Sukice, ala si ti mastovita, ali ko zna mozda se tako i radi, sigurno je interesantno raditi taj posao! Ja u sredu idem u Jevremovu i nadam se da cu krenuti sa stimulacijom.
Ala sam prokleta, samo nesto tripujem, te me nesto svrbucka, te me pecka, kupila sam Multi Gyn acti gel, pa se samo filujem, hahaha. Cak sam uzela i uput da na svoju ruku odradim briseve, eeeee to je stvarno bolesno! Sta ti je psiha, a tesim se - Nisam ja luda to je od hormona!
Folikuli drzim figice i dalje!

U ponedeljak su mi uradili prijem u Betaniji. Sve OK. Krajem sledeće nedelje idem na još jedan ultrazvuk i nešto što se zove "PROBNI TRANSFER". Ako sve i dalje bude kako treba čekam mecu pa 3. dan počinjem da se bockam. Kratka šema sa antagonistima (tako su se doktori dogovorili).
Pitanje: da li je neko od vas radio taj probni transfer? Iako sam pre 2 godine prošla IVF tako nešto mi tad nije rađeno.

Drage ja u ponedeljak na aspiraciju a sutra primam stop inekciju.Milice posto si pominjala da folikuli trebaju biti preko 20 mm zacudilo me je sto mi je doktor reko da radim aspiraciju u ponedeljak kad oni nisu dostigli tu velicinu,danas je na ultrazvuku bilo 6 folikula od po 16,jedan od 17 jedan od 18 i jedan od 20.Setila sam se dok sam lezala tvog posta da trebaju biti veci od 20 i malo zbunila sto doktor radi aspiraciju vec u ponedeljak mada ima jos tri dana pa se nadam da ce malo porasti:think:.Endometrijum mi je ostao isti 11m.Da li mozda znas da li posle pregnila folikuli i dalje rastu ili se blokira njihov rast,sva sam zbunjena i uzbudjena u isto vreme pa ako neko zna nesto o tome neka pise ovoj ludoj glavi:dash:Milice hvala ti sto sto se tice preporuke za doktora,to ti nikad necu zaboraviti:heart::heart::heart:

Melania, ne mora obavezno i da svi budu preko 20mm, eto ti imas jedna vodeci folikul preko 20mm, koji ce biti jos veci do aspiracije a ovi od 17 i 18mm ce ga sigurno stici. Ja sam ih imala 10, i svi su bili izmedju 20-25mm, ali sma zato i imala blazi oblik hiperstimulacije i 19jc. Dr je po meni jako korektan i profesionalan, nadam se da ce ti uspeti.
Ikice sveki cuva Sergeja dok sam ja na poslu.
Ljubac za sve.
Nema je Folikuli da se javi sa ponovljenom betom...

Drage moje Beta je pala na1.24!
Dr kaze da je u pitanju biohemijska trudnoca!Nije uspela inplatacija u zid materice samo je zapocela otuda je prva beta bila pozitivna!
Melania zelim ti puno zrelih celija i da sve uspe!
Svima puno srece.
Zanima me koliko vremena treba da prodje da bih pokusala ponovo?

Dr kaze da je u pitanju biohemijska trudnoca!Nije uspela inplatacija u zid materice samo je zapocela otuda je prva beta bila pozitivna!
Svima puno srece.

Zao mi je Folikuli, i kod mene je bio isti slucaj beta mi je bila 17 pa je posle pocela da pada. Kada sam videla da ti je beta 9, pomislila sam da je vervatno isti slucaj kao kod mene, ali nisam nista htela da ti pisem, jer nikad se ne zna. Ja sam svoju prvu VTO radila u aprilu, a sada sam opet u postupku. Mislim da treba da prodje par meseci. Ne znam sta pametno da kazem, osim da mi tu nismo nista krive i da je sve to visa sila! Ljubim te, odmori se, pa u nove pobede!

Folikuli,žao mi je...ali ako ima nečeg poz.u toj priči,došlo je do trudnoće! drugi put će sigurno biti bolje...za sl. postupak...svaka od nas,posle neuspeha,nekako želi odmah u novu priču.Treba nekoliko meseci odmora.

Svima puno srece.

Žao mi je,treba da prođe 3 meseca da bi ponovila postupak

Zsuki...OGTT sa insulinemijom? Nalaz,danas?

eeee, pa gotovi rezultati ali nisam mogla da ih podignem, imali su neku proslavu ili predavanje :rtfm: :rtfm:
u ponedeljak stiže izveštaj :zcepanje:
čula sam samo da sam na gornjoj granici, ali nije jasno da li je doktor mislio na šećer ili nemam pojma šta :dontunderstand:

folikuli žao mi je..... sačekaj bar tri ciklusa, pa navali ponovo.

milice kiss tvom malom macanu!!!

meli navijam za uspešnu aspiraciju!

ikiceeeeeee još malo pa si trudnica!!!!!

Komarice nema pojma šta je probni transfer :dash: znam da u mađarskoj rade nešto što se zove punjenje materice :eek: pa valjda određuju koordinate gde će vratiti embrion, traže najpogodnije mesto...... ali nisam sigurna da li je to toooooo

:brus::gace:
ja danas dobila. fuj. a baš smo bili vredni :zcepanje:

Ikice,pa gdje si ti nama ????? Nek ti je sa srecom draga i obraduj nas jednom velikom betom !!!!!!! Veliki pozzzzz mojoj dragoj Vodolijici,Milici i malom Sergeju.Zvezdici i svim ostalim dragim prijateljicama..... Pazarka nas izgleda zaboravila.....kako vrijeme prolazi,jos malo pa ce i ona postati mamica jedne male prelijepe princeze.... Poljubac svima.......

eeee, pa gotovi rezultati ali nisam mogla da ih podignem, imali su neku proslavu ili predavanje :rtfm: :rtfm:
u ponedeljak stiže izveštaj :zcepanje:
čula sam samo da sam na gornjoj granici, ali nije jasno da li je doktor mislio na šećer ili nemam pojma šta :dontunderstand:

folikuli žao mi je..... sačekaj bar tri ciklusa, pa navali ponovo.

milice kiss tvom malom macanu!!!

meli navijam za uspešnu aspiraciju!

ikiceeeeeee još malo pa si trudnica!!!!!

Komarice nema pojma šta je probni transfer :dash: znam da u mađarskoj rade nešto što se zove punjenje materice :eek: pa valjda određuju koordinate gde će vratiti embrion, traže najpogodnije mesto...... ali nisam sigurna da li je to toooooo

:brus::gace:
ja danas dobila. fuj. a baš smo bili vredni :zcepanje:

Jao Sukice, vestice moja, ovom recenicom naterala si mi suze na oci! LJUUUUUBIM TE!

Ikice,pa gdje si ti nama ????? Nek ti je sa srecom draga i obraduj nas jednom velikom betom !!!!!!! Veliki pozzzzz mojoj dragoj Vodolijici,Milici i malom Sergeju.Zvezdici i svim ostalim dragim prijateljicama..... Pazarka nas izgleda zaboravila.....kako vrijeme prolazi,jos malo pa ce i ona postati mamica jedne male prelijepe princeze.... Poljubac svima.......

Hej cao draga moja drugarice! Evo, pripremam se polako, u ponedeljak idem u Jevremovu, trebalo je da idem u sredu, ali javili mi danas da idem u ponedeljak, pa sam se malo unervozila. Kako si mi ti, sta ima novo, pisi?! Ljubim te!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back