Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Folikul danas sam citala o beti i nasla istu onu tablicu koju si postavila, ja sam skontala da je sve preko 5 pozitivno, ali da je i individualno koliko ce se duplati, u svakom slucaju i tamo pise da se bez obzira na vrednost naravno ukoliko je pozitivna beta ponovi nakon dva dana da se vidi koliko raste.

Reci mi koji je problem kod tebe posto vidim da ti cetiri nisu uspele

Kod mene problem stitne zlezde hipotireoza, a kod supruga oligospermija, posle cetvrtog neuspelog pokusaja radila sam mnostvo analiza, i tad mi je pronadjeno da imam sklonosti ka trombofilijama, to sam nasledila od oca i majke posto sam homozigot za tamo neki gen, ali mi je hematolog rekao da to moze a i da ne mora da ima veze sa neuspelim embriotransferima, pa mi je za svaki slucaj dao da primam neke inekcije pred ponovni embriotransfer, tebi od srca zelim da bude POZITIVNA BETA, javi nam obavezno odmah rezultat, navijam za velikuuuuuuuuuuuuu betuuuuuuuuuuuuuuuuu

Poslednja izmena:
Ja sam prosla prvostepenu komisiju danas. Izgleda da sad to mnogo brze ide. Nisu mi rekli da cu dobiti pismeni poziv kuci vec da ih zovem u Front u ponedeljak da mi kazu kad zasedaju.
Inace ja danas nisam ni planirala na komisiju vec sam krenula kod mog ginekologa da jos ultrazvuk i papu uradim koji su mi zakazani. Dosla tamo kad ono greskom mi zakazali, moja dr ne radi danas ultrazvuk.
Ja lepo poludim i odem na komisiju sa ultrazvukom i papom starijom od 3 meseca i gle cuda prosla sam. Izgleda da oni rade u zavisnosti od raspolozenja.

Pripremam lab rezultate za komisiju, pa ako mozete da mi pomognete sa informacijom gde treba raditi hormonsko ispitivanje, u uputstvu na sajtu stoji 2-4 dana od pocetka ciklusa, a ja ne razumem sta to znaci??? moj ginekolog ne zna ni gde da me salje, a ni sta znaci 2-4 dan... radila sam u jevremovoj ivf, stoga nisam pripremala sve te rezultate kako trazi komisija...hvala na info.

Cao drage drugarice, evo i mene da se javim posle 100 godina. Urnisali su me na poslu i psihicki i fizicki, pa nikako da se javim. Sad sam na odmoru, uzivam i bockam se diferelinom. U postupku sam u Jevremovoj, ima li jos nekih drugarica koje trenutno tamo rade VTO?
BET divne vesti od tebe, cestitam i saljem ti veliki poljubac, mislim da smo prosi put u isto vreme bile u postupku!
Karlose, cestitam od srca, neka vam je ziva i zdrava vasa mala princeza!
Milicice, Vodolijice, Sukice, gde ste, kako ste? Kako nam je Pazarkica, zna li neko kako napreduje? Sad cu malo da precesljam forum, pa cu pisati ponovo!
Cmokic za sve nove i stare drugarice i nase male mrvice!
Folikuli drzim figice:super:

Ragazza04, ja sam radila treceg dana ciklusa hormone, ali mozes ih uraditi od 2-4 dana kada ti odgovara. Pitace te kad ti budu vadili krv koji je dan i napisace na nalazu, nista ne brini , uradi 2 ili 3 ili 4 dana, sve jedno je. pozzz

Ja sam danas bila u Genezisu rađen mi je UZ i naravno ne valja
Cista na desnom jajniku 42 cm :dash:
Dr ne sme d krne sa stimulacijom nego mi je dala da pijem kontraceptivne pilule do 13.12. pa onda na UZ. Pilule pijem do 17.1. a 6.1. počinjem Suprefact 0,4 17.1. treba da vadim LH,E2
Tako to ide kad je neko baksuz :rida:

Cista na desnom jajniku 42 cm :dash:
:
Da nisi meru pogrešila?
Jelena,nemoj sebe tretirati kao baksuza jer to što ti se desilo dešava se većini devojaka.verovatno nisu mogli da je punktiraju,već odložili za naredni mesec.Ne sekiraj se,biće sve o.k.
Ragazza04...ne razume ,nikad nisi radila hormone 2. dana ciklusa( kad dobiješ,pa sutradan) ??
Pa kako si radila postupak VTO?
Prosto ne mogu da verujem da si radila postupak u jevremovoj,niti bilo gde,a da nisi odradila hormonalni status...pa to je lična karta tvoja!

Pripremam lab rezultate za komisiju, pa ako mozete da mi pomognete sa informacijom gde treba raditi hormonsko ispitivanje, u uputstvu na sajtu stoji 2-4 dana od pocetka ciklusa, a ja ne razumem sta to znaci??? moj ginekolog ne zna ni gde da me salje, a ni sta znaci 2-4 dan... radila sam u jevremovoj ivf, stoga nisam pripremala sve te rezultate kako trazi komisija...hvala na info.

Uput ti daje za Narodni Front, kad dobijes menstruaciju ides 2, 3 ili 4 dan krvarenja.
Oni znaju koji se hormoni rade. Svi nalazi su besplatni osim hormona AMH za koji ceti uzeti krv i poslati te da ga odmah uradis privatno, Konzilijum lab je najblizi tu i kosta oko 2000din.
Da li si iz Bg-a?

Devojke, trebalo bi da uradim histeroskopiju, izmedju ostalog, posto radim i sve druge analize (koagulacioni status, kariotipizaciju itd.). Doktor mi je rekao da za histeroskopiju treba da pijem mikroginon od 1. dana ciklusa kako bi endometrijum bio tanji, a ja ne bih da pijem vise kontraceptive, jer se spremam za ET sa zamrznutim iz prirodnog ciklusa, i htela bih da sve to bude sto prirodnije. Da li je ispijanje mikroginona neophodno, posto mi je sestra u toj ambulanti rekla nesto tipa, 'ako se pije kontraceptiv, onda se histero radi tog i tog dana, a ko se nista ne pije, onda tog i tog'. I ja skontala da ga ne moram piti.
Je li neka od vas radila histero bez prethodnog ispijanja mikroginona? I kog dana je histero tada radila?

Hvala vam svima.

Cestitam svim mama (i tatama), a onima koje cekaju betu, da im sto pre vreme prodje!

Devojke, trebalo bi da uradim histeroskopiju, izmedju ostalog, posto radim i sve druge analize (koagulacioni status, kariotipizaciju itd.). Doktor mi je rekao da za histeroskopiju treba da pijem mikroginon od 1. dana ciklusa kako bi endometrijum bio tanji, a ja ne bih da pijem vise kontraceptive, jer se spremam za ET sa zamrznutim iz prirodnog ciklusa, i htela bih da sve to bude sto prirodnije. Da li je ispijanje mikroginona neophodno, posto mi je sestra u toj ambulanti rekla nesto tipa, 'ako se pije kontraceptiv, onda se histero radi tog i tog dana, a ko se nista ne pije, onda tog i tog'. I ja skontala da ga ne moram piti.
Je li neka od vas radila histero bez prethodnog ispijanja mikroginona? I kog dana je histero tada radila?

Hvala vam svima.

Cestitam svim mama (i tatama), a onima koje cekaju betu, da im sto pre vreme prodje!

Ja nisam nista pila. Radila sam ja mislim 9 ili 10 dana ciklusa. Radila sam u Visegradskoj.

Uput ti daje za Narodni Front, kad dobijes menstruaciju ides 2, 3 ili 4 dan krvarenja.
Oni znaju koji se hormoni rade. Svi nalazi su besplatni osim hormona AMH za koji ceti uzeti krv i poslati te da ga odmah uradis privatno, Konzilijum lab je najblizi tu i kosta oko 2000din.
Da li si iz Bg-a?

Jesam iz Bg,hvala za info. Moj izabrani ginekolog u DZ Mirijevo nije bas upucen, tj ne zna sta se gde radi, pa ja sve moram sama da saznam...Hvala puno za info!

Da li se ceka da drugostepena komisija u Frontu zove nas ili ja njih treba da zovem?
Kazu da ce spisak biti na portalu ali ga ja ne vidim. Da li moramo otici tamo kad oni zakazu? Ja sam bila na prvostepenoj u ponedeljak i bojim se da mi ne kazu da dodjem sledece nedelje jer nisam u Bg-u tad.
Da li neko ima svezija iskustva sa ove dve komisije?

Jesam iz Bg,hvala za info. Moj izabrani ginekolog u DZ Mirijevo nije bas upucen, tj ne zna sta se gde radi, pa ja sve moram sama da saznam...Hvala puno za info!

Hvala ti na odgovoru.

Sto se tice komisije u NF, ne zovu oni nego ti njih zoveš. Komisija je utorkom, pa zovi u ponedeljak da pitas jesi li na spisku za utorak. Ja sam bila na toj komisiji u junu. Trebalo bi da imas br. telefona te komisije na onom papiru koji ti je dala prvostepena komisija.

Pozdrav

Eto mene posle novog ultrazvuka,folikuli lepo rastu i krecu se od 14 do 17 m,endometrijum mi je 11m a estradiol 858,i dalje ih je devet i svi su na broju.Na zalost doktor je opet bio zauzet pa i nisam stigla da vidim jel sve to ok jer se ne razumem u hormone ali se nadam da ce u petak kada budem otisla na ultrazvuk biti malo pricljiviji i bar mi orjentaciono reci kada da ocekujem aspiraciju:think:,i dalje dobijam istu terapiju pa se vodim time da je sve ok cim nije nista menjao:roll:Sve vas pozdravljam :bye::bye::bye:

Eto mene posle novog ultrazvuka,folikuli lepo rastu i krecu se od 14 do 17 m,endometrijum mi je 11m a estradiol 858,i dalje ih je devet i svi su na broju.Na zalost doktor je opet bio zauzet pa i nisam stigla da vidim jel sve to ok jer se ne razumem u hormone ali se nadam da ce u petak kada budem otisla na ultrazvuk biti malo pricljiviji i bar mi orjentaciono reci kada da ocekujem aspiraciju:think:,i dalje dobijam istu terapiju pa se vodim time da je sve ok cim nije nista menjao:roll:Sve vas pozdravljam :bye::bye::bye:

:klap::klap::klap:
Bravo Meli, držim ti fige! kiss

Hvala vam svima.

Mini i ja sam radila bez kontraceptiva, meni je bilo u sred ciklusa tj. par dana posle ovulacije zato što je dr htela da vidi endometrijum u trenutku kada bi embrioni mogli da se zalepe :zper:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back