Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Karloseee tata, pa cestitam ti curicu! neka je ziva i zdrava jos 100 godina!!!
Melania, kada ti Dr bude radio Uz ti ga pitaj. Radices ti jos bar 2-3 puta estradiol, da se vidi kako napreduju folikuli, sto je veci pokazuje da dobro reagujes na terapiju, mani sestre, njih pitas samo za raspored, Dr pitaj za sve ostalo. Znaci normalno je da se vode hormoni u otku postupka, bar 3-4 puta ja sam toliko puta vadila.
Zbunjena meni je uspeo prvi Icsi, pre toga sam imala 2 IUI, problem je kod supruga los spermogram

Hello zbunjena vidim da smo isto godiste, i ja sam imala kao i ti puno jajnih celija, izvadjeno 33, jedna vracena posle petog dana samo zbog toga sto sam imala hiperstimulaciju, a 9 zamrznuto. Posle cetiri neuspela fet- a, spremam se da odem i na peti nadam se i poslednji, ostalo mi jos 3 embriona. Gde si radila VTO, i koji dan ciklusa ti je bio embriotransfer. Nemoj mnogo da se opterecujs samo glavu gore i pozitivno razmisljaj, pa uskoro da nas obradujes sa velikom betom.

Zbunjena posto vidim u tvojim ranijim porukama da si imala pobacaj i dosta biohemijskih trudnoca, da li su ti doktori predlozili da uradis neka dublja ispitivanja, npr. da proveris ogtt, antitela, ispitivanje koagulacionog statusa itd. ili si to mozda vec radila........

Zbunjena,sve najbolje ti zelim,da nas uskoro obradujes pozitivnom betom !!!!! Mene npr,stomak uopste nije bolio i VTO bio uspjesan...... Svaka zena razlicito odreaguje na terapiju,vazno je samo da bude uspjesno...... A,zasto su ti vratili samo 1 embrion,pored toliko zamrznutih ?

Drage moje dugo se nisam javljala ni na forum ni na temu, ali evo me sada.

Kao prvo da se zahvalim svim curama koje su mi pomogle da skratim put u traganju za klinikom u kojoj bih odradila vto, pocela sam od Praga, Segedina, Leskovca i na kraju zavrsila u Skoplju.:cmok2::cmok2::cmok2:

Prosla sam stimulaciju i podnela je dosta dobro, punkcija radjena 07.11., transfer bio 09.11. vracena dva embriona kako dr kaze ekstra kvaliteta, sada spadam u one cekalice da odradim betu i vidim jesu li se ukacili.:super::super::super:

Jos jednom hvala svima koje su mi pomogle kako konkretnim informacijama, tako i savetima, jer mi je jako puno znacilo.:heart::heart::heart:

Folikuli jel ima nesto novo, kad ides da vadis betu:D misli da je vec vreme da nas obradujes:super: Ja sam sva cetiri puta radila u Sloveniji u Mariboru, zadnja tri su bila fet - sa zamrznutim embrionima, sad se spremam i za peti pokusaj , embriotransfer mi je zakazan za sredu 17.11, pa se nadam da ce ovaj put biti VELIKI BINGO:vatromet:

Naravno da ce biti VELIKI BINGO!Drzim ti palceve!Ja sutra 15. 11radim Betu HCG.Nadam se pozitivnom rezultatu!Ali sam malo uplasena dobila sam povisenu temperaturu 37.5!Da li je moguce da je to od progesterona koji primam?

Naravno da ce biti VELIKI BINGO!Drzim ti palceve!Ja sutra 15. 11radim Betu HCG.Nadam se pozitivnom rezultatu!Ali sam malo uplasena dobila sam povisenu temperaturu 37.5!Da li je moguce da je to od progesterona koji primam?

Folikuli, ja sam sve vreme dok sam cekala betu imala temp. izmedju 37 i 37,5. Cak je bila u pocetku i oko 38, pa sam se uplasila da sam se razbolela. Inace, moja VTO je uspela, sutra ulazim u 11. nedelju, da Bog da.
To je progesteronska temperatura i ona je odlican znak ako je imas u fazi dan pred betu. Pa navijam za pozitivan ishod!:klap::klap:

Folikuli, ja sam sve vreme dok sam cekala betu imala temp. izmedju 37 i 37,5. Cak je bila u pocetku i oko 38, pa sam se uplasila da sam se razbolela. Inace, moja VTO je uspela, sutra ulazim u 11. nedelju, da Bog da.
To je progesteronska temperatura i ona je odlican znak ako je imas u fazi dan pred betu. Pa navijam za pozitivan ishod!:klap::klap:

Hvala sofia83 bas si me ohrabrila!Mnogo mi je drago zbog tvog uspeha!Srecno!!!

drage moje pomagajte, meni je u petak bio embrio transfer sa zaledjenim embrionima i do sad nisam imala bolove ,a sad osecam slab bol u donjem delu stomaka.Da li je neka od vas imala slican problem

Vecina zena ima te bolove!Nemoj se plasiti to je malo zbog progesterona koji verovatno imas u terapiji.A malo boli i mesto kuda su prosli iglom pri aspiraciji!Opusti se i cekaj pozitivan rezultat!SRECNO

Ja sam prosla prvostepenu komisiju danas. Izgleda da sad to mnogo brze ide. Nisu mi rekli da cu dobiti pismeni poziv kuci vec da ih zovem u Front u ponedeljak da mi kazu kad zasedaju.
Inace ja danas nisam ni planirala na komisiju vec sam krenula kod mog ginekologa da jos ultrazvuk i papu uradim koji su mi zakazani. Dosla tamo kad ono greskom mi zakazali, moja dr ne radi danas ultrazvuk.
Ja lepo poludim i odem na komisiju sa ultrazvukom i papom starijom od 3 meseca i gle cuda prosla sam. Izgleda da oni rade u zavisnosti od raspolozenja.

Moja beta je 9.02 14 - ti dan od embriotransfera.Molim vas napisite mi jel to ok.Znam da je pozitivna.Ali ne znam da li je to mala vrednost>

evo tablice sa nekog sajte
U sljedećoj tablici prikazana je prosječna očekivana količina HCG-a po tjednima trudnoće:

Tjedan nakon prvog dana posljednje menstruacije
Količina HCG-a (mIU/ml)

3
5 -50

4
3 – 426

5
19 - 7,340

6
1,080 - 56,500

7 – 8
7,650 - 229,000

9 – 12
25,700 - 288,000

13 – 16
13,300 - 254,000

17 – 24
4,060 - 165,400

25 – 40
3,640 - 117,000

mozda jos ima nade , bar verujem

Draga, ne razumem, jesi pogresila pa stavila tacku iza devetke ili je zaista 9,02?
Ako je 902 onda je verovatno viseplodna trudnoca, a ako je 9,02 beta je mala za 14. dan, nazalost....

Nisam pogresila i ja sam tako mislila da je niska vrednost.Danas mo Dr u mom gradu rece da sve preko 5.3 je pozitivno
moram da ponovim betu za 2-3 dana pa cu videti>Nadam se da nije neka extrauterina

evo tablice sa nekog sajte
U sljedećoj tablici prikazana je prosječna očekivana količina HCG-a po tjednima trudnoće:

Tjedan nakon prvog dana posljednje menstruacije
Količina HCG-a (mIU/ml)

3
5 -50

4
3 – 426

5
19 - 7,340

6
1,080 - 56,500

7 – 8
7,650 - 229,000

9 – 12
25,700 - 288,000

13 – 16
13,300 - 254,000

17 – 24
4,060 - 165,400

25 – 40
3,640 - 117,000

mozda jos ima nade , bar verujem

Hvala draga puno i ja imam jos malo nade!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back