Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala,valjda ce bete biti ok,ja se nadam.Jeste mi prva IVF i radila sam je na IGA u Visegradskoj.Gde si ti radila ta cetiri puta i kakva su ti iskustva sa tim zdrav.kucama?Treba biti uporan i ne padati sto vise pokusaja veca verovatnoca da uspe!Samo hrabro!

Pandice čestitam i ja! Svako dobro tebi i tvojoj bebici.

Samo da se javim da sam napokon dobila poziv od Komisije da se javim u Betaniju 15.11. tj. u ponedeljak. Zvali me telefonom, kao vratilo se pismo, niko ga nije preuzeo.:think: Iako sam u nekoliko navrata i na prvostepenoj komisiji i na komisiji u Betaniji napomenula da sam nedavno promenila adresu stanovanja i dala novu, ipak su mi POZIV poslali na staru adresu :udriglavu:. Pa trči po pozivno pismo u Socijalno pa kod ginekologa po novi uput pa danas ponovo na komisiju da taj uput overe.
Da mi je samo znati ko je izmislio celu ovu ujdurmu od administracije.

Eto, u ponedeljak idem pa da počnemo...... 2. put...... pa će valjda i da bude :worth:

Pandice cestitam na curici:super::super::super:Ja sam danas provela dan u Visegradskoj,od davanja krvi za hormone pa do ultrazvuka pa cekanja nalaza,danas mi je drugi dan ciklusa i krenula sam sa terapijom,sad pored diferelina dobih puregon.Bas komentarisem sa drugaricom poseta u toku stimulacije je kao radno vreme:hahaha:ali izdrzacemo i to:dash:Sve vas pozdravljam:bye::bye::bye:

Milice molila bi te za pomoc ako se razumes u hormone posto nisam dobila nikakav odgovor od doktora pa ja reko da mozda ti ne razumes tu problematiku,fsh mi je 2,23,zatim lh 1,49,onda pg 0,391i e2 je <20,o.Ja sam samo dobila rezultate i trebalo bi da ponovim e2 15 novemra i samo su mi rekli da nastavim terapiju a doktor nije bio tu pa i ne znam jel su ovi rezultati ok,ali opet negde razmisljam pa ne bi mi nastavio sa terapijom da je drugacije,molila bih bilo koga ko se razume u hormone drugog dana ciklusa odradjene da mi odgovori ako zna nesto o tome,unapred hvala.

Milice molila bi te za pomoc ako se razumes u hormone posto nisam dobila nikakav odgovor od doktora pa ja reko da mozda ti ne razumes tu problematiku,fsh mi je 2,23,zatim lh 1,49,onda pg 0,391i e2 je <20,o.Ja sam samo dobila rezultate i trebalo bi da ponovim e2 15 novemra i samo su mi rekli da nastavim terapiju a doktor nije bio tu pa i ne znam jel su ovi rezultati ok,ali opet negde razmisljam pa ne bi mi nastavio sa terapijom da je drugacije,molila bih bilo koga ko se razume u hormone drugog dana ciklusa odradjene da mi odgovori ako zna nesto o tome,unapred hvala.

Na tom papiru imaš 4 faze čini mi se...
Ti gledaj referentne vrednosti za folikularnu fazu... :D

Nemam nikakve referentne vrednosti vec je to samo hemijskom napisano na onoj beloj listi,sumnjam da mi taj e2 nije u redu cim ga ponovo proverava u ponedeljak bez drugih hormona pa zato i ne znam na sta to ukazuje jer su mi hormoni spansko selo za tumacenje:besna:

melanija,
fsh i lh su ti umanjeni...

Ali evo ti referentnih vrednosti pa pročitaj:
Inače gledaš folikularnu fazu(to ti je od 1 dana ciklusa tj.menstruacije do 12... kad počinje ovulacija...

FSH 3,50-12,5
LH 2,4-12,6
Prolaktin 102-496
Estradiol 12,5-166

Ovo je iz Jugolaba NS...

Srećno...;):D

Karlos, Bet i Panda CESTITAM OD SRCA!!!!!!:heart::heart::heart:

Jedno pitanje za sve.
Sve analize za besplatnu VTO sam uradila, osim sto su mi ultrazvuk i papa istekli pa to sad radim ponovo u pon.
Sta jos doktorka treba da mi da za komisiju u Nemanjinoj? MM ima uput za spermogrram a ja valjda uzimam uput za ultrazvuk i VTO?

I da...ne samo da mi je AMH umanjen vec mi je i progesteron povisen, 2.dana 1.9 a treceg 2.2. U labu mi rekli da je to ok da ne brinem iako je malko povisen.
Da li komisija prihvata to ili cu morati na terapiju prvo?

Karlos, Bet i Panda CESTITAM OD SRCA!!!!!!:heart::heart::heart:

Jedno pitanje za sve.
Sve analize za besplatnu VTO sam uradila, osim sto su mi ultrazvuk i papa istekli pa to sad radim ponovo u pon.
Sta jos doktorka treba da mi da za komisiju u Nemanjinoj? MM ima uput za spermogrram a ja valjda uzimam uput za ultrazvuk i VTO?

I da...ne samo da mi je AMH umanjen vec mi je i progesteron povisen, 2.dana 1.9 a treceg 2.2. U labu mi rekli da je to ok da ne brinem iako je malko povisen.
Da li komisija prihvata to ili cu morati na terapiju prvo?

Ja sam išla na komisiju samo sa uputom iz doma zdravlja( i ako treba da ti overi socijalno) za drugo stepenu komisiju.
Što se tiče progesterona i AMH ne brini,za progesteron je normalno da bude takav na drugi dan ciklusa,ja sam paničar jer je meni bio progesteron 0.98 a normalan je preko 1 pa mi je dr rekla da bi on trebo da se radi sredinom ciklusa da bi pokazao pravo svoje stanje.
Što se tiče AMH on prestavlj rezervu jajnih ćel. koji zavisi u kojoj lab. radiš kojom oni metodom to rade.
Ne brini se!!!!!!!!!!!!

Nalazi su ti dobri sem što ti je progesteron malo snižen(1- 3,8)
Da li piješ neke lekove za regulaciju hormona ?

Jelena ne pijem nikakve lekove a na danasnje insistiranje da dobijem odgovor od doktora u vezi hormona dobih odgovor od sestara odeljenja sterilitet da cim sam krenula sa terapijom da su kao ok a da doktor ne moze da sve prima i objasnjava rezultate jer nema vremena za takve stvari i da treba da imam poverenje u njegove odluke,sad tu se nije radilo o poverenju vec o tome da samo zelim da znam sta nije u redu i cime to mogu eventualno da popravim ako postoji nacin ali ocigledno je da se poverenje kod nas dobija na rec i bez objasnjenja:dontunderstand:

Jelena ne pijem nikakve lekove a na danasnje insistiranje da dobijem odgovor od doktora u vezi hormona dobih odgovor od sestara odeljenja sterilitet da cim sam krenula sa terapijom da su kao ok a da doktor ne moze da sve prima i objasnjava rezultate jer nema vremena za takve stvari i da treba da imam poverenje u njegove odluke,sad tu se nije radilo o poverenju vec o tome da samo zelim da znam sta nije u redu i cime to mogu eventualno da popravim ako postoji nacin ali ocigledno je da se poverenje kod nas dobija na rec i bez objasnjenja:dontunderstand:

U potpunosti te rezumem.
Ja se lečim od sterilitete 5 godina,promenila sam nekoliko ginekologa i suprug urologa .Najzad sam našla dr koja je za svaku pohvalu.Dr Crnogorac me je svaki put primila i hiljadu puta objasnila nešto pošto sam ja postala jako veliki paničar povučena ranijim iskustvom.
Ja mislim da se pojedini lekari ponašaju prema pacijenima kao da su im samo brojevi na papiru (protokolu) i n daj bože da ti nešto nij jasno pa da mora opet da objasni a moje koleginice (Med.sestre) neću ni da komentarišem nekad se stidim da kažem da sam im koleginica.
Previše sam te smorila
Ništa ne brini sve je to ok

Hvala,valjda ce bete biti ok,ja se nadam.Jeste mi prva IVF i radila sam je na IGA u Visegradskoj.Gde si ti radila ta cetiri puta i kakva su ti iskustva sa tim zdrav.kucama?Treba biti uporan i ne padati sto vise pokusaja veca verovatnoca da uspe!Samo hrabro!
Folikuli jel ima nesto novo, kad ides da vadis betu:D misli da je vec vreme da nas obradujes:super: Ja sam sva cetiri puta radila u Sloveniji u Mariboru, zadnja tri su bila fet - sa zamrznutim embrionima, sad se spremam i za peti pokusaj , embriotransfer mi je zakazan za sredu 17.11, pa se nadam da ce ovaj put biti VELIKI BINGO:vatromet:

Zdravo svima,evo i ja da se javim posle par meseci.Bila sam malo na odmor,da sse opustim pa sad sve iz pocetka.Ne znam koliko ste upoznate ali ja sam pre par meseci radila VTO,tj zamrzli su mi sve embrione jer ih je bilo 16,pa su mi tek juce ubacili jedan.I sad cekam..........a to cekanje je grozno.....Recite mi da li neko zna da li je VTO uspesnija ako zena moze i priodno da zatrudni?Milice iz kog puta je tebi uspela VTO,posto vidim da si i ti pre nje bila trudna i na zalost izgubila bebu?Ja prvi put sad koristim injekcije,neke pilule i utrogestan vaginalno,pa se nadam da ako se zakaci bude dobro.samo me brine to sto me ne boli stomak,bolucka me malo ali ne boli,a gde god citam zene boli stomak posle VTO

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back