Vantelesna oplodnja

• Začetnik teme Začetnik teme sladja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Drage moje devojke bas sam vas se uzelela.Neke od vas su me obradovale a neke jako rastuzile jer sa svakim tudjim neuspehom evociram uspomene na moje,No, valjda cemo i mi jednoga dana uspeti u ovoj bitci.Moj mm ima enterokok a alergican je na penicilin pa bas kuburimo sa tom prokletinjom.Kada smo bili u privatnoj klinici oni tome nisu pridavali znacaj medjutim spremam se na drugi drzavni pokusaj pa me blaga jeza hvata.GRRRRRRRR
Veliki poljubac za Mijaki, Padar, Zvoncicu i ostale cure koje nam ulivaju nadu i veru da uspeh mora doci kad tad.
Mi se spremamo za godisnji jos 10 dana pa kada se vratimo krecem u rat sa prikupljanjem papira.

Oficirusa draga,izgleda da dosta nas zeza enterokok!!!Moj muz ga nema,ali ja ga imam.Izboricemo se ne brinite nista,ja imam toliko vere u sve nas da to ne moze da se izmeri.Docice dan kada ce ovaj problem biti resen,a docice neki novi,ali tu smo da zivimo i resavamo sve probleme.Puno vas ljubim i volim sve,uzivajte koliko god mozete.Ja se spremam takodje za more,pa kad se vratim da krenem sa rezultatima za drzavnu,a pre mora da proverim sta radi enterokok,uziva li i on kod mene?!:hahaha::zcepanje::zag::zag::zag:

Zvezdice, meni na komisiji uopšte nisu ni gledali vrednosti hormona, nego su samo pogledali da li su uradjeni i da li je rok trajanja ok. Ne udubljuju se oni puno u te nalaze, važno je samo da ih imaš,ali svakako kad budeš išla ponesi i papire u kojima piše da si primala mycroginon, pa ako zaškripi i to možeš pokazati. Ali svakako dok udješ u postupak hormoni će se već srediti.

Može, može Paralijan draga, ali pod uslovom da povedeš i male vragolane, a svekrvu slobodno ostavi kući! U stvari neka krene i ona da nam mesi krofne, al samo da ćuti, ne sme ništa da komantariše, haha!
Predivni su maleni! CMOK

Drage moje da li neka od vas zna nekoga ko bi uzeo mače i to žensko!Muž moje drugarice je našao i sad su sve koje znaju angažovali da traže smeštaj maci.Spremni su da je transportuju i u neki drugi grad osim Bg.Naravno daće je samo nekome ko će stvarno da je pazi pošto je maca mnogo dobra i tiha.

:super:pozdrav svima javljam se prvi put a inace vas redovno citam ,ja sam2007 prvi put radila vto kod dr ljubica nije uspelo bio je 1folikul i 1 celija tada su i meni i mm svi rezultati bili o.k tada smo se i prijavili za besplatnu vto inace ja 71 god. mm 75god medjutim fsh je bio 11 pa su mi rekli da sa tim rezultatom ne mogu u program idali su da pijem mikroginon posle koga mi je fsh bio 19 pa u narednih 6 meseci kolko sam pila cak i98, ispala iz programa rekli da sam usla u rani klimaks i doktorka necu da je imenujem iz klinickg centra rekla da nikada necu ostati trudna cak ni sa donacijom j.c.medjutim citajuci vas pocela da pijem smokve u maslinovom ulju i peruansku macu vec 2 meseca fsh mi je u medjuvremenu bio 19 trenutno je 68 ali ne odustajem jer znam da me moja mrvica ceka. ja se bas raspisala ,jos ovo ovde sam i cula za majru i samo da vam javim juce smo bili kod nje mene je ona odusevila a inace u jevremovoj cekamo da nam jave kada dolazi dr.v.iz maribora da cujemo injegovo misljenje za sada tolko

Zvezdice,Ikice drage moje hvala!Znate vec sta i kako mislimo!Zvezdice,to sto pijes Mycroginon moze da utice na nivo progesterona i estrogena,ali ti ne ostaje nista drugo vec da ih uradis,videces dalje sta ces.AMH je hormon koji moze pomoci da se proceni ovarijalna rezerva,mada to jos nije dokazano da njegova vrednost sa sigurnoscu moze da se prihvati kao pokazatelj.Ne znam sto nas iscrpljuju finansijski,ali tako je u nasem zdravstvu!Veliki pozdrav!:zag::zag::zag:

Padar draga, hvala za informaciju.
Danas sam podigla rezultate, progesteron i estrogen se cine OK /u granicama su/, ali ono sto je najgore..............LH I FSH.................KATASTROFA!!

FSH 16,5 / granicna vrednost 10/
LH 2.7
Odnos preko 6!!!!
:besna:

Zvezdice71,moras da razgovaras sa svojim ginekologom.On cete uputiti sta dalje.Ne brini se Zvezdi!.Nije ni cudo za hormone,pod kakvim si stresom!Trpimo uzasan stres,haos.Hormoni divljaju,ali sta da se radi.I ja cu sutra ili ponedeljak kod mog ginekologa.Poljubac veliki!

Zvezdice71,visok Fsh moze da nesto vise govori o buducnosti,ali ti imas sadasnjost.Visok fsh moze da ukaze na smanjenu ovarijalnu rezervu i na slabiji odgovor na stimulaciji.Ali svaki ginekolog interpretira hormone na svoj nacin i u korelaciji sa drigim hormonima.Moj fsh pred vto u Sloveniji je bio 10,pa nista,svega jedna jajna celija.Mozda zbog ciste tako a mozda i ne.Bog ce znati.Ne razmisljaj previse.Kiss!

Grupno letovanje to zvuči interesantno.Samo nisam shvatila pusto ostrvo ili mi forumašice i puno slobodnih razuzdanih tipova samo za nas?

Uau kako ovaj drugi deo dobro zvuči-puno slobodnih razuzdanih tipova! To zvončice, čitaš mi misli, haha! Posle ovih razuzdanih tipova propale bi klinike za VTO!

Zvezdice, ne sekiraj se toliko, molim te! Sve je to individualna stvar! Kroz strašne si stvari prošla i sasvim je normalno da se javi neki disbalans. Slažem se sa Padar u potpunosti! Znaš kako se kaže nikad se ne zna zašto je to dobro. Bilo je ovde žena sa savršenim hormonima, savršenim analizama, savršenim jajnim ćelijama pa im nisu uspele VTO. A bilo je i onih sa "klimavim"analizama i embrionima, pa su ipak uspele!
Samo veruj, a mi te volimo i guramo napred najjače što možemo!:cmok::zag:

Sad cu da pitam nesto glupo.
Jel samo parovi kod kojih ne dolazi prirodnim putem do trudnoce idu na vestacku ili...
I da li znate koje su to druge situacije ako nije samo ovo sto sam pitala.
Hvala.
P.S. svima vam zelim puno srece, lepe i zdrave dece

:super:pozdrav svima javljam se prvi put a inace vas redovno citam ,ja sam2007 prvi put radila vto kod dr ljubica nije uspelo bio je 1folikul i 1 celija tada su i meni i mm svi rezultati bili o.k tada smo se i prijavili za besplatnu vto inace ja 71 god. mm 75god medjutim fsh je bio 11 pa su mi rekli da sa tim rezultatom ne mogu u program idali su da pijem mikroginon posle koga mi je fsh bio 19 pa u narednih 6 meseci kolko sam pila cak i98, ispala iz programa rekli da sam usla u rani klimaks i doktorka necu da je imenujem iz klinickg centra rekla da nikada necu ostati trudna cak ni sa donacijom j.c.medjutim citajuci vas pocela da pijem smokve u maslinovom ulju i peruansku macu vec 2 meseca fsh mi je u medjuvremenu bio 19 trenutno je 68 ali ne odustajem jer znam da me moja mrvica ceka. ja se bas raspisala ,jos ovo ovde sam i cula za majru i samo da vam javim juce smo bili kod nje mene je ona odusevila a inace u jevremovoj cekamo da nam jave kada dolazi dr.v.iz maribora da cujemo injegovo misljenje za sada tolko

Draga, Majra ti je najbolji izbor, drzi se nje! I kad ti svi ostali kazu da je ne moguce, a ona misli da nije, mozes da se nadas. To je moj slucaj, i slucaj jos gomile parova koje sam upoznala a da su posao zavrsili bas kod nje.
Inace, moja trudnoca skroz o.k., i 1aug ulazim u 6.mesec. Radila amniocintezu, sve je super i bebac je sincic. Idemo na more.
Zene, drzim vam fige, potrudite se da se opustite. Znam da sa tom recenicom svima idem na nerve, ali je istina da dok ste u grcu, nema nista od toga. Pozdrav!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back